5 Eylül 2021 Pazar

SA9354/SD2176: “Spook Air”den “Lolita Express”e: Jeffrey Epstein-Bill Clinton İlişkisinin Oluşumu ve Evrimi -4

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız çalışma, Şili merkezli MintPress News'te gazetecilik yapan, Global Research, EcoWatch, Ron Paul Enstitüsü ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunan, Radyo ve televizyonda çok sayıda yayına katılan ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanan Whitney Webb 'e aittir ve çocuk istismarcısı, pazarlamacısı Jeffrey Epstein'i merkeze alarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İsrail'de Başkanların, Başbakanların, Bakanların, CIA-FBI-MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin, Rothschild ailesi de dahil olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu, çocukların ana meta olduğu seks ticareti ve şantajların karanlık dünyasına odaklanmaktadır. Yaptığı araştırmayı Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlığı altında yayınlayan Whitney Webb, geçmişi 100 yıldan önceye kadar dayanan skandalı şöyle özetlemektedir: "Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir." Ana akım denen medya organlarının görmezden geldiği bu iğrenç ilişkiler ve şantaj ağının herkes tarafından bilinmesi için yayınladığımız bu araştırmanın, Masonik/Satanist bu çetenin bütün faaliyetlerinden zarar gören insanlık için yararlı olduğunu düşünüyoruz.
Seçkin Deniz, 05.09.2021

From “Spook Air” to the “Lolita Express”: The Genesis and Evolution of the Jeffrey Epstein-Bill Clinton Relationship

"Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir."

10 Ağustos'ta ve birkaç gün sonra, Jeffrey Epstein'ın hücresinde ölü bulunduğu açıklandıktan sonra spekülasyonlar dönmeye başladı. Ölüm nedeni resmen asılarak intihar olarak açıklandı.

ABD ve diğer birçok ülkede zengin ve güçlü kişilerle sayısız bağlantıya sahip milyarder pedofil ve seks kaçakçısı Epstein, Washington Post’un haberine göre, avukatlarının federal makamlarla işbirliği yapmayı planladığını iddia ederken  kendisine yakın olanlara, ani “intiharı”ndan önce hayatından endişe ettiğini söylemişti.


Özel fotoğraf |soldan sağa, Jeffrey Epstein, Bill Clinton, Adnan Kaşıkçı ve Robert Maxwell. Grafik: Claudio Cabrera

New York Medical Examiner'ın Epstein'ın ölümünün bir intihar olduğu tartışmalı sonucunun ardından, -Epstein'ın avukatlarının yanı sıra bağımsız adli patologlar tarafından tartışılan bir sonuç-, Epstein davasının kurumsal medyada yer alması, suç ortağı olduğu iddia edilen Ghislaine Maxwell ve geçmişinin yeni müstehcen ayrıntıları hakkında sansasyonist hikayelere kadar oldukça azalmıştı. Kurumsal medyadan gelenler, daha büyük bir skandalın ipucudur ve Epstein'ın “istihbarata ait olduğu” kabulü etrafında dönmektedir.

“Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” adlı bu dört bölümlük dizide MintPress, Epstein'ın küçüklerin de dahil olduğu ve istihbarat teşkilatlarına bağlı cinsel şantaj operasyonlarının faaliyetlerinin İkinci Dünya Savaşı'ndan kısa bir süre sonra CIA, organize suç ve İsrail istihbaratı arasında kurulan bağlantıdan gelişerek onlarca yıldır gerçekleşen bu tür operasyonlardan biri olduğunu ortaya koydu.

Bu serinin II. Bölümünün de gösterdiği gibi, bu cinsel şantaj operasyonları, ABD-İsrail istihbaratı ve organize suç arasında aynı karanlık ittifakı içeren İran-Kontra olayı sırasında çoğaldı. Bu seri şimdiye kadar Cumhuriyetçi yetkililerin bu operasyonlar ve ilgili suçlarla bağlarına odaklanmış olsa da, bu dizinin son parçası Demokrat politikacılar, yani Clinton ailesi ve bu ağla olan bağları ve Jeffrey Epstein'a odaklanacak.

Clinton'ların İran-Contra'daki kendi katılımı, Arkansas'ın Mena Havalimanı'nda, CIA ön şirketi Southern Air Transport'u içeren ve Clinton vali iken gerçekleşen gizli faaliyetler etrafında dönüyordu. Clinton başkanlık idaresinden sadece birkaç yıl sonra, Leslie Wexner ve Jeffrey Epstein, Southern Air Transport'un Columbus, Ohio'ya taşınmasında önemli bir rol oynayacak ve üst düzey Ohio yetkilileri arasında her iki erkeğin sadece CIA ile çalışmakla kalmadı, Wexner'ın şirketi The Limited, kaçakçılık için CIA bağlantılı havayolunu kullanmaya çalıştı.

Aynı dönemde Epstein, önemli Clinton Beyaz Saray yetkilileri ve Lynn Forester de Rothschild gibi önde gelen Clinton bağışçılarıyla yakın ilişkiler kurmuş ve resmi başkanlık konutuna birkaç kişisel ziyaret yapmıştı.

Bu bağlardan bazıları Epstein'ın şüpheli finansal faaliyetleri, özellikle de para piyasaları ve deniz aşırı vergi cennetleriyle ilgili görünüyor - 1980'lerin başında önde gelen İran-Kontra rakamları için çalışırken başladı, bunların birçoğu CIA bağlantılı banka Kredi ve Ticaret Bankası Uluslararası (BCCI) ve İsrail istihbaratı, yani Mossad ile ilişkiliydi. Epstein’ın bu bireyler için yaptığı çalışmaların niteliği ve diğer kanıtlar, Epstein'ın Bear Stearns'tan ayrıldıktan sonra ve bankanın 1991'deki çöküşünden önce BCCI ile bir ilişkisi olduğunu kuvvetle göstermektedir.

Epstein'ın Clinton Vakfı ile ilişkisi ve Epstein’ın Virgin Adaları merkezli yatırım fonu ve Clinton Vakfı'nın kara para aklama faaliyetindeki iddia edilen rolü, hala MintPress tarafından soruşturulmakta olan bir ilişkidir.

Organize suç, CIA ve İsrail istihbaratı arasındaki bu on yıl süren ittifakın, hem cinsel şantaj kullanarak hem de başka yollarla her iki siyasi partinin siyasetçilerini ne ölçüde bozduğunu ve etkilediğini bu entrika hikayesi tamamıyla ortaya koymaktadır.

Epstein'a bağlı bu ağ tarafından ortaya çıkarılan güç yapısı, tek bir istihbarat teşkilatı veya tek bir ülkenin işi olmaktan çok, milliyeti aşan ve çocukları daha fazla güç arayışında kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir. Onlarca yıldır var olan ve izlerini örtmek için gerekli olan her türlü aracı kullanmaya istekli olan bu suç örgütü, Amerika Birleşik Devletleri ve ötesindeki güç kollarına o kadar entegre hale geldi ki, başarısız olamayacak kadar gerçekten çok büyüdü.

İran-Contra, Mena Havaalanı ve Clintonlar

Birisi şimdi ünlü İran-Kontra skandalını düşündüğünde, Ronald Reagan,  Oliver North ve Barry Seal gibi isimler akla geliyor, ancak eski Başkan Bill Clinton da  - daha sonra CIA'nın Orta Amerika operasyonunun ABD tarafı için bir tür toplanma noktası olan vali olarak hizmet ettiği kendi eyaleti Arkansas'ı kullanarak- skandalda büyük bir rol oynadı.

Aslında, Clinton'un valisi olduğu Arkansas'ın başkenti Little Rock'ın batısındaki Ozark Dağları'nda yer alan Mena adında küçük bir kasaba, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ve CIA destekli sağ milislerin eğitim merkezi olarak ulusal gündem haline getirilecekti.


CIA'nın yakından izlediği, daha sonra William Casey liderliğindeki Mena Intermountain Bölge Havaalanı, Nikaragua Kontralarına silah ve mühimmat depolamak ve teslim etmek için kullanıldı. Silahlar bazen daha sonra Mena'ya geri gönderilecek ve gizli CIA operasyonunu finanse etmek için kullanılmak üzere Güney Amerika kartellerinden gelen kokainle değiştirildi.

Clinton'un skandaldaki rolünü reddetmek için çaba gösterilmesine rağmen, Contra'ların Nikaragua Sandinista hükümetini devirme girişimlerine doğrudan müdahalesi, Clinton'un girişimde bir tür kişisel hisseye sahip olduğunu ve vali iken gerçekleşen büyük kaçakçılık operasyonuna pek benzemediği izlenimi veriyor.

Aslında vali iken Clinton, Arkansas Ulusal Muhafızlarının Nikaragua Kontralarını Sandinista hükümetini nasıl devirecekleri konusunda eğitmeleri için Honduras'a bir acil durum gönderme konusunda diğer birçok eyalet yönetimi ile ayrı düşmüştü. Clinton ayrıca şu an Trump yönetimi Başsavcısı William Barr ile operasyonla ilgili ilk elden bilgisini de tartışacaktı.

Hem silahların hem de uyuşturucuların bu şekilde kanalize edilmesinin sorumlusunun kötü şöhretli uyuşturucu kaçakçısı ve CIA / DEA'nın operatörü Barry Seal olduğu iddia edildi. Alexander Cockburn ve Jeffrey St. Clair'in Whiteout: CIA, Uyuşturucu ve Basın kitabına göre:
“Arkansas Eyalet Polisi tarafından desteklenen bir federal soruşturma, Medellin kartelinin yanı sıra CIA ve DEA ile birlikte çalışan bir uyuşturucu satıcısı olan Barry Seal'ın uçaklarını Mena'da uyuşturucu taşımak için güçlendirdiğini, pilotları eğittiğini ve kârlarını Arkansas'taki finansal kurumlar aracılığıyla kısmen akladığını tespit etti. Seal, o zamanlar bu ilişkiyi kabul eden [Oliver] North ile yakın temas halindeydi. Bunlar, Kuzey'in kontralar için gizli tedarik hatlarını kurduğu yıllardı.”
Seal'in Southern Air Transport şirketine ait uçakları kullandığı biliniyordu ve aynı şirket için çalışan uçuş ekiplerini de kullandı. Eskiden Air America olan Southern Air Transport, bir zamanlar doğrudan CIA'ya aitti ve bugün İran-Contra sırasında bir CIA cephesi olduğu hatırlanıyor. Daha az bilinen, CIA bağlantılı havayolu ile Leslie Wexner ve o zamanki yakın ortağı Jeffrey Epstein arasındaki ilişki olup, bu raporun ilerleyen kısımlarında ayrıntılı olarak tartışılacaktır.

Seal her zaman vali olarak hizmet ederken Clinton'ın yakın çevresinde faaliyet gösterdi. 1999'da yaptığı itirafta ortaya çıkan çapraz sorgu: Clinton Soruşturmasında Şahit olan eski Arkansas polisi, LD Brown Bill Clinton için kişisel şoför ve güvenlik görevlisi olduğunu ve Clinton'ın CIA'da görev almasını nasıl teşvik ettiğini anlatıyor. Clinton’ın, Brown'un bu istihdam başvurusu için yazdığı makaleyi düzenlemek için çok ileri gittiği iddia edildi. Makale başlığı Orta Amerika'da uyuşturucu kaçakçılığıydı. Başvurusunu aldıktan sonra, CIA Brown'ı elbette Barry Seal dışında biriyle temasa geçirmedi. Seal daha sonra 1986'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarında altı ay gözaltında tutulacaktı.

Seal, Arkansas'ta Kontra bağlantılı bir operasyon yürüten Oliver North'ın tek üyesi değildi. 1983'ten beri North için çalışmış olan Terry Reed, Seal ile North tarafından temasa geçirildiğini ve Cockburn ve St. Clair'e göre “Nikaragualı Kontralar ve Latin Amerika'dan diğer askerlerin ikmal görevlerinde, gece inişlerinde, hassas geçitlerde ve benzeri manevralarda eğitildiği Nella, Arkansas'ta Mena'nın sadece 10 mil kuzeyinde bir üs kurduklarını” iddia etti. Reed, Arkansas finans kurumları aracılığıyla uyuşturucu parasının aklandığını da ileri sürdü.

Clinton’un üvey kardeşi Roger kokain kaçakçılığından yakalandıktan sonra (Clinton daha sonra Başkan iken affedecekti) CIA, giderek artan halka açık ve özensiz Arkansas merkezli operasyonu sönümleme umuduyla Contra operasyonlarını Arkansas'tan çıkarmaya çalıştı.

Terry Reed'e göre John Cummings ile birlikte yazdıkları Compromised: Clinton, Bush and the CIA adlı kitabında Arkansas'ın North Little Rock'taki Camp Robinson'da bir sığınakta sessiz bir toplantı düzenlendi. Toplantı sırasında kendisini CIA Direktörü Bill Casey'nin elçisi olarak temsil eden William Barr Clinton'a şunları söyledi:
“Yaptığımız anlaşma, tahvil işiniz aracılığıyla paramızı aklamaktı, ama planladığımız şey siz ve n **** r'niz burada kendinizi ciddiye almanız ve bilerek payımızı daraltmaya başlamanız değildi. ”
Barr, Clinton'u hassas operasyonu özensiz işlemesi ve üvey kardeşinin halka açık zarafetinden dolayı azarlıyordu. Reed'e göre Clinton'a daha sonra şöyle söyleyecekti,
“Bill, siz Bay Casey’nin sarışın çocuğusunuz… Siz ve eyaletiniz bizim en büyük varlığımız oldunuz. Bay Casey, aptalca bir şey yapmazsanız ve işi batırmazsanız, her zaman istediğiniz vuruş için kısa listede 1 numara olduğunuzu size iletmemi istedi. Siz ve sizin gibi çocuklar yeni hükümetin babalarısınız. Biz yeni sözleşmeyiz. ”
Clinton'un Mena operasyonlarındaki ve daha geniş anlamda İran-Contra olayındaki rolünü araştırmaya yönelik çabaların, skandalda sürekli rol oynadığını inkâr eden Clinton'un kendi sırdaşları tarafından baltalandığı iddia edildi. Wall Street Journal'a göre, eski IRS müfettişi William Duncan, konuyu gün ışığına çıkarmak için on yıl süren bir savaşta Arkansas Eyalet Polis Müfettişi Russell Welch ile birlikte çalıştı. Aslında, olayla ilgili dokuz ayrı eyalet ve federal soruşturmanın hepsi başarısız oldu.

Duncan daha sonra soruşturmalar için şöyle diyecekti: “[Onlar] müdahale edildi ve örtüldü ve adalet sistemi yıkıldı” ve Duncan'dan başsavcı personelinin yüksek rütbeli üyelerine 1992 tarihli bir not, Duncan'a "Mena soruşturmasıyla ilgili tüm dosyaları başsavcılıktan çıkarması" talimatı verildiğini belirtiyor. O sıralar George H. W. Bush yönetiminde görev yapan başsavcı, şu anda Trump'ın başsavcılığını yapan William Barr'dı.

Dolandırıcılar Bankası ve Uluslararası Suçlular

CIA ve İran-Contra olayıyla bir başka Clinton bağlantısı, muhaliflerin  Dolandırıcılar Bankası ve Uluslararası Suçlular olarak adlandırdığı, ailenin Arkansas finansmanı Jackson Stephens ve CIA bağlantılı Kredi ve Ticaret Bankası (BCCI) ile olan bağlantısından geçiyor. Stephens Arkansas'ın en zenginleri arasındaydı ve aynı zamanda Ronald Reagan, George H.W. Bush ve Bill Clinton’un büyük bir bağışçısı ve destekçisiydi. Ayrıca Walmart'ın yükselişinde önemli bir rol oynadı.

Jackson Stephens ve Stephens ailesinin diğer üyeleri, Bill Clinton’un siyasette ön plana çıkmasını sağladı ve hem Clinton’un valiliğine hem de daha sonraki başkanlık kampanyalarına büyük miktarlarda para sağladı. Buna ek olarak, Stephens'in çoğunluğuna sahip olduğu Worthen Bank, Clinton’un ilk başkanlık kampanyasına 3,5 milyon dolarlık kredi sağladı. Buna da ek olarak, Stephens’in birçok işi, Hillary Clinton'ın ortak olduğu Rose Law Firm tarafından sık sık temsil edildi.

1998'den çıkarılan bir FBI raporu, Stephens'i “Clinton yönetimi ve ortaklarıyla uzun ve sürekli bağları olan” olarak tanımlıyor ve Stephens'in “Demokratik Ulusal Partiye kampanya katkılarının yasadışı şekilde ele alınmasında” yer aldığı iddialarını tartışıyor.

BCCI başlangıçta Pakistan'dan bir grup bankacı tarafından kurulmuştu, ancak Newsweek daha sonra CIA yetkililerinin ‘uluslararası bir bankanın istihbarat operasyonları için değerli bir teminat sağlayabileceğini fark ettikten sonra bankanın kuruluşunda yer aldığını ve BCCI kurucusu Agha Hasan Abedi'nin CIA tarafından bankayı kurması için cesaretlendirildiğini bildirdi. Daha sonra bankanın faaliyetleri ve ilgili skandallarla ilgili kongre oturumları sırasında ortaya çıkan CIA belgeleri, BCCI'nin doğrudan “kara para aklama, narko-finansman, silahlanma ve terörist gruplar için büyük miktarlarda para tutmaya” dahil olduğunu belirtiyordu.

BCCI aleyhindeki davada kanıtlar, bir depodan yakalanan kokain ve aklanacak nakit dolu valizleri göstermektedir. 
Fotoğraf | FLMD Bölge Mahkemesi

BCCI, CIA bağlantıları ile bilinmesine rağmen, George HW Bush yönetimi sırasında HUD'da eski Konut Sekreteri-Federal Konut Komiseri ve Hamilton Securities Group ve Dillon, Read & Co. firmaları ile yatırım bankacısı olan Catherine Austin Fitts bu bağlantıların CIA'nın çok ötesine geçtiğine inanıyor. BCCI'nin çöküşünden sonra BCCI yan kuruluşu First American Bank'ın yönetim kuruluna yerleştirilen Fitts, MintPress'e bankanın patlamasından önceki faaliyetlerine ilişkin belgeleri okuduktan sonra, ona göre gizli faaliyetlerinin Federal Rezerv, özellikle New York Federal Rezerv Bankası ve Beyaz Saray tarafından tam bilgi sahibi olmadan "hiçbir şekilde" gerçekleştirilemeyeceği çok açıktı.

BCCI, İran-Kontra ilişkisinde de önemli bir rol oynamış ve bankanın hesapları, programa bağlı kişilere ödeme yapmak için kullanılmıştır. Skandalın önemli bir figürü ve aracısı Adnan Kaşıkçı, yasadışı silah satışlarıyla ilgili 20 milyon dolardan fazla para hareketi için bir BCCI hesabını kullandı ve BCCI, Oliver North tarafından imzalanan çekler de dahil olmak üzere sahte belgeler oluşturdu ve satışın ilerlemesine izin verdi. Banka daha sonra, faaliyetleri daha sonra kongre incelemesine girdiğinde, bu işlemlere ilişkin hiçbir kayıt bulunmadığını iddia etti.

Buna ek olarak, BCCI, henüz ergenliğe ulaşmamış kızlar da dahil olmak üzere, reşit olmayan kızların seks kaçakçılığına karışmış gibi görünmektedir. Dönemin Senatörleri John Kerry (D-MA) ve Hank Brown (R-CO) tarafından hazırlanan “BCCI Olayı” başlıklı rapora göre BCCI yetkililerinin, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) iktidardaki ailelerinin önde gelen üyeleri de dahil olmak üzere, güçlü bireylere baskı yapmak için onlara genç bakireler sağladığı iddia edildi.

Raporda (sayfa 70özellikle belirtildiği gibi:
“BCCI'nin faaliyetleri hakkında önemli bilgiye sahip bir ABD araştırmacısına göre, bazı BCCI yetkilileri,bazı kadınların Al-Nahyan ailesinin bazı üyelerine [BAE'deki yönetici ailelerden biri) henüz ergenliğe ulaşmamış olan genç kızlar sağladığını ve bazı vakalarda ciddi yaralanmalar yaşandığı bilgisine sahipti. Yetkili, eski BCCI yetkililerinin ona BCCI'nın eşcinsel VIP'lere de erkekler sağladığını söylediğini söyledi."
BCCI, BCCI'nin First American Bank'ı satın almasına yardımcı olan eski Jimmy Carter bütçe direktörü Jackson Stephens ve Bert Lance'in çabalarıyla Amerika Birleşik Devletleri iş topluluğuna büyük ölçüde razı edildi. Bu çabada yer alan hukuk bürosu, Arkansas'ın Rose Hukuk Bürosu idi ve Hillary Rodham Clinton, Webster Hubbell ve C.J. Giroir de dahil olmak üzere firmanın avukatlarından bazılarını içeriyordu. Bu çabaya Lyndon B. Johnson eski Savunma Bakanı Clark Clifford ve Suudi istihbarat eski genel müdürü Kamal Adham da katıldı.

First American Bank'ı satın aldıktan sonra BCCI yönetim kuruluna eklenen adamlardan biri, Newsweek'in sık sık “CIA’nin William Casey ile yakın ilişkisinden övünen, yabancı bir müşteri almadan önce bunu Casey ile temizleyeceğini söylerdi.” dediği Robert Gray’di.

Bu dizinin II. Bölümünde tartışıldığı gibi, Gray aynı zamanda CIA için eşcinsel şantaj operasyonlarında uzmandı ve bu faaliyetlerde Roy Cohn ile işbirliği yaptığı bildirildi. Gray’in liderliğindeki güçlü halkla ilişkiler firması Hill & Knowlton'un bazı müşterileri arasında BCCI müşterileri ve Adnan Kaşıkçı ve Marc Rich gibi Mossad bağlantılı kişiler vardı.

Rose Hukuk Şirketi, BCCI’nin Amerikan finansal sistemine girmesine yardımcı olurken, aynı zamanda Stephens’nin sahip olduğu finansal hizmetler şirketi Stephens Inc.’in yanı sıra Stephens’lerin 1960’ların sonlarında satın aldığı veri işleme şirketi Systematics Inc.’i temsil etti.

James Norman'ın The Oil Card: 21. Yüzyılda Küresel Ekonomik Savaş adlı kitabına göre, Systematics şirketi, 1980'lerde ve 1990'ların başında Ulusal Güvenlik Ajansı için, dünyanın büyük para merkezi bankalarında ve takas odalarında Reagan / Bush 'un Sovyetleri yenmek üzere paranın peşinden gitmesi için hatalı yazılımı pazarlamak ve implante etmek için birincil araç veya ön şirketti.

Rahmetli gazeteci Michael Ruppert, bu “hatalı yazılımın” istihbarat elde etmek için hem ABD'nin hem de İsrail istihbaratının çıkardığı ve kısmen Jeffrey Epstein'ın madamı olan Ghislaine Maxwell’in babası Robert Maxwell tarafından pazarlanan Promis yazılımından başka bir şey olmadığını ileri sürdü.

Ruppert Systematics'in “Promis'in finansal istihbarat kullanımı için birincil geliştiricisi” olduğunu söylemişti. Promis başlangıçta Bill Hamilton tarafından kurulan küçük bir yazılım şirketi olan Inslaw Inc. tarafından Adalet Bakanlığı'na kiralanmıştı ve daha sonra onu Inslaw'dan çalıp iflas ilan etmeye zorlamıştı.

Inslaw'ın kurucuları adına, o zamanki bağımsız Avukat Ken Starr'ın Inslaw'ın davasını gözden geçirmesini isteyen 1995 tarihli bir belgeye göre, Systematics “müttefik istihbarat kurumlarının gizli bir şekilde “ bankacılık sistemi üzerinden para akışını izlemek için banka müşterilerinin bilgisayarlarına [yazılımı] implante etmişti ” ve bunu“ ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve İsrail istihbarat ortağı”nın emriyle yapmıştı. Inslaw ayrıca, yazılımın aynı istihbarat kurumları tarafından “paranın aklanması, özellikle uyuşturucu kârları”nda da kullanıldığını belirtti.

Systematics, İsrail'de eski bir İsrail istihbarat subayına göre, Mossad için yükleniciler tarafından işletilen ve bankalara ve telekomünikasyon şirketlerine yazılım satan bir yan kuruluşa sahipti. Richardson’ın mektubuna göre, İsrail'in Systematics iştiraki de kısmen eski bir ABD istihbarat yetkilisine ait olan Massachusetts merkezli bir paravan şirkete sahipti.

Daha sonra Clinton yönetiminde görev yapacak olan Rose Hukuk Firması'nda iki ortak olan Vince Foster ve Webster Hubbell, 1990'ların başında Systematics'i satın alan Alltel'deki sahiplik yoluyla Systematics'te önemli finansal çıkarlar elde etti. The Hamiltons ayrıca Foster’ın 1993'teki ölümünden önce yaşanan sıkıntıların, Sistematiği içeren davalar ve Promis'in çalınmasıyla ilgili süregelen davalarla ilgili kaygılarla ilişkili olduğuna dair önemli kanıtlar sunuyor.

BCCI'nın kendisinin Promis yazılımını DOJ tarafından çalınmasından sonra kullandığı biliniyordu; ve yan kuruluşlarından biri olan First American Bank da “PROMIS parasını filtreledi” - yani geç gazeteci Danny Casolaro'ya göre çalınan Promis yazılımının satışından elde edilen parayı akladı.

Casolaro, 1991 yılında öldüğü sıralarda “Ahtapot” olarak adlandırdığı uluslararası bir suç sendikasını araştırıyordu. Casolaro, bu “Ahtapot” un özel ve kamu sektörlerinde ve suç yeraltı dünyasında güçlü bireyleri içerdiğine ve bunların toplu olarak İran-Contra, BCCI ve Promis yazılımının çalınması da dahil olmak üzere 1980'lerin en büyük skandallarından sorumlu olduğuna inanıyordu.

Casolaro, arkadaşlarına ve ailesine araştırmasını sonuçlandırmaya yakın olduğunu söylemişti ve ona yakın birkaç kişi, Earl Brian ve Adnan Kaşıkçı gibi bu skandallara katılan kişilere BCCI ve Dünya Bankası'nı içeren para transferlerini içeren belgeler görmüştü.

Casolaro, bulmacanın son parçasını almak ve “Ahtapotun kafasını geri getirmek” için bazı kaynaklarla buluşmak üzere Martinsburg, Virginia'ya gitti. Martinsburg'a vardıktan iki gün sonra Casolaro, otel odasında ölü bulundu ve araştırma notları ve kanıtlarla dolu evrak çantası kayıptı. Ölümü intihar olarak geçti.

Olay yeri fotoğrafları Casolaro'nun kollarında derin yırtıklar gösteriyor

Casolaro’nun ailesi de dahil olmak üzere çoğu insan, Casolaro’nun intihar ettiğine inanmıyor. Ölümünden bir hafta önce, Casolaro kardeşine ölüm tehditleri aldığını söylemişti ve ölüm şeklinde, kollarındaki derin eğik çizgiler, Casolaro'nun etrafında az miktarda kan gördüğünde bile bilinen aşırı hassaslığıyla uyumlu değildi. FBI soruşturmasının ardından spekülasyon büyüdü, çünkü FBI Kongreye yalan söyledi, kendi ajanlarına intihar olup olmadığını sorgulamamaları için baskı yaptı ve diğer göze çarpan tutarsızlıklar arasında Casolaro'nun ölümüyle ilgili dosyalarının yüzde 90'ını kaybetti.

Inslaw Inc. tarafından MintPress'e verilen bir 1994 mektubunda, Inslaw avukatı Charles Work, o zamanki Başsavcı Yardımcısı John Dwyer'e, Inslaw'ın hükümetteki gizli kaynaklarından birinden Casolaro'ya sinirlerini boydan boya uyuşturan bir madde enjekte edildiğini duyduğunu söyledi.

Görünen mücadele eksikliğini ve kullanılan maddenin ABD Ordusu envanterinden geldiğini açıkladı. Casolaro’nun ölümünden önce son görüşmesini ayarlayan kişi, Joseph Cuellar adında bir ABD askeri istihbarat subayıydı.

Casolaro'nun öldüğü aynı yıl, doğrudan Promis skandalıyla bağlantılı olan veya Casolaro'nun “Ahtapot” soruşturmasına katılan - Casolaro'nun kaynaklarından Alan Standorf, Ghislaine Maxwell'in Mossad operatörü babası ve hatalı  Promis yazılımının satıcısı Robert Maxwell ve Maxwell'in hataya uğramış Promis yazılımını Los Alamos laboratuvarlarına satmasında yardımcı olan eski Texas senatörü John Tower da dahil olmak üzere pek çok şüpheli ölüm gerçekleşti.

Jeffrey Epstein ve “En Kirli Banka”

Arkansas'ın İran-Kontra'da oynadığı rol, skandalın sıklıkla göz ardı edilen bir yönü olsa da, İsrail istihbarat bağlantılı silah satıcıları ve daha sonra Mega Group’taki Marc Rich ve Adnan Kaşıkçı ve Epstein gibi güçlü bireylere bağlantısı olan kaçakçıların oynadığı kilit rol de budur.

İran-Kontra ilişkisindeki kilit oyunculardan biri, öldürülen Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı'nın amcası Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı idi. Adnan Kaşıkçı hakkında daha az bilinen bir gerçek, eski Mossad ajanı Victor Ostrovsky'ye göre, İran-Contra anlaşmaları sırasında İsrail Mossad için çalıştığıydı.

Ostrovsky, # 1 New York Times en çok satan “By Way of Deception-Aldatma Yolu” nda, Kaşıkçı'nın yıllar önce Mossad tarafından işe alındığını ve özel jetinin İsrail’le uyum içinde olduğunu belirtiyor. İran-Contra ile ilgili olarak Ostrovsky, Kaşıkçı'nın 1980'lerin başlarındaki ilk silah anlaşmaları sırasında İsrail ve İran arasındaki güven eksikliğinin üstesinden gelmesine yardımcı olan 5 milyon dolarlık bir köprü kredisi olduğunu iddia ediyor ve dolayısıyla katılımı bu planın başarısıydı.

Gazeteci Vicky Ward'a göre Adnan Kaşıkçı, 1980'lerin başında Epstein'ın 1981 yılında Bear Stearns'tan ayrılmasından kısa bir süre sonra onun müşterisiydi. Epstein'ın bankadan ayrılma nedeni karanlık. Bazı eski Bear Stearns çalışanları kovulduğunu iddia etse de, diğerleri - Epstein'ın kendisi de dahil - kendi iradesiyle istifa ettiğini iddia etti.

Ward, St Joe Minerals Corp. için Seagrams şirketi tarafından verilen ihale teklifini içeren bir davada, bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) içeriden üyelerin araştırması nedeniyle bankayı terk etmiş olabileceğini öne sürüyor. Meyer Lansky'nin ortağı Samuel Bronfman'ın oğlu ve Mega Group üyesi olan Seagram'ın sahibi Edgar Bronfman, gelecek ihale teklifinin çeşitli yatırımcılarını ve bankacılarını ihbar etmişti. Epstein, SEC'in davayı açmasından bir gün sonra Bear Stearns'tan istifa etti ve daha sonra nispeten küçük bir “Reg D” ihlali sonucu şirketi terk ettiğini ve “bir sekreterle yasadışı ilişkisi” olduğuna dair söylentiler olduğunu iddia etti.

Ancak Ward'ın belirttiği gibi:
“SEC, St Joe'da içeriden öğrenenlerin ticareti için Bear Stearns'ta kimseye karşı hiçbir suçlamada bulunmadı, ancak sorgulanması Epstein'ın cevaplarına şüpheyle yaklaştığını gösteriyor. Bazı kaynaklar, Bear Stearns'ta bu kadar büyük bir yapımcı olsaydı, neden sadece 2.500 dolarlık bir para cezasından vazgeçeceğini merak etmişti.”
Epstein’ın aniden ayrılmasının kesin nedeni ne olursa olsun, bankadan ayrıldıktan hemen sonra, “Epstein’ın çalışma geçmişinin ayrıntıları” gölgede kalıyor. 1980'lerin başından beri onu tanıyan bir avuç mevcut arkadaşlarından birkaçı,  onlara kendisinin “ödül avcısı” olduğunu, hükümet ya da çok zengin insanlar için kayıp ya da çalıntı para topladığını söylediğini hatırlıyorlar. Ateşli silah taşıma ruhsatı var.

Salon'da yazan, Epstein’ın eski bir arkadaşı olan Jesse Kornbluth da Epstein'ın zengin ve güçlüler için bir “ödül avcısı” olduğunu iddia ettiğini belirtti:
"1986'da tanıştığımızda, Epstein’ın çifte kimliği ilgimi çekti - sadece mega-servet sahibi müşteriler için parayı yönetmediğini, aynı zamanda üst düzey bir ödül avcısı olduğunu söylüyordu. Bazen bana, hükümetlerin Afrikalı diktatörler tarafından yağmalanan parayı kurtarmak için çalıştığını anlatıyordu. Diğer zamanlarda bu diktatörler çalınan paralarını gizlemelerine yardımcı olmak için onu işe almışlar.”
Ward'ın kaynaklarına göre, Bear Stearns'tan ayrıldıktan sonra Epstein’ın müşterilerinden biri hem ABD hem de İsrail istihbaratını içeren bir operasyon olan İran-Kontra'ya katıldığı dönemde CIA / Mossad bağlantılı Kaşıkçı idi. İngiliz gazeteci Nigel Rosser, Ocak 2001'de Evening Standard’da Epstein'ın aynı zamanda CIA için de çalıştığını iddia ettiğini yazdı.

Epstein’ın tutuklanmasından sonra, Rosser’ın makalesinin kayıtları, Evening Standard’ın da dahil olduğu İngiliz gazete arşivlerinden silindi. Ancak, MintPress Epstein’ın CIA için çalışmış olduğunu iddia eden Rosser’ın söz konusu makaleyi görüştüğü Bob Fitrakis ile bunu doğruladı. Buna ek olarak, dönemin diğer raporları, Epstein'ın geçmişte CIA ile ilgili olduğu iddiası da dahil olmak üzere Rosser'ın makalesinden alıntılar yaptı.

Özellikle, Rosser’ın makalesinde aşağıdaki bölüm yer almıştır:
“Şimdi reddettiği halde eskiden CIA için çalıştığını iddia eden Epstein’ın, gizli bir silah taşıma ruhsatı - ve tüm Amerika'da mülkleri var. Bir seferinde Londra'ya bir İngiliz silah tüccarı için bir hediyeyle geldi -  New York polisinin kullandıklarından bir pompalı eylem silahı. " Ülkeye nasıl girdiğini Tanrı  bilir," dedi bir arkadaş.”
Epstein, Rosser'in makalesi yayınlanırken CIA ile olan geçmiş bağlantıları reddetmiş olsa da, Ghislaine Maxwell'in babası ve uzun süredir Mossad'ın operatörü Robert Maxwell'in de şimdiye kadar İsrail'in istihbaratına olan iyi belgelendirilmiş bağlantılarını ölümüne kadar reddettiğini belirtmek gerekir. Ayrıca, bu makalede daha sonra gösterileceği gibi, Epstein ve onun bilinen tek milyarder “müşterisi” Leslie Wexner daha sonra 1990'ların ortalarında Ohio’da CIA paravan şirketi Southern Air Transport ile bir iş ilişkisi kuracak ve havayolunun Columbus'a taşınmasında büyük rol oynayacaktı. Ohio merkezli gazeteci Bob Fitrakis'e göre, bu dönemde iki önde gelen Ohio yetkilisi, Epstein ve Wexner'in CIA ile birlikte çalıştıklarına inanıyordu.

Geçmişte Epstein'ın CIA ile olan ilgisi ve kanıtlar, çift kimlikli Kaşıkçı için “karanlık” bir finansal iş bağlayıcı olarak geçen zamanıyla birlikte, Epstein'ın bu süre zarfında Kaşıkçı için ne yaparsa yapsın, muhtemelen BCCI'yı içerdiğini şiddetle akla getiriyor. “BCCI Olayı” raporuna göre, Kaşıkçı “ABD için beş İran silah anlaşması için aracı görevi gördü, bir kısmını BCCI aracılığıyla finanse etti” ve “gizli plan geliştikçe silah sevkiyatları için 'banker' olarak hizmet etti.

Rapor şöyle devam ediyordu:
“Kaşıkçı ve [başka bir İran-Kontra silah satıcısı] Manucher Ghorbanifer, CIA personelinin [ve hem Kaşıkçı hem de Ghorbanifer] CIA personelinin doğrudan katılımını içeren operasyonlarda İran-Contra olayıyla bağlantılı olarak Monte Carlo’da ABD hükümeti için merkezi bir rol üstlendi ve her ikisi için de BCCI'nin hizmetleri ABD'den İsrail'den İran'a satışlar için kısa vadeli kredi sağlama aracı olarak gerekliydi.“
Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı 4 Nisan 1990'da New York Manhattan Federal Mahkemesine geldi. 
Foto AP

Bu bağlantı, Kaşıkçı ve diğer güçlü insanlar için finansal bir iş bağlayıcı olana kadar Epstein'ın önceki işvereni olan Bear Stearns'ın da bu dönemde doğrudan BCCI ile çalıştığı gerçeği göz önüne alındığında daha da muhtemeldir. Nitekim Bear Stearns, BCCI'ye bir broker (komisyoncu)olarak hizmet etti, bu da İngiltere'de 2011'de uzun bir mahkeme savaşına kadar gizli kaldı ve hükümetin BCCI’nın Bear Stearns ve CIA bağlantılı banka ile iş yapan diğer kurumların, bireylerin ve ülkelerin adlarını değiştirmeye yönelik faaliyetleri hakkındaki “Kum Fırtınası Raporu” na baskı yaptı.

Ayrıca, BCCI'nin, reşit olmayan kızları, Epstein'ın daha sonra derinden ilişkileneceği bir şey olan güçlü bireylerden çıkar sağlama ve onlardan yararlanma aracı olarak seks için insan ticaretine maruz kaldığı gerçeği de vardır. Bu serinin II. Bölümünde gösterildiği gibi, reşit olmayanları veya çocuk kaçakçılığı operasyonlarını içeren cinsel şantaj operasyonları yürüten birkaç kişi, BCCI gibi CIA ön şirketleriyle, İran-Contra skandalına bağlı diğer kuruluşlarla ve Reagan Beyaz Saray’ıyla bağlantılıydı.

O zamanlar CIA direktörü Bill Casey, bu dizinin I.Bölümünde açıklanan Manhattan’ın Plaza Hotel'inde reşit olmayan erkekleri içeren cinsel şantaj operasyonunu da yürüten Roy Cohn'un yakın bir arkadaşıydı. Cohn’un uzun süredir sekreteri Christine Seymour’a göre Casey, Cohn’un en sık aradığı kişilerden biriydi.

Epstein'ın BCCI ile bağlantıları olduğunu ileri süren bir başka gerçek, Epstein'ın dönemin diğer silah satıcılarına yakın olduğu ve BCCI'nin gizli gizli anlaşmalar için özel olarak kullanıldığı yönündedir. Bankanın 1991'deki çöküşünden sonra, Time dergisi “BCCI: En Kirli Banka” başlıklı bir makalede şunları kaydetti:
“…şu anda gizli bir ABD hükümeti tanığı olan karanlık-ağ “yetkilisi”ne göre CIA, B.C.C.I'yi kullanmış olabilir. Gizli bir bankacıdan daha fazlası olarak: ABD ajanları, B.C.C.I.'ye göre kara ağla çeşitli operasyonlarda işbirliği yaptı. Bazı kaynaklar araştırmacılara BCCI İsrail’in casus ajanslarıyla ve diğer Batı istihbarat gruplarıyla, özellikle silah anlaşmalarında yakın bir şekilde çalıştı. ” dedi.
Epstein'ın görünüşe göre iyi bildiği silah satıcılarından biri, İngiliz silah tüccarı Sir Douglas Leese idi. Leese, Al Yamamah Anlaşması olarak bilinen Kaşıkçı’yı da içeren ve Suudi kraliyet ailesi ve üst düzey Suudi yetkililere rüşvet verdiği iddia edilen bir dizi tartışmalı İngiliz silah anlaşmasının ilkini simgeliyordu. Kaşıkçı’ya ek olarak, bu yetkililerin ve kraliyet ailesi üyelerinin birçoğunun BCCI ile derin bağları vardı.

Daha sonra bu silah anlaşmasının komisyoncularına İngiliz kraliyet ailesinden Prens Charles'ın dahil olduğu iddia edildi ve Al Yamamah ile ilgili yolsuzluk araştırmaları daha sonra Tony Blair ve Prens Andrew'un çabalarıyla kapatıldı. Leese'nin, Tower Financial'den Steve Hoffenberg ile tanıştığında Epstein’ın “dehası” ve ahlak eksikliğinden bahsettiği ve kısa bir süre sonra Hoffenberg’in Epstein'ı işe aldığı söyleniyor.

BCCI’nın sahtekarlık kaynaklı çöküşünden iki yıl sonra, Tower Financial 1993 yılında Amerikan tarihinin en büyük Ponzi planlarından biri olarak kabul edilen olaya dahil oldu. Hoffenberg daha sonra mahkemede Epstein'ın Tower'ın şüpheli finansal uygulamalarına yakından dahil olduğunu ve Epstein'ı “aldatmaca mimarı” olarak adlandırdığını iddia etti. Bununla birlikte, Tower Financial çöktüğünde, Epstein artık şirket için çalışmıyordu. Hoffenberg’in ifadesine ve Epstein’ın programdaki rolüne ilişkin bol kanıt olmasına rağmen, Epstein’ın adı gizemli bir şekilde davadan çıkarıldı.

Epstein'ın 2008 yılında “istihbara ait” olması nedeniyle “gayrı resmi anlaşma” aldığını iddia ettiği göz önüne alındığında, Epstein'ın 1980'lerde ve 1990'ların başlarındaki faaliyetleri, Tower Financial Ponzi şemasına ilişkin suçlamalardan kaçınma yeteneğiyle benzer nedenler gösteriyor.

Hoffenberg, Epstein'la Leese aracılığıyla tanıştığını iddia etse de, Epstein kendisi bu suçlu sahtekarla Richard Nixon'un eski başsavcısı John Mitchell aracılığıyla tanıştığını iddia etti.

Spence'a göre, gözden düşmeden önce, bu dizinin II. Bölümünde belirtildiği gibi, Mitchell, rezil Washington lobicisi Craig Spence'in bir “arkadaşı” idi.

Spence, 1980'lerde, D.C.'de reşit olmayan erkekleri içeren bir cinsel şantaj operasyonu yürüttü ve o zamanlar Ulusal Güvenlik Danışmanı Donald Gregg tarafından düzenlendiğini söylediği Beyaz Saray'ın gece turlarında bu “çağrı oğlanları” nı o sağladı. Spence, insan ticareti ve reşit olmayanların sömürülmesinin ardından gizemli koşullar altında öldü. Ölümü, Jeffrey Epstein’ın aksine hızlı bir intihar olarak etiketlendi.

Epstein ve Wexner’in Yardımı ile “Spook Air” Yeni Bir Ev Buluyor

Arkansas eyaleti Reagan yıllarında ve İran-Kontra skandalı sırasında CIA etkinliği için bir merkez haline gelirken, başka bir eyalet 1990'larda yerini aldı - Ohio. Nasıl Arkansas oligarkı Jackson Stephens'in İran-Contra sırasında CIA'yı kendi ülkesine çekmesine yardım ettiyse, aynı şekilde bir Ohio oligarkı da CIA'nin Buckeye eyaletine çekilmesine yardımcı olan yakın ortağıydı. Bu adamlar sırasıyla Leslie Wexner ve Jeffrey Epstein'dı.

Bu dizinin III.Bölümünde MintPress, Wexner'ın organize suçla bağları olduğu iddialarını ve Ohio’lu avukat Arthur Shapiro'nun hala çözülmemiş Columbus cinayetiyle bağlantılarını detaylandırdı. Ölümü sırasında Wexner'ın şirketi “The Limited” i temsil eden Shapiro, büyük bir jüri önünde vergi kaçakçılığı ve “şüpheli vergi sığınma evlerine” katılımı konusunda tanıklık edecekti. Columbus polisi, Shapiro cinayetini “bir Mafya“ cinayeti ”olarak nitelendirdi ve bastırılmış bir polis raporu, Wexner ve iş ortaklarının Shapiro’nun ölümüne dahil olmalarını ya da bunlardan yararlanmalarını ve önde gelen New York merkezli suç sendikalarıyla bağlantı kurmasını öngörmesine engel oldu.

Ancak Wexner ve The Limited'in de CIA ile bir ilişkisi olduğu görülüyor. 1995 yılında, CIA için tanınmış bir ön şirket olan Southern Air Transport (SAT), Miami, Florida'dan Columbus, Ohio'ya taşındı. İlk olarak 1940'ların sonunda kurulan SAT, 1960'dan 1973'e kadar doğrudan şirketi gizli operasyonlar için bir paravan olarak kullanmayı amaçlayan CIA'ya aitti. 1973'ten sonra şirket özel ellere verildi, ancak sonraki sahiplerinin tümü, CIA’in eski bir avukatı olan ve Ohio'ya taşındığı sırada SAT'a sahip olan James Bastian gibi, CIA bağlarına sahip olacaktı.

SAT, İran-Kontra ilişkisine sıkı sıkıya karıştı ve Nikaragua Kontraları'na 'insani yardım' sağlama kisvesi altında silah ve uyuşturucuları alıp İsrail'e, daha sonra ABD silah ambargosu ihlal edilerek İran'a satılan Amerikan silahlarını göndermek için kullanıldı. Sadece 1986'da SAT, Teksas'tan İsrail'e 90 ton TOW tanksavar füzesi taşıdı ve daha sonra İsrail ve bunlar Suudi silah satıcısı Adnan Kaşıkçı gibi Mossad bağlantılı aracılar tarafından İran'a satıldı.

Havayolunun CIA bağlantıları iyi bilinmesine rağmen, Leslie Wexner'in şirketi The Limited, 1995 yılında gerçekleşen , Miami  Florida'dan Columbus, Ohio'ya genel merkezini yeniden yerleştirmek için SAT'ı kandırmaya çalıştı. James ve Donohew Development Services başkanı Edmund James Mart 1995'te Columbus Dispatch'e SAT'ın Columbus'un Rickenbacker havaalanına taşındığını söylediğinde, diyor SAT Başkanı William Langton. “Southern Air'in Rickenbacker'deki yeni varlığı Nisan ayında düzenli olarak planlanan iki 747 kargo uçuşuyla Hong Kong'dan bir haftaya, ”başlıyor şeklinde konuşmuştu. “Sonbaharda, bu hafta dörte kadar artabilir. Rickenbacker'dan Uzak Doğu'ya uçuşlar için görüşmeler sürüyor… Hong Kong-Rickenbacker kargolarının çoğu The Limited için olacak. ”Wexner’in giyim şirketi. “Bu Ohio'nun merkezi için büyük bir olay. Aslında çok büyük, ”diyordu James o sıralarda.

Basın toplantısının ertesi günü, MergeGlobal Inc. ile kargo analisti olarak çalışan Brian Clancy, Ticaret Dergisi'ne SAT'ın Ohio'ya taşınmasının sebebinin büyük ölçüde SAT'ın gerçekleştireceği kazançlı Hong Kong-Columbus rotasının sonucu olduğunu söyledi. Clancy, “Ülkenin en büyük perakendecisi olan [Limited] Inc.'in Columbus merkezli olduğunu… şüphesiz Güney Havayolları'nın kararına büyük ölçüde katkıda bulunduğunu” belirtti.

Gazeteci Bob Fitrakis'in Rickenbacker Liman Başkanlığından aldığı belgelere göre, Ohio hükümeti Wexner gibi güçlü Ohio’lu iş adamlarını memnun etmek için SAT'ı Columbus'a getirme anlaşmasını da güçlendirmeye çalıştı. Vali George Voinovich’in o zamanki Genel Müdürü Paul Mifsud, Rickenbacker Liman İdaresi ve Ohio Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen ve havayolu şirketinin Ohio'ya taşınması için Ohio vergi mükellefleri tarafından finanse edilen çeşitli finansal teşvikler paketi oluşturdu.

Journal of Commerce “Ohio eyaletinden cömert teşvik paketi” ni “önümüzdeki 10 yıl için kurumlar vergisi borcuna karşı yüzde 75 kredi, 5 milyon dolar düşük faizli kredi ve 400.000 dolar iş eğitimi hibe dahil” şeklinde duyurdu. 1996'da, o zamanki SAT sözcüsü David Sweet, Fitrakis'e CIA bağlantılı havayolunun sadece Columbus'a taşındığını çünkü “geliştirme departmanı tarafından bir araya getirilen anlaşmanın reddedilemeyecek kadar iyi” olduğunu söylemişti.

SAT, Ohio’nun hükümetine üç yıl içinde 300 iş yaratacağına söz vermiş olsa da, hızlı bir şekilde çok sayıda işçiyi işten çıkardı ve söz konusu ve diğer projeler için 3,5 milyon dolarlık vergi mükellefi fonu kabul etmiş olmasına rağmen söz verdiği bakım tesisini inşa edemedi. Şirketin mali sorunları arttıkça, Ohio hükümeti, SAT'ın sahibi ve eski CIA avukatı James Bastian'ın karısı Mary Bastian'ın banka hesabında 32 milyon dolar olduğu iddia edildikten sonra bile, şirkete borç verdiği milyonlarca doları telafi etmeyi reddetti. 1 Ekim 1998'de SAT iflas başvurusunda bulundu. Aynı gün, CIA Genel Müfettişi, havayolunun uyuşturucu kaçakçılığına yasadışı katılımı hakkında kapsamlı bir rapor yayınladı.

Ayrıca Fitrakis, SAT'ın Ohio'ya yerleşmesini sağlamada kilit rol oynayan diğer ana figürlerin Wexner'e ek olarak CIA Orta Amerika Görev Gücü eski başkanı Alan D. Fiers Jr. ve emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Richard Secord olduğunu belirtti. 1966 ve 1968 yılları arasında SAT'ın Laos'taki gizli hareketinin hava lojistiği başkanı iken, şirket hala Air America olarak biliniyordu.

Secord ayrıca İran-Contra sırasında Oliver North için yasadışı Contra ikmal ağındaki hava lojistik koordinatörüydü. Fiers, daha sonra George H.W. Bush ve Başsavcı Bill Barr'ın yardımıyla affedilen İran-Kontra'da yer alan kilit kişilerden biriydi. Halen Trump yönetiminde başsavcı olarak görev yapan ve Epstein'ın hapishanede ölümünün soruşturmasında DOJ komuta zincirinin en üstünde olan Barr, Epstein'ın ağına ve son ölümüne ilişkin davadan çekilmeyi reddetti.

CIA bağlantılı bu adamların ve organize suçla bağlantılı Leslie Wexner'ın katılımına rağmen, SAT'ın o zamanki başkanı Columbus Dispatch'a havayolu şirketinin “artık CIA'ya bağlı olmadığını” söyledi.
Özellikle, aynı zamanda Epstein, Wexner'ın maliyesi üzerinde önemli bir kontrol gerçekleştirdi;

Fitrakis ve bu dönemden Wexner hakkındaki kapsamlı raporuna göre, Wexner'ın The Limited dahil olmak üzere ticari operasyonları için lojistik düzenleyen Epstein oldu. Arthur Shapiro cinayet dosyasında ve SAT ile The Limited arasındaki ilişkilerde açıklandığı gibi, The Limited'in lojistiğinin büyük kısmı organize suç ve ABD istihbaratıyla bağlantılı rakamları ve şirketleri içeriyordu. Wexner ve ark.'nın çabaları öncesinde SAT'ın bir CIA ön şirketi olarak tanındığına havayolu şirketini Columbus'a getirmek ve birkaç yıl önce Epstein'ın kendisinin daha önce Adnan Kaşıkçı gibi İran-Contra'da da istihbarat bağlantılı figürler için çalıştığına dikkat etmek de önemlidir.

Buna ek olarak, bu zaman zarfında Epstein, Wexner tarafından 1989'da ilk kez satın alınmış olan meşhur New York penthouse'da yaşamaya başlamıştı. Bu dizinin III.Bölümünde belirtildiği gibi Wexner, satın alındıktan sonra evdeki garip bir banyoya CCTV ve kayıt ekipmanları kurmuştu.

Özel bir röportajda Bob Fitrakis, MintPress'e Epstein ve Wexner'ın SAT’ın Ohio'ya taşınmasıyla ilgili olan ilişkilerinin bazı önde gelen devlet ve yerel yetkililer arasında ABD istihbaratı ile çalıştığından şüphe duyduğunu söyledi. Fitrakis özellikle, o zamanki Ohio Müfettişi General David Strutz ve Franklin County Earl Smith'ten Şerif'in kişisel olarak hem Epstein'ın hem de Wexner'in CIA ile bağları olduğuna inandıklarını söyledi. Bu iddialar, Evening Standard’da Nigel Rosser tarafından ilk kez Epstein'ın CIA için geçmişte çalıştığını iddia ettiği şeydi.

Fitrakis ayrıca MintPress'e, Strutz'un SAT'ın Wexner şirketi The Limited adına Hong Kong ve Columbus arasındaki rotasına, Wexner'in SAT ile ilişkisinin organize suç unsurlarıyla Lansky'nin yarattığı Ulusal Suç Sendikası'na olan bağlarıyla ilgili olduğuna inandığı için “Meyer Lansky koşusu” olarak bahsettiğini söyledi. Buna ek olarak, organize suç, karaborsalar, Wall Street ve ABD ekonomisindeki hükümetin kesişimini kapsamlı bir şekilde araştıran eski yatırım bankacılığı ve hükümet yetkilisi Catherine Austin Fitts’e, eski bir CIA çalışanı tarafından Wexner'ın ABD'de organize suç nakit akışlarının beş kilit yöneticisinden biri olduğu söylenmişti.

Bu serinin önceki raporlarda belirttiği gibi, Meyer Lansky cinsel şantaj operasyonlarının öncüsüdür ve hem ABD istihbaratı hem de İsrail'in Mossad'ıyla derinden bağlantı kurmuştur. Dahası, Wexner'ın kurduğu Mega Group'un birçok üyesinin Lansky suç sendikası ile doğrudan bağları vardı.

Marc Rich’in Affı ve İsrail’in Clinton’dan Gelen “Kaldıraç” Gücü

Mega Grup, Mossad, ABD istihbaratı ve organize suçla bağlantıları olan bir diğer karanlık figür, Clinton Beyaz Sarayı'nın son günlerinde affedilen ve hala tartışılan “kaçak finansör” Marc Rich'tir.
Marc Rich, emtia ticareti ve madencilik devi Glencore'u kurmak ve çoğu zaman yaptırımları ihlal etmek suretiyle çok sayıda diktatörlükle iş yapmakla tanınan bir emtia tüccarı ve yatırım fonu yöneticisiydi. Haaretz'e göre özellikle İsrail'le çok yakın çalıştı:
“1973 Yom Kippur Savaşı'ndan sonraki yıllarda ve kimsenin İsrail'e petrol satmak istemediği bir dönem olan küresel Arap petrol ambargosunda, yaklaşık 20 yıldır Rich, ülkenin petrol ve enerji ihtiyaçlarının ana kaynağıydı. ”
İsrail adına işlem yapmak, sonunda Rich'in 1983'te  İsrail'e İran petrolü satarak İran'a uygulanan ambargoyu ihlal ettiği için suçlanmasına yol açacaktı. Rich, vergi kaçakçılığı, teknoloji sahtekarlığı, haraç ve diğer bazı suçlarla da suçlandı.

Haaretz ayrıca Rich’in işletmelerinin “gizli finansal düzenlemeler için bir fon kaynağı” olduğunu ve “çeşitli güvenilir kaynaklara göre dünya çapındaki ofislerinin rızasıyla sık sık Mossad ajanlarına hizmet ettiğini” belirtti. Rich'in Mossad ile de daha doğrudan bağları vardı. Örneğin, vakfı - Rich Vakfı - eski Mossad ajanı Avner Azulay tarafından yönetildi. Rich, eski Başbakanlar Menachem Begin ve Ehud Barak da dahil olmak üzere önde gelen İsrail politikacılarıyla dosttu ve serbestçe gönüllü olduğu İsrail istihbaratı, hizmetleri için sık sık “hizmet” sağlayıcısıydı.

Marc Rich, sağda, Mark Daneil Ammann’ın “Petrol Kralı” ından bir fotoğrafta İsrail’in Şimon Peres'iyle birlikte resmediliyor.

Rich’in biyograficisi Daniel Ammann'a göre, Rich de ABD istihbaratına bilgi sağladı ancak ayrıntılar vermeyi reddetti. Ammann, Daily Beast ile yaptığı röportajda, “ABD yetkilileri ile kiminle işbirliği yaptığını veya ABD hükümetinin hangi kolunda istihbarat sağladığını söylemek istemedi,” dedi.

Rich’in ABD istihbaratıyla olan ilişkisinin doğası hakkında bir ipucu onun BCCI ile bariz bağlarıdır. “BCCI Olayı” raporu, banka ve eyaletlerle ilgili olarak araştırılacak bir kişi olarak Rich'ten söz eder:
“1980'lerde Rich'e on milyonlarca dolar borç veren BCCI’ydı. Ayrıca, Rich’in emtia firmaları BCCI tarafından BCCI’nın Tarım Bakanlığı aracılığıyla ABD garanti programlarına katılımıyla bağlantılı olarak kullanıldı. Rich’in BCCI ile ilişkisinin niteliği ve kapsamı daha fazla araştırma gerektirir.”
Rich, Mega Group kurucu ortağı Charles Bronfman ve Mega Group üyesi Michael Steinhardt ile birlikte Birthright İsrail yardım kuruluşunun ana bağışçılarından biri olduğu için Mega Group'a derinden bağlıydı. Steinhardt özellikle 1970'lerde emtia tüccarıyla tanışan Rich'e yakındı ve daha sonra Rich,Rich’in o zamanki eşi Denise ve Rich’in kayınpederi için 1980'lerin başından 1990'ların ortalarına kadar yatırım fonu aracılığıyla 3 milyon dolar yönetti. 1990'ların sonlarında, Steinhardt, 2001'de Clinton'un tartışmalı affı ile geçmeye başlayan Rich'e karşı cezai suçlamaları çözme çabasında Edgar Bronfman gibi diğer Mega Grup üyelerini de görevlendirecekti. Steinhardt, 2000 yılı sonlarında Rich için başkanlık affı fikrini ortaya attığını iddia etti.

Rich’in affı birkaç nedenden dolayı tartışmalıydı ve birçok ana akım medya bunun “getiriden kaynaklandığını” iddia etti. New York Post'un 2016'da belirttiği gibi, başkanlık affında finansörün eski karısı Denise, yeni başlayan Clinton Kütüphanesine 450.000 dolar ve “Clinton döneminde Demokratik kampanyalara 1 milyon dolardan fazla” bağışta bulundu. Buna ek olarak, Rich, daha önce Clinton yönetimine genel danışman ve eski şef olarak hizmet veren Jack Quinn de dahil olmak üzere Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerdeki güçlü bireylere, Clinton veBaşkan Yardımcısı Al Gore’la bağlantıları olan güçlü avukatlar tutmuştu.

Bununla birlikte, Clinton'un kendi sözleri ve diğer destekleyici kanıtlara göre, Rich affının arkasındaki ana neden, İsrail istihbaratının, İsrail politikacılarının ve Steinhardt gibi Mega Grubun üyelerinin yoğun bir şekilde lobi yapmasıydı.

Rich’in afının en ateşli lobicileri arasında o zaman İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski Başbakan Şimon Peres, o zaman Kudüs Belediye Başkanı Ehud Olmert, o sırada eski Dışişleri Bakanı Shlomo Ben-Ami ve eski Mossad Shabtai Shavit Direktörü vardı. Haaretz'e göre, Barak öyle sertti ki Clinton’a Marc Rich'in affı için en az bir kez bağırarak konuşmuştu. Barak'ın eski danışmanı Eldad Yaniv, Barak'ın affın “önemli… Sadece finansal açıdan değil, aynı zamanda Mossad'a birden fazla durumda yardımcı olması nedeniyle” olduğunu söylediğini iddia etti.

İsrail'in lobicilik çabaları Mega Grup üyesi Michael Steinhardt'ın yanı sıra Ronald Lauder ve Edgar Bronfman da dahil olmak üzere Mega Grup üyeleri tarafından yoğun bir şekilde finanse edilen Defamasyon Karşıtı Ligden Abe Foxman'dan oldukça yardım aldı.

Yıllarca Clinton'un Rich'i affetme kararının, İsrail'in o zamanki başkanın faaliyetlerinde edindiği “kaldıraç” veya şantaj sonucu olabileceği yönünde spekülasyonlar var. Bu raporun III. Bölümünde belirtildiği gibi, Mossad bağlantılı “Mega” casus skandalı 1997'de patladı ve İsrail istihbaratı Clinton'un İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşması imzalama çabalarını hedefledi ve büyük olasılıkla hassas bir belge elde etmek için “Mega” ya gitmeye çalıştı.

Buna ek olarak, İsrail'in olaylar halka açıklanmadan önce Clinton ve Monica Lewinsky arasındaki telefon görüşmelerini elde ettiği biliniyor. Yazar Daniel Halper - Lewinsky'nin Clinton'a karşı yasal işlem başlatması durumunda derlenmiş eski yetkililerle ve yüzlerce sayfalık kayıtlarda yapılan röportajlara dayanarak - Benjamin Netanyahu'nun Clinton'a cinsel içerikli telefon kayıtlarının elinde olduğunu söylediğini belirtti.

Netanyahu, 1998 yılında İsrail ve Filistin arasındaki Wye Plantation görüşmeleri sırasında bunları söylemişti. Netanyahu, Clinton'un hükümlü İsrailli casus Jonathan Pollard'ı affetmesi için de bu bilgiyi kullanmaya çalıştı. Clinton, Pollard'ı affettmeyi düşündü, ancak CIA Direktörü George Tenet'in affın verilmesi durumunda istifa etmekle tehdit etmesi üzerine buna karşı karar verdi.

Araştırmacı gazeteci ve yazar Gordon Thomas yıllar önce benzer iddialarda bulunmuş ve Mossad'ın Lewinsky ve Clinton arasındaki 30 saatlik telefon görüşmesini elde ettiğini ve kaldıraç olarak kullandığını iddia etmiştir. Buna ek olarak, Mayıs 2000'de Insight dergisinde yayınlanan bir raporda, İsrail istihbaratının “dört Beyaz Saray telefon hattına nüfuz ettiğini ve dinleme ve kayıt için Beyaz Saray dışındaki uzak bir siteden doğrudan İsrail'e bu hatlarda gerçek zamanlı görüşmeler yapabildiğini iddia etti.

Görünüşe göre bu telefon tapeleri, Carl Cameron'un FOX News için bir Aralık 2001 soruşturma raporunda açıklandığı gibi Beyaz Saray'ın çok ötesine geçti. Cameron’un raporuna göre:
“[İsrail telekomünikasyon şirketi Amdocs] Bell Atlantic'in 1997'de Beyaz Saray'a yeni telefon hatları kurmasına yardımcı oldu… [ve] üst düzey bir Amdocs çalışanı, doğrudan İsrail'e bağlı olan St. Louis dışındaki üssünden ayrı bir T1 veri telefon hattına sahipti…

[Müfettişler, T1 hattının sahibinin hem Beyaz Saray'dan hem de Washington çevresindeki diğer devlet dairelerinden telefon görüşmelerini kesmek için 'gerçek zamanlı' bir kapasiteye sahip olup olmadığını araştırıyor ve hattı bir süre devam ettiriyor. Soruşturmaya aşina olan kaynaklar, davadaki FBI ajanlarının St. Louis çalışanı için tutuklama emri aldıklarını, ancak [Clinton] Adalet Bakanlığı yetkililerinin soruşturmayı bozduğunu söyledi.”


Gazeteci Chris Ketcham'a göre:
“[Hem Amdocs hem de Verint Inc. (eski adıyla Comverse Infosys)] İsrail merkezli - bu ülkenin bilgi teknolojisi pazarının köşesinden öne çıkması - ve İsrail ordusu ve İsrail istihbaratına bağlantılarıyla İsrail hükümeti tarafından büyük ölçüde finanse ediliyor…

Kaynaklara göre şirketlerin operasyonları, Verint / Amdocs teknolojisinde şifreli tuzaklardan yararlanan ve İsrail istihbaratı ve diğer istekli müşterilere (özellikle organize suç) transfer etmek için Amerikalılar hakkında veri toplayan serbest casuslar tarafından sızdı.”
ABD hükümetinin İsrail istihbarat bağlantılı şirketler tarafından ne ölçüde telefonla ele alındığı ve Netanyahu'nun Clinton'a Jonathan Pollard'ı affetmesi için baskı yaptığı önceki çağrıları dikkate alındığında, diğer bazı müdahale iletişim kollarının Clinton'u cumhurbaşkanlığının son saatlerinde Rich'i affetmeye zorladığı söylenebilir.

Ayrıca kayda değer bir şekilde Clinton'u Zengin affedicilere karşı lobi yapan birkaç figür, bu dizinin III. Bölümünde belirtildiği üzere, Örneğin, Epstein'ın yakın arkadaşı ve iş ortağı Ehud Barak ve Barak'ı Epstein'a tanıtan Şimon Peres, Clinton'u Marc Rich'i affetmeye ikna eden başlıca oyunculardı.

Ayrıca, bu raporun ilerleyen bölümlerinde de görüldüğü gibi, Jeffrey Epstein, 1993'ten başlayarak Clinton yönetimiyle bağlar geliştirmişti ve bu bağlar, özellikle 1996 yılında Epstein’ın istihbarat bağlantılı cinsel şantaj operasyonu başladığında genişlemişti. Clinton daha sonra “Lolita Express” lakaplı Epstein'ın meşhur özel jetiyle uçacaktı ve Epstein daha sonra Clinton Vakfı'na bağış yapacak ve Clinton Global Initiative'in oluşturulmasında önemli bir rol oynadığını iddia edecekti.

Epstein'a yakın figürlerin Rich’in affını sağlamadaki rolüne ek olarak, Epstein'ın kendisi Rich’in eski iş ortaklarıyla bir miktar bağlantıyı paylaşıyor gibi görünüyordu. Örneğin, Rich’in Londra operasyonlarını yıllarca yürüten ve Forbes’un “Rich’in son derece kârlı ama Sovyetler Birliği’yle aniden tartışmalı bir iş” olarak nitelendirdiği Felix Posen, Epstein’ın iletişim kitabında yer alıyor. Buna ek olarak, Epstein’ın okyanus ötesi yapılandırılmış yatırım aracı (SIV), Liquid Funding, birçok Glencore kuruluşu ile aynı avukat ve yönetmene sahiptir: Appleby hukuk firmasından Alex Erskine.

Bununla birlikte, bu bağlantının önemi ve Erskine'nin 2014 yılında “Paradise Papers” sızıntısı sırasında toplam 274 açık deniz kuruluşuna bağlı olduğu göz önüne alındığında, Catherine Austin Fitts, MintPress'e Epstein'ın Likit Fonu’nun Yüzde 40'ının Bear Stearns'a ait olması ve Federal Rezerv'den “gizli” bir kefalet almış olabilmesiyle - Glencore ile aynı karanlık fon “sendikasının”- bir parçası olabileceğini söyledi.

Bu olasılık, Glencore'un, babası Jacob Rothschild'in, Michael Steinhardt'ın yanı sıra Bill Epstein'ın iddia ettiği birkaç çalışanını içeren Genie Energy danışmanlarının yönetim kurulunda bulunan Richardson ve Larry Summers gibi İngiliz finansçıların  Nathaniel Rothschild'e ait olması nedeniyle daha fazla araştırmayı hak ediyor.

Buna ek olarak, Nathaniel Rothschild’in evlilikten kuzeni Lynn Forester de Rothschild, Jeffrey Epstein'ın New York City “Roy Cohn makinesi” ile önemli bağları olan uzun zamandır bir ortağı. Marc Rich,’in Rothschild ailesiyle uzun zamandır bağları vardı ve 1970'lerin başlarına Philipp Brothers'da emtia ticaretine başladığı zamana kadar geri döndü.

Lynn Forester de Rothschild’in Epstein’a olan şaşırtıcı ilgisi

Epstein'ın ilk olarak 2007'de ve daha sonra geçen ay tutuklanmasından sonra, Epstein ve Clinton arasındaki bağlantıları detaylandıran çok sayıda medya raporu ortaya çıktı; bunların çoğu, 2001'de Clinton'un ofisten ayrıldıktan kısa bir süre sonra tanıştıklarını ve yakın zamanda belirtildiği gibi, Rich’e tartışmalı affı vermesiyle ilgiliydi.

Bu raporlar, Epstein-Clinton ilişkisinin Epstein'ın uzatmalı kız arkadaşı tarafından kolaylaştırıldığı ve bu kişinin sözde hanımefendi Ghislaine Maxwell olduğu iddia edildi. Bununla birlikte, Clinton başkanlık kütüphanesinden elde edilen belgeler, Epstein ve Clinton arasındaki ilişkilerin yıllar öncesine ait olduğunu ve Epstein davasıyla ilgili olarak incelemeden büyük ölçüde kaçan güçlü bireyler tarafından kolaylaştırıldığını ortaya koymuştur.

Epstein ve Clintons'u bir araya getirirken büyük ölçüde göz ardı edilen önemli bir oyuncu Lynn Forester de Rothschild'dir. Özellikle, Forester de Rothschild uzun süredir yeni muhafazakar Reagan dönemi yetkililerine - bu dizinin 1. ve 2. bölümlerinde açıklanan Lewis Rosenstiel / Roy Cohn ağı ve bu serinin 3. Bölümünde detaylandırılan Mega Grubu ile bağlantılıdır.

Lynn Forester de Rothschild, 1970'lerin sonlarında, 1976'da şahin Senatör Daniel Patrick Moynihan'la (D-NY) birlikte Reagan döneminde İran-Kontra ilişkisinde önemli bir rol oynayan ve daha sonra Trump yönetimindeki Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Elliott Abrams gibi şu anda kötü şöhretli yeni muhafazakarlar (neocon) üzerinde çalıştığı Demokrat Partiyle siyaset dünyasına katıldı.

Ayrıca ikinci kocası Evelyn de Rothschild ile Henry Kissinger tarafından Bilderberg konferansında tanıtıldı. Mega Grup ve Mossad bağlantılı medya grubu Robert Maxwell'e bağlı bazı kişiler - Mark Palmer, Max Fisher ve John Lehman dahil - Henry Kissinger için bir defalık yardımcılar ya da danışmanlardı.

2000 yılında Rothschild ailesine gelin gelmeden önce, Lynn daha önce iki oğlunun babası New York Demokratik siyasetinde önemli bir figür olan Andrew Stein ile evlenmişti. Andrew’un kardeşi James Finkelstein, bu serinin 1. bölümünde tartışıldığı gibi, reşit olmayan erkekleri sömüren cinsel şantaj operasyonu yürüten çete bağlantılı işadamı Lewis Rosenstiel'in torunu Cathy Frank ile evliydi.

Rosenstiel'in hamisi Roy Cohn, Cathy Frank ve James Finkelstein'ın avukatıydı ve Cohn Cohn, Frank ve Finkelstein'ı 75 milyon dolar değerindeki (bugünkü dolardan 334 milyon dolardan fazla) mülkünün yöneticileri ve mütevellileri olarak tayin etmek için, neredeyse komada olan Rosenstiel'i kandırmaya çalıştı.

New Yorker'a göre, Lynn Forester de Rothschild 1993'te Andrew Stein'dan boşanması sırasında Jeffrey Epstein'dan “mali yardım” talep etti.

Forester de Rothschild'in Mega Group ile olan bağları gittikçe, şu anda eski bir Reagan olan Mega Group'un bir üyesi olan Ronald Lauder ailesinin sahibi olan ve halen Estee Lauder şirketlerinin yönetim kurulunda yer alıyor. Roy Cohn'un bir aile dostu ve Jeffrey Epstein'ın şu anki ünlü Avusturya pasaportunun kaynağı olduğu iddia ediliyor. Buna ek olarak, Forester de Rothschild, yatırım grubu danışmanlık şirketi Bronfman E.L.'nin yaratılmasında Mega Group üyesi Edgar Bronfman'ın oğlu ve Bronerman ile yakın bağları olan Samuel Bronfman'ın torunu Matthew Bronfman ile de ortaklık kurdu.

Lynn Forester de Rothschild'in Jeffrey Epstein ile ilk tanıştığı zaman belli değil, ancak önde gelen savunucularından biriydi ve 1990'ların başında Başkan Bill Clinton'la özel görüşme hakkına sahipti ve Clinton'la “on beş saniyelik erişim” sırasında özellikle Epstein hakkında konuştu ve 1996 yılında avukat Alan Dershowitz ile Epstein'ı tanıştırdı.

 Clinton Kitap Partisi Yaşayan Tarih Lynn Forester ve Evelyn De Rothschild Londra'daki Kensington Sarayı'nda Bill ve Hilary Clinton ile poz verdi. Fotoğraf | Alan Davidson

Forester de Rothschild uzun zamandır Clintons'un bir ortağıdır ve 1992'den beri hem Bill hem de Hillary Clinton için büyük bir bağışçıdır. Bağları o kadar yakındı ki Forester de Rothschild balayının ilk gecesini Beyaz Saray Lincoln Yatak Odasında geçirdi.

Dahası, Forester de Rothschild ve Hillary Clinton arasında sızdırılmış bir e-posta, Clinton'un Forester de Rothschild'den, Tony Blair'in dışişleri bakanı iken Clinton'a resmi iş konusunda eşlik etmesini ve Blair'in Rothschild'in Colorado'daki Aspen'deki evine planlı bir sosyal ziyaret yapmasını engellemesi talebinde bulunduğunu gösteriyor. Alçakgönüllülükle affetmek, eski korumasının bir zamanlar “Richard Nixon'u Mahatma Gandhi'ye benzetebileceğini” söylediğini iddia ettiği için Hillary Clinton'ın bildiği bir şey değildir.

1995 yılında, o zaman Clinton’un Ulusal Bilgi Altyapısı Danışma Konseyi üyesi olan Forester de Rothschild, o zamanki Başkan Clinton’a şunları yazdı:
“Sayın Başkan: Sizi yakın zamanda Senatör Kennedy’nin evinde görmek büyük bir zevkti. Tartışmak için çok fazla ve çok az zaman vardı. Jeffrey Epstein ve para birimi istikrarını tartışmak için on beş saniyelik erişimimi kullanarak, sizinle kalbime yakın ve sevgili bir konu hakkında konuşmayı ihmal ettim. Yani, olumlu eylem ve gelecek.”
Forester de Rothschild daha sonra eski Clinton iletişim direktörü ve şu anda ABC News ile bir yayın gazetecisi olan George Stephanopoulos adına bir not hazırlaması istendiğini belirtiyor.

Stephanopoulos, Epstein'ın küçük biriyle seks istediği için tutulduğu hapishaneden serbest bırakılmasının ardından 2010 yılında şu anda meşhur Manhattan konağında ev sahipliği yapan bir akşam yemeğine katıldı.

Forester de Rothschild'in Clinton ile Epstein ve para birimi istikrarı konusunda ne tartıştığı bilinmemekle birlikte, Forester de Rothschild ve Epstein'ın Deutsche Bank ile olan bağlantılarında potansiyel bir lider olabilir. Gazeteci Vicky Ward 2003 yılında Epstein'ın “çok büyük miktarlarda parayla para piyasalarını oynama becerisi” ile övündüğünü ve bunun büyük bir kısmını Deutsche Bank ile uzun süredir devam eden ilişkisi aracılığıyla yaptığını bildirdi.

New York Times geçen ay öyle yazdı:
"(Epstein], ticari faaliyetlerini bilen iki kişiye göre, sadece birkaç ay öncesine kadar Deutsche Bank üzerinden iş ve ticaret para birimleri yapıyor gibi görünüyor. Ancak federal suçlamaların olasılığı arttıkça, banka Bay Epstein ile olan müşteri ilişkisini sona erdirdi. Bu hesapların kapatıldıkları sırada değerinin ne olduğu belli değil. 
Forester de Rothschild örneğinde, kendisi birkaç yıl boyunca Deutsche Bank Mikrofinans Konsorsiyumu'na danışmanlık yaptı ve halen Alfred Herrhausen Deutsche Bank Uluslararası Diyalog Derneği'nin yönetim kurulu üyesidir.

Forester de Rothschild'in Bill Clinton'a Jeffrey Epstein hakkında yukarıda belirttiği yorumları yaptığı aynı yıl, Epstein, Ron Perelman'ın evinde başka bir Clinton bağışına katıldı ve konuk listesi sadece 14 kişiyi içeriyordu.

Epstein-Clinton ilişkisinin evrimi

Forester de Rothschild’in 1995 Clinton ile görüşmesinden önce bile Epstein zaten köklü bir Clinton bağışçısıydı. Daily Beast tarafından elde edilen kayıtlar, Epstein'ın Beyaz Saray Tarih Derneği'ne 10.000 dolar bağışladığını ve 1993'te Ghislaine Maxwell'in yanında bir Clinton bağış resepsiyonuna katıldığını ortaya koydu.

Daily Beast, Bill Clinton'un kolej günlerinden uzun süredir arkadaşı olan A. Paul Prosperi'nin, Prosperi'nin Epstein ile on yıllarca süren bir ilişkisi olduğu ve hatta Epstein'ı en az 20 kez ziyaret ettiği için bu erken ilişkinin kolaylaştırıcısı olduğunu öne sürüyor. Prosperi, yukarıda belirtildiği gibi Beyaz Saray Tarih Derneği 1993 bağışçılığına yakından dahil oldu.

Epstein ve Clinton arasındaki ilişki, Clinton'un 2001'de ofisten ayrılmasından çok sonra da devam edecekti; bu, Bill Clinton’un Epstein’ın (yakın zamanda satılan) özel jetindeki şu anda meşhur uçuşları tarafından iyi bir şekilde belgelenmiştir - genellikle “Lolita Express” olarak anılmaktadır. Clinton, uçuş kayıtlarına göre 2000'li yılların başında en az 26 defa Lolita Express'le uçtu. Bu uçuşların bazılarında Clinton'a Gizli Servis detayı eşlik etti, ancak diğer uçuşlarda refakatçisizdi.

Muhtemelen Clinton tarafından Epstein’ın jetiyle yapılan en rezil uçuş, Ghislaine Maxwell, Clinton'un milyarder arkadaşı “süper üst düzey çağrı kızları” hizmetini istemekle suçlanan Ron Burkle ve uzun süredir küçük yaştakilere tecavüzle suçlanan aktör Kevin Spacey'in de hazır bulunduğu Afrika'ya yapılan uzun bir yolculuktu.

Clinton özellikle Epstein'ın jetini önceden geziye hazır hale getirmesini istedi ve Doug Band aracı oldu. Epstein'ın bir arkadaşı olan Başkan Donald Trump'ın da uçakta uçtuğu ancak uçuş günlüklerinde sadece bir kez göründüğü söyleniyor.

Epstein tarafından işletilen bir vakıf, Epstein'ın eski yardım kuruluşu olan C.O.U.Q'nun 2006 dosyalama vergi beyannamesine göre Clinton Vakfı'na 25.000 dolar verdi. Özellikle, Epstein'ın avukatları örneğin Alan Dershowitz, 2007 yılında Epstein'ın “bir proje olarak tanımlanan Clinton Küresel Girişimi'ni tasarlayan orijinal grubun bir parçası olduğunu” ve dünyanın en acil zorluklarından bazılarına yenilikçi çözümler tasarlamak ve uygulamak için küresel liderler topluluğunu bir araya getirdiğini iddia etti.

1990'ların başlarında Epstein ve Clinton Beyaz Saray arasındaki ilişkiler halka açılmadan önce, Ghislaine Maxwell'in aileyle olan yakın ilişkisi nedeniyle Epstein ve Clinton ailesi arasında bir köprü olduğu düşünülüyordu. Bununla birlikte, Maxwell ve Clintonlar arasındaki yakın ilişkinin 2000'li yıllarda geliştiği görülmekte, Politico da Bill'in ofisten ayrılmasından sonra başladığını bildirmektedir. Clinton'un ortağı Doug Band'in de 2005'te New York'taki evinde ev sahipliği yaptığı özel bir akşam yemeğinde yer aldığı Maxwell'e dostça davrandığı bildirildi. Maxwell, daha sonra Chelsea Clinton'a yakınlaştı, 2009'da Chelsea ile tatil yaptı ve bir yıl sonra düğününe katıldı. Maxwell ayrıca en azından 2013 yılına kadar Clinton Global Initiative ile de ilişkilendirildi.

1990'lı yılların başındaki diğer yakın Clinton çalışanları ve yetkilileri, 1993'te başlayacak Clinton kurmayı Mack McClarty'nin özel asistanı olan ve Beyaz Saray'da en az üç kez Epstein ile bir araya gelen Mark Middleton da dahil olmak üzere Jeffrey Epstein ile dikkate değer ilişkiler kurdu. Buna ek olarak, Epstein'ın bir zamanlar New York Magazine tarafından yayınlanan “küçük kara kitap” ında Doug Band “Bill Clinton'un çanta taşıyıcısı, tamircisi ve çok amaçlı bekçisi” olarak adlandırılıyor. Band ayrıca Epstein’ın özel jetinin uçuş kayıtlarında da birkaç kez yer alıyor.

Epstein, hem BM'nin eski büyükelçisi Bill Clinton hem de Clinton'un eski enerji sekreteri Bill Richardson ve Clinton'ın altındaki hazine bakanı Larry Summers ile de ilişkilendirildi. Hem Richardson hem de Summers, Clinton, James Woolsey yönetimindeki CIA direktörü ile birlikte tartışmalı enerji şirketi Genie Energy'nin danışma kurulunda Roy Cohn ortağı ve medya organı Rupert Murdoch; Mega Grup üyesi Michael Steinhardt; ve Lord Jacob Rothschild’ın yanısıra oturuyorlar. Genie Enerji, öncelikle İsrail tarafından işgal edilen Golan Tepeleri'nde münhasır hakları konusunda tartışmalıdır. Bill Richardson ayrıca Enerji Bakanı Danışma Kurulu'nda olduğu gibi Lynn Forester de Rothschild ile de bağları var, Richardson ise enerji sekreteriydi.

Bill Richardson, Epstein’ın New Mexico çiftliğini şahsen ziyaret eden ve 2002 ve 2006 gubernatorial kampanyalarına 50.000 dolarlık Epstein bağışlarının sahibi olan Jeffrey Epstein'a en yakın Clinton dönemi yetkilileri arasında yer alıyor. Epstein aleyhindeki iddialar kamuoyuna duyurulduktan sonra Richardson, 2006 yılında Epstein'ın bağışını bir hayır kurumuna bağışladı. Richardson ayrıca yakın zamanda yayımlanan mahkeme belgelerinde Epstein'ın reşit olmayan kurbanlarıyla cinsel ilişkiye girme suçlamalarını reddetti.

Jeffrey Epstein skandalı: Ölüm sonrası

1990 yılında, Danny Casolaro bir yıllık “Ahtapot” araştırmasını başlattı, zamansız ölümünde küçük bir rol oynamamış bir soruşturma. Bir otel küvetinde cansız bulduktan kısa bir süre sonra, Casolaro'nun arkadaşı Lynn Knowles tehdit edildi ve şunları söyledi
“Danny Casolaro'nun araştırdığı şey bir iş… Çok fazla soru soran herkes ölecek.”
Yaklaşık otuz yıl sonra, aynı “Ahtapot” ve “iş” bizde kalıyor ve özellikle hükümet, finans ve istihbarat dünyalarında arasında giderek daha fazla yer kaplıyor.

Bu MintPress araştırma serisi, bu ağın doğasını ve “Ahtapot” dünyasının Jeffrey Epstein ve öncüllerinin - Craig Spence, Edwin Wilson ve Roy Cohn'un aralarında nasıl işletildiği ve aynı dünya olduğunu göstermeye çalışmıştır. Önemli olan her şeyin, daha fazla zenginlik ve daha fazla güç biriktirmek ve dolandırıcılığı her ne pahasına olursa olsun sürdürmek için sürekli bir itici güç olduğu bir dünyadır.

Bu ağ, uzun süredir çocukların şüphe edilemez sömürüsünden edinilen cinsel şantaj kullanarak başarısını uzun süre sağlamış olsa da, dünyamızı rahatsız eden diğer birçok hastalığın arkasında itici bir güç olmuştur ve insan ve çocuk ticaretinin ötesine geçmektedir. Gerçekten de, bu aynı sinsi ağdaki figürlerin çoğu, aynı kişilerin çoğunu zenginleştirirken yasadışı uyuşturucu ve silah ticaretlerinde, kar amaçlı hapishanelerin genişlemesinde ve dünya çapında anlatılmayan sayıda hayata kasteden sonsuz savaşlarda önemli bir rol oynamıştır.

Böyle bir ağın “başarısız olamayacak kadar büyük” olduğunu inkar etmek mümkün değildir. Yine de, başarısız olmalı - aksi takdirde bu on yıl süren taciz, cinayet ve sahtekarlık döngüsü hız kesmeden devam edecek, yok edecek ve süreçte daha fazla hayat alacak.

Bu rapor MintPress’in Jeffrey Epstein ve onun içinde bulunduğu ağdaki dizisinin sonunu işaret etse de, bu MintPress’in dava üzerindeki çalışmasının sonu değildir. Birkaç bölümle - Epstein'ın Temmuz ayında tutuklanmasının gerçek nedenlerini araştırmak; kara para aklama ve istihbarat “kara bütçe” ile bağlantısı; ve ağının başta İngiltere olmak üzere diğer ülkelerdeki çocuk ticareti ile bağlantıları zaten çalışmalarda ve önümüzdeki birkaç hafta içinde Mint Press'te görünecek.

Düzeltme:
Bu rapor yanlış bir şekilde Donald Trump ve Bill Clinton'un Jeffrey Epstein’ın adasını ziyaret ettiğini belirtti. Epstein mağdurları Clinton'u adada gördüğünü ancak Donald Trump'ı görmediğini bildirdi. MintPress hatasından pişmanlık duymaktadır.


<<<Önceki                    Sonraki>>>

Whitney Webb, 23 Ağustos 2019, MintPress


(Whitney Webb, Şili merkezli MintPress News gazetecisidir. Global Research, EcoWatch, Ron Paul Institute ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Birkaç radyo ve televizyon programında yer almış ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanmıştır.)

Seçkin Deniz, 05.09.2021, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar

Not: Çeviride verdiği büyük destek için çevirmen yazarımız Derya Beyaz Hanımefendi'ye çok teşekkür ederiz.

Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı