30 Nisan 2021 Cuma

SA9174/TG336: Köleliğin Şekillendiricileri: Virüs - 4. Bölüm

      Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Winter Oak Org internet sitesinde yayınlanmıştır ve "Küresel yönetici elit, "ekonomik totalitarizmi" yerleştirmeye çalışıyor; bu, Dünya'yı teknokrasiye, trans hümanizme ve hayatımızın her yönü üzerinde tam kontrole dayalı olarak düzenlemenin yeni bir yoludur." cümlesiyle özetlenebilecek insanların köleleştirilmesi olgusuna odaklanmaktadır. İçeriği dikkatle ve özenle incelediğinizde açık ve resmi kaynaklardan elde edilen ve hiç de gizli tutulma gereği duyulmayan  Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ortaklarının tasarladığı şeytanî ardıl hedeflerin gerçekte neyi yansıttığını gözlemleyebileceksiniz. Umarız, komploların tam ortasında, içinde ve derinliklerinde ya da yüzeyinde yaşayan, ancak göz önünde cereyan eden komploları göremeyen, görmek istemeyen bütün insanlar, bu komploları teorilerle çözen dürüst insanların varlığına müteşekkir olmaları gerektiğini fark ederler.
Seçkin Deniz, 30.04.2021


SHAPERS OF SLAVERY: THE VIRUS

Covid-19 fenomeninin başlamasından bu yana geçen uzun aylar, milyarlarca insan için inanılmaz derecede zor oldu.

Parçalanmış yaşamlara, izole bireylere, ailelerin bölünmesine, arkadaşların uzaklaşmasına, kaybedilen zevklere, özgürlüğün kısıtlanmasına, planların terk edildiğine ve umutların ezildiğine tanık oluyoruz. Ancak Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) patronu Klaus Schwab'ın konuya farklı bir yaklaşımı var.

Schwab, Haziran 2020 de şöyle bir açıklama yaptı: “Pandemi, daha sağlıklı, daha adil ve daha müreffeh bir gelecek yaratmak için dünyamızı yansıtmak, yeniden tasavvur etmek ve sıfırlamak için, nadir (görülen) ancak dar bir fırsat penceresini temsil ediyor”.

Daha önce açıkladığımız gibi Schwab ve suç ortakları, Covid-19 krizini demokratik hesap verebilirliği aşmak, muhalefeti geçersiz kılmak, totaliter teknokratik gündemlerini hızlandırmak ve irademize karşı insanlığın geri kalanına bunları empoze etmek için kullanıyor.

Bu nedenle Covid-19'un, Schwab tarafından 2011 yılında kurulan, tabandan gelen sahte “gençlik” ağı Küresel Şekillendiriciler Topluluğu'nun faaliyetlerinde önemli bir yer alması bekleniyordu .

Nitekim, Şekillendiricilerin web sitesinde Covid-19 başlığı altında 150'den fazla makale var.

Özellikle bunlardan biri, Reimagine Society (Toplumun Yeniden Tasavvuru) adlı yepyeni bir Covid projesinin oluşumunu duyurması nedeniyle oldukça önemli.

Reimagine Society'nin ("sistem değişikliği için eylem havuzu") Mart 2020'de iki WEF Küresel Şekillendiricisi tarafından kurulduğunu web sitesinden öğreniyoruz.

"Pandemi, kolektifin uzun süredir devam eden sistem boşluklarını fark etmesini sağlarken; dünyamızı düşünmek, yeniden tasavvur etmek ve sıfırlamak için küresel bir topluluğu seferber ettik".

Reimagine Society, "60 Topluluk" ve "100 Şekillendiriciyi" içeren bir tür minyatür Küresel Şekillendirici yapı olarak sunuluyor.

Ve tüm bunlar, o sırada ortaya çıkan Covid-19 "salgınına" doğrudan yanıt olarak Mart 2020'nin sonu gelmeden önce hayal edildi ve belirlendi. İnanılmaz!

Reimagine Society'nin iki kurucusundan biri, sloganı ("tek bir küresel girişimcilik ekosistemi oluşturmak") olan Küresel Girişimcilik Ağı’nda küresel angajman direktörü olarak çalışan ve "ekonomik refah için girişimcilik ekosistemlerini harekete geçirme ve birbirine bağlamada küresel bir lider" olan Alexis J Taylor'dur.

Diğer kurucu ise, Kanada Küresel İlişkiler Departmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı için çalışan; "iklim eylemi, küresel ilişkiler ve inovasyon dahil olmak üzere pek çok konu ile yakından ilgilenen, Kanada merkezli bir politika danışmanı ve sosyal girişimci" olan Miguel A Rozo’dur.

Peki, Reimagine Society'nin Covid-19'a yönelik tamamen özgün ve orijinal yanıtı neydi?

"Pandeminin,  eskisinden daha iyisini inşa etmek (Build Back Better-Yeniden Daha İyi İnşa Et)* için ender bir fırsat penceresi olduğuna inanıyoruz".

Şuna bakın! Genç Alexis ve Miguel kendiliğinden Küresel Şekillendiriciler'in kurucusu Klaus Schwab ile aynı "dar fırsat penceresi" düşüncesini ortaya atmışlar!

Hatta son aylarda dünyanın her yerinden politikacıların papağan gibi attığı “Build Back Better” sloganını bile üslenmeyi başarmışlar.

Alexis ve Miguel , "COVID-19 salgınına yanıt olarak ortaya çıkan sistematik boşluklar ve büyük ölçekli çözümler hakkında en son bilgileri" sağlamayı hedefliyor.

Bu amaçla, gerçek içerik olmamasına rağmen, baştan çıkarıcı "İklim ve Sürdürülebilirlik", "Eğitim ve İstihdam" ve "Kapsayıcılık ve Çeşitlilik" başlıklarını öne çıkarıyorlar.

Bu talihsiz çıkmaz karşısında, bilgi arayanlar, bu “dar fırsat penceresinden” nasıl yararlanacaklarına dair bir fikir edinmek için diğer Covid-19 Küresel Şekillendiriciler projelerine yönelmek zorunda kalıyorlar.

Yerel projelerden bazıları oldukça zararsız görünmekte ve savunmasız birey ve topluluklar için pratik yardımı teşvik etmekte.

Ancak diğerleri, Küresel Şekillendiriciler girişiminin, gördüğümüz gibi, gerçekten de Dördüncü Sanayi Devrimi'nin tekno-köleliğini teşvik etmekle ilgili olduğu gerçeğinin üzerini örtüyor.

Schwab'ın Şekillendiricileri, insanların gerçek dünyada izole edildiği ve yalnızca teknolojik kontrol ve sömürü altyapıları aracılığıyla bağlantı aramaya zorlandığı tam spektrumlu Yeni Normal'i empoze etmeye çok hevesli.

Bu nedenle, "COVID-19 hakkında farkındalık yaratmak ve dünyanın her yerinden insanlar arasında pozitifliği yaymak, onları evde ve güvende kalmaya teşvik etmek" üzere kendi yollarının dışına çıkıyorlar.

Küresel Şekillendiriciler merkezlerinden biri, "herkesin evde kalarak birlikte çalışmasını teşvik etmek" için "küresel olarak kalıplanabilen ve basılabilen, kolayca kopyalanabilen bir görsel" üretmiş.

“Sanal sürdürülebilir alışveriş etkinliklerini” olumlayan başka bir projede ise: "Koronavirüs salgını artık evde ve güvende kalmamızı gerektirdiğinden, Modanın Şekillendirilmesi (Shaping Fashion) ve Moda Devrimi (Fashion Revolution), vatandaşların dijital aktivasyonu ve yetkilendirilmesi için güçlerini birleştirdi" deniliyor.

İnsanlar evlerinden dışarı çıktıklarında, izole kalmaları ve izlenemeyecek ve paraya çevrilemeyecek hiçbir sosyal etkileşime girmemeleri çok önemlidir. Onlar “sosyal mesafenin 'yeni normal' durumuna” uymalıdır.

Klaus'un Şekillendiricileri, kişisel ve sosyal "hijyen" ile ilgili bu patolojik saplantının bir parçası olarak "el dezenfektanı kullanımı konusunda toplumsal farkındalığı artırma ihtiyacını" tespit ediyor.

Ancak görünen o ki, "Covid19 salgını ortasında, çalışan ebeveynler, (2-6 yaş) çocuklarının bir gecede hijyen davranışlarını değiştirmelerine yardım etmek için mücadele ediyorlar" ve bu nedenle Şekillendiriciler, minik çocukları sıraya sokmak için "Hijyen Davranış Değişikliği Kartları" oluşturmuş.

Şekillendiriciler,  “Virüsle yaşamak, maske kullanımı da dahil olmak üzere yaşam tarzımızda birçok değişiklik gerektiriyor" diyor.

"Projeler, savunmasız kadınların maske yaparak çalışmalarını sağlayarak onları desteklemeyi içeriyor. Tıbbi maskelerin nasıl yapılacağına ve onların nasıl korunacağına dair bir el kitabı ve maske yapımı üzerine çevrimiçi web seminerleri proje dahilinde.

"M.A.S.K (Make and Sew Kindness) Projesi, COVID-19 krizi zamanlarında maske kullanımıyla ilgili halkın davranışını değiştirmeye yönelik bir girişimdir”.

Hindistan'ın Bhubaneswar kentindeki merkez, yukarıda resmedilen "yenilikçi yüz siperi" dedikleri şeyi üretmeye bile dahil olmuş, Pakistan'daki meslektaşları ise aşağıda resmedilen "anti-viral geçiş kapılarını" tanıtıyor.

Şekillendiriciler, "Kahramanlarımıza yardım edin: Doktorlar, polisler ve karantina sırasında çalışanlara" diyor.

Yaptıkları işi tanımlamak için asla "propaganda" kelimesini kullanmazlar, bunun yerine "bir sosyal medya kampanyasından" veya "COVID-19 hakkında gerçek bilgileri yaymak için bir farkındalık aracından” bahsederler.

Son bahsettiğimiz proje, “gerçek bilgileri yaymak için sağlıkla ilgili çeşitli kuruluş ve enstitülere gönüllü olarak kaydolmakla ilgilenen kişilerin, kayıt ve bilgi dağıtım sürecinde kendilerine daha fazla yol gösterecek diğer gerekli ayrıntılarla birlikte doğru bir şekilde izlenmesini” sağlıyor.

Bunun, "COVID-19 küresel farkındalık kampanyasının ivmesini artırmak ve sosyal medyada yaygın olan yanlış bilgilerin yayılmasıyla mücadele etmek" için gerekli olduğunu söylüyorlar .

Şekillendiriciler, “birçok yanlış bilgi, komplo ve sahte haberin” var olduğunu iddia ediyor.

Bir projede ise; “Princeton ve New York Üniversiteleri'ne göre; yaşlı yetişkinler, yanlış haberlerin esas kurbanlarıdır. Gençler her evde güvenilir bilgi kaynağı haline gelmelidir” deniyor.

Şekillendiriciler, "ortaya çıkabilecek koronavirüs efsaneleri ile ilgili doğru ve eğitici içeriği paylaşmak için küresel girişimlere katılmaya" hevesli.

Bir diğer girişim, "güvende kalmak için içgörülü bilgi ve tavsiyeleri paylaşan çeşitli tıbbi uzman ve etkileyicilerden oluşan geniş yelpazeli bir paneli" içeriyor.

İnsanların resmi Covid anlatısını satın almamasından gerçekten çok endişeli görünüyorlar:

"Güvenilir olmayan ve yanlış bilgiler dünya çapında o kadar yayılıyor ki, bazı yorumcular artık COVID-19 salgınına eşlik eden yanlış bilgilere 'dezenfodemik' atfında bulunuyorlar."

Panik yapmayın! Panik yapmayın!

Londra merkezi de çökmekte olan Covid anlatıları yüzünden soğuk ter döküyor gibi:

“Gençlerin sabırsızlanmaya başlamasıyla ilgili bir endişe var ve Merkez bu zamanda oynayacağımız bir rol olduğunu düşünüyor. Kampanya, özellikle gençleri pandemi çabalarına yardımcı olma yollarını taahhüt etmeye teşvik etmek üzere tasarlandı ”.

Bu taahhütler arasında “evde kalma”, “yaşlı bir insanla sanal olarak arkadaş olma” ve tabii ki “yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmaya yardımcı olma” bulunuyor.

Açıktır ki, merkezlerin tümü tabandan gelen özgün yapılar olduğundan ve dahil olan gençlerin kişisel görüşlerini ifade ettiğinden, hepsi biraz farklı yaklaşımlara sahip olacaktır.

Dolayısıyla Nijerya'da, bir taraftan şu şekilde fikir beyan ederken :

"Son COVID-19 salgını ışığında, Lagos Merkezi, tıp uzmanlarını, özellikle de ülkedeki pandemi yönetiminde yer alan uzmanları, insanları eğitmeye yardımcı olmak ve şu anda sosyal medyada dolaşan mitlere netlik kazandırmak için davet ettiğimiz bir konuşma dizisi başlattı”.

Buna karşılık binlerce mil uzaktaki Moldova'da şöyle diyorlar:

"Son COVID-19 salgını ışığında, Kişinev Merkezi, insanları eğitmeye yardımcı olmak ve şu anda sosyal medyada dolaşan mitlere netlik kazandırmak için uzmanları, özellikle de ülkedeki pandemiyi yöneten uzmanları davet ettiğimiz bir çevrimiçi konuşma dizisi başlattı”.

Bazı projeler ise daha da ileri giderek ve sadece propaganda şekillendirmenin ötesine geçerek uygulamalı düşünce polisliği rolüne doğru ilerledi.

“Küresel Şekillendiriciler" Kopenhag merkezi, DSÖ'den doğrudan Avrupa ve Avrasya'daki Global Şekillendirme merkezlerine gerçekleşecek bilgilendirme oturumları için DSÖ Avrupa ile işbirliği yapıyor.

“Üstelik bu girişim, bölgedeki farklı şehirlerde dolaşmakta olan herhangi bir söylenti veya potansiyel yanlış bilgi konusunda DSÖ’ye, Şekillendiricilerden bilgi toplama fırsatı sağlar".

"COVID ile Mücadele. Yanlış bilgilendirmeyi durdurun" başlıklı başka bir proje için şu bilgilendirme yapılmış: “Dünya ve bizim neslimiz artık günlük yaşamlarımız ve yakın geleceklerimizi planlama şeklimizde paradigmatik bir değişimin eşiğinde duruyor. Böyle zamanlarda Küresel Şekillendiriciler olarak bizler, her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız."

DSÖ Avrupa ile işbirliği yapan 'Avrupa'da COVID Eylemi' projesini desteklemek için; diğer şeylerin yanı sıra, DSÖ'ye bölgedeki farklı şehirlerde dolaşan herhangi bir söylenti veya potansiyel yanlış bilgi hakkında Şekillendiricilerden bilgi toplama fırsatı sağlayan bir girişim olan, 'COVID ile Mücadele. Yanlış Bilgilendirmeyi Durdurun' projesi, söylentileri veya yanıltıcı bilgileri toplama konusunda erişimimizi genişletmeyi amaçlamaktadır.

“Önümüzdeki 6-8 hafta boyunca sosyal medya hesaplarında 8 ila 12 gönderi paylaşarak, okuyucuları duydukları herhangi bir söylenti veya olası yanlış bilgiyi paylaşmaya çağıran proje, COVID-19 hakkında DSÖ Avrupa için bilgi üretmeye çalışıyor″.

'Küresel Durum ve Stratejik Yön' başlıklı bir rapor, Küresel Şekillendiriciler “gençlik ağı" nın resmi anlatının empoze edilmesine yardımcı olmak için nasıl konuşlandırıldığını teyit ediyor.

“Mevcut pandeminin geçmişteki pandemilerle karşılaştırıldığında en büyük farkı, farklı kaynaklardan gelen yaygın yanlış bilgilerdir.

Bu, küresel toplumda paniğe, endişeye ve korkuya yol açmaktadır. Farklı ülkelerdeki mevcut durum üzerine tartışmaya ek olarak, diğer önemli bir husus, bu talihsiz zamanda gençliğin rolünü ve ilgili hükümetlerin stratejik yönünü tartışmaktır."

Bu amaçla, dünya çapındaki Küresel Şekillendiriciler merkezlerinin desteğiyle, tartışmanın farklı bölgelerdeki mevcut pandemi durumu etrafında gerçekleştiği Facebook canlı oturumları düzenlendi.

“Sürecin amacı" entelektüel destek içindi ve İlerleme ve Kapsayıcı Gelişim Merkezi (Center of Progress and Inclusive Development) [CPID] adlı bir düşünce kuruluşuyla yapılan işbirliği etkileyici bir sonuçtu.

“İncelenen konular arasında acil durum etiği, toplumun rolü, hükümetlerin ve sağlık uygulayıcılarının stratejisi, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, eğitim için e-öğrenme yer alıyor. 32 tane Küresel Şekillendiriciler Merkezinin katıldığı oturumlar serisi, dünyanın her yerinden 15.000'den fazla kişi tarafından görüntülendi ”.

Elbette bu arada Şekillendiriciler, "çevrimiçi atölyeler" ve "çevrimiçi geçiş yapılacak eğitim kursları" ve "dijital olarak gerekli imkanlara sahip olmayanlara yardım etmek" için sunulan teklifler aracılığıyla Büyük Sıfırlama gündemini ilerletiyordu.

Covid, teknokrat girişimciler için müjdeyi getirdi:  “Okulların çevrimiçi derslere başlamaktan başka seçeneği yok”. Sonuçta bu durum, kazançlı iş gündemlerini hızlandırmak için “dar bir fırsat penceresi” oluşturuyor.

Brüksel Şekillendiriciler merkez üyesi David Timis’in de bize hatırlatmış olduğu gibi: “Çevrimiçi öğrenme, teknoloji şirketleri ve üniversiteler arasında olduğu gibi, çok paydaşlı ortaklıklar için verimli bir zemin oluşturmaktadır”.

“Şimdi öğrenme ekosistemini yeniden hayal etme ve yeni fikirleri deneme zamanı. 'Normale dönüş' yoktur. Bunu yaparsak, 21. yüzyılın zorluklarının üstesinden gelmek üzere eğitimde devrim yapmaya yönelik altın bir fırsatı kaybedeceğiz ”.

Bir adam için salgın olan, başka bir adam için "altın fırsat" .

Bir Küresel Şekillendiriciler projesi ise şöyle bildiriyor: “UNESCO'ya göre, küresel salgın nedeniyle kapanıp çevrimiçi öğretime geçmek zorunda kalan dünya çapındaki okullar, 1,5 milyardan fazla çocuğu ve genç lideri etkiledi ve milyonlarca fakir çocuğu dijital cihazların eksikliğinin bir sonucu olarak eğitimden yoksun bıraktı.."

Profesör Klaus Schwab'ın Küresel Şekillendiriciler genel katılımlı bir toplantı sırasında söylediği gibi;  

'Gençler ve teknolojinin daha iyi kullanımı, yeni bir sistemi yeniden tasavvur etmememize, yeniden tasarlamamıza ve yeniden inşa etmemize yardımcı olan iki ana itici güçtür'; bu sanal yuvarlak masa, COVID-19 sonrası dünyada eğitimi yeniden hayal etmemiz için bize yardım fırsatı sunacaktır ”.

Diğer projeler ise "sağlık sektörünü 3D baskı kullanarak destekleme fikrini araştırıyor".

Bir grup; “aşı geliştirilinceye kadar, bir yıl veya daha uzun süre, bu karmaşa ile yaşamak zorunda kalacağız” notunu düşmüş olmasına rağmen, Küresel Şekillendiriciler sitesinde aşılar hakkında pek fazla bir bilgi yok.

Belki de Sinovac gibi Büyük İlaç Şiketleriyle [Big Pharma] Şekillendiriciler arasındaki bağlantıları fark eden insanlara karşı ihtiyatlı davranıyorlar (bkz . Köleliğin Şekillendiricileri: İmparatorluk).

Ancak, Covid’in eşsiz ve dünyayı değiştiren bir "pandemi" olduğuna bizi ikna etmek için çok çalışırken, farklı “çözümler” satmaya çalışmaktan da geri durmadılar.

“BlockCOVID, blockchain üzerinde herhangi bir yerdeki insanları, COVID-19 çözümleri oluşturmak üzere etkinleştirmek için bir ay süren sanal bir zirvedir. Bir işbirliği platformu ve teknik destek sağlayarak, sürecin sonuna kadar COVID-19 salgınından kaynaklanan toplumsal zorlukları ele almak için uygulanabilir ürünlere ilham vermeyi ve bunları katalize etmeyi amaçlıyoruz ”.

"3D baskılı yüz siperleri. Bunları 3D yazıcılarımızla ve kalkan için PVC kullanarak büyük ölçekte yapmak gerçekten çok kolay. Bugüne kadar 450.000'den fazla yüz maskesi teslim ettik ve bunları kullanıcılar için daha hızlı ve daha konforlu tasarımlarla üretmek için çalışıyoruz. Leroy Merlin, PcComponentes, BQ, Renault, KPMG ve SAP gibi şirketler bize daha fazla ürün basmamız için yardımcı oluyor”.

“Johannesburg Küresel Şekillendiricileri, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan RUACH 3D, Alpha Pharm ve daha geniş 3D baskı topluluğu ile ortaklaşa olarak, 3D Baskılı Yüz Siperleri üretmek ve bunları Güney Afrika'daki sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak dağıtmak için işbirliği yapıyor”.

"Virüsün üstesinden gelmek üzere yeni araçlar sunmaya yönelik, "İyilik İçin Biyoteknoloji" adını taşıyan bir proje ve Hindistan'da “blockchain ve sürdürülebilirlik gibi yeni beceri eğitimleri yoluyla kadın zanaatkârların geçim kaynaklarını iyileştirmek” amaçlı bir plan yürürlükte. 

(Dijital gereksinimlere yönelik gerekli) "cihazları sağlayan ve tüm etkileri izleyen" Şekillendiriciler, "yeni dijital uçurumu kapatmak" için yola çıktı.

Burada "etki" [impact] kelimesinin kullanılması masum değildir. İnsanları kar elde etmek için kullanmak isteyen "sosyal etki" yatırım endüstrisi, hayatlarımızı çevrimiçi olarak sürdürmemize ihtiyaç duyuyor.

Girişimcilik her zaman Küresel Şekillendirici inisiyatiflerinin arkasında gizlidir: "Bilbao Merkezi, birkaç girişimciyle birlikte bir gymkhana veya dijital kaçış odası oluşturmaya karar verdi".

Ancak Münih merkezi bu konuda oldukça açık sözlü: “Pandeminin işletmeleri ve bireyleri nasıl etkilediğinden bahsetmeye gerek yok. Sağlık, eğitim ve iklim alanlarındaki sosyal etki girişimlerine odaklanıyoruz. Büyümelerini hızlandırmak için yatırımcı, kurucu ve uzman ağına erişime büyük ihtiyaç var ”.

Ve 'HackCovid19 Cordoba' projesi: "Topluluğumuz için değer yaratmak amacıyla girişimcilere rehberlik eden, (bazıları Şekillendirici olan)  85'ten fazla danışman ve yaklaşık 40 uzman" içeriyor.

"Değer yaratmak", WEF çevrelerinde favori bir kılıftır. Burada kastedilen sadece para kazanmaktır. Bir grup tarafından kullanılan şu kurnaz ifade, tüm Covid propagandasının motivasyonunun kâr olduğunu hatırlatmak için yararlıdır: “Dezenformasyon ve sahte haberlerle nasıl mücadele ederiz? İletişim aracılığıyla nasıl değer katıyoruz? "

Ancak Küresel Şekillendiricilerin Covid gündemine yönelik son sözü Brüksel’den “Altın" Şekillendirici David Timis söylemeli.

Timis, Temmuz 2020 yılında Londra'nın Chatham House “düşünce kuruluşu” için şöyle yazmış: “Dünya çapında milyonlarca insanı aylarca evde kalmaya zorlayan COVID-19 salgını, tarihteki en önemli sosyal deneylerden biridir ”.

Timis, birçok insan için evden çalışmak yeni normal hale gelse de kilitlenme ve sosyal mesafe politikalarının etkisi çok daha derindir diyerek sözlerine devam ediyor.

Timis: “(Pandemi), Neyin gerekli iş olduğuyla ilgili kolektif perspektifimizi kökten değiştirdi. Ancak beşerî sermayeye yatırım yapma ve son gelişmelerden en çok etkilenenlere yardım etmeye yönelik fırsat penceresi hızla kapanıyor ”.


<<< Önceki                                Sonraki>>>


Winter Oak, 12 Ocak 2021, WinterOakOrg


Tamer Güner, 30.04.2021, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri





Çevirenin Notu:

* Biden’ın seçim kampanyasının bir başka sloganı Building Back Better (BBB) idi. Yani gelecekte yaşanabilecek felaketler ve şoklar sonrasında uluslara ve toplumlara yönelik risklerin azaltılmasını hedef olarak belirlemiş bir stratejiydi. Bu stratejinin amaçları dünya kaynaklarının, ekonomi ve çevrenin yeniden canlandırılması, doğaya ve hayata karşı daha hassas çözümler üretmektir. Kısaca ifade etmek gerekirse bu slogan eskiyi yık yenisini daha iyi yap anlamına gelmektedir.[ https://iktibasdergisi.com/2021/01/16/buyuk-sifirlama-mumkun-mu/ ]

Bu slogan, birçok dünya lideri tarafından Büyük Sıfırlama ile bağlantılı olarak, kurulacak Yeni Dünya Düzeni’ne atfen kullanılmaktadır. https://www.youtube.com/watch?v=YkcaeaD45MY


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı