2 Ağustos 2022 Salı

SA9769/SD2478: Bu Ayıklanmış Haberler Prens Andrew-Jeffrey Epstein İlişkisinin Yeni Sırlarını Ortaya Çıkarıyor -7

 Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız çalışma, Şili merkezli MintPress News'te gazetecilik yapan, Global Research, EcoWatch, Ron Paul Enstitüsü ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunan, Radyo ve televizyonda çok sayıda yayına katılan ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanan Whitney Webb 'e aittir ve çocuk istismarcısı, pazarlamacısı Jeffrey Epstein'i merkeze alarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İsrail'de Başkanların, Başbakanların, Bakanların, CIA-FBI-MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin, Rothschild ailesi de dahil olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu, çocukların ana meta olduğu seks ticareti ve şantajların karanlık dünyasına odaklanmaktadır. Yaptığı araştırmayı Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlığı altında yayınlayan Whitney Webb, geçmişi 100 yıldan önceye kadar dayanan skandalı şöyle özetlemektedir: "Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir." Ana akım denen medya organlarının görmezden geldiği bu iğrenç ilişkiler ve şantaj ağının herkes tarafından bilinmesi için yayınladığımız bu araştırmanın, Masonik/Satanist bu çetenin bütün faaliyetlerinden zarar gören insanlık için yararlı olduğunu düşünüyoruz.
Seçkin Deniz, 02.08.2022

THESE SCRUBBED REPORTS REVEAL NEW SECRETS INTO THE PRINCE ANDREW-JEFFREY EPSTEIN RELATIONSHIP

Jeffrey Epstein skandalı Amerika Birleşik Devletleri'ndeki medyada büyük ölçüde silinirken, yurtdışında, özellikle de Epstein'ın York Dükü ve Kraliçe'nin oğlu Prens Andrew ile uzun süredir devam eden ilişkisiyle bağlantılı olarak Birleşik Krallık'ta dikkat çekmeye devam etti. 

Epstein-Prens Andrew ilişkisi, 2000'lerin başlarına kadar uzanan ve ilişkilerinin en çirkin yönlerini ayrıntılandıran çok sayıda makaleyle uzun süredir Birleşik Krallık basınının ilgisini çekiyor. Bundan önce Epstein, babası Robert Maxwell'inki gibi Birleşik Krallık'taki itibarı oldukça kötü olan Ghislaine Maxwell ile olan ilişkisi konusunda Birleşik Krallık gazetelerinin de dikkatini çekmişti.

Yine de, Epstein'ın Temmuz ayında tutuklanmasından bu yana, Epstein ve Maxwell hakkındaki bu eski makalelerin yanı sıra Epstein-Prens Andrew ilişkisine odaklanan makalelerin çoğu, bu ilişkiler hakkında yıllar önce haber yapan birkaç önde gelen Birleşik Krallık medya kuruluşunun arşivlerinden kayboldu. 

Bu makalelerin birçoğu, büyük ölçüde internetten silinmiş olsa da, yakın zamanda MintPress tarafından elde edildi ve içeriklerinin gözden geçirilmesi, ortadan kaybolmalarının ardındaki olası nedeni açıkça ortaya koyuyor: birkaç makale yalnızca Epstein'ın ilk soruşturmadan yıllar önce hem ABD hem de İsrail istihbaratıyla olan bağlantısına atıfta bulunmakla kalmıyordu. Epstein'ın reşit olmayanları sömürmesiyle ilgili ayrıntılar bile ortaya çıkmaya başlamıştı, ancak aynı zamanda Prens Andrew'un Epstein'la ilişkisinin şaşırtıcı yönlerini de ortaya koyuyordu; bu, Prens'in daha önce bildirilenden çok daha büyük ölçüde reşit olmayanlarla yasa dışı cinsel faaliyetlerde bulunduğunu kuvvetle gösteriyor.

PRENS ANDREW'UN EPSTEİN İLE İLK BAĞLANTILARININ YENİ, RAHATSIZ EDİCİ DETAYLARI

Epstein ilk kez 2006'da tutuklanmasından ve hatta geçtiğimiz Temmuz ayında tekrar tutuklandıktan sonra basında onun iş arkadaşları olarak anılanlar, kendilerini suçlanan sübyancı ve seks tacirinden uzak tutmak için her türlü çabayı gösterdiler. Bu nedenle, daha büyük skandalın herhangi bir ipucu ortaya çıkmadan Epstein'ı tartışan basın raporları, Epstein'ın zengin ve güçlülerle geçmişte olan ilişkilerinin gerçek doğasını anlamak için özellikle önemlidir.

Epstein'ın cinsel şantaj operasyonu ve seks kaçakçılığı faaliyetleri hakkında şu anda bilinenlerin ışığında, 1990'ların sonları ve 2000'lerin başlarına ait bazı raporlar, Epstein'ın Prens Andrew ile olan ilişkisine ilişkin çoktan unutulmuş ayrıntıları içeriyor.

Örneğin, Ocak 2001'de Londra'daki Evening Standard'da yer alan özellikle sansürlenmiş bir makale, Prens Andrew'un Epstein'ın cinsel şantaj operasyonunun bir parçası olarak bariz bir şekilde tuzağa düşürüldüğüne dair birkaç belirti veriyor; davadaki son açıklamalara göre bunun istihbaratla, özellikle de İsrail askeri istihbaratıyla bağlantılı olduğu biliniyor. 

Evening Standard gazetecisi Nigel Rosser tarafından yazılan makale, hem Ghislaine Maxwell hem de Epstein'ın kişisel bir arkadaşının Prens Andrew ile olan dostlukları hakkında şunları söylediğini aktarıyor:


Maxwell ve Epstein'ın başka bir arkadaşı, aynı makalede yer alan benzer iddialarda bulundu:

Makale ayrıca Epstein ve Prens Andrew'un "meraklı bir simbiyotik ilişkiye" sahip olduğunu açıklıyor ve "Ghislaine'in Prens Andrew ile görüldüğü her yerde Epstein çok geride değil" diye ekliyor.

Bu alıntılar, Epstein'ın zengin ve güçlü bireyleri arayıp şantaj amacıyla reşit olmayan kişilerle tuzağa düşürmesinin bir kayıt meselesi olduğunu şimdi özellikle anlatıyor. Epstein ve Maxwell'in o sırada kişisel arkadaşlarının, Prens Andrew ile olan "manipülatif" ilişkilerinin "çok önceden tasarlanmış" olduğunu ve "muhtemelen Epstein için yapıldığını" açıkça belirtmeleri, Prens'in tuzağa düştüğünü, aynı zamanda bu tip O sırada Epstein ve Maxwell'e yakın olanlar arasında tuzağa düşme aktivitesinin meydana geldiği biliniyordu.

Prens Andrew - sosyal itibarını çok koruyan Kraliyet Ailesi'nin bir üyesi ve İngiltere'nin yatırım ve ticaret elçisi olarak - kesinlikle Epstein'ın istihbarat adına tuzağa düşürdüğü insan kategorisine uyuyor: zengin, politik olarak güçlü, sosyal itibarlarını zedelemekten çekinirler ve bu nedenle şantaja açıktırlar. 

Özellikle, bu makalenin yayınlandığı yıl (2001), Epstein'ın en tanınmış suçlayıcısı ve kurbanı Virginia Giuffre'nin (daha sonra Virginia Roberts) Prens Andrew ile Maxwell ve Epstein tarafından tanıştırıldığını ve een az üç kez Prens ile seks yapmaya zorlandığını iddia ettiği yılla aynı yıl. Ayrıca, Epstein'ın daha sonra Prens'in cinsel alışkanlıkları ve tercihleri hakkında taviz koparacak bilgileri öğrenmek için bir araya geldiği anları anlatmasını istediğini iddia etti. Epstein'ın kendisini pazarlamasıyla ilgili iddiaları, özellikle Prens Andrew için, o zamandan beri fotoğrafik kanıtlar, uçuş kayıtları ve kamu kayıtları tarafından büyük ölçüde desteklenmiştir.


Virginia Giuffre tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, Prens Andrew'un genç Giuffre ile poz verdiğini, Ghislaine Maxwell'in arka planda ayakta durduğunu gösteriyor.

Prens Andrew, Epstein'ın istihbarat bağlantılı cinsel şantaj operasyonunun bir parçası olarak kasıtlı olarak tuzağa düşürüldü gibi görünse de, makale ayrıca Andrew'un Epstein tarafından sömürülen reşit olmayanlarla ilişkisinin, Giuffre ile iddia edilen üç karşılaşmasının çok ötesine geçtiğini ileri sürüyor.

Rosser, Prens Andrew'un eski eşi Sara Ferguson'un bir arkadaşının, Andrew'un "yurt dışından döndüğünde akıllı davrandığını... Bir kıza masaj yaptırmasını sağladığını... Hatta yurtdışına kendi masaj yatağıyla seyahat ettiğini" söylediğini aktarıyor.

Aynı dönemde Epstein ve Maxwell, Mar-a-Lago'ya yaptığı bir gezi sırasında Prens Andrew'u "seks yardımı girişimcisi" Christine Drangsholt ile de tanıştırdı ve Andrew'un Los Angeles'a seyahat ettiğini ve burada "bir grup genç kızla flört ederken" görüldüğünü ve "bölgenin kırmızı ışık bölgesindeki seks barlarında dolaştığı" Tayland'ın  Phuket bölgesine gittiğini anlattı. Los Angeles gezisinde Andrew'a sanatçı ve Michael Jackson'ın yakın arkadaşı Brett Livingstone Strong ve Tayland'da da Ghislaine Maxwell eşlik etti.

Epstein'ın seks kaçakçılığı ve cinsel şantaj operasyonu hakkında şu anda bilinenler göz önüne alındığında, bir "kız"ın masajlarından ve Andrew'un Maxwell ve Epstein ile birlikte "kendi masaj yatağını" yanında taşıyarak dolaşmasından bahsetmesi özellikle dikkat çekicidir. Mahkeme belgeleri, polis raporları ve diğer kanıtlar o zamandan beri, "masaj"ın Epstein ve işbirlikçilerinin istismar ettiği küçüklerle seks yapmak için kullandıkları kod kelimesi olduğunu ve masaj masalarının ve seks oyuncaklarının sık sık odalarında reşit olmayan kızları kendisiyle ve başkalarıyla cinsel ilişkiye girmeye zorladığı çeşitli konutlarda birlikte bulunduğunu açıkça ortaya koydu. 

Hepsinden önemlisi, Prens Andrew'un Epstein ve Maxwell ile yaptığı geziler sırasında kızlardan "masaj" hizmeti aldığı iddialarının Ocak 2001'de, Virginia Giuffre'nin 2001 yılının Mart ayında Prens ile ilk kez seks yapmaya zorlandığını ve onunla tanıştırıldığını belirtmesinden en az iki ay önce yayınlanmış olmasıdır. Bu, Epstein ve Maxwell'in aracılık ettiği “masaj” iddialarının en az bir başka kıza atıfta bulunduğu anlamına geliyor ve Andrew'un Epstein tarafından sömürülen küçüklerle ilişkisinin yakın zamanda kabul edilenden daha fazla olduğunu kuvvetle düşündürtüyor.

Yakın zamanda bildirilen diğer bilgiler, Prens Andrew'un Virginia Giuffre'den daha fazla reşit olmayan çocukla yasa dışı faaliyetlerde bulunma olasılığını arttırdı. Örneğin, FBI, son zamanlarda, Prens'in rolüne özel bir odaklanmayı içerecek şekilde, Epstein'ın seks kaçakçılığı ağına yönelik soruşturmasını genişletti. FBI, Giuffre dışında diğer Epstein kurbanları tarafından Prens Andrew ile ilgili iddiaları incelediklerini iddia etti, ancak bu iddiaların niteliğini belirtmedi.

GHİSLAİNE MAXWELL'İN AÇIK SIRRI

Basında çıkan haberler, Prens Andrew ve Ghislaine Maxwell'in, Andrew'un Epstein'ın 9 East 71 st Street'teki tartışmalı New York çatı katında bir hafta geçirdiği Şubat 2000'e kadar yakın bir ilişki geliştirdiklerini belirtiyor. 2000 yılında Londra'daki Sunday Times tarafından yayınlanan bir raporda, ikisinin Andrew'un basında genellikle “Fergie” olarak anılan eski karısı Sarah Ferguson tarafından tanıştırıldığı iddia edildi ve ayrıca bu tanıştırılmanın birkaç yıl önce gerçekleştiği iddia edildi. Epstein'ın Andrew ile ilk kez 1999 yılında Maxwell aracılığıyla tanıştırıldığı iddia ediliyor .

The Telegraph'a göre, bu tanıştırmadan yıllar sonra Jeffrey Epstein, Prens Andrew'un isteği üzerine Ferguson'un eski kişisel asistanına 15.000 sterlin ödeyerek, iddiaya göre “Sarah'ın 5 milyon sterlinlik borcunun daha geniş bir şekilde yeniden yapılandırılmasına” izin vermek için Ferguson'a mali yardım sağlayacaktı.

Garip bir şekilde, o yılın Nisan ayında, Maxwell ve Prens Andrew, New York'taki lüks bir restoranda yemek yiyen arkadaşları tarafından el ele görüldüler ve bu hem Prensi hem de Maxwell'i, ilişkilerinin yalnızca “platonik” olduğunu iddia etmeye sevk etti. Bununla birlikte, Evening Standard'da 2007'den başka bir rapor, Maxwell'den Prens Andrew'un eski kız arkadaşlarından biri olarak bahseder.

Yakın ilişkilerinin halka açılmasından sonraki bir yıl içinde, Andrew ve Ghislaine'in birlikte sekiz farklı tatile gittikleri ve bunlardan beşinde Epstein'ın onlara eşlik ettiği bildirildi. Andrew ayrıca 2000 yılında Kraliçe'nin doğum gününü kutlamak için Maxwell ve Epstein'ı kişisel misafirleri olarak davet etti.

Bu döneme ait birkaç rapor, Maxwell'in ticari faaliyetleri ve özel hayatı hakkında da ilginç bilgiler sağlıyor. Londra'da Sunday Times'da yayınlanan 2000 tarihli bir makale, “Manhattan'ın A-List atlı karıncasındaki bütün yüksek profilli görünümlerine rağmen, o [Maxwell] paranoya derecesinde ketum ve ticari ilişkileri derinden gizemli” olduğunu belirtiyor. Maxwell'in "babasınınki - Robert Maxwell'in İsrail istihbaratı için birden fazla paravan şirketi içeren ticaret imparatorluğuna atıfta bulunuyor - kadar anlaşılmaz bir iş imparatorluğu inşa ettiğini" söylemeye devam ediyor ve "Manhattan'daki ofisi, işinin niteliğini veya adını bile doğrulamayı reddediyor" diye ekliyor.

Epstein ile olan ilişkisi hakkında, “her zaman onun sırlarını sakladığını, kimsenin ilişkilerinin gerçekte ne hakkında olduğunu bilmediğini” belirtiyor. 2001 tarihli bir makale, Maxwell'in Manhattan yaşam tarzının, New York'taki konutunun ve araçlarının tamamının Epstein tarafından satın alındığını ve onun “danışmanı” olarak çalıştığını ve aynı zamanda onun sosyal organizatörü ve iç tasarımcısı olarak görev yaptığını iddia ediyor.

Maxwell hakkındaki bir rapor -Evening Standard tarafından 2003 yılında, Epstein'ın reşit olmayanları istismar ettiği ilk kez ortaya çıkmadan yıllar önce yayınlandı-, Maxwell'in Epstein için yaptığı çalışmalar hakkında çok çarpıcı bilgiler içeriyor. Rapor, "Ghislaine, büyük ölçüde mülk geliştiricisi Epstein'ın kendisine para yardımı yapması sayesinde, milyarderlerin sosyal çevresinin kraliçesi olmak için yükseldi", diyor ve ekliyor, "Jeffrey sadece milyarderleri veya çok genç kadınları seviyor ve Ghislaine'i sosyal pezevengi olarak kullanıyor." Ardından, Maxwell'in "evinde bir düzine kadar genç kızı davet ettiği tuhaf partiler düzenlediği, ardından bir kırbaç savurduğu ve onlara cinsel tekniklerini nasıl geliştireceklerini öğrettiği" "söylentileri" tartışılıyor.

Maxwell'in Epstein'ın reşit olmayan kızları temin etme rolü ve onları cinsel teknikler konusunda “eğitme” rolü hakkında şu anda bilinenler göz önüne alındığında, bu pasaj -yine 2003'ten-, Epstein'ın ve Maxwell'in karanlık eylemlerinin, Epstein'ın 2007'deki ilk tutuklanmasından yıllar önce neredeyse açık bir sır olduğunu ortaya koyuyor. 

JEFFREY EPSTEİN, CASUS VE EMLAK KRALI MI?

İngiltere'den gelen bu eski raporların çoğunda yinelenen tema, Epstein'ın hem ABD hem de İsrail istihbaratıyla iddia edilen bağlarından söz edilmesidir. Örneğin, Nigel Rosser'ın 2001 tarihli makalesi aşağıdaki pasajı içermektedir:

1992'de İngiltere'de Mail on Sunday'de yayınlanan bir başka makale, Epstein'ı CIA ve Mossad'a bağlayan “söylentileri” anlatıyor ve onun “zimmete geçirilmiş parayı ortaya çıkarmak için büyük şirketler tarafından tutulan bir şirket casusu” olarak çalıştığını iddia ediyor. Ayrıca, 2000 yılında Londra'da Sunday Times'da yayınlanan bir makale de Epstein'ın “kimsenin onun bir konser piyanisti mi, mülk geliştiricisi mi, CIA ajanı mı, matematik öğretmeni mi yoksa Mossad üyesi mi olduğunu bilmediğini” belirtiyor. 

Özellikle, Epstein'ın istihbaratla bağlantılarına dair bu söylentiler o zamandan beri doğrulandı. Epstein ile CIA-Mossad bağlantıları, yakın tarihli bir MintPress araştırma dizisinde ayrıntılı olarak açıklandı ve birkaç ana akım medya raporu, Epstein'ın zimmete geçirilmiş fonları avlayan ve aynı zamanda güçlü insanlar ve hükümetler için çalınan parayı saklayan kendini “finansal ödül avcısı” olarak tanımladığı zamanı doğruladı.

1990'larda ve 2000'lerin başında Epstein hakkında şu anda ayıklanmış bu makaleler arasındaki bir başka garip ortak nokta, çoğunun Epstein'dan daha yakın tarihli haberlerde yaygın hale geldiği gibi bir "finansör" veya "hedge fon yöneticisi" olarak değil, bir "New York emlak geliştiricisi" ve hatta bir "emlak kralı" olarak bahsedilmesi.

Örneğin, 2001 Evening Standard makalesi, Epstein'ı "ülkenin [ABD] her yerinde mülkleri olan", "yoğun bir şekilde gizli iş hayatı olan", "son derece güçlü bir New York emlak geliştiricisi ve finansörü" olarak tanıtır. Ayrıca Epstein'ın 1990'lar ve sonrasında “Bill Gates, Donald Trump ve Ohio milyarderi Leslie Wexner gibi kişilerle olan ticari bağlantılarından” milyonlar kazandığını da belirtiyor. 


Epstein Bill Gates
Şimdi silinmiş bir 2001 Evening Standard makalesinden bir ekran görüntüsü

Wexner, Epstein'la olan diğer yakın mali bağlarına ek olarak, Epstein ve Epstein'ın kardeşi Mark ile Manhattan'daki birkaç emlak anlaşmasına dahil olurken, Donald Trump o zamanlar en iyi New York emlak geliştiricisi ve emlak kralı olarak kariyeriyle tanınıyordu. Trump ayrıca Ocak 2001'den başka bir makalede hem Prens Andrew hem de eski karısıyla iyi arkadaş olarak anılıyor. Ek olarak, bu makalenin Epstein'ın 2001'deki en dikkate değer “iş bağlantıları” ile ilgili iddiası, Bill Gates'in Epstein ile hiçbir zaman iş ilişkisi olmadığı ve 2013 yılına kadar onunla görüşmediği yönündeki son iddialarıyla çelişiyor. 

Özellikle, Gates'in eski baş bilim danışmanı yakın zamanda Epstein'ın vasiyeti için alternatif bir icracı olarak adlandırılmış ve Gates, Epstein'ın artık kötü şöhretli özel uçağının uçuş kayıtlarında görünüyor. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Gates, o zamandan beri Epstein ile yalnızca diğer zengin insanlarla tanışmak ve “hayırseverlik” hakkında konuşmak için görüştüğünü iddia etti.


Donald ve Melania Trump, Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell ile 2000 yılında Mar-a-Lago kulübü, Palm Beach, Florida'da. Fotoğraf | Davidoff Stüdyoları

Evening Standard'daki bir başka makale, Epstein'dan “emlak kralı” olarak bahseder. Avustralya'daki Sunday Mail'den 2000 tarihli bir makale, Avustralya'daki Sun Herald'dan 1995 tarihli bir makale ve İngiltere'deki Mail on Sunday'den 1995 tarihli bir makale gibi diğer bazı makaleler de Epstein'dan esas olarak bir “emlak geliştirici” olarak bahseder. İlginç bir şekilde, Epstein'a bir emlak geliştiricisi olarak atıfta bulunulması, 2007'deki ilk tutuklanmasından sonra ve ardından geçtiğimiz Temmuz ayında tutuklanmasından sonra (daha az sıklıkta olsa da) devam etti, ancak garip bir şekilde yalnızca ABD dışı gazetelerde. Başka bir makale, Ghislaine Maxwell'in Epstein adına mülk sattığını ve New York emlak piyasasında da yer aldığını belirtiyor.

2000'lerin başındaki birkaç makale Epstein'ı hem "emlak geliştiricisi" hem de "finansör" olarak tanımlarken, Epstein hakkındaki daha önceki makaleler bile ondan yalnızca "emlak geliştiricisi" olarak bahsediyorlar. Örneğin, Mail on Sunday'deki 1992 makalesi, Epstein'dan "gölgeli, neredeyse başına buyruk bir New York emlak geliştiricisi" olarak söz etti ve şunları kaydetmişti: o zaman bile, Epstein'ın "tükenmez bir para arzına sahip olduğu ve henüz hiç kimse kaynağın tam olarak ne olduğu sorusuna cevap veremediği" ortaya çıktı.

Yakında çıkacak bir MintPress araştırma dizisinde ortaya çıkacağı gibi, bu referanslar, Epstein'ın 1980'lerin ortasından 1990'ların sonlarına kadar New York ve Palm Beach emlak piyasalarında organize suç ve istihbarat için büyük miktarlarda para aklamak için kullanılan karanlık ticari faaliyetlerine atıfta bulunuyor. Bu nedenle, Epstein'ın finansal faaliyetlerinin diğer yönleri son aylarda yoğun bir şekilde incelenmiş olmasına rağmen, bu dönemdeki gayrimenkul faaliyetlerinin ABD basını tarafından kasıtlı olarak göz ardı edilmesi muhtemeldir.

Gerçekten de, Epstein'ın özellikle New York'taki emlak piyasalarına katılımını incelerken, bu faaliyetlerin, 11 Eylül saldırılarının yanı sıra 2008 mali krizinden hemen önce şüpheli mali faaliyetlere karışan büyük New Yorklu güç oyuncularının yanı sıra mevcut ABD başkanlık yönetimiyle tartışmalı bağlantıların sıkıntısı olmadığı açıkça ortaya çıkıyor. Bütün bu bağlantılar ve daha fazlası, MintPress'in Jeffrey Epstein'ın mali suçları ve bunların daha geniş sonuçları hakkında yakında çıkacak olan araştırma serisinde araştırılacak.

<<<Önceki                    Sonraki>>>

Whitney Webb, 14 Ekim 2019, MintPress


(Whitney Webb, Şili merkezli MintPress News gazetecisidir. Global Research, EcoWatch, Ron Paul Institute ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Birkaç radyo ve televizyon programında yer almış ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanmıştır.)

Seçkin Deniz, 02.08.2022, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı