5 Haziran 2020 Cuma

SA8633/TG296: Siyonist Jerusalem Post: "İran, Rusya, Çin ve Türkiye 'ABD’nin Çöküşü'nü Kutluyor"

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız yorum Siyonist İsrail rejiminin resmi görüşlerini yansıtan Jerusalem Post gazetesi yazarı Seth J. Frantzman'a aittir ve Küresel Siyonist-Satanist Çete'nin en etkili aparatı olan ABD'nin yüz yılı aşan savaş, soykırımlar, askerî darbe, terör, paralı katil askerlerle istila-işgal gibi araçlarla dünyayı kana bulayan ve siyonizmin Filistin'i, Filistinli müslümanları, Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı yok etmeyi de içeren bütün hedeflerine ulaşmasına hizmet eden 'ABD'nin Çöküşü'nü birkaç yakın sebebe bağlayarak, Küresel Siyonist-Satanist Çete için diğer, yine bu çetenin açık birer işbirlikçisi olarak bugünlere kadar ulaşan Rusya, Çin ve İran'dan ayrı olarak 'Erdoğan liderliğindeki Bağımsız Türkiye'yi düşman olarak tanımlama çabasına odaklanmaktadır. Dikkatle okunması gereken bu metnin derinliklerine yansıyan satanist-siyonist-faşist paniğin çaresizliklerini de dikkate alarak tedbirler almakla mükellefiz. Türkiye İsrail'de Siyonist katiller dışında yahudi müttefikler edinmeli ve politik duruşunu netleştirmelidir.
Seçkin Deniz, 05.06.2020

Iran, Russia, China, Turkey celebrate 'collapse' of US

Dünyadaki otoriter rejimler, Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan kaosu zevkle seyredip kutlayan bir görüntü sergiliyor. Pazartesi günü İran medyasında “çöküş”ü vurgulayan hikâyeler yer alırken; ABD'nin kurguladığı dünya düzeni çökerken kendisinin de sallanmakta olduğunu betimleyen Rus kaynaklarından alıntılar bulunuyordu.

1989'da Sovyetler Birliği ve ona bağlı devletler dağıldıktan sonra ABD, dünyanın en güçlü ülkesi, küresel bir hegemonik süper güç haline geldi.

(ABD Polisi'nin öldürdüğü siyahi George Floyd'dan bahsetmeyen katil siyonist zihniyet, sprey sıkılmış polis aracını tahrip olmuş gösteriyor, Seçkin Deniz)  30 Mayıs 2020'de Los Angeles'taki protestolar sırasında tahrip olmuş bir polis arabası.
(DAVID MCNEW / GETTY IMAGES / JTA)


Ancak, Rusya, Çin, İran ve giderek artan bir şekilde Türkiye, dünyanın tekrar kutuplaşacağı dönemi beklemekteydi. Birlikte daha yakın çalışmanın yollarını aradılar ve ABD'nin katılmadığı küresel forumlara sık sık beraber katılım sağladılar.

ABD'ye yönelik girişimleri koordine etmek amacıyla tüm bu devletler; RT’yi, TRT’yi, İran’ın Tasnim ve Fars News’ini ve sayısız Çin medya kuruluşunu tahkim ettiler. Bu ülkelerin politikası, ABD'nin yavaş yavaş altını oymak ve ABD'nin zayıf düşeceği anı bekleyerek kendi gündemlerini devreye sokmaktır.

Türkiye ve İran'daki liderler, İran ve Ankara’yı etkileyen İslam Devrim Muhafızları Gücü ve Müslüman Kardeşler ile bağlantılı bir şekilde, daha dindar bir perspektif yoluyla ABD'yi baltalamayı hedefliyor. Türkiye lideri Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın dünyadaki “adaletsiz düzenin” bir parçası olduğunu iddia ederek, ABD’deki son isyanlardan yararlanmaya çalıştı. İran’ın eski cumhurbaşkanı da ABD’nin çökmekte olan düzeni hakkında benzer yorumlarda bulundu. Bu şekilde, İran'daki “direniş ekseni” kavramına ve ABD “kibirliğinin” yenilgisine atıfta bulunulmaktaydı. 1979 İran İslam Devrimi'nden bu yana, 1980'lerin ABD’si ve Sovyetler Birliği arasında Batılı sistemlerin yenilgisini ve önce Tahran'da sonra da Ankara'da siyasi İslam'ın yükselişini sağlayacak üçüncü bir yol çağrısında bulunulmaktaydı.

Ankara nominal bir ABD müttefiki iken Rusya'nın S-400 hava savunma sistemini satın alabilmek için ondan uzaklaşarak çeşitli anlaşmalar imzaladı. Türkiye, Suriye'yi İran ve Rusya ile paylaşmaya çalışıyor. Türkiye ve İran, İsrail'e yönelik girişimlerde işbirliği yaparak her ikisi de Hamas'ı destekliyor. Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE ve Mısır gibi diğer ABD müttefiklerine karşı da birlikte çalışıyorlar.

Şimdi ABD’deki protestolar ve COVID-19 krizi Washington'un hızla gerilediğini gösteriyor. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin şimdi polisin görevi kötüye kullanması meselesiyle uğraşmak zorunda olduğunu ve ABD'nin Rusya ile haksız bir şekilde kıyaslandığını söyledi. Rusya'nın TASS medyasına göre Peskov, “Şükürler olsun ki Amerika'da olan şeyler [Rusya] 'da gerçekleşmez” açıklamasında bulundu.

Rusya parlamentosunda senatör ve dış politika uzmanı olan Aleksey Pushkov, Twitter'da ABD'nin çökmekte olduğunu savundu. Pushkov’a göre; ABD'nin Afganistan ve Suriye'den çekilmesiyle Türkiye’nin, ABD'ye gitmesini emretmesi ve ABD’nin Kürt müttefiklerine (Seçkin Deniz'in Notu: Terör örgütü PKK-YPG-ANTİFA kürtleri temsil etmemektedir.) saldırması, Amerika’nın düşüşüne bir örnek teşkil etmekteydi.

Pushkov ayrıca, ABD'nin COVID-19 konusundaki başarısızlığı ve pandeminin zirvesinde Avrupa'ya veya müttefiklerine yardım edememesi nedeniyle çöküşü konusunda tweet attı. Pushkov, Amerika'nın Çin'e karşı “histerik” bir tutum içinde olduğunu ve şu anda bir içsel bölünme ve ırksal isyanla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İran, Pushkov’un sözlerinden memnun kalarak, İran rejiminin kendi görüşünü teyit eden sözleri hakkında Tasnim'de bir makale yayınladı. Bu arada İran Devrim Muhafızları, her zamankinden daha güçlü olduğunu ve “firavun, diktatör, terörist ABD” ye karşı koyduğunu açıkladı.

Türkiye ise tüm devlet medya propaganda kaynaklarını ABD'ye karşı seferber etti. TRT'nin haber başlıkları, Ankara tarafından yürütülen devlet kontrollü çabanın bir parçası olarak ABD'yi ezmeye yönelikti. Ana sayfasında, ABD işletmelerinin insanları yağmaladığını göstermek için tasarlanmış bariz ve ironik bir başlıkla Amerikan şirketlerinin siyahi toplulukları “yağmalaması” hakkında bir makale bulunan TRT; yağmayı yapan protestocular olmasına rağmen böylece olayları normal bir direniş şekli gibi gösteriyordu. Türkiye, ABD’deki protestoları desteklerken Çin, İran ve Rusya gibi kendi evindeki muhalefeti bastırıyor. TRT, Türkiye'deki polis şiddetini asla eleştirmese de ABD'deki polis şiddetini ön plana çıkarıyor.

Mevcut ABD krizleri sırasında Türkiye, İran, Çin ve Rusya'nın amacı, bunu menfaat elde etmek için kendi yararlarına kullanmaktır. Türkiye kriz sırasında, Libya'yı silahlarla ve Suriyeli paralı askerleriyle dolduruyor. Çin, bir sınır anlaşmazlığı nedeniyle Hindistan'a baskı uyguluyor. İran, evde güç gösterisinde bulunurken Venezuela'ya tanker gönderiyor. Rusya ise Libya ve Suriye'ye savaş uçakları yolluyor.

Bu arada, tüm bu ülkeler pandemi kaynaklı ekonomik krizi kendi yararlarına kullanmak istiyorlar. Türkiye, Rus medyasının F-16'nın yerine geçeceğini müjdelediği yeni bir savaş uçağı tasarlıyor. Rusya savunma sistemlerini zorluyor ve Türkiye, ekonomik ilişkileri iyileştirmek ve Akdeniz'deki rolünü genişletmek için İran, Malezya ve Pakistan ile birlikte çalışmak istiyor.

Bu ülkelerin yükselişine ilişkin endişeler, diğer ülkelerin karşı denge arayışına girmesine neden oldu. Mısır, Yunanistan, Kıbrıs, BAE ve Fransa, Türkiye'nin Akdeniz'deki artan rolüne karşı çıkmak istiyor. Küresel olarak ABD’nin müttefikleri, ordunun da şu anda konuşlandırıldığı ABD içindeki kaosun, ABD'nin yurtdışına konsantre olma yeteneğini düşürebileceğinden endişe ediyorlar. Bu durum, ABD'nin müdahil olduğu yerlerden çekilmesini bekleyen herkesin, oluşacak boşluğu doldurmaya çalışacağı anlamına gelecektir.

Zaten Rusya ve İran Afganistan'a doğru koşarken, Türkiye ile Rusya Libya'yı sömürüyor. ABD’nin sendelediği yerlerde ganimet elde etme yarışı devam ediyor. Doğu Libya'dan Afganistan'a, Asya ve Afrika'ya, ABD’nin zayıf düşebileceği her yerde düşmanlar hazırlık yapıyor.

Büyük dörtlü - Çin, Rusya, Türkiye ve İran - sömürmeye ve güçlenmeye hazırlanıyor. George Bush Sr.’ın yeni bir dünya düzeninden bahsettiği yerde şimdi bu ülkeler, kaosun ortasında ABD’nin dünya düzenini gömmek istiyorlar.

Seth J. Frantzman, 2 Haziran 2020, Jerusalem Post



Tamer Güner, 05.06.2020, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı