23 Mart 2021 Salı

SA9128/TG333: Köleliğin Şekillendiricileri: İmparatorluk - 3. Bölüm (B)

    Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Winter Oak Org internet sitesinde yayınlanmıştır ve "Küresel yönetici elit, "ekonomik totalitarizmi" yerleştirmeye çalışıyor; bu, Dünya'yı teknokrasiye, trans hümanizme ve hayatımızın her yönü üzerinde tam kontrole dayalı olarak düzenlemenin yeni bir yoludur." cümlesiyle özetlenebilecek insanların köleleştirilmesi olgusuna odaklanmaktadır. İçeriği dikkatle ve özenle incelediğinizde açık ve resmi kaynaklardan elde edilen ve hiç de gizli tutulma gereği duyulmayan  Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ortaklarının tasarladığı şeytanî ardıl hedeflerin gerçekte neyi yansıttığını gözlemleyebileceksiniz. Umarız, komploların tam ortasında, içinde ve derinliklerinde ya da yüzeyinde yaşayan, ancak göz önünde cereyan eden komploları göremeyen, görmek istemeyen bütün insanlar, bu komploları teorilerle çözen dürüst insanların varlığına müteşekkir olmaları gerektiğini fark ederler.
Seçkin Deniz, 23.03.2021


SHAPERS OF SLAVERY: THE EMPIRE

Bien King, "Birleşik Krallık'ta ve dünya çapında çok disiplinli projeler sunan etki odaklı organizasyonlara olanak sağlama konusunda 15 yıldan fazla deneyime sahip deneyimli bir etkin bir proje yönetimi uzmanı, topluluk oluşturucu ve gençlik lideridir".

Dolayısıyla, Haziran 2020'de Londra merkezine katıldığında, muhtemelen şu anki yaş sınırı olan 27'nin oldukça üzerindeydi!

King, "değer ve fırsatları yeniden keşfetmek" ile ilgilenen ve "toplumumuzun farklı kesimlerinin tam temsilini teknolojinin geleceğine başarıyla entegre etmek için, farkındalık ve fırsatlar yaratmaya yönelik sağlam bir kolektif eylem gerçekleştirmeyi" amaçlayan Let's Reinvent'in kurucusudur. .

King, “Pfizer / Biontech COVID-19 aşısını olmak için sabırsızlanıyor”.

Merkez üyesi Laura Round, Muhafazakâr Parti aktivisti ve Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı'nın eski özel danışmanıdır.

Round, "PR şirketi freuds'un müşterilerine, amaca yönelik ve sosyal etki projeleri konusunda danışmanlık yapan yardımcı direktör ve "özel sektörün sürdürülebilir kalkınmada oynayabileceği rolün güçlü bir savunucusudur".

Round, 4 Ocak 2021 tarihinde, İngiltere’nin katılımıyla Hindistan’ın ilaç düzenleyicisi AstraZeneca Covid aşısını onaylaması konusunda memnuniyetini ifade eden bir tweet attı.

Diğer Londra merkez üyeleri arasında yer alan Maxine Mackintosh'un araştırması, "elektronik sağlık kayıtlarından rutin olarak toplanan verileri" içeriyor. “Dijital sağlık yaklaşımlarının destekleyicisi olan Mackintosh, veri analizinin sağlık hizmetlerine yönelik geleneksel yaklaşımları dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu savunuyor”.

Durumu idrak ettiniz. Veri toplama, özel sermaye, risk sermayesi ve sosyal etki yatırımına takıntılı İyi bağlantılara sahip ve varlıklı genç girişimciler…

Londra gençliğinin tipik bir kesiti!


Brüksel

BRÜKSEL

Şehrin Küresel Biçimlediricileri’ne göre Brüksel, sınırlarının kapsayıcı projelerin temellerini oluşturduğu, Belçika'daki çeşitliliğinin bir ulus haline geldiği ve Avrupa Birliği'nin kalbi niteliğindeki bir başkenttir. 

Yine onlara göre; “Brüksel, Avrupa projesinin temelini oluşturan büyük vizyona ve mahalle düzeyinde toplulukların karşılaştığı zorluklara ev sahipliği yaptığı için, küresel düşünme ve yerel hareket etme kavramını en iyi şekilde somutlaştırıyor”.

Brüksel Merkezi şu anda dört projede yer alıyor:

Geleceğin Müzesi: “Şirketler ve kurumlar Dördüncü Sanayi Devrimi'nin değişikliklerini önceden tahmin edebilmeli ve hızlı bir şekilde adapte olabilmeli ve şehirler ve topluluklar da aynısını yapabilmelidir. Şekillendiriciler, ister sanal gerçekliğin, yapay zekanın, büyük verinin isterse Nesnelerin İnterneti'nin etkisini anlamak olsun; tüm aktörlerin Brüksel'in geleceğini şekillendirmede aktif bir rol oynamasını sağlamak istiyor”.

İşin Geleceği: “Hayatımızın üçte biri, gelişen teknolojiler tarafından hızla dönüştürülen bir çalışma ortamında geçiyor. Küresel Şekillendiriciler, İşin Geleceği’ni etkileme fırsatına ve sorumluluğuna sahiptir”.

Brüksel Mutluluk Projesi: "İnsanların gelişimlerini paylaşabilecekleri ve eşdüzey tavsiyesi, cesaretlendirme ve destek alabilecekleri çerçeveyi sağlar".

Oy Ver!: “Farkındalığı, müzakereyi ve nihayetinde genç seçmen katılımını ve bir sonraki Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılımı artırmaya adanmış bir projedir”.


 Brüksel Merkezi

31 kişilik merkezin kilit isimlerinden biri de eski küratör David Timis’tir.

Timis’in kişisel web sitesi onu; "yapay zekanın işin geleceği üzerindeki etkisine odaklanan bir açılış konuşmacısı" olarak tanımlıyor ve onun "Birleşik Krallık'taki Cambridge Üniversitesi ve Avrupa Koleji gibi ünlü üniversitelerde konuk olarak dersler vermiş ve Google, Avrupa Komisyonu ve AIESEC dahil olmak üzere çok çeşitli müşteriler için sunumlar yapmış" olduğunu belirtiyor. 

"İnsan sermayesi" ile ilgilenen Timis, 2018'de, "Google'da Proje Yöneticisi olarak, Romanya'daki en iddialı dijital beceri eğitim programı olan Atelierul Digital'i koordine eden kişi” oldu. Bu proje aynı zamanda gençlere “girişimcilik” öğretti.

Timis 2017'de - Londralı Jasnam Sidhu ile ilgili olarak ve ayrıca Köleliliğin Şekillendiricileri: Liderlik makalesinde bahsettiğimiz garip organizasyon "Ashoka'da sosyal bir inovasyoncu" oldu.


David Timis

Timis ayrıca, Avrupa Komisyonu'nun Vatandaşlar için Avrupa Programı tarafından finanse edilmekte olan, Avrupa'nın Geleceği girişiminin ("Avrupa için yeni anlatı: Avrupa Birliği'ne Daha Fazla Birlik Getirmek") bir parçası olan Avrupalı Kahramanlar'ın kurucu ortağı ve proje yöneticisidir.

Diğer merkez üyesi Nadine Khouzam, küçük çocukların beyinlerini yaklaşmakta olan tekno-tiranlığın gereksinimleri için biçimlendirme girişimlerinde yer alıyor. Onun CodeNPlay şirketi, "sayısal düşünmeyi - 'makinelerin düşünce sürecini' - robotik yoluyla 6 yaş ve üzeri çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretiyor”.


Nadine Khouzam

Bir rapora göre: “CodeNPlay, en fazla 12 öğrenciden oluşan sınıflarda, 6 yaşından itibaren, programlamanın mantığını robotlar ve kodlama yardımıyla oyun şeklinde öğretir”.

CodeNPlay'in ortakları ‘Digital Belgium’, ‘perspektif.brussels’ (Brüksel Planlama Ajansı) ve Google'dır.

Oana Popescu, Avrupa İnovasyon Konseyi'nde "İş Hızlandırma Hizmetleri" bölümünde çalışıyor. Bu Avrupa-organı, "Avrupa Birliği'nde yüksek riskli, yüksek etkili teknolojilerin ticarileştirilmesini desteklemek için Avrupa Komisyonu tarafından tanıtıldı".

Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) "Avrupa Yeşil Anlaşması" nı ve "dijital çağa uygun bir Avrupa" yı desteklemek için çalışıyor.

"Avrupa'nın risk sermayesi piyasasının gelişmemiş durumda kalmasından" endişe duyuyor ve “Avrupa'yı bir sonraki atılım ve özellikle fiziksel ve dijital ürün ve hizmetleri yeni teknoloji iş modellerine dayalı olarak birleştiren ve yeni pazarlar yaratan yıkıcı yenilik dalgasının zirvesine taşımayı hedefliyor.”

Proje elbette, kamu parasını “gelecek ve gelişen teknolojileri” geliştiren işletmelere kanalize etmekle ilgili.

Uğur Can Hekim, uluslararası ticaret avukatı ve "enternasyonalizmi, küreselciliği ve insan haklarını" teşvik ettiğini ve Black Lives Matter'ı desteklediğini bildiren Paris merkezli hukuk derneği Jus Gentium'un başkan yardımcısıdır.

Jus Gentium, web sitesinde şu açıklamada bulunuyor: “Ağımızın yasal, entelektüel ve politik etki geliştirmesi için bir platform sağlıyoruz. Jus Gentium'un temel amacı, değişim yaratan gençleri, diplomatları, ekonomistleri, hükümet görevlilerini ve uluslararası hukukçuları eğitmek ve yetiştirmektir”.

Youssef Kobo, bir "girişimci ve stratejik inovasyon danışmanı" ve Brüksel Dijitalleşme Sekreteri'nin eski danışmanıdır.

A Seat at The Table (Masada Bir Koltuk) adlı bir kuruluş da dahil olmak üzere "Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'daki savunmasız toplulukları güçlendirdiği" iddia edilen birkaç projenin kurucusu ve genel müdürüdür.

Youssef Kobo

Kobo, “Gençlere ilham vermek ve onlara ne kadar hırslı olabileceklerini ve böylece kendi fırsatlarını yaratabileceklerini göstermek istiyoruz” diyor.

Bu ifadenin bağlamı, Brüksel Impact House web sitesinde; “sosyal girişimcilerin, destekleyici kuruluşların, etki yatırımcılarının, kapsayıcı şirketlerin ve sivil toplumun bir araya gelmesi” şeklinde yer almaktadır.


Impact House (Etki Evi)

Impact House’a dahil olan kuruluşlar arasında şunlar yer alıyor: Impact Capital ("etki odaklı ekosistem"); Oya Seed ("yıkıcı olun ve sistemi değiştirin"); SI2 Fund ("beşeri ve finansal sermayeyi dağıtmak"); Shaerpa ("yatırım fonlarını etkilemek için yönetim hizmetleri sağlar"); Klimaatzaak ("Belçikalı yetkilileri iklim vaatlerini yerine getirmeye zorlar"); C2C Platformu ("şirketleri Cradle to Cradle (C2C) sertifikasyonuna yönlendirir"); ve elbette sosyal inovasyonu hızlandırmak ve sistemik değişimi tetiklemek için bu değişim yaratanları belirleme, irtibatlandırma ve destekleme” misyonu ile her yerde karşımıza çıkan Ashoka..


Palo Alto (Silikon Vadisi)

Küresel Şekillendiricilerin Palo Alto merkezi, kendisini "savunuculuk, girişimler ve projeler yoluyla fark yaratmaya çalışan, çeşitli profesyonel ve kültürel geçmişlere sahip bir grup hayalperest ve gerçekleştirici" olarak tanımlıyor.

“Silikon Vadisi'nin kalbinde yer alan Merkez, gençliğin çözüm oluşturma, politika oluşturma ve kalıcı etki için merkezi olduğu bir dünyada, bölgesel ve küresel zorlukları ele almak için son derece başarılı genç bireyleri bir araya getirerek benzersiz konumundan yararlanmaya çalışıyor.”

Bu merkez, yalnızca Küresel Şekillendiriciler sitesindeki bir projeyle, yani Eşitsizliği Azaltacak Teknoloji projesi ile bağlantılıdır. “Palo Alto, yapay zekâ, büyük veri analitiği, mobil tabanlı yaşam tarzı takibi, 3D baskı ve nanoteknoloji gibi Dördüncü Sanayi Devrimi ile ilişkili birçok yeniliğin ana merkezidir. Yine de bu teknolojileri tasarlayan liderler ile etkiledikleri nüfus arasında bir iletişim boşluğu bulunmaktadır.” 

"Palo Alto, ancak kapsayıcı diyalog yoluyla Dördüncü Sanayi Devrimi'ni şekillendirebilecek ve şehrin ve vatandaşların ortak hedeflerini yansıtan bir gelecek yaratabilecek".


Palo Alto Merkezi

Palo Alto merkezinin listelenmiş 18 üyesi vardır.

Andrea Carafa, “sosyal ve ekonomik etki için yeni çıkan teknolojileri yönetme” üzerine Avrupa Komisyonu için çalışmış bir "girişimci, tasarım düşünürü ve eğitimci" dir. Carafa ayrıca Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü (CERN)’de “teknolojik yörüngeleri belirledi ve toplumu olumlu yönde etkileyebilecek yeni teknolojilerin ortaya çıkışını hızlandırmanın yollarını önerdi”.

 Carafa, küresel özel sermaye şirketi Blackstone'da (ayrıca bkz. Yukarıdaki Londra merkez raporu), işi "yeni teknoloji girişimlerini tohumlamak ve kuluçkaya yatırmak" olan bir "yerleşik girişimci " dir.

“Başkan Obama'nın Küresel Girişimcilik Zirvesi'nde Etki Girişimcilik Girişimi'ne başkanlık etti ve Birleşmiş Milletler'de Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin oluşturulmasını savundu”.

Bir teknoloji girişimcisi olan David Capelli, TECH Miami'nin kurucusudur ve uzun yıllar “eşitlikçi akıllı şehirlere giden yolu açmakta” görev almıştır.

 2016 yılında Capelli ile yaptığı çalışmayı anlatan Akıllı Şehirler uzmanı Carla Mays şöyle diyor: “Mevcut araştırmamız, akıllı şehir altyapısı inşa etmek ve sürdürmek için gelir modelleri etrafında stratejiler ile sadece maliyet tasarrufu ve modernizasyon çabalarını içeriyor”.

Mays yaptıkları işi ise şöyle tanımlıyor: "Artan otomasyon ve küresel işgücünün eğilimi ile ilgili olarak akıllı şehirler için dijital kamu altyapısını desteklemek için stratejik ortaklıklar".

“Konular arasında siber güvenlik, kamu sektörü kuruluşları için yeni iş ve gelir modelleri geliştirme, yeni pazarlar oluşturmak için sermayeye erişim, yeni pazar büyümesini desteklemek için girişimcilikte çeşitlilik ve katılım, topluluk ve ekonomik kalkınmanın bozulması ve yenilenmesi, yapay zekâ kullanımları, blok zincir kamu sektörü kurumsal bulut ve mobil cihazlarda fintech ve akıllı sözleşmeler.”

"21. yüzyılın neredeyse 17 yılındayız, İnovasyon yapmalı ve Amerikalıların inovasyon ekonomisinde rekabet etmelerine ve çeşitli akıllı şehirlerde gelişip yaşamalarına yardımcı olan bir "Yeni Anlaşma" ya yatırım yapmalıyız ".

Akıllı şehirleri zorlamanın akıllıca bir yolu, bir şekilde "yeşil" olduklarını iddia etmektir; ancak genel olarak Dördüncü Sanayi Devrimi gibi, onların dijital “bağlanabilirlik” dünyaları da, sanayileşme ve güç üretiminin ve dolayısıyla çevresel yıkımın hızlanmasını içerir.


 Akıllı Şehir Toronto

Capelli ve Mays şu anda, "Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirlerin Gelişimi için 1 numaralı kapsamlı program" olan #SmartCohort Program’ı üzerinde birlikte çalışıyorlar.

2017 tarihli bir makalede Capelli ve Mays, "kamu sektörünün şu anda Akıllı Şehirler gelişimini finanse etmek için büyük ölçüde kurumsal sürdürülebilirliğe ve hayırsever finansmanına güven duyuyor" oluşundan şikâyet ederek; "Kamu yönetiminin, Akıllı Şehirler geliştirme, tasarım ve uygulama için adil çerçeveler oluşturmaya liderlik etmesi” konusunda ısrar ediyorlar.

Palo Alto merkez üyesi Jimmy Au , Küresel Şekillendiriciler’in resmi ortaklarından biri olan, Time dergisinin sahibi ve WEF'in San Francisco'daki Dördüncü Sanayi Devrimi Forum Merkezi'nin açılış başkanı milyarder Marc Benioff'un başkanlık ettiği bulut bilişim şirketi Salesforce için çalışıyor.

Bu Salesforce videosunda, Au kendi sesiyle, Einstein Yapay Zekâ "tahmin oluşturucu" ekibinin kıdemli bir ürün yöneticisi olduğunu açıklıyor. Slayt gösterisi bize şunu söylüyor: "Akıllı otomasyon, bir sonraki üretkenlik düzeyini getirecek".


 Salesforce Einstein


Salesforce Einstein2

Au aynı zamanda, Silikon Vadisi ve Hong Kong'daki “teknoloji topluluğu” nu birbirine bağlamak için kurulmuş bir kuruluş olan FoundersHK veya 港 創 人' da danışmanlık yapmaktadır.

FoundersHK misyonunun "Hong Kong'u dünyanın bir sonraki teknoloji merkezi olarak inşa etmek" olduğunu söylüyor ve kendisini "Hong Kong kurucuları için Silikon Vadisi ve dünyanın geri kalanına bir giriş yolu" olarak görüyor.

Au'nun 港 創'daki diğer akıl hocaları arasında Microsoft'ta kıdemli ürün pazarlama müdürü Frances Lam ve girişim sermayesi şirketi Race Capital'in ("insanlık için önemli olan şeylere yatırım yapıyoruz") genel ortağı Edith Yeung yer alıyor.

Diğer bir danışman ise, Alibaba Hong Kong Girişimciler Fonu'nun yönetici müdürü Cindy Chow.

Köleliğin Şekillendiricileri: Liderlik başlığını taşıyan makalemizde görüldüğü gibi; Alibaba kurucusu Jack Ma, Küresel Şekillendiriciler Topluluğunun Kurucular Kurulunda listelenmişti.


<<< Önceki                                Sonraki>>>


Winter Oak, 11 Ocak 2021, WinterOakOrg


Tamer Güner, 23.03.2021, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı