26 Temmuz 2022 Salı

SA9761/SD2472: İsrailli İntel'in Eski Yetkilisi: Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell İsrail İçin Çalıştı -6

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız çalışma, Şili merkezli MintPress News'te gazetecilik yapan, Global Research, EcoWatch, Ron Paul Enstitüsü ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunan, Radyo ve televizyonda çok sayıda yayına katılan ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanan Whitney Webb 'e aittir ve çocuk istismarcısı, pazarlamacısı Jeffrey Epstein'i merkeze alarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İsrail'de Başkanların, Başbakanların, Bakanların, CIA-FBI-MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin, Rothschild ailesi de dahil olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu, çocukların ana meta olduğu seks ticareti ve şantajların karanlık dünyasına odaklanmaktadır. Yaptığı araştırmayı Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlığı altında yayınlayan Whitney Webb, geçmişi 100 yıldan önceye kadar dayanan skandalı şöyle özetlemektedir: "Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir." Ana akım denen medya organlarının görmezden geldiği bu iğrenç ilişkiler ve şantaj ağının herkes tarafından bilinmesi için yayınladığımız bu araştırmanın, Masonik/Satanist bu çetenin bütün faaliyetlerinden zarar gören insanlık için yararlı olduğunu düşünüyoruz.
Seçkin Deniz, 26.07.2022


FORMER ISRAELI INTEL OFFICIAL CLAIMS JEFFREY EPSTEIN, GHISLAINE MAXWELL WORKED FOR ISRAEL

Jeffrey Epstein'ın Manhattan hapishanesinde intihar ederek aşikar ölümünden bu yana, reşit olmayan kızları cinsel olarak istismar etmek ve zengin ve güçlüleri şantaj amacıyla tuzağa düşürmek için kullandığı ahlaksız faaliyetleri ve yöntemleri hakkında pek çok şey gün ışığına çıktı. Epstein'ın yakın tarihli bir MintPress araştırma dizisinde derinlemesine açıklanan istihbaratla olan bağları, pek çok yardımcı komplocu özgür kalmasına rağmen, esas olarak Epstein skandalından hareket eden ana akım medyada çok az yer almaya devam etti.

Epstein'ın istihbaratla olan bağlarını inceleyenler için, hem ABD istihbaratı hem de İsrail istihbaratı ile açık bağlantılar var, bu da hangi ülkenin istihbarat aygıtının Epstein'a en yakın olduğu ve onun şantaj/seks ticareti faaliyetlerine en çok karıştığı konusunu tartışmaya açık bırakıyor. İsrail askeri istihbaratında eski bir üst düzey yetkili tarafından yakın zamanda verilen bir röportaj, Epstein'ın cinsel şantaj girişiminin, Amerika Birleşik Devletleri ve yurtdışındaki güçlü bireyleri ve politikacıları tuzağa düşürmek amacıyla yürütülen bir İsrail istihbarat operasyonu olduğunu iddia etti.

Eski CBS News baş yapımcısı ve Narativ'in ödüllü araştırmacı gazetecisi Zev Shalev ile yaptığı röportajda, İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nün eski üst düzey yöneticisi Ari Ben-Menashe, yalnızca Jeffrey Epstein ve sözde hanımefendisi Ghislaine Maxwell ile tanıştığını iddia etmedi. Ancak 1980'lerde hem Epstein hem de Maxwell o dönemde zaten İsrail istihbaratıyla çalışıyorlardı.

“BİR ŞEY BULDULAR”

İran-Kontra silah anlaşmalarına dahil olan Ben-Menashe, geçen hafta bağımsız yayın kuruluşu Narativ ile yaptığı bir röportajda, muhabir Zev Shalev'e, Jeffrey Epstein ile 1980'lerin ortalarında, Maxwell'in ve Ben-Menashe'nin İran-Kontra ile ilişkisinin devam ettiğini söyledi. Ben-Menashe, Epstein ile tanıştığı yılı belirtmedi.

Ben-Menashe Shalev'e şunları söyledi: “[Maxwell] onu [Epstein]'ı grubumuzun bir parçası olarak kabul etmemizi istedi…. O sırada bir grup olduğumuzu inkar etmiyorum ki bu Nick Davies [Maxwell'e Ait Daily Mirror'ın Yabancı Editörü], Maxwell'di, ben ve İsrail'den ekibimizdi, yaptığımız şeyi yapıyorduk.”

Seymour Hersh ve diğerlerinin geçmişteki raporları, Maxwell, Davies ve Ben-Menashe'nin bu süre zarfında İsrail istihbaratı adına İsrail'den İran'a askeri teçhizat ve silah transferinde ve satışında yer aldıklarını ortaya çıkardı.

Daha sonra Maxwell'in giriş sırasında Epstein'ı “İsrailli patronlarınız zaten onayladı” dediğini ekledi. Shalev daha sonra Maxwell'in "Ben-Menashe'ye göre [sonraki Başbakan] Ariel Şaron'u da içeren o sırada İsrail'de geniş bir ağa sahip olduğunu" kaydetti.

Ben-Menashe, "Onunla [Epstein] birkaç kez Maxwell'in ofisinde tanıştığını" söylemeye devam etti. Ayrıca, Epstein'ın o sırada tanıdığı başka biri için silah anlaşmalarına dahil olduğundan haberdar olmadığını, ancak Maxwell'in kendisinin, Davies ve Ben-Menashe'nin İsrail adına dahil olduğu silah transferine Epstein'ı dahil etmek istediğini söyledi.


Mega Grup Ariel Sharon Robert Maxwell
Ariel Sharon (sağda) 20 Şubat 1990'da Kudüs'te Robert Maxwell ile buluşuyor. Fotoğraf | AP

Ancak MintPress'in "Inside the Jeffrey Epstein Scandal: Too Big to Fail" adlı araştırma dizisinin IV. Kısmında bildirdiği gibi, Epstein bu süre zarfında bazıları İran-Kontra silah anlaşmalarına doğrudan dahil olan İsrail ile İran arasında birkaç silah satıcısıyla ilişki içindeydi. Örneğin, 1981'de Bear Stearns'ten ayrıldıktan sonra Epstein, gölge finans alanında, kendi kendini tanımlayan bir "finansal ödül avcısı" olarak çalışmaya başladı ve burada güçlü insanları hem avlıyor hem de para saklıyordu. Bu güçlü kişilerden biri, hem İsrail hem de ABD istihbaratıyla yakın bağları olan ve İsrail ile İran arasındaki İran-Kontra silah anlaşmalarının ana aracılarından biri olan Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı'ydı. Epstein daha sonra, Leslie Wexner'ın şirketi The Limited adına Southern Air Transport havayolu olan Iran-Contra'nın başka bir yönüne dahil olan bir CIA paravan şirketi ile bir iş ilişkisi kuracaktı.

Bu dönemde Epstein'ın, 1980'lerde Kaşıkçı ile en az bir İngiliz-Suudi silah anlaşmasında işbirliği yapan İngiliz silah tüccarı Sir Douglas Leese ile yakından tanıştığı da biliniyor. Leese daha sonra Epstein'ı Steven Hoffenberg ile tanıştıracak, Epstein'ı bir "dahi" olarak adlandıracak ve bu giriş sırasında ahlak eksikliğini açıklayacaktı. Bu nedenle, Epstein'ın bu dönemde İran-Kontra ile ilgili olanlar da dahil olmak üzere Orta Doğu silah anlaşmalarına dahil olduğuna dair işaretler var. Ek olarak, Epstein daha sonra bu dönemde CIA için çalıştığını iddia edecek (ve ardından inkar edecektir).

Epstein ile tanıştıktan sonra, Ben-Menashe ne kendisinin ne de Davies'in Epstein'dan etkilenmediğini ve onun "çok yetkin olmadığını" iddia etti. Ghislaine Maxwell'in Epstein'a "aşık olduğunu" ve kızıyla Epstein arasındaki romantik ilişkinin Robert Maxwell'i Epstein'ı "aile işine", yani Maxwell'in İsrail istihbaratıyla olan ilişkilerine sokmak için çalışmaya yönlendirdiğine inandığını ekledi.

Bu bilgi, anlatıya göre, en azından şimdiye kadar, Ghislaine Maxwell ve Jeffrey Epstein'ın 1991'de Robert Maxwell'in ölümünün ardından Ghislaine'in New York'a taşınmasından sonra tanışıp ilişkilerine başlamadığı düşünüldüğünde, çok açıklayıcı.

Ben-Menashe, girişten çok sonra, yine de hangi yıl olduğunu belirtmese de, Ghislaine Maxwell ve Jeffrey Epstein'ın İsrail askeri istihbaratı adına ABD'li siyasi ve kamuoyundaki kişileri gasp etmek amacıyla cinsel bir şantaj operasyonuna başladığını söylüyor.

O şöyle diyor::

"Bu olayda gerçekten olan şey, benim görüşüme göre, daha sonra, bu adamlar ajan olarak görüldü. Çok fazla şey yapmak için gerçekten yetkin değillerdi. Böylece kendilerine bir yer buldular; Amerikalı ve diğer siyasi şahsiyetlere şantaj yapmak.”

Daha sonra kendisinden istendiğinde İsrail istihbaratı adına Amerikalılara şantaj yaptıklarını doğruladı.

Zev Shalev onun ifadesine cevaben, “Ama bilirsiniz, çoğu insan için İsrail'i ABD'deki liderlerine şantaj yapıyormuş gibi düşünmek çok zor, bu çok…” diye yanıtladı, Ben-Menashe bu noktada sözlerini kesti ve aşağıdaki değişim gerçekleşti:

Ari Ben-Menashe: Şaka mı yapıyorsun? [gülüyor]…. Bu onların M.O.'suydu. Etrafta yatmak suç değil, utanç verici olabilir ama suç değil ama reşit olmayan kızlarla yatmak suç.

Shalev: 2000'de de suçtu ama onu salıverdiler...

Ben-Menashe: Ve [neden] her zaman bu yüzden [Epstein] bu kızların reşit olmadığından emin oldu.

Ayrıca Shalev, Ben-Menashe'ye Jeffrey Epstein ile eski İsrail Başbakanı Ehud Barak arasındaki ilişkiyi sorduğunda Ben-Menashe, “Bir süre sonra Bay Epstein'ın yaptığı şey, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki insanlar hakkında istihbarat toplamaktı. Ve eğer yüksek profilli bir politikacıysanız, ABD'ye gitmek istiyorsanız, insanlar hakkında bilgi edinmek istersiniz." Ben-Menashe daha sonra Barak'ın Epstein'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki güçlü insanlar hakkında edindiği taviz veren bilgileri (yani şantaj) elde ettiğini belirtti.

PROMIS, SEKS VE ŞANTAJ

Robert Maxwell, Epstein'ı işe aldıysa ve onu Ben-Menashe'nin iddia ettiği gibi "aile işine" ve İsrail istihbarat dünyasına dahil ettiyse, iddianın hassasiyeti ışığında adının açıklanmasını istemeyen eski bir ABD istihbarat yetkilisi tarafından MintPress'e sağlanan bilgiler için destekleyici kanıtlar sağlar.

Gizli ABD ve İsrail istihbarat projelerini desteklemek için PROMIS'in yetkisiz kullanımı hakkında doğrudan bilgisi olan bu kaynak, MintPress'e şunları söyledi: "Epstein skandalıyla ilgili Mintpress dizisinde belirtildiği gibi, Epstein'ın finansmanının çoğu, hem organize suçla hem de ABD ve İsrail istihbaratıyla bağlarını belgeleyen Ohio milyarderi Leslie Wexner'den geldi."

PROMIS yazılımı, hem ABD'li hem de İsrailli yetkililerin gizli anlaşmasıyla gerçek sahibi ve geliştiricisi Inslaw Inc.'den çalındıktan sonra, esas olarak iki adam tarafından pazarlandı: Earl Brian, Ronald Reagan'ın yakın yardımcısı, daha sonra ABD'nin İran elçisi. ve İsrailli casus ustası Rafi Eitan'ın yakın arkadaşı ve Robert Maxwell. Brian, gizli yazılımı kendi şirketi Hadron Inc. aracılığıyla sattı, Maxwell ise satın aldığı Degem adlı bir İsrail şirketi aracılığıyla sattı. Maxwell'in Degem'i satın almasından önce ve sonra, şirket Mossad operasyonları için bilinen bir cepheydi ve Latin Amerika'daki Mossad operatörleri genellikle Degem çalışanları olarak poz veriyordu.

Maxwell - Epstein'ın sözde işe alan kişi ve Epstein'ın sözde hanımının babası - istihbarat adına PROMIS yazılımının satışına dahil olan ana satış elemanlarından biri olduğu için, Epstein'ın yeni ortaya çıkan cinsel şantaj operasyonunu PROMIS satışından elde edilen gelirlerle sağlamak için kilit bir konumda olacaktı.

Epstein'ın cinsel şantaj operasyonu ile PROMIS yazılım skandalı arasındaki bu bağlantı, yakın tarihli bir MintPress raporunda açıklandığı gibi, ABD ve İsrail istihbaratı tarafından PROMIS'in yasadışı kullanımının ABD'nin tanınmış şahsiyetlerine ve politikacılarına şantaj amaçlı olduğu göz önüne alındığında dikkate değerdir.

ESKİ BİR CASUSA GÜVENİLEBİLİR Mİ?

İstihbarat operasyonlarını tanımlayan aldatma ve entrika dünyası ile uğraşırken, bir istihbarat teşkilatına bağlı herhangi bir kişinin doğruyu söyleyip söylemediğini belirlemek genellikle zordur. Gerçekten de, Amerika Birleşik Devletleri'nde, seçilmiş istihbarat görevlilerinin yalan yere yemin etmelerine ve birçok durumda Kongre'ye yalan söylemelerine ve hiçbir sonuç olmaksızın, istihbarat görevlilerinin medyadaki ajans varlıklarına siyasi olarak motive edilmiş ve doğru olmayan bilgileri beslemelerine ilişkin örnekler vardır.

Peki Ari Ben-Menashe'nin Epstein ve Maxwell'lerle ilgili iddiaları güvenilir mi? Ben-Menashe'nin istihbarat sonrası kariyerine ilişkin bir inceleme, iddialarını doğrulayan yukarıda belirtilen bilgilere ek olarak, durumun böyle olduğunu gösteriyor.


Ari Ben-Menashe 22 Şubat 2002'de Zimbabve Harare Uluslararası Havalimanı'na varıyor. Fotoğraf | AP

Kasım 1989'da tutuklanmadan önce Ben-Menashe, İsrail askeri istihbaratının özel bir biriminde yüksek rütbeli bir subaydı. Daha sonra, ABD'nin Saddam Hüseyin'in Irak'ına kimyasal madde sağlamayı bırakmaması halinde ABD hükümetinin çalınan PROMIS yazılımıyla ne yaptığını ifşa etmekle tehdit ettiği için İran'a Amerikan yapımı silah satmaya teşebbüsten tutuklanmasının siyasi amaçlı olduğunu iddia edecekti. Ben-Menashe daha sonra bir ABD mahkemesinin İran'a askeri teçhizat satma girişimine katılımının İsrail devleti adına yapıldığını belirlemesi üzerine beraat etti.

Tutuklanmasının ardından, Ben-Menashe, eski Newsweek yazarı ve daha sonra Consortium News'i kurup geçen yıl vefatına kadar yönetecek olan Associated Press muhabiri Robert Parry tarafından hapishanede ziyaret edildi. Parry, o röportaj sırasında, "Ben-Menashe bana İran-Kontra skandalı hakkında oldukça iyi bildiğimi düşündüğüm şaşırtıcı yeni bilgiler sundu" dedi.

İsrail hükümeti Parry ile yaptığı röportajın ardından hemen Ben-Menashe'nin güvenilirliğini zedelemeye başladı ve Ben-Menashe'nin hiçbir zaman İsrail istihbaratı için çalışmadığını iddia etti. Parry kısa süre sonra Ben-Menashe'nin gerçekten İsrail askeri istihbaratında hizmet ettiğine dair kanıtlar bulduğunda, İsrail hükümeti onun askeri istihbarat için, ancak yalnızca "düşük seviyeli bir çevirmen" olarak çalıştığını kabul etmek zorunda kaldı. Yine de, Parry'nin ortaya çıkardığı belgeler, Ben-Menashe'yi “kilit pozisyonlarda” görev yapmış ve “karmaşık ve hassas görevler” gerçekleştirmiş olarak tanımlıyordu.

Bir yıl sonra, Ben-Menashe ile başka bir gazeteci Seymour Hersh röportaj yapacaktı. İsrail'in nükleer programıyla ilgili sırları ve İngiliz medya patronu Robert Maxwell'in İsrail casusu olduğu gerçeğini Hersh'e ilk açıklayan Ben-Menashe olacaktı. Hersh, yalnızca bağımsız olarak doğrulamakla kalmayacak, aynı zamanda The Samson Option: Israel's Nuclear Arsenal and American Foreign Policy adlı kitabına da dahil edecekti.

Hersh daha sonra Robert Maxwell ve Maxwell'e ait Mirror Group tarafından iftiradan dava edildi. Dava daha sonra Hersh'in lehine sonuçlandı, çünkü Hersh'in ileri sürdüğü iddialar doğruydu ve karalayıcı değildi. Sonuç olarak, Mirror Group Hersh'e tazminat ödedi, yasal masraflarını karşıladı ve ondan resmi bir özür diledi.

Ben-Menashe'nin Hersh ve Parry tarafından yapılan röportajlarından sonra, İsrail hükümeti, İsrail istihbaratının İsrail'in nükleer silah muhbiri Mordechai Vanunu'ya yaptığı gibi, Ben-Menashe'nin onu kaçırmaya ve devlet suçlamalarıyla yüzleşmek üzere İsrail'e  geri getirmeye teşebbüs ettiğini kongre müfettişlerine söyleyeceği konusunda yeterince endişeliydi. Plan, büyük ölçüde Parry sayesinde suya düştü.

1980'lerde ve sonrasında İran-Kontra skandalıyla ilgili birçok önemli hikayeyi ortaya çıkaran Parry, bir ABD istihbarat kaynağından, kongrede ifade vermek için planlanan seyahatte Ben-Menashe'nin ilk olarak ABD'ye girişine izin verilmemesi için ortak bir ABD-İsrail planı hakkında bilgi aldı. Plana göre, Ben-Menashe'nin Los Angeles'ta ABD'ye girişi engellenecek ve ardından "devlet sırlarını ifşa etmekten" yargılanacağı İsrail'e sınır dışı edilecekti. Parry, Ben-Menashe'yi aradı ve ABD hükümetinden güvenli geçiş garantisi verene kadar uçuşunu ertelemeye ikna etti.

Ben-Menashe daha sonra, Hırsızlık ve PROMIS yazılımına bir “arka kapı” oluşturulması konusunda çoğunlukla ABD-İsrail gizli anlaşmasına odaklanan Meclis Yargı Komitesine yeminli bir açıklama yaptı. Ben-Menashe, herhangi bir nedenle, komite tarafından dokunulmazlık teklif edilmesi karşılığında, bazı iddiaları için isim vermeyi ve doğrulayıcı kanıt sunmayı teklif etti; bu isteği reddedildi.

Daha sonra Ben-Menashe'nin Robert Maxwell'in Mossad faaliyetlerine ilişkin iddialarını doğrulayacak olan Hersh "iftira" davasının sonuçlanmasından önce, ABD basınında Ben-Menashe'nin güvenilirliğini sarsmak için gösterilen ortak bir çaba vardı. Örneğin Newsweek -Ben-Menashe hakkında “Bir Adam, Çok Masal” başlıklı bir makalesinde- İsrail hükümeti ve İsrail istihbaratının yanı sıra Ben-Menashe'nin eski karısı ve eski bir IDF albayı olan İsrailli gazeteci Shmuel (veya Samuel) Segev'deki kaynaklardan gelen tutarsızlıklara atıfta bulunarak “tutarsızlıkların Ben-Menashe'nin İngiliz mahkeme salonundaki duruşmalarındaki ifadesini zayıflatabileceğini” iddia etti. Bu tür kaynakların Ben-Menashe'nin iddialarını itibarsızlaştırmaya yönelik her türlü çabadan kazanacağı çok şey olduğunu söylemeye gerek yok.

Parry'ye göre, İsrail hükümeti ve istihbarat teşkilatlarıyla yakın bağları olan Amerikalı gazetecileri istihdam eden bu medya kampanyası, "Ben-Menashe'i 1993'te, en azından Washington Düzeni'nin gözünde, marjinalleştirmede" çok başarılı oldu. Ben-Menashe'yi itibarsızlaştırmak için yıllarca süren bir medya kampanyasından sonra, “İsrailliler onu, kendi haline bırakınca azalan bir tehdit olarak görüyor gibiydi. Uluslararası bir siyasi danışman ve tahıl satışını düzenleyen bir iş adamı olarak ikinci bir eylem yaratarak, hayatının parçalarını toparlayabildi.”

Ben-Menashe'yi marjinalleştirme çabası son yıllarda da devam etti, ana akım haber kaynakları hala ondan İsrail istihbarat servisinde geçirdiği zamanla ilgili iddialarını küçümsemenin bir yolu olarak - Ben-Menashe'nin İsrail istihbaratı için çalıştığı iyi belgelenmiş gerçeğe rağmen - "kendini eski İsrail casusu olarak tanıtan" olarak nitelendirdi.

Hersh'e iftira davasının sonuçlanmasından sonra, Ben-Menashe, "uzaktaki ticari faaliyetlerini gizlilik içinde çevreleyen ve Zimbabwe'nin lideri Robert Mugabe gibi bazı tartışmalı uluslararası şahsiyetlerle ilişki kuran" uluslararası bir siyasi danışman oldu ve Parry'ye göre, "uluslararası danışmanlık işini... çatışma bölgeleri de dahil olmak üzere çok çeşitli küresel sıcak noktalarda yürüttü". Mugabe'ye ek olarak, Ben-Menashe de yakın zamanda Sudan askeri cuntası ve Venezüellalı muhalif politikacı Henri Falcón adına yaptığı danışmanlık çalışmaları nedeniyle eleştiri saldırısına maruz kaldı.

Ben-Menashe ayrıca birkaç farklı istihbarat servisiyle bağlarını korudu ve sonunda bilgileri Kanada Güvenlik İstihbarat İnceleme Komitesi'nin eski başkanı Arthur Porter'ın tutuklanmasına yol açan tartışmalı bir muhbir oldu.

Karakteri söz konusu olduğunda, Parry, Ben-Menashe'nin sıklıkla "kendisinin en kötü düşmanı" olabileceğini ve Parry'nin İran-Kontra ve PROMIS hakkındaki bilgilerinin güvenilir olduğunu düşünmesine ve çoğunun daha sonra doğrulandığını belirtmesine rağmen, kendisinin “gazetecilere yönelik şüpheleri veya küstahlığı nedeniyle, çoğu zaman medya sorununu, gazetecilere eli açık bir şekilde davranarak birleştiriyordu.”

PROMIS yazılımının orijinal geliştiricisi ve Inslaw Inc.'in başkanı Bill Hamilton, Ben-Menashe'nin karakteriyle ilgili şüphelerini dile getirmesine rağmen, Ben-Menashe'nin ABD ve İsrail istihbarat teşkilatları tarafından PROMIS'in yasadışı kullanımına ilişkin iddialarını güvenilir buldu.

Hamilton, MintPress'e Ben-Menashe hakkında şunları söyledi:

"Ari Ben Menashe, Rafi Eitan ve İsrail istihbaratının PROMIS karşısındaki rolü hakkında bize güvenilir bilgi veren ilk kaynaktı, ancak sonunda, elbette, resmi görevleri arasında yalan söylemek, hile yapmak ve çalmak olan gizli servis tipi bir adamdı.”

TEHDİT GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ben-Menashe 1990'ların başlarından sonra “azalan bir tehdit” olarak görülse de, yıllar sonra 2012'de Consortium News'den Robert Parry ile İran-Kontra ve 1980'lerin diğer gizli anlaşmalarını tartışmak için bir araya gelme planları bunu değiştirmiş gibi görünüyordu. Parry ile görüşmek ve geçmişteki iddialarının doğruluğunu "nihayet" kanıtlamak için Kanada'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeyi planlamadan hemen önce, Montreal'deki evine bir yangın bombası atıldı ve ev yıkıldı.


Ari Ben-Menashe, gizemli bir şekilde bombalanan evinin hasarını araştırıyor. Fotoğraflar | Robert Parry

Kanada medyası yangın çıkaran şeyin “molotof kokteyli” olarak söz etse de, Consortium News, "kundaklama ekibinin ilk değerlendirmesinin, yanıcı maddenin adi suçlular tarafından kullanılan hızlandırıcı türünün ötesinde olduğu söylendiğini" bildirdi.

Kanada polisinin kökenini belirleyemediği bomba olmasaydı, Ben-Menashe, Parry ile röportaj yapmak üzere “üst düzey bir İsrail istihbaratı” ile birlikte ABD'ye seyahat edecekti. Parry'ye göre diğer istihbarat bağlantılı kişi, "saldırının, İsrail makamlarından, tartışması beklenen tarihi olaylar hakkında sessiz kalması için bir mesaj olduğu sonucuna vardı."

Ne Ben-Menashe ne de Parry, Ben-Menashe'nin evinin yıkılmasından doğrudan İsrail hükümetini sorumlu tutmadı.

Parry, bombalamanın "Ben-Menashe'yi korkutmayı, İsrail'in diğer eski istihbaratçıdan olası yeni ifşaları kapatmayı ve Ben-Menashe'nin yapabileceği her türlü açıklamayı kanıtlamasına yardımcı olacak kayıtları yok etmeyi" başardığını kaydetti.

Ben-Menashe'nin tartışmalı hükümetler ve bireylerle istihbarat sonrası ilişkileri, 1980'lerdeki gizli ABD-İsrail operasyonları hakkındaki iddialarını itibarsızlaştırmak için hâlâ gelişen medya kampanyasına bol miktarda yem vermiş olsa da, İsrail hükümetinin on yıllardır devam eden olaylarla ilgili bilgilerini bir tehdit olarak gördüğüne dair rahatsız edici işaretler var.

Şimdi, güçlü Amerikalıların ve İsraillilerin Jeffrey Epstein'dan ve ahlaksız seks kaçakçılığı operasyonuyla bağlantılı diğer kişilerden uzaklaşmaya yönelik büyük çabalarıyla, Ben-Menashe yakında itibarını - ve belki de daha fazlasını - saldırı altında bulabilir.

<<<Önceki                    Sonraki>>>


Whitney Webb, 2 Ekim 2019, MintPress

(Whitney Webb, Şili merkezli MintPress News gazetecisidir. Global Research, EcoWatch, Ron Paul Institute ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Birkaç radyo ve televizyon programında yer almış ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanmıştır.)


Seçkin Deniz, 26.07.2022, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı