22 Nisan 2021 Perşembe

SA9163/TG335: Köleliğin Şekillendiricileri: İmparatorluk - 3. Bölüm (D)

     Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Winter Oak Org internet sitesinde yayınlanmıştır ve "Küresel yönetici elit, "ekonomik totalitarizmi" yerleştirmeye çalışıyor; bu, Dünya'yı teknokrasiye, trans hümanizme ve hayatımızın her yönü üzerinde tam kontrole dayalı olarak düzenlemenin yeni bir yoludur." cümlesiyle özetlenebilecek insanların köleleştirilmesi olgusuna odaklanmaktadır. İçeriği dikkatle ve özenle incelediğinizde açık ve resmi kaynaklardan elde edilen ve hiç de gizli tutulma gereği duyulmayan  Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ortaklarının tasarladığı şeytanî ardıl hedeflerin gerçekte neyi yansıttığını gözlemleyebileceksiniz. Umarız, komploların tam ortasında, içinde ve derinliklerinde ya da yüzeyinde yaşayan, ancak göz önünde cereyan eden komploları göremeyen, görmek istemeyen bütün insanlar, bu komploları teorilerle çözen dürüst insanların varlığına müteşekkir olmaları gerektiğini fark ederler.
Seçkin Deniz, 22.04.2021


SHAPERS OF SLAVERY: THE EMPIRE

Lagos merkezinin kurucu küratörü Osayi Alile'dir. Nijerya'nın 2019'dan beri "Afrika'nın en büyük bankası" olan ve 2020'nin üçüncü çeyreğinde "gelirlerinde büyük bir artış" yaşayan Access Bank'ta danışman olarak çalışıyor.

Alile aynı zamanda, Access Bank tarafından desteklenen Aspire Coronation Trust (ACT) Vakfı'nın da CEO'sudur.

ACT sitesinde şunları duyurdu: "Afrika'da sürdürülebilir etki yaratma misyonumuz bizi sınırların ötesine taşıyor".

ACT, Afrika'nın son yıllarda izlediği yol hakkındaki endişelerini dile getiriyor.

Raporda şöyle deniyor : “İşsizlik ve eksik istihdam oranları kıtanın her yerinde yükselmeye devam ederken, insan sermayesinin değeri ve kalkınma hızı düşmeye başlıyor.

“Bugün, bazı aşırı siyasi ve dini kuruluşlar, giderek kontrol altına alınması zor hale gelebilecek durumdan yararlandılar.

Bu nedenle, Afrika'daki işsizlik sorununa karşı koymak için sürdürülebilir çözümlere acilen ihtiyaç duyulmaktadır.

“Girişimciliğin, çoğu gelişmiş ekonomide büyümeyi yönlendirmenin anahtarı olduğuna inanıyoruz; bu nedenle, desteğimiz kapsamlı bir şekilde inovasyonun merkezinde yer alan genç nüfusa yöneliktir.

“Gençlerin zihnine girişimci değerleri aşılayarak, Afrika toplumlarında sürdürülebilir sosyo-ekonomik etki yaratmayı amaçlıyoruz”.

Başka bir makalede, Alile'nin örgütü, "kıtanın zayıf gelişiminin, zengin insan ve doğal kaynaklardaki engin potansiyelle yan yana getirildiğinde, etkileyici olmadığından" şikâyet ediyor.

ACT, bu beşerî ve doğal sermayeyi daha iyi kullanmak için, “Afrika'daki liderliği canlandırmaya kararlıdır”.

ACT, yeni “liderlik” çağrısının Afrika'nın Kalkınması için Yeni Ortaklık (NEPAD) programı tarafından da paylaşıldığını açıklıyor.

Afrika'nın Kalkınması için Yeni Ortaklık (NEPAD)

20 yıl önce başlatılan NEPAD programı, "Afrika ülkeleri arasında ekonomik işbirliğini ve entegrasyonu hızlandırmakla" ilgileniyor ve Dünya Bankası, G8, Avrupa Komisyonu, Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Kurulu (UNECA) ve diğerleri dahil olmak üzere uluslararası kalkınma finans kurumlarıyla ve özel sektörle ortaklıklar kuruyor.

NEPAD’ın devam eden projeleri şunları içerir:

  • Afrika'da bir 'yeşil devrim' in başlatılması.
  • Çok sayıda sınır ötesi altyapı projesi ve Pan Afrika Altyapı Geliştirme Fonu'nun başlatılması.
  • Birkaç büyük bilişim teknolojisi şirketi ile ortaklaşa "e-okul programı".

NEPAD, Haziran 2015'te, Tony Blair Afrika Yönetişim Girişimi ile Afrika Dünya Ekonomik Forumu'nda gerçekleşen özel bir oturuma katıldı (bkz. Köleliğin Şekillendiricileri: Liderlik ).

NEPAD, Blair'in Küresel Şekillendiriciler liderlerinden biri olan arkadaşı Tony O. Elumelu'nun coşkulu desteğine sahip.


 Elumelu ve Blair

Örneğin Nijeryalı milyarder Elumelu, 2017'de şunları söyledi: “Kurumsal yatırımcıları harekete geçirirken riske maruz kalmalarını sınırlandırmak için tutarlı ve koordineli bir yaklaşıma ihtiyaç var.

"Afrika hükümetlerinin, kıtanın büyümesi ve gelişmesi için çok önemli olan bu yatırımları çekmek için elverişli ortamlar yaratmaya çalışması gerekiyor."

Bir diğer merkez üyesi olan Temitope Adediran, Afrika'da çeşitli yerlerde operasyonel kampüslere sahip olan Amerikan şirketi Andela’da yazılım geliştiricisi olarak çalışıyor. 

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Jeremy Johnson, daha önce ("dünya standartlarında çevrimiçi yüksek öğretime güç veriyoruz") sloganını kullanan 2U'yu kurmuştur.

Andela kendisini "şirketlerin uzaktan mühendislik ekipleri kurmalarına yardımcı olan küresel bir yetenek ağı" olarak tanımlıyor. Johnson, Eylül 2020'de mutlu bir şekilde şöyle diyor: "Covid-19, uzaktan çalışmaya yönelik eğilimi çarpıcı bir şekilde hızlandırdı". 

Andela'ya göre, "kalıcı uzaktan çalışmaya hızlı bir geçiş, mühendislik liderlerinin personel stratejilerini yeniden düşünmelerine, üretkenliği ve kültürel çeşitliliği artırabilecek daha küresel kaynaklardan yararlanmalarına olanak tanıyor".

Andela şirketinin sitesinde şu bilgiler yer alıyor: "Andela, Generation Investment Management, Chan Zuckerberg Initiative, Spark Capital ve Google Ventures dahil olmak üzere çeşitli yatırımcılar tarafından destekleniyor".

Lagos merkez üyesi Sinmisola Nojimu-Yusuf, DevelopAfrika sitesinde bir röportaj gerçekleştirdi (röportajın yer aldığı sayfa, "Afrikalı Gençler" ve "Etki Yaratan Gençler" olarak etiketlendi).

Sinmisola Nojimu-Yusuf, röportajda şöyle diyor: 

“Nijerya, hepimizin bildiği gibi, gelişmekte olan bir ulus olarak nitelendirilebilecek bir ülkedir. Ancak acı veren şey, bu gelişimin çok yavaş bir süreç içinde gerçekleşiyor olmasıdır. Çok az ilerleme var veya hiç ilerleme yok ve bir salyangoz hızında ilerliyoruz. İstediğim geleceği yaratma konusunda kendimi sorumlu hissediyorum ”.

İstediğimiz Gelecek. Güzel bir WEF sloganı!

Nojimu-Yusuf şöyle devam ediyor: “Dünyanın örgün eğitimin ötesine geçtiğine inanıyorum ama yine de tüm değerimizi ona veriyoruz. Gençleri işin geleceğinde başarılı olmak için gereken sosyal becerilerle donatmaya ihtiyaç var ”.

İşin Geleceği. Bir diğer slogan. Bravo!

Kişisel web sitesinde 2018'e dönüp bakıldığında ise şu ifadeler yer alıyor: “Dünya Ekonomik Forumu Küresel Şekillendirme Lagos Merkezi'ne kabul edildim! Bu platformla, küresel ölçekte bir ulus ve kıta kurucusu olma yolculuğumda bir adım daha ileriye gidiyorum.

“Yoksulluğun azaltılmasına odaklanan Project Zeros adlı fantastik bir STK'da strateji ve yapı liderliği rolü bana teklif edildiğinde elbette bunu memnuniyetle kabul ettim”.

Görünüşe göre STK aslında Project Zero olarak adlandırılıyor ve "okula gitmeyen veya okulu bırakma eşiğinde olan çocukları destekleyerek ve yeniden kaydettirerek okul dışı çocukların tehdidiyle mücadele etmek için görevlendirildi ".

"Lagos Eyaleti Evrensel Temel Eğitim Kurulu (LASUBEB) ile ortaklaşa yürütülen girişim, COVID-19 salgınının sosyoekonomik etkileri nedeniyle okulu bırakan çocukları izlemek, mobilize etmek ve desteklemek için uygulanıyor".

Başka bir raporda, bu "sosyal iyileştirme projesinin" aynı zamanda "bazı özel ortakları" da içerdiği açıklanıyor.

Temmuz 2020'de LASUBEB'in "12.000'den fazla İlkokul Öğretmeni için ATB Technosoft Solutions ile ortaklaşa Microsoft tarafından imkân sağlanan 10 günlük bir dijital okuryazarlık eğitim programı başlattığını" öğreniyoruz.

Rapor şöyle devam ediyor: “LASUBEB Başkanı, teknolojinin öğrenme için önemini vurgularken, küresel olarak işlerin yapılma şekillerini değiştiren Koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla (teknoloji ve öğrenme arasındaki) alaka düzeyinin daha da belirginleştiğini belirtti”.

YENİ DELHİ

Yeni Delhi merkezi kendisini, "Şekillendiricilerin ilginç bir profilini oluşturan ve sayısız girişim gerçekleştiren "Hindistan'daki en eski Küresel Şekillendiriciler Topluluk Merkezlerinden biri" olarak tanımlıyor.

Merkez, “Bireysel ve kurumsal sektör uzmanları ve etki odaklı yerel kuruluşlar” ile çalıştığını söylüyor.

Merkez, Küresel Şekillendiriciler Topluluğu'nu "genç insanlar ağı" olarak tanımlıyor ve Hindistan'daki faaliyetlerinin "daha geniş kamusal yarara odaklandığını" vurguluyor.

Yeni Delhi merkezi şu anda sekiz projeyle bağlantılı:

Sokak Hayvanları için Sihirli Tasma Girişimi: "Köpek ve büyükbaş hayvanlara 1.100 tasma takılacak".

Akıllı Mobilite: "Akıllı teknolojiler ve sensörler aracılığıyla trafik akışını düzenleyin".

Marjinal Topluluklardaki Kızlar İçin Beceri Arttırma: "Maksimum olası etkiye yönelik projeler".

Güney Asya'da COVID-19: “Bu virüse karşı mücadele her düzeyde görülüyor; küresel ölçekten yerel belediyelere ”.

Endojen Maskeler - Covid, İklim & Sanat: "Çok paydaşlı teori üzerinde işleyerek pandemik tepki, sanat ve iklim ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının kesişme noktasında yer alan karma bir proje çerçevesi".

COVID-19: Küresel Durum ve Stratejik Yön: "Mevcut pandeminin geçmişteki pandemilerle karşılaştırıldığında en büyük farkı, farklı kaynaklar yoluyla yaygın olarak gerçekleşen yanlış bilgilendirilmedir".

Bölgesel Dillerde COVID-19 Kaynakları: "Önemli efsane avcıları ve daha fazlası".

Sanal Topluluk Toplantısı ve Web Semineri Serisi: "Büyük işletmeler üzerindeki etkiyi tartışmak ve COVID-19 sonrası dünyayı anlamak".


Yeni Delhi Merkezi

Biri Utkarsh Amitab olmak üzere, Yeni Delhi merkezinin 32 üyesi bulunuyor.

Amitab, çeşitli şekillerde “eşler arası (Peer to Peer) bir mentorluk topluluğu” ve “Öncelikli Uzaktan Çalışma” olarak tanımlanan; “104 ülkeden 100.000'den fazla akıl hocasından oluşan küresel bir kabile” haline gelmek için organik olarak büyüyen NNetwork Capital şirketinin kurucusudur.


 Utkarsh Amitabh

Profilinden şu bilgileri ediniyoruz: “Kamu-özel ortaklıkları konusunda tutkulu bir insan olan Utkarsh, Hindistan'ın en büyük mentorluk programını oluşturabilmek için, Network Capital ile Hindistan Hükümeti’nin Atal İnovasyon Misyonu arasındaki ortaklığı şekillendirmiştir.”

Bu program, "okullar, eğitim kuruluşları, araştırma enstitüleri ve endüstriler arasında bir yenilik ve girişimcilik ortamını yaratmak ve teşvik etmek" için oluşturuldu.

Temel girişimleri arasında yapay zekâ, Nesnelerin İnterneti ve siber güvenlik gibi alanlarda “teknolojik yeniliği” desteklemeye odaklanan Atal Incubation Centres bulunmaktadır.

Ayrıca, “Yapay tasarım, tasarım ve bilişimsel düşünme, adaptif öğrenme, vb. gibi yeni teknolojilerde beceri geliştirmeleri ve ustalaşmaları için Sınıf 6 ila 12 arasındaki öğrencilerin öğrenme alanları olarak tanımlanan Atal Tinkering Labs’ı geliştiriyor.

"Modüller, Microsoft, Adobe, SAP Labs, Wipro ve diğer bu tür önde gelen teknoloji tabanlı şirketler gibi ortaklar tarafından oluşturulmuştur".

Amitabh, "Ashoka Üniversitesi Genç Hindistan Kardeşliği lideri" olarak da tanınmaktadır.

Okuyucular Ashoka'nın "hayır kurumları" tarafından finanse edilen tuhaf bir organizasyon olduğunu hatırlayacaklar.

Ashoka'nın “liberal çalışmalar flagship yüksek lisans diplomasına” yönelik başvuru broşüründe kullanılan dil ve görsellerde çok tuhaf ve kült benzeri bir şeyler var.


Broşürde kullanılan bazı ifadeler: 

"Hayat Arkadaşı" ve "Kardeşlik Asla Bitmez". 

“Yeni normale uyum sağlamak, problem çözme ve liderlik için empatiye dayalı, işbirlikçi ve disiplinler arası bir yaklaşım gerektirecektir.

“Genç Hindistan Kardeşliği üyeleri birlikte, toplum üzerinde dönüşümsel etki yaratmaya yönlendirilen, hayatın her kesiminden farklı liderler ve değişim yaratanlardan oluşan bir topluluk oluşturuyor. Topluluk üyeleri, Kardeşlik ve Ashoka'ya karşı bir hizmet ruhu sergilemeye devam ediyor ”.

Broşür, "2011'den beri Genç Hindistan Kardeşliği üyelerinin, 21. yüzyıl için 1700'den fazla sosyal anlamda bilinçli lider ve değişim yapıcıyı hazırladığını" ortaya koyuyor.

Burada "hazırlamak" kelimesinin kullanımı ilginçtir.

Amitabh'ın önderlik ettiği program tarafından sunulan "burs sonrası yollardan" biri "Sosyal Etki Yaratın" başlığıdır.

Broşür, “toplumda anlamlı bir değişim yaratmak” ile ilgilenen genç Hintlilerin, “Ashoka Üniversitesi Sosyal Etki ve Hayırseverlik Merkezi'ndeki 18 aylık değer odaklı Rahibe Teresa Burs programına başvurmaktan” hoşlanabileceğini öne sürüyor.

Amitabh hakkında bonus gerçek: "Daha önce Microsoft'ta çalıştı ve Hindistan'ın ilk akıllı köyünün kurulmasına yardım etti ".

Yeni Delhi merkez küratörü Mitali Nikore kendisini, “altyapıyı, toplumsal cinsiyet ve yapısal engelleri inceleyen feminist bir ekonomist” olarak tanımlıyor .

Kendisi, “Politika etkinliğini ve tasarımını amaçlayan gençlerin liderliğinde bir politika ve araştırma grubu” olan Nikore Associates’in kurucusudur.

Nikore, Klaus Schwab'ın Büyük Sıfırlama gündemine tamamen katılıyor.

Örneğin ısrarla şu fikirleri savunuyor: “Gelişmekte olan ülkelerde dördüncü sanayi devriminin temelini atmak için akıllı altyapı şarttır.”

"Hükümetler ve özel sektörün birlikte çalışma zamanı geldi, böylece yetersiz hizmet alan nüfuslar yeni normallerine sıçrayabilsinler".

Hindistan Times için yazmış olduğu makalede Nikore, “dijital altyapıya yatırımı artırma ihtiyacını vurgulayarak, Hindistan'ın 5G'ye geçişe hazır olduğunu belirtiyor ve 1 trilyon dolarlık dijital ekonomiye ulaşmak için 4 aşamalı bir eylem planı öneriyor”.

Nikore, Eylül ayında WEF'in 2020 Sürdürülebilir Kalkınma Etki Zirvesi'ne katıldı.

("Dünyayı sürdürülebilir, eşitlikçi ve kapsayıcı bir büyüme yoluna geri döndürmek, küresel bir iyileşmeden daha fazlasını gerektirecek; sosyal ve ekonomik sistemlerde Büyük bir Sıfırlama gerekecek" ).

Bir video sunumunda ise Nikore, şu anda Asya Kalkınma Bankası'na Hintli işletmelerin “rekabet gücünü ve verimliliğini artırma” planı konusunda danışmanlık yaptığını açıklıyor.

Nikore aynı zamanda “Dünya Bankası'na nakliye ve lojistik konusunda danışmanlık yapıyor” ve “Hindistan kadar büyük ve geniş bir ülkede lojistik maliyetlerinin nasıl azaltılacağını” araştırıyor.

Bu düşünceyle birlikte Nikore, "düşünce kuruluşu" Nikore Associates'in amacının; "toplumsal cinsiyet ve altyapı üzerinde birlikte çalışmak ve endüstrilerle, özel sektörle birlikte gerçekte nasıl çalışabileceğimizi görmek ve onları kadınları işyerlerine kazandırmak için gerekli yatırımları yapmaya ikna etmek” olduğunu ifade ediyor.

Nikore Associates'in cinsiyet meselelerine olan ilgisi, ekibinin 2019'un büyük bir kısmını, The Indian Woman's Journey: The Last Five Decades adlı kitap için bir bölümü derleyerek geçirmesi gerçeğine yansımış. 

Ekibin derlediği bölüm, “bağımsızlığından bu yana kadınların Hindistan ekonomisine katılımını analiz ediyor”.

Peki bölümün başlığı? " Kadınların İnsan Sermayesi".

Nikore ayrıca BRICS Ticaret Odası'nın (BRICS CCI)  danışmanıdır.

BRICS devletlerini (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) kapsayan bu uluslararası organizasyon, pazarlama sloganı olarak “geleceğe hazırlanmak” ifadesini kullanıyor.

BRICS Ticaret Odası sitesinde, “sistemi değiştirmeye kararlı olduğunu ve eğitim ve iş dünyaları arasındaki boşluğu kapatmak için yoğun bir şekilde çalıştığını" belirtiyor.

Başkan Vishwas Tripathi, web sitesinin okuyucularına verdiği ‘mesaja’, "evrende barış" için dua etmekten söz ederek başlıyor .

Ancak organizasyon bunun, en iyi silah ticareti ile uğraşarak başarılacağını düşünüyor gibi görünüyor!

BRICS CCI Havacılık ve Savunma ve İç Güvenlik ekibi, "onlarca yıllık savunmaya özgü danışmanlık deneyimine" sahip olmasıyla övünerek "Savunma Bakanlığı, Ön Cephe Komutanlığı ve tedarik zinciri için müşterilere kapsamlı iş, teknik, üretim ve proje çözümleri" sunduğunu belirtiyor.

BRICS CCI kendisini "Endüstrinin çıkarlarını en iyi şekilde destekleyen tek pencereli bir platform / ses" olarak tanımlıyor.

Merkez üyesi Sonakshi Chaudhry de, Nikore Associates'in “Kadınların İnsan Sermayesi” olarak adlandırdığı şeyle ilgileniyor.

Chaudhry, Outlook India sitesindeki Haziran 2020 tarihli bir makalesinde, "kadınların ülkedeki işgücünden endişe verici bir oranda ayrıldığına" dair endişelerini dile getirerek; "eğitim ve öğretimdeki artışa rağmen, tahminlerin 2020'de Hindistan'da işgücüne giren gençlerin sadece yüzde 15'inin kadın olmasını öngördüğünü” belirtiyor.

Chaudhry, “Hintli kızların ve kadınların her zamankinden daha eğitimli” olmasına rağmen bu durumun ortaya çıkmasından şikâyet ederek şöyle soruyor: "Bu, 'gerçek' dünyadaki işlere dönüştürülmüyorsa, o zaman Hindistan'da eğitimin amacı nedir?"

Derin düşüncelere dalan Chaudhry: "İnanma ayrıcalığına sahip olan bizler için, eğitim kendi başına bir son olabilir, ama ..." diyor.

Ama tam olarak ne? Aslında, inanılmaz görünse de Küresel Şekillendirici Chaudhry, Hintli kızlar ve kadınlar için eğitimin kötü bir şey olduğunu savunuyor!

Nitekim, söz konusu makalenin başlığı şöyle: 'Eğitim, Kadınların Hindistan'ın İşgücünden Kaybolmasının Nedeni mi?'

Chaudhry suçu “özlemler, beceriler ve kullanılabilirlik arasındaki uyumsuzlukların” üzerine atıyor.

Durumu şöyle açıklıyor: “Ülke genelinde artan okuryazarlık oranları, kalifiye potansiyel kadın işçilerin sayısında katlanan bir artışa yol açtı.

“Bu büyüme fırsatına rağmen, mevcut beyaz yakalı işlerde eşdeğer bir artış olmadı çünkü istihdam yaratma büyük ölçüde kayıt dışı sektörde gerçekleşti.

Bu nedenle, Hindistan'ın kadınları daha eğitimli hale gelirken, sahip oldukları eğitimin nitelikleriyle orantılı işleri her zaman bulamıyorlar.

"Dr. Deshpande bunu kısa ve öz bir örnekle şöyle özetliyor: '10. sınıfı veya 12. sınıfı bitirmiş bir kız beden işçisi olmak istemeyebilir…”

Chaudhry, gençlerin şu anda anladığımız şekilde eğitilmek yerine “21. yüzyıl işleri için gerekli becerilerle” eğitilmesi gerektiğini söylüyor.

Bu, emeği kâr için sömürmeyi uman ve gündeminde Chaudhry gibi kurnaz anlatıları dikte eden işletmeler için elbette iyi bir haber olacaktır.

Nitekim Chaudhry , makalesinde liderlerinin konumuna atıfta bulunuyor: “Bir Dünya Ekonomik Forumu projesi, ülkenin beceri açığını kapatmanın 2028 yılına kadar Hindistan'ın GSYİH'sına 1,97 trilyon ABD doları ekleyebileceğini öne sürüyor.

"Bu nedenle, Hindistan gençliğinin modern iş piyasasına hazırlıksız olmasının ekonomik sonuçları, eğitimi güncellemeyi ve beceri programları eklemeyi acil bir ihtiyaç haline getiriyor".

Chaudhry aynı zamanda Women In Labour Podcast'te araştırma ve yayın yönetmenidir.

Women In Labour sitesinde yer alan "Hakkında" sayfasında bunun, "kadınlar ve işle ilgili bir podcast" olduğu yazıyor”.

Site, Chaudhry tarafından Outlook Hindistan makalesinde dile getirilenlerle aynı endişeleri ifade etmeye devam ediyor.

“2005'ten bu yana, ücretli işte çalışan Hintli kadınların yüzdesi %35'ten %24'ün altına düştü, ancak kimse nedeninden bahsetmiyor. Biz bahsettikten ve Women In Labor (İşçi Kadınlar) doğana kadar.

“Ciddi bir konuyu komik bir şekilde ele alan Women In Labor, kadınlar, iş, aile, güç ve aradaki her şeyle ilgili gerçek bir konu şöleni üzerinde çalışıyor. Hintli kadınlar neden dünyadaki en fazla ücretsiz işi yapan insanlardır? Neden iş e-postalarımıza 'Sadece merak ediyordum ...' ile başlıyoruz? Neden hala kadınların rolleri oynadığı filmleri izliyoruz? Ve önemli soru - bizi Hindistan'ın işyerlerinden uzak tutan şey nedir? "

Sayfanın alt kısmında yer alan 'Büyük bir teşekkür' başlıklı bir bölüm şöyle diyor: “Yeni Delhi'deki Amerikan Merkezi'nde vizyonumuzu destekleyen ve bunu mümkün kılan harika bir tutkulu kadın ekibine minnettarız. Ancak, burada yasal kısım şu; podcast'imizin görüşleri mutlak anlamda Amerikan Merkezinin veya ABD Hükümeti'nin görüşlerini temsil etmiyor ”.

" Mutlak anlamda "!


Amerikan Merkezi

Yeni Delhi merkezinin kurucu küratörü, küresel kurumsal alanda önemli deneyime sahip bir insan olan Neeraj Bharadwaj'dır .

ABD'de Pennsylvania Üniversitesi Wharton School'dan mezun oldu ve Harvard Business School'dan İşletme Yüksek Lisans derecesi aldı.

Daha önce The Goldman Sachs Group (bir Amerikan çok uluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi), McKinsey & Co (dünya çapında bir Amerikan yönetim danışmanlık şirketi) ve Morgan Stanley Dean Witter & Co'da (başka bir Amerikan çokuluslu yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi) üst düzey görevlerde bulunmuştur.

Bharadwaj, teknoloji şirketi Accel India'da genel müdür ve özel sermaye yatırım grubu Apax Partners'da ortaktı.

Şu anda LinkedIn'in kurucu ortağı Jay Kreps tarafından başlatılan 4,5 milyar dolar değerinde bir Silikon Vadisi bulut bilişim şirketi olan Confluent Software'in direktörüdür.

Bharadwaj aynı zamanda “teşhis, rehabilitasyon ve diğer hastane hizmetleri” ile ilgilenen Yeni Delhi'deki Global Health Pvt Ltd'nin de direktörüdür .

Bharadwaj, “küresel hayvan sağlığı alanında değer yaratmayı” amaçlayan “küresel kapsama alanına sahip entegre bir ilaç şirketi” olan Mumbai merkezli SeQuent Scientific Ltd'nin “bağımsız icrada görevi olmayan” direktörüdür .

Genel müdür Manish Gupta, halihazırda 165 milyon dolarlık sağlam bir yıllık ciroya sahip olmasına rağmen, firmanın "en iyi küresel hayvan sağlığı şirketlerinden biri" haline gelebileceği "yeni bir gelişim aşamasına iyi hazırlandığını" söylüyor.

Bu iyimserliğin sebebi nedir? SeQuent'in "yeni bir destekleyici grubu" var ve şu anda "Hindistan Sağlık Hizmetleri sektörüne yabancı olmayan", "pazarı derinlemesine anlayan ve değer yaratma yeteneği olan" ve SeQuent işleminin kendileri için "Hindistan'daki en büyük kontrol anlaşması" olduğu büyük bir ortaklık ile destekleniyor. 

Bu yeni iş destekçisinin kimliği nedir? Neden, Küresel Şekillendiriciler: Liderlik makalesinde gördüğümüz gibi; 2003 yılında “askeri-endüstriyel-kompleks-Bush-Cheney-dostluk-kapitalizm yönetiminin merkez üssü” olarak tanımlanan ve silah endüstrisiyle yoğun bir şekilde ilgilen Carlyle Group'tan başkası değil? 

Küresel Şekillendiriciler liderliğinin bir parçası ve CIA bağlantılı Amerikalı bir milyarder olan David M. Rubenstein, Carlyle Group'un kurucu ortağı ve CEO'sudur. 

Ve Carlyle India Advisors Private Limited'in "Hindistan'daki sektörler arasında büyüme sermayesi ve satın alma fırsatları" ile ilgilenen genel müdürü kimdir?

Bu kişi, tüm Hindistan'da “daha büyük kamu yararına odaklanması” ile ünlü “genç insanlar ağı Küresel Şekillendiriciler Yeni Delhi merkezinin kurucu küratörü olan Neeraj Bharadwaj’dir.

 

<<< Önceki                                Sonraki>>>


Winter Oak, 11 Ocak 2021, WinterOakOrg


Tamer Güner, 22.04.2021, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.



Seçkin Deniz Twitter Akışı