18 Nisan 2021 Pazar

SA9158/TG334: Köleliğin Şekillendiricileri: İmparatorluk - 3. Bölüm (C)

    Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Winter Oak Org internet sitesinde yayınlanmıştır ve "Küresel yönetici elit, "ekonomik totalitarizmi" yerleştirmeye çalışıyor; bu, Dünya'yı teknokrasiye, trans hümanizme ve hayatımızın her yönü üzerinde tam kontrole dayalı olarak düzenlemenin yeni bir yoludur." cümlesiyle özetlenebilecek insanların köleleştirilmesi olgusuna odaklanmaktadır. İçeriği dikkatle ve özenle incelediğinizde açık ve resmi kaynaklardan elde edilen ve hiç de gizli tutulma gereği duyulmayan  Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ortaklarının tasarladığı şeytanî ardıl hedeflerin gerçekte neyi yansıttığını gözlemleyebileceksiniz. Umarız, komploların tam ortasında, içinde ve derinliklerinde ya da yüzeyinde yaşayan, ancak göz önünde cereyan eden komploları göremeyen, görmek istemeyen bütün insanlar, bu komploları teorilerle çözen dürüst insanların varlığına müteşekkir olmaları gerektiğini fark ederler.
Seçkin Deniz, 18.04.2021


SHAPERS OF SLAVERY: THE EMPIRE

PEKİN

Küresel Şekillendiricilerin Pekin merkezi , "teknoloji, internet, sağlık hizmetleri, eğitim, sanat ve çok daha farklı sektörlerle uğraşan; yatırımcılar, girişimciler, sanatçılar, doktorlar ve şirket yöneticileri de dahil olmak üzere geniş ve çeşitli kesimlerdeki gençlerden oluşan bir gruptan oluştuğunu” belirtiyor. 


Çin

Küresel Şekillendiriciler web sitesinde merkezle ilişkili üç proje var:

Moda Şekillendirme: “Bu, Covid-19'dan sonra sürdürülebilir bir moda endüstrisi aramak için harika bir zaman. Koronavirüs salgını artık evde kalmamızı ve güvende kalmamızı gerektirdiğinden, Moda Şekillendirme ve Moda Devrimi, vatandaşların dijital aktivasyonu ve güçlendirilmesi için güçlerini birleştirdi ”.

Shapers Connect: COVID-19 Küresel Dayanışmayı Teşvik Etme: "Küresel salgın nedeniyle dünyanın dört bir yanındaki okullar kapanıp çevrimiçi öğretime geçmek zorunda kalıyor ... COVID-19 sonrası dünyada eğitimi yeniden hayal edin".

WeStillHaveArt2020: "İnsanları günlük sanat yaratmaya ve COVID-19 salgınının zor döneminde birbirlerine ilham vermeye teşvik eden küresel bir çevrimiçi sanat hareketi".

Mesaj çok tutarlı. "Salgın" nedeniyle, hayatta yaptığımız her şeyin artık çevrimiçi yapılması gerekiyor!

Merkez küratörü Liu Ruoxi şu anda "sosyal girişimciler, hükümet yetkilileri ve risk sermayesi yatırımcıları arasındaki boşluğu azaltmak için çalışıyor" ve projenin "sosyal kredi sorunlarını çözmek için blok zinciri ve büyük veri teknolojilerinden yararlanan birkaç sosyal girişim" içerdiğini açıklıyor.

Liu Ruoxi, New York ve Hong Kong merkezli bir büyüme özsermaye girişim yatırım şirketi olan Tau Investment Management şirketinde danışman olarak çalışıyor .

Tau’ya, aynı zamanda uluslararası teknoloji liderliğindeki hizmetler ve ödemeler uzmanı EQ (Equiniti Group plc) ve 1982 yılına kadar görkemli Dünya Düzeni Enstitüsü adı altında faaliyet gösteren Dünya Politika Enstitüsü'nün kurullarında yer alan, Münih'te eğitim almış Oliver Niedermaier başkanlık ediyor.

Firma, 2014 yılında, Bangladeş'teki tekstil sektörüne 200 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bu tutar, Bangladeş ve benzerleri gibi gelecek vaat eden hazır giyim destinasyonlarında hazır giyim ve tekstil tedarik zincirini geliştirmek için, Clinton Küresel Girişimi'nin bir parçası olarak önümüzdeki üç yıl içinde küresel tedarik zincirini değiştirmeyi hedefleyen milyar dolarlık Tau Dönüşüm Fonu'nun bir kısmını oluşturuyor.

Tau şirketi web sitesinin "fırsat" bölümünde şu ifadeler yer alıyor: "E-ticaret küresel giyim pazarlarında yaygınlaştıkça, tüketiciler çok çeşitli giyim ürünlerinin bulunabilirlik ve hızlı teslimatının önemini vurguluyor. Küresel hazır giyim markalarının hızla gelişen moda trendlerini belirlemesi ve müşterilerine doğru kıyafeti hem hızlı hem de yüksek kalitede tedarik ederek pazarı yakalamalarını sağlamaları artık bir zorunluluktur ”.

İsterseniz bize alaycı deyin, ancak bu noktada, Pekin merkezinin “Moda Şekillendirme” projesine katılımıyla bir bağlantı olabilir mi? 


Tau Şirketi

Pekin merkez üyesi olan Chen Xiaohan, Ocak 2017'de WEF'in Davos konferansına davet edilen üç genç Çinli Şekillendiriciden biriydi.

Xiaohan, WEF sitesindeki bir röportajda, sosyal medyanın avantajları konusunda coşkuyla şu ifadeleri kullanıyor: "Çinli bir üniversite öğrencisi, Weibo sayesinde son dakika haberlerini elinin altında bulabilir ve bir Batı Afrika sosyal inovasyon projesini tartışmak için, LinkedIn grubunda tanıştığı partneriyle WeChat'te bir konferans görüşmesi başlatabilir”.

Chen, Londra Küresel Şekillendiriciler ve Imperial College mezunu Jordan Abdi gibi uluslararası Schwarzman Burslularına ev sahipliği yapan Tsinghua Üniversitesi, Schwarzman Koleji'nde halkla ilişkiler müdür yardımcısı olarak çalışıyor ( yukarıya bakın ).

Kolej ve burs, Palo Alto merkezinden Andrea Carafa'yı istihdam eden küresel özel sermaye şirketi Blackstone'u kuran eski Lehman Brothers milyarderi Stephen A. Schwarzman'ın adını almıştır ( yukarıya bakınız ).

Pekin merkez üyesi Shaoqian "Steve" Deng de, "makine öğrenimi, endüstri veri analizi ve bilgisayar mimarisi" alanlarında uzman olduğu Tsinghua Üniversitesi'nde çalışıyor.

"MATRIX blok zinciri için makine öğrenimi algoritmaları ve donanım mimarileri tasarlamaktan" sorumlu olan Deng, Eylül 2021'de Londra'daki İş Tasarım Merkezi'ndeki Blockchain Expo'da bir konuşma yapacak.


Steve Deng- blok zinciri

Peki Deng’in projesi neyle ilgili? Matrix AI Network web sitesinde yer alan 2018 tarihli bir makale bu konuya biraz olsun ışık tutuyor:

“Yapay Zeka (AI)'nın ilerlemesi, kendi teknik zorlukları tarafından sekteye uğradı. Rahatsız edici bir ekonomik paradoks, dönüştürücü teknolojiler hakkındaki şüpheciliği beslemeye devam ediyor ”.

Görünüşe göre sorun şu ki, “reel ekonomide üretkenlik için hâlâ büyük bir kopukluk var” ve teknolojik ilerleme yeterince karlı değil.

"ABD'de işgücü verimliliği büyüme oranı istikrarlı bir şekilde 2005'teki oranının yarısının altına düştü".

 
Steve Cheng / Matrix Twitter

Bir Matrix AI Network makalesi, Deng ve ekibinin, yavaş işlem hızları, siber güvenlik riskleri ve "kıt bilgi işlem kaynaklarından sıfır değer yaratma" gibi "yapay zekâ blok zincirinin büyümesini engelleyen alanlarda çığır açan ilerlemeler yapabileceği yollar" keşfettiğini ortaya koyuyor.

“Blockchain'in diğer tüm teknolojilerin omurgası olarak hizmet etme vaadi, blockchain'i AI ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknoloji uygulamalarıyla entegre ederek ekonominin tüm sektörlerini yeniden yapılandırmak için bir istek dalgasını teşvik etti.

"Hükümetler, işletmeler ve büyük bankalar blockchain'in hızlı büyümesinden endişe duymaya devam ederken, ilk harekete geçenler bu yeniliğin bir sonraki bulut olmadığına - bir sonraki internet olduğuna inanıyor."


Steve Deng 

Pekin (Küresel Şekillendiriciler) Merkez üyesi olan Dai Wei, projelerini bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla yürüten bisiklet paylaşım (Çev: Halka açık bisiklet kiralama) şirketi ofo'nun kurucusu ve CEO'sudur.

Her şey bir süredir çok iyi gidiyordu, ancak 27 Aralık 2020'de South China Morning Post'ta yayınlanan bir rapor, sonuçta Ofo'nun “nakit sıkıntısına yönelik taktiklerinin işe yaramadığını” söylüyor .

28 Aralık 2020 tarihli MSN haberine göre, Ofo’nun "mali durumu kötü ve bu yılın başlarında bisiklet paylaşım arayüzünü terk etti ve kendisini bir alışveriş uygulamasına dönüştürdü".

Tehlike kapıdaydı. Forbes, Aralık 2018'de Dai'nin "borç yükümlülüklerini yerine getirmediği için bir Pekin mahkemesi tarafından kara listeye alındığını" bildirdi.

Ofo, yakın zamanda gözden kaybolan Çinli milyarder Jack Ma'nın iş imparatorluğu Alibaba'dan ve aslında Küresel Şekillendiricilerin Vakıf Kurullarının çevrimiçi versiyonundan destek aldı (bkz . Köleliğin Şekillendiricileri: liderlik).

En yüksek profilli Pekin merkez üyesi, Çin'in küresel liderlik düzeyinde temsilcisi olarak Ma'nın yerini almış görünen Eric Tse'dir.

Büyük İlaç Endüstrisi 8(Big Parma)milyarderi genç Tse, Hong Kong'lu olmasına rağmen, "Çin anakarasındaki politikacılar" ile "yakın bağları" olduğu söyleniyor.

Babası Tse Ping daha önce ülkenin en üst düzey siyasi danışma organı olan Çin Halkının Siyasi Danışma Konferansı'nın (CPPCC) bir komite üyesiydi.

CNN, Çin Halk Cumhuriyeti kuruluşunun 70. yıldönümü olan 1 Ekim 2019'da "genç Tse'nin sadece davetli misafirlere ve ileri gelenlere açık Pekin kutlamalarına katıldığını" bildirdi.

7 Aralık 2020'de Tse'nin Sino Biopharmaceutical şirketi, CoronaVac aşısının arkasındaki şirket olan Sinovac'a 515 milyon dolar yatırım yaptı.


Sinovac 

Brezilya'da çoktan "güvenli" ilan edilen CoronaVac, Aralık ayı başında Latin Amerika ülkesine bir milyondan fazla doz olarak ulaştı.

Bir raporda şu ifadeler yer alıyor: “7 Aralık Pazartesi günü, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Endonezya'nın gelecek yılın başlarında Endonezya'da potansiyel olarak aşı dağıtmaya hazırlık olarak 1,2 milyon doz CoronaVac aldığını söyledi. Endonezya ayrıca Ocak ayında 1.8 milyon CoronaVac dozu daha almaya hazırlanıyor ”.

Sino Pharmaceutical'ın yatırımı ile “daha fazla hisse senedi karşılığında CoronaVac'ın daha fazla geliştirilmesi, kapasitesinin artırılması, yayılım ve üretiminin finanse edilmesi bekleniyor”.

Sinovac, yeni finansman akışının şirketin üretim kapasitesini iki katına çıkararak, şirketin yılda 600 milyon doz CoronaVac üretmesine yardımcı olacağını söyledi.

Devasa aşı yatırımı haberlerine tepki olarak, Küresel Şekillendirici Tse'nin Sino Pharmaceutical şirketinin hisseleri "yüzde 4.93 değer kazandı".


Lagos

LAGOS

Afrika, 2020'lerin kurumsal sömürü gündeminin temel hedeflerinden biridir.

Cory Morningstar'ın Ekim 2020 tarihli 'Afrika'nın Kuşatılması’ başlıklı makalesinde yazdığı gibi, "Afrika vatandaşlarını tek kolonyal özneler olarak yeniden kolonileştirme yarışı başladı".

Nijerya'da yer alan Lagos, Afrika'nın en kalabalık şehridir ve kıtanın tamamı için önemli bir finans merkezidir.

Bu nedenle, Küresel Şekillendiriciler web sitesinde “Lagos Merkezinin oluşturulan ilk Küresel Şekillendiriciler Merkezlerinden biri olduğu” ifşasına çok şaşırmamalıyız.

Web sitesinde, "toplumumuzu olumlu yönde etkilemeye kararlı" olan 37 üyenin, "Nijerya ekonomisinin ana sektörlerindeki; iş dünyası, kâr amacı gütmeyen, özel ve kamu hizmetlerinden gelen dinamik genç liderler" olduğu ifade ediliyor.

Lagos merkezi dört projede yer almaktadır:

Moda Şekillendirme: Yukarıda Pekin'e bakın.

Covid-19 Diyalog Serisi: "Ülkedeki pandemiyi yöneten uzmanlar başta olmak üzere tıp uzmanlarını, insanları eğitmeye ve şu anda sosyal medyada dolaşan mitlere netlik kazandırmaya davet ediyoruz".

Covid-19 Yardım Lagos: "COVID-19 salgını, nüfustaki en yoksullardan bazılarının geçim kaynakları üzerinde yıkıcı bir etki yarattı".

COVID-19: Küresel Durum ve Stratejik Yön: “Mevcut pandeminin geçmişteki pandemilerle karşılaştırıldığında en büyük farkı, farklı kaynaklardan gelen yaygın yanlış bilgilerdir. Sürecin amacı entelektüel destek ve İlerleme ve Kapsayıcı Gelişim Merkezi (CPID) adlı bir düşünce kuruluşuyla işbirliği içindi, bu etkileyici bir sonuçtu ”.

Lagos merkez küratörü olan April Amorighoye, bir “kurumsal iletişim ve stratejik marka yönetimi uzmanıdır.” 


April Amorighoye

April Amorighoye, 2019 tarihli bir videoda, Köleliğin Şekillendiricileri tişörtü giyerken ve WEF'in "Şehrimin Geleceğini Şekillendirme" projesini "savunurken" görülüyor (bkz Köleliğin Şekillendiricileri: Plan ).

Amorighoye, "Lagos'ta sürdürülebilir bir şehir ve topluma ulaşmak kulağa çok Herkül'e özgü bir görev gibi geliyor" derken, "Dördüncü Sanayi Devrimi ile geleceğin erişilebilir tasarımlarını" teşvik ettiğini söylüyor.

Amorighoye, “Kötü binalar ve kötü yapılar nedeniyle birçok insanın hayatını kaybettiği” bir yerde durduğunu ifade ediyor.

Merkez küratörü, WEF'in "Dördüncü Sanayi Devrimi'nde ihtiyaç duyulacak iş modellerini, teknolojileri ve sürdürülebilir büyüme stratejilerini keşfeden şirketleri" onurlandıran "Yeni Şampiyon Ödülleri" nden yeni şeyler öğrendiğini söylüyor .

Amorighoye, "bu şehrin geleceğini şekillendirmeye" çalışarak, "topluma olan borcumu ödemeyi planlıyorum" diyerek konuşmasını bitiriyor.

Görünen o ki; Amorighoye ve WEF, küresel kurumsal köle yöneticileri için Nijeryalıların "beşerî sermaye" durumuna indirgeneceği, tam kontrol ve gözetlemenin dijital hapishanesi olacak "sürdürülebilir" bir akıllı şehre alan açmak için Lagos'un eski kısımlarının yerle bir edilmesini istiyor.

Amorighoye ayrıca WEF’in web sitesinde Haziran 2020’de yayınlanan bir makalesinde görüşlerini ifade ediyor:

 "COVID-19 salgını, dijital ve çevrimiçi eğitimde küresel olarak devrim yaratıyor ancak Nijerya'nın Lagos Eyaleti'ndeki kırsal bölgelerde ve yetersiz hizmet alan topluluklarda bulunan çocuklar, yeni öğrenme yöntemlerine uyum sağlayacak veya geçiş yapacak donanıma sahip olmadıkları için geride kalıyorlar."

Bu durum, megaloman teknokratların Afrika'yı ve tüm dünyayı ("kapsayıcılık" adına) çevrimiçine zorlamak ve dolayısıyla kendi kontrol ve sömürü düzenlerini sağlamak için kullanılan sahte-insani bir hikâye anlatı terimi olan ünlü “dijital bölünmedir”. (Çev: Dijital Bölünme için bkz. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/30511)

Amorighoye, "gelecekte bir adım önde olmak için gerekli becerileri kazanmamış, ciddi şekilde azalan bir genç yetişkin havuzu" olabileceğinden endişeleniyor.

“Nijerya, gençlerini geleceğin işyerine hazırlamada çoktan geride kaldığı için, pandeminin etkileri bu sorunu daha da kötüleştiriyor.

"Pandeminin acil ihtiyaçları azaldığında, uçurumu kapatmaya yardımcı olmak için alınması gereken önlemler var. Bu önlemler büyük ölçüde Kamu-Özel Ortaklıkları (KÖİ'ler) ve hükümet yardımı etrafında toplanıyorlar ”.

Amorighoye şöyle yazıyor: “Eğitim sektörünün tamamen yenilenmesinin yanı sıra geleceğin eğitim araçlarına yatırım yapmak için devlet yardımına ihtiyaç var.

“Pandemi sonrası ulusal müfredatta yapılacak reformlar, eşitsizlikteki boşluğu doldurmanın etkili bir yolu olacaktır.

"Öncelikler, öğrencileri Dördüncü Sanayi Devrimi çağına sokabilecek ve onları geleceğin işlerine hazırlayabilecek kodlama ve robotik gibi derslerin başlatılmasını içermelidir".


 4IRb

Amorighoye'nin makalesi, kendi web sitesinde: “Nijerya'daki milyonlarca çocuk, onlara başarılı bir gelecek sağlayacak mükemmel bir eğitime erişemiyor” ifadeleri yer alan Nijerya için Öğret projesini tavsiye ediyor.


 Nijerya İçin Öğret

"Bu, giderek daha fazla insanın yoksulluk döngüsüne katılmaya devam etmesine neden oluyor ve ulusumuzun daha iyi bir gelecek vizyonuna ulaşmasını gittikçe zorlaştırıyor. Nijerya İçin Öğret, bu anlatıyı değiştirmek için var ”.

Nijerya İçin Öğret’in arkasındaki gerçek "vizyon", aşağıda yer alan "ortakları" tarafından ortaya koyuluyor:

Aluko ve Oyebode: "Bankacılık ve finans alanındaki çalışmalarıyla tanınan" bir hukuk firması.

Africapractice: "Sanayi ve hükümetin bağlantı noktasında faaliyet gösteren stratejik bir danışmanlık firması".

ExxonMobil: “Geleceğin gelişen enerji ortamı için iyi konumlanmış”

ABD petrol devi. 

FBNQuest: "Sahra altı Afrika'daki en güçlü ve en güvenilir finansal hizmet gruplarından biri olan FBN Holdings Plc'nin Ticari Bankacılık ve Varlık Yönetimi işlerinin birleşik markası".

Pwc: PricewaterhouseCoopers, Social Impact Lab ile ünlü çok uluslu bir profesyonel hizmetler ağıdır ( bkz . Yukarıda Londra ).

Grace Lake Ortakları: "Nijerya'da önemli toplumsal ihtiyaçları karşılayan ve aynı zamanda GLP ve hissedarları için ekonomik değer yaratan karlı işletmeler kuran ve işleten" bir yatırım ve danışmanlık firması.

Sterling Bankası: "Nijerya'da tam hizmet veren bir ulusal ticari banka".

Swift: "Güvenli finansal mesajlaşma hizmetlerinin küresel sağlayıcısı".

Verod Sermaye Yönetimi: "Esas olarak yabancı ve kurumsal yatırımcılardan oluşan zengin bir birleşimle desteklenen" önde gelen bir Batı-Afrika özel sermaye yatırımcısı.

Amorighoye'nin Lagos "toplumuna olan borcunu ödeme" planı, açıkça, onları küresel finans için daha "üretken" kılmak anlamına geliyor.

O şöyle yazıyor: “Bu yönde sağlanan yardım, insan sermayesine yapılan bir yatırım olarak görülebilir”.


<<< Önceki                                Sonraki>>>


Winter Oak, 11 Ocak 2021, WinterOakOrg


Tamer Güner, 18.04.2021, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.



Seçkin Deniz Twitter Akışı