19 Mayıs 2023 Cuma

SA10183/KY1-CÇ812: Ucuz Kavun ve İkinci Tur/ Altılı Masa Hep Yanlış Yorumlandı

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"2028'e hazırlıkları şimdiden başlamıştır.. o kadar beklerler mi bilmiyorum, seçim ötesi şeyler de denenebilir.. görelim bakalım neler olur🙃"

Herkes seçimlerin sonuçlarına bakıp, yorum ve çıkarımlarda bulunuyor, nihayetinde ben de bir sosyal bilimciyim.. ben de (en isabetsiz bir yorum da olsa) bir yorum yapayım, yorumum hem birinci turu etkileyen hem de ikinci turu etkileyecek olan seçmen tipi üzerinden.. 

Efendim, gördüğüm kadarıyla ucuz kavuncuların oy oranı (% 6-7) aralığında.. ikinci turda bu oranın tercihini meclisteki çoğunluk belirleyeceği için %49,52'inin üzerine eklenmesi kuvvetle muhtemel.. yine de sosyal bilimlerin çıkarımları neredeyse hiç bir zaman kesin değildir.. kesin olan oy oranı (%6-7) değil, ucuz kavuncuların tercihini belirleyecek olan etkendir.. başı ayrı dibi ayrı olanın kendilerine ucuz kavun getirmeyeceğini çok iyi bilirler.

Sayın KK, sizin umudunuz ucuz kavunculardı onların da oranı %6-7'yi geçkin çıkmadı.. hal böyle olunca ikinci turu da çoktan kaybettiniz, zira ucuz kavuncular başı ayrı dibi ayrı olana asla itibar etmez.. sağlamcıdırlar😅

***

Altılı masa hep yanlış yorumlandı, diye düşünüyorum.. oy oranı bilinmeyen (belki yüz binde bir bile olmayan) partilerin oraya alınması (İP dahil) HDPKK'yı meşrulaştırma KCK'nın planının (İran-Irak-Suriye-Türkiye toprakları üzerinde uydu bir devletin kurulması) alıştıra alıştıra uygulanmasını sağlamak..

Tepkileri en aza indirmek içindi onların masaya alınması.. elbette altılı masaya dahil edilenlerin oy oranları o masayı kuranlar tarafından biliniyordu.. ve fakat olmadı.. hesapları tutmadı.. yeni bir masa kurmak için kollarını sıvayacaklar.. 

2028'e hazırlıkları şimdiden başlamıştır.. o kadar beklerler mi bilmiyorum, seçim ötesi şeyler de denenebilir.. görelim bakalım neler olur🙃



Cemal Çalık, 19.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı