17 Aralık 2022 Cumartesi

SA9975/SD2631: Sıkıntı (Roman); 4. Bölüm-Cehennem 25

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Doğru tutum bir arada olmamaktı, sanırım ayetin açık bir şekilde beyan etmediği, ama benim bir insan olarak yapmam gereken çıkarım buydu; uzun süre yalnız kalmamalıydık. İD de en az benim kadar hassas olsaydı çok şey değişmeyecekti, doğamızın ittiği yöne yavaş yavaş savrulacaktık."

Kadın her şeyiyle özel bir varlıktı. Nikahlı olmayan bir kadınla bir erkeğin, eğer Allah’a olan inançları yeterli değilse ve biri diğerine yönelik çeşitli duygular ve arzular besliyorsa ya da ikisi birbirine ilgi duyuyorsa, özellikle uzunca bir süre bir arada ve yalnız bulunmaları çok riskliydi.

İD’ye, ‘Allah kadını, erkeğin sinir uçlarında sürekli bir devinim oluşturması, erkeğin o devinimlerle yeni şeyler keşfetmesi ya da uçuk-kuraldışı işler yapması için yaratmış olabilir mi?’ diye sordum.

İD kıkırdayarak güldü, ‘O senin bilebileceğin bir şey!’ dedi. ‘Ben bir kadınım, nereden bilebilirim ki?’

Farkına vardığım bir şeyleri hareketlendirmişti İD. Çok uzun bir süredir bir aradaydık, bu tehlikeliydi. Bunu şimdi İD ile geçirdiğimiz bu sürede çok daha iyi anlıyordum. İD’nin sınırsız davranma alışkanlıkları onun Allah’ı sevmesini, üstelik çok sevmesini engellemiyordu, ama benim Allah’ı sevmemin temelinde Allah’ın emir ve yasaklarını her şeyden önde tutmam vardı. O kadar zıt görünüyordu ki her şey, aslında zıt olduğundan çok daha başka bir şey de vardı işin içinde…

İnsan doğasının karşı konulamaz güdülerine karşı direnme aralığımız çok dardı ve birlikte geçirilen zaman direniş gücünü ters orantılı olarak azaltıyordu. Tesettür; sadece saçları veya vücudu değil, kadını çekici kılan tüm özelliklerini uygun bir şekilde çekicilikten arındırmaktı; kadını toplumsal/görsel bir arzu nesnesi olmaktan alıkoymayı amaçlamalıydı, kadının bedensel masumiyetini korumalıydı.

Bir erkekle bir kadın uzun süre bir arada durduğunda ve hangi amaçla olursa olsun birbirine baktığında hiçbir şey yerli yerinde durmuyordu. İnsan zihninin gözlerin gördüğünden çok daha fazlasını simüle etme alışkanlığı sürekli bir gerilim üretiyordu. Başlayan ve biten bir kısacık sürecin, o baskın haz sürecinin ne kadar çok yansımalar ürettiğinin farkındaydım. Her şey bakmak ve görmekle başlıyordu ve ondan sonrasını kontrol etmek gittikçe zorlaşıyordu.

İD de ben de Allah’ı çok seviyorduk, peki Allah neden Nur Suresi’nin 30. ayetinde, ‘Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Bu davranış onlar için daha nezihtir. Şüphe yok ki, Allah onların yaptıklarından hakkıyla haberdardır’ diyerek erkeklere emrediyor, hemen ardından 31. ayette, ‘Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Görünen kısımlar müstesna, zînetlerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.’ diyerek kadınlara sesleniyordu?

Kadınları yaratılıştan gelen asaletlerini, masumiyetlerini yitirmiş toplumlar çok çabuk çöküyorlardı; kadınları, çocukluklarından itibaren koruyan bir bilinç geliştirilmeliydi, geleceği onlar doğuracaklardı. Geleceğini doğuracak kadınlardan mahrum kalan Batı bu yüzden çöküyordu, liberal kadınlar bu yüzden Türkiye'de ailelerin çürümesine neden oluyordu.

Fiziksel olarak çok çekici ve etkileyici olan bu güzel kadının bende uyandırdığı hislerle, dalgalandırdığı düşüncelerle ve onun içinde kontrol ederek tutma gereği duymadığı ve bana yansıttığı beklentilerle nasıl başa çıkacaktım? Ben bu kadar zayıf mıydım?

Peki, soğukkanlılığım ve yüksek otokontrol seviyem nedeniyle sık sık ‘ruhsuz-duygusuz’ olarak suçlanan ben, bu hislerle, kolayca etkilenen ve dalgalanan düşüncelerle ve bu sınırsız teklifsizlikle nasıl başa çıkacağımı soruyorsam burada bir tuhaflık yok muydu? Ayetin çizdiği sınırları aştığımı anlıyordum bu sarsıntıları geçirirken, ama hangi kısımları aştığımı anlayamıyordum.

İD’nin görünen yüzü, yani dudakları, burnu, yanakları, kaşları ve gözleri de gözlerime haram mıydı? Görünen kısımları hariç zinetlerini namahrem erkeklerin gözlerinden koruması emredilen ve dekolte giyinmesini istemediğim için kendisine göre çok kapalı giyinen İD, hangi kısımların görünüp görünmeyeceğine nasıl karar verecekti? Çünkü bu güzelliği yaratan ve bu güzelliğe karşı erkekte uyanacak hisleri var kılan ve tanzim eden Allah’tı. Ben gözlerimi haramdan daha iyi korumak için ne yapmalıydım?

Doğru tutum bir arada olmamaktı, sanırım ayetin açık bir şekilde beyan etmediği, ama benim bir insan olarak yapmam gereken çıkarım buydu; uzun süre yalnız kalmamalıydık. İD de en az benim kadar hassas olsaydı çok şey değişmeyecekti, doğamızın ittiği yöne yavaş yavaş savrulacaktık. Şeytan daima tetikte bekliyordu, ama genlerimize kodlanmış tetikleyicileri kışkırtarak. Yani her şey biz insanlara bağlıydı.

‘Gidelim artık!’ dedim İD’ye. ‘İkimizin de Allah’ı çok sevmesi muhtemelen Allah’ın istemediği şeyleri yapmamıza engel olamayacak.’

İD bacaklarını pedalların bulunduğu yerden çekti, sağa dönerek dizlerini büktü, koltuğa yan yerleşti ve bana baktı, ‘Korkuyor musun?’ diye sordu muzip bir şekilde.

Gözlerimi ondan kaçırdım ve belirsiz ufuklara baktım. ‘Evet, cehennem azabı yaşıyorum, Allah’ın sınırlarını aşmaktan korkuyorum!’ dedim. ‘Hadi gidelim, çok acıktım, çalıştır arabayı!’

‘Cehennem azabıııı!’ diye neşeyle bağırdı İD ve ekledi: ‘Hadi gitmeyelim, biraz daha kalalım!’

Gözlerinin içi gülüyordu, kendince surlarda bir gedik açıldığını görmüştü.

Elimdeki telefonun saatine baktım, ‘Saat 17:36, yaklaşık olarak 11 saattir açım, üstelik senin yüzünden. Arabayı çalıştır ve bir şeyler yiyecek yer bulmaya gidelim.’ dedim sert bir sesle. ‘Eğer kalmakta ısrar edersen, arabadan iner ve giderim!’

‘Çok gıcıksın!’ dedi İD duruşunu bozmadan sol elini kontak düğmesine götürürken. ‘Cevval haber verdi mi, Richmond programınız nasıl ilerleyecek?’


<< Önceki                      Sonraki>>


 [16.12.2022, (4/51 (375))]

Lütfen gitmek istediğiniz bölümü tıklayınız:


Seçkin Deniz, 17.12.2022, Sonsuz Ark, Sıkıntı, Roman

Sıkıntı





Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

 

    

Seçkin Deniz Twitter Akışı