14 Mart 2021 Pazar

SA9117/TG332: Köleliğin Şekillendiricileri: İmparatorluk - 3. Bölüm (A)

    Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, Winter Oak Org internet sitesinde yayınlanmıştır ve "Küresel yönetici elit, "ekonomik totalitarizmi" yerleştirmeye çalışıyor; bu, Dünya'yı teknokrasiye, trans hümanizme ve hayatımızın her yönü üzerinde tam kontrole dayalı olarak düzenlemenin yeni bir yoludur." cümlesiyle özetlenebilecek insanların köleleştirilmesi olgusuna odaklanmaktadır. İçeriği dikkatle ve özenle incelediğinizde açık ve resmi kaynaklardan elde edilen ve hiç de gizli tutulma gereği duyulmayan  Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ve ortaklarının tasarladığı şeytanî ardıl hedeflerin gerçekte neyi yansıttığını gözlemleyebileceksiniz. Umarız, komploların tam ortasında, içinde ve derinliklerinde ya da yüzeyinde yaşayan, ancak göz önünde cereyan eden komploları göremeyen, görmek istemeyen bütün insanlar, bu komploları teorilerle çözen dürüst insanların varlığına müteşekkir olmaları gerektiğini fark ederler.
Seçkin Deniz, 14.03.2021


SHAPERS OF SLAVERY: THE EMPIRE

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Küresel Şekillendirme Topluluğunu merkezler aracılığıyla organize ediyor - bunlardan yaklaşık 150 farklı ülkede 400'den fazla var.

Buradaki düşünce, dünya çapında bir gençlik hareketi, Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'in toplumumuz ve yaşamlarımız için Great Reset (Büyük Sıfırlama) çağrısını destekleyen yeni nesilden bir fikir dalgası izlenimini vermektir.

Ancak, gerçekte Küresel Şekillendiriciler kurgusu bir “topluluk” değil, genç adayların, şovu yürütenler için sadece kuklalar ve itaatkâr sözcülerden ibaret olduğu merkezi bir yapıdır.

Küresel Şekillendiriciler’in arkasındaki gerçek gündem, önceki yazımızda yaptığımız gibi, lider kadrosuna bakılarak çok net bir şekilde ortaya koyulmuştu.

Tüm bu yüzlerce merkezde yer alan Şekillendiriciler, WEF patronu Klaus Schwab, Çinli Büyük İlaç Endüstrisi milyarderi Eric Tse ve CIA bağlantılı Carlyle Group'tan David Rubenstein gibi insanların istekleri doğrultusunda etkin bir şekilde çalışıyor.

Bu dünya, insanlar ve doğal "sermaye" üzerine kârlı bir "sosyal etki yatırımı" dünyası; sermaye fonları ve ilaç işletmelerinin blockchain, robotik ve yapay zekâ dünyası; "kapsayıcılık", "sürdürülebilirlik" ve "sistemik değişim" retoriğinin arkasına gizlenmiş üstel bir kâr ve sömürü dünyasıdır.

Gündemleri, küresel kurumsal kontrolün hayal bile edemeyeceğimiz bir düzeye hızlanmasından; insanlığın % 99,99'u için özgürlüğün kaldırıldığı tam bir tekno-tiranlığın dayatılmasından ve gelecek nesillerin, asalak seçkinlerin karı için dijital olarak yetiştirilen sığır statüsüne düşürülmesinden başka bir şey değildir.

Bu şok edici gerçeği gözümüzde canlandırılabilmek için, Şekillendiricilere ve Londra, Brüksel, Silikon Vadisi, Pekin, Lagos ve Yeni Delhi gibi bazı önemli küresel konumlardaki bağlantılarına daha yakından bakacağız.


Londra

Küresel Şekillendiriciler’in Londra merkezi, kendisini "büyük, enerjik ve son derece farklı özelliklere sahip; Londra'da ve daha geniş anlamda dünyada bir etki yaratmayı derinden önemseyen  gençlerden oluşan bir grup" olarak tanımlıyor.

Londra merkezi şu anda dört projede yer alıyor:

Modanın Şekillendirilmesi: "Koronavirüs salgını artık evde ve güvende kalmamızı gerektirdiğinden; Modanın Şekillendirilmesi ve Moda Devrimi, vatandaşların dijital aktivasyonu ve güçlendirilmesi için güçlerini birleştirmiştir".

Avrupa'da Covid Aksiyonu: "Bu girişim, Şekillendiriciler aracılığıyla, dolaşmakta olan herhangi bir söylenti veya potansiyel yanlış bilgi hakkında DSÖ için bilgi toplama fırsatı sunar".

C19'a Karşı Birleşin: "Evde kalın. Yanlış bilgilerin yayılmasını durdurmaya yardımcı olun ”.

COVID ile mücadele edin. Yanlış bilgilendirmeyi durdurun:  "Okuyucuları duydukları herhangi bir söylenti veya olası yanlış bilgiyi paylaşmaya çağıran bu proje, DSÖ Avrupa için COVID-19 hakkındaki bağlantılarını bilgilendirmek için bilgi üretmeye çalışır". 


Rory Daniels

42 merkez üyesinin arasında yükselen yıldızlardan biri Rory Daniels’tır.

Daniels, 2017 Genel Seçimlerinde LIanelli'nin Liberal Demokrat adayı olarak henüz 19 yaşındayken kamuoyunun dikkatini çekti .

"AB tutkunu" olarak sunulan Daniels, beş aday arasından 548 oyla sonuncu oldu ve hatta yatırdığı depozitoyu bile kaybetti.

Ancak demokratik yetki eksikliği onu engelleyemedi. Daniels, 2019'da Stockholm'deki UNESCO konferansında bir konuşma yaptı. Burada “Avrupa Komisyonu, Genç Endüstri Lideri” olarak listede yer alan Daniels, Eylül 2019'dan beri Uluslararası Af Örgütü'nün ilk Küresel Gençlik Görev Gücü'nün üyesidir.


 Dünya Demokrasi Forumu

Jeremy Corbyn’in NHS’nin (Ulusal Sağlık Sistemi) Brexit sonrası satışına ilişkin uyarılarını "Rus dezenformasyonunun" bir parçası olarak tanımlayan Daniels, Kasım 2019'da Strazburg'da düzenlenen "Bilgi Çağında Demokrasi Tehlikede mi?" başlıklı Avrupa Konseyi "Demokrasi için Dünya Forumu" etkinliğine katıldı.

Daniels, Eylül 2020'de Wikipedia tarafından "hayırsever" olarak tanımlanan özel sermaye kralı Peter Lampl tarafından kurulmuş bir hayır kurumu olan Sutton Trust'ın yeni yönetim kurulu üyesi seçildi.

2020'de, "COVID-19'un sosyal hareketlilik üzerindeki etkisine ilişkin brifingler" veren Sutton Trust, "iş deneyimini ve stajları çevrim içine  taşımanın herkese daha adil bir fırsat verebileceği ve işverenlere de fayda sağlayabileceği" sonucuna varıyordu.

Londra merkezinin kurucu küratörü Kate Hampton, Addis Ababa, Pekin, Londra, Nairobi ve Yeni Delhi'de ofisleri bulunan "bağımsız bir hayırsever organizasyon" olan Children's Investment Fund Foundation'ın [CIFF] (Çocuk Yatırım Fonu Vakfı) genel müdürüdür.


Kate Hampton

CIFF, "gelişmekte olan ülkelerdeki çocukların ve ergenlerin yaşamlarını dönüştürmeye çalışan bir dizi ortakla" birlikte çalışarak, "çocukları desteklemek" ile ilgilendiğini iddia ediyor .

Ama aynı zamanda "sistemik değişime odaklanan özel bir hayırseverlik" kuruluşu olduğunu ve "çocukları yaşam boyunca takip eden bütünleşik çözümler" aradığını da açıklıyor.

Bu, çok açık bir şekilde, Alison McDowell'in bizi uyardığı sosyal etki yatırımıdır.

CIFF, "çevik" olmayı ve "potansiyel getirinin büyük olduğu durumlarda risk almayı" planladığını söyleyerek bu tespiti doğruluyor.

Bunlara ilaveten CIFF’ın sitesinde şu ifadeler yer alıyor: “Çocukların erken gelişim dönemi ve ergen kızlar gibi alanlara yapılan akıllı yatırımların getirisinin de özellikle yüksek olduğunu biliyoruz”.

Çocukları "destekliyor" musunuz yoksa onları kâr için sömürüyor musunuz, Bayan Hampton?


 Chris Hohn

CIFF’ın sözde “akıllı hayırseverlik” olarak adlandırılan icraatları, 2002 yılında, yatırım fonu milyarderi Chris Hohn ve o zamanki eşi Jamie Cooper tarafından başlatılmıştır. 

2014'te David Cameron'un İşçi Partisi (Tory) hükümeti tarafından şövalyelik unvanı verilen Hohn’un, 2019'da 50.000 sterlin bağışladığı Extinction Rebellion'a, buna ilaveten Hampton'a bağlı CIFF tarafından da 150.000 sterlin verildiği ortaya çıktı.

Aynı zamanda Hohn’un, bir dizi yatırım şirketi aracılığıyla Heathrow Havalimanı'nda 630 milyon sterlinlik bir hisse oluşturduğu da bildirildi.

Hampton, etki dünyasına dahil olan tek Londra merkez üyesi değil.

"Önceden Mitsui & Co'da Kıdemli Yatırım Yöneticisi" olan Vyonne Bajela, bugün "İngiltere merkezli bir girişim sermayesi fonu olan Impact X Capital'in Kurucu Üyesi ve Müdürüdür". 


Yvonne Bajela

Jasnam Sidhu, Social Impact Lab ile ünlü çok uluslu bir profesyonel hizmetler ağı ve “Social Enterprise NL ve Ashoka platformlarının kurucu ortağı” olan PricewaterhouseCoopers, ya da kendini ifade ettiği şekilde PwC için çalışmaktadır.


Pwc Sosyal Etki Laboratuvarı

Köleliğin şekillendiricileri:Liderlik makalemizde de belirttiğimiz gibi, Ashoka, "hayır kurumları" tarafından finanse edilen, Antonis Schwarz gibi ultra zengin bireyler ve Rob Hopkins gibi “aktivistler” arasında bağlantılar kuran ve ayrıca Dünya Bankası dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlara tavsiyelerde bulunan garip bir organizasyondur.

Sidhu'nun "tipik bir günü", "blockchain, yapay zekâ veya drone gibi yıkıcı teknolojileri ayrıntılı bir şekilde planlamayı" içerir.


Jasnam Sidhu

Kenny Imafidon, ClearView Research Ltd'nin kurucu ortağı ve genel müdürü: "Farklı kitleler hakkında kültürel olarak bilgilendirilmiş içgörüler toplamak, iş ve pazarlama stratejilerini bilgilendirmek ve sosyal etki değerlendirmesini desteklemek konusunda uzmanız" diyor.

Kenny Imafidon’un kişisel web sitesine göre: “Impact Squared tarafından dünya çapında (25 yaş altı) 100 genç liderden biri olarak seçildi ve dünyamızı dönüştürmek için sosyal bir etki yarattı” ortaya koymaktadır. Imafidon’un Kraliyet ailesi ile de yakın ilişkisi var. 


Kenny Imafidon

Joran Abdi, 2018'de, Londra'daki Imperial College tıp bölümünden mezun olduktan sonra, Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi'ndeki Schwarzman Koleji'nde yüksek lisans bursu için Schwarzman Bursiyeri seçildi.


 Jordan Abdi

Abdi şöyle diyor: “Çin benzersiz siyasi ve ekonomik bir sisteme sahip ve Çin'in daha büyük bir rol oynadığı bir dünyada, sistemlerini anlamak, başarılı çok taraflı angajman için hayati bir öneme sahip olacaktır.”

“Girişimcilik geçmişim ve kamu politikasına olan ilgim, bu programı bana çok çekici kılıyor çünkü modülleri, gelecekteki ortak zorluklarımızı çözmek için daha fazla küresel işbirliğine ihtiyaç duyulacağı bir zamanda iş, politika ve uluslararası ilişkileri kapsıyor”.

Gerçekleştirdiği modelleme ile “salgının” başlangıcında yüksek bir ölüm oranı öngören Imperial College, Abdi’nin bursuyla ilgili raporunda; Abdi’nin, Çin ile “güçlü bağlara sahip" ve "Birleşik Krallık'ın Çin ile en iyi akademik araştırma işbirlikçisi olduğunu övünçle ifade ediyor 

Çin’de bulunduğu zamanlarda Abdi’yi finanse eden Schwarzman Scholars'ın başkanı Stephen A. Schwarzman, küresel özel sermaye şirketi Blackstone'u kuran eski bir Lehman Brothers milyarderidir ve Donald Trump'ın “uzun süredir arkadaşıdır”.

Abdi, “sağlık hizmetlerinin otomasyonu” ve robotlar tarafından bakılan yaşlı insanlarla yakından ilgilenmektedir.

Bir “seri girişimci” olarak şimdilerde "veriye dayalı tıp", "davranışsal sağlık ve sinirbilim" ve "ilaç şirketleri arasında yenilik" alanlarında faaliyet gösteren, Singapur merkezli uluslararası ticaret şirketi Holmusk için "strateji ve iş geliştirme lideri" dir.

Abdi daha önce 2020 yılında, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, “Bu İngiltere için harika bir yıl olacak” twitini retweet etmiş ve sonradan “2021 harika olacak” şeklinde bir twit atmıştı.

Ama tam olarak kim için harika?

Merkez üyesi Faheem Ahmed, "sürdürülebilir sağlık finansmanı, teslimat ve yenilik konusunda uzmanlaşmış küresel bir etki yatırım danışmanı ve ESG analisti" dir.

Eylül 2020’de Forbes iş dergisine "Bütün Halk Sağlığı Yolları Özel Sermayeye Çıkıyor" başlıklı bir makaleye katkıda bulundu.

Faheem Ahmed coşkuyla şöyle diyor: "Küresel sağlık hizmetleri, özel yatırımcılar için en hızlı büyüyen ve en kazançlı sektördür ve yalnızca 2019'da 100 milyar dolar değerinde anlaşma gerçekleşmiştir".

Ahmed, "sosyal güvenlik için yapılan hükümet harcamalarındaki kesintilerin sürdürülmesinin, dünya çapında özel sermaye için kazançlı fırsatlar sunduğunu" ifade ediyor.

Bu ifade sadece bize mi tiksindirici geliyor?

Ahmed şu sonuca varıyor: “Riskli, ortalama borçlanma oranlarından etki odaklı hasta sermaye artışına geçilmesiyle, PE [Özel Sermaye] hepimizin bağlı olduğu hassas sağlık ve sosyal bakım sistemlerini desteklemek için çok ihtiyaç duyulan bir yaşam hattı sağlayabilir. Sonuçta, tüm halk sağlığı yolları özel sermayeye çıkar ”.

Ahmed'in London Business School web sitesinde yer alan profilinde, "sosyal etki için iş dünyası, hükümet ve STK'ları bir araya getiren" Wheeler Ticaret ve Geliştirme Enstitüsü'nün bir üyesi olarak atandığı belirtilerek; "Sosyal girişimcilik tutkusunun" onu 2017 yılında HealthMakeSpace'i kurmaya yönlendirdiği ifade ediliyor.

HealthMakeSpace, "klinik olarak yönlendirilen yeniliği teşvik etmek için endüstri ve girişimcileri klinisyenlerle buluşturarak Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) genelinde değişimi hızlandırmayı hedefliyor". HealthMakeSpace projesi "Imperial College Health Partners ile ortaklaşa geliştirildi".

Yine Imperial College! Projeleri Covid salgını anlatısını sürdürmeye odaklanan Londra Küresel Şekillendiricileri’nin, yaptığı projeksiyon paniği artırmaya yardımcı olan kurumla da bağlantılı olması ne tesadüf!

<<< Önceki                                Sonraki>>>


Winter Oak, 11 Ocak 2021, WinterOakOrg


Tamer Güner, 14.03.2021, Sonsuz Ark, Stratejik Araştırma, Çeviri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı