19 Temmuz 2022 Salı

SA9751/SD2465: CIA, MOSSAD ve 'Epstein Ağı' Bir Orwelian Kabus Oluşturmak İçin Kitlesel Saldırılardan Nasıl Yararlanıyor? -5

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız çalışma, Şili merkezli MintPress News'te gazetecilik yapan, Global Research, EcoWatch, Ron Paul Enstitüsü ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunan, Radyo ve televizyonda çok sayıda yayına katılan ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanan Whitney Webb 'e aittir ve çocuk istismarcısı, pazarlamacısı Jeffrey Epstein'i merkeze alarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İsrail'de Başkanların, Başbakanların, Bakanların, CIA-FBI-MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin, Rothschild ailesi de dahil olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu, çocukların ana meta olduğu seks ticareti ve şantajların karanlık dünyasına odaklanmaktadır. Yaptığı araştırmayı Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlığı altında yayınlayan Whitney Webb, geçmişi 100 yıldan önceye kadar dayanan skandalı şöyle özetlemektedir: "Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir." Ana akım denen medya organlarının görmezden geldiği bu iğrenç ilişkiler ve şantaj ağının herkes tarafından bilinmesi için yayınladığımız bu araştırmanın, Masonik/Satanist bu çetenin bütün faaliyetlerinden zarar gören insanlık için yararlı olduğunu düşünüyoruz.
Seçkin Deniz, 19.07.2022


HOW THE CIA, MOSSAD AND “THE EPSTEIN NETWORK” ARE EXPLOITING MASS SHOOTINGS TO CREATE AN ORWELLIAN NIGHTMARE

Çocuk seks kaçakçısı olduğu iddia edilen Jeffrey Epstein'ın tutuklanması ve ardından hapishanede ölümünün sonrası, az bilinen bir İsrailli teknoloji şirketi artan bir şekilde tanıtılmaya başladı, ancak tamamen yanlış nedenlerle. 

Epstein'ın tutuklanmasından kısa bir süre sonra ilişkileri ve mali durumu inceleme altına alındı, İsrailli Carbyne911 şirketinin Jeffrey Epstein'ın yanı sıra Epstein'ın yakın ortağı ve İsrail'in eski Başbakanı Ehud Barak'tan ve Silikon Vadisi girişim kapitalisti ve önde gelen Trump destekçisi Peter Thiel'den önemli miktarda fon aldığı ortaya çıktı.

Carbyne911 ya da kısaca Carbyne, ABD dahil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerindeki acil müdahale hizmetleri için çağrı işleme ve tanımlama yetenekleri geliştiriyor. Ürününü, mevcut ABD silah yasalarını değiştirmek zorunda kalmadan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kitlesel saldırıları azaltmanın bir yolu olarak özel olarak pazarlamaktadır.

Yine de, Carbyne sıradan bir teknoloji şirketi değil, çünkü "mezunları" sıklıkla İsrail istihbaratından ve İsrail basınında çıkan haberlere ve eski çalışanlarına göre, İsrail'in savunma/istihbarat aygıtına hizmetleri ile ticari faaliyetleri arasındaki çizgi genellikle "bulanıklaşıyor". Bu raporun ortaya koyacağı gibi, Carbyne, İsrail istihbarat teşkilatlarıyla doğrudan bağlantılı kitlesel saldırılara teknolojik bir çözüm olarak kendilerini pazarlayan birkaç İsrailli teknoloji şirketinden sadece biri.

Her durumda, bu şirketlerin ürünleri, onları kullanan hükümetleri, kurumları ve sivilleri yasadışı bir şekilde gözetlemek için kolayca kullanılabilecek şekilde inşa edilmiştir, Unit 8200'ün şantaj ve İsrail'in ABD hükümetini agresif bir şekilde gözetlemek için teknoloji şirketlerini kullanma geçmişi ortadadır.

Bu, Unit 8200 bağlantılı teknoloji şirketlerinin daha önce ABD'nin tüm telekomünikasyon sistemine ve Google, Microsoft ve Facebook gibi büyük Amerikan teknoloji şirketlerinin popüler ürünlerine “arka kapılar” yerleştirmek için ABD hükümet sözleşmeleri almış olması gerçeğiyle daha da karmaşıklaşıyor, şu anda kilit yöneticilerinin ve yöneticilerinin çoğu eski Unit 8200 görevlisidir.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Unit 8200 üyelerini çok uluslu teknoloji şirketlerinde en üst sıralara yerleştirmenin, İsrail'in baskın küresel "siber güç" rolünü garanti altına almayı amaçlayan "kasıtlı bir politika" olduğunu bir sır haline getirmedi, aynı zamanda İsrail'in uluslararası hukuk ihlallerini hedef alan şiddet içermeyen boykot hareketleriyle mücadele ederken ve Birleşmiş Milletler'in İsrail hükümeti politikasına ve yurtdışındaki askeri operasyonlara yönelik eleştirilerini de bastırıyor.

Jeffrey Epstein'ın hem Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hem de İsrail'deki istihbaratla bağlantıları -MintPress'e özel dört bölümlük yeni bir dizinin konusu - tam olarak ortaya çıkarılmaya başlandıkça, Carbyne'i finanse etmesi, özellikle şirketin İsrail istihbaratıyla ve ABD istihbaratıyla bilinen bağlantıları olan bazı Amerikalılarla olan derin bağları nedeniyle inceleme altına alındı. 

Ehud Barak'ın Carbyne'nin hem finansörü hem de başkanı olarak kendi rolü de, İsrail için gizli istihbarat operasyonlarına dahil olma konusundaki uzun geçmişi ve İsrail askeri istihbaratıyla uzun süredir devam eden bağları göz önüne alındığında, bu endişelere eklendi.

Carbyne'nin bir başka fon sağlayıcısı olan Peter Thiel'in, Carbyne gibi, Trump yönetiminin kitlesel saldırılara yönelik önerilen yüksek teknoloji çözümlerinden kâr elde etmeye hazır olan kendi şirketi var. Gerçekten de, Teksas, El Paso'daki son saldırıdan sonra, seçilmesinin ardından Thiel'den siyasi bağışlar ve tavsiyeler alan Başkan Trump, teknoloji şirketlerinden "kitlesel saldırganları saldırıdan önce tespit etmelerini" istedi, bu hizmet Thiel'in şirketi tarafından ülke genelinde kullanımda olan “suç öncesi yazılım” geliştiren Palantir zaten mükemmelleştirilmişti. Palantir ayrıca ABD istihbarat topluluğu için çalışan bir müteahhittir ve ayrıca İsrail merkezli bir şubesi vardır.

Belki de en rahatsız edici olanı, Trump yönetimi tarafından benimsenen teknolojik çözüm ne olursa olsun, ilk olarak Oliver North gibi kötü şöhretli İran-Kontra figürlerini, belirsiz bir şekilde tanımlanmış bir “ulusal acil durum” durumunda artan gözetim ve tutuklama sonrası potansiyel Amerikalı muhalifleri takip etme ve işaretleme aracı olarak içeren gizli bir ABD hükümet programının bir parçası olarak geliştirilen tartışmalı bir veritabanı kullanacak şekilde ayarlanmasıdır.

Bu raporun ortaya koyacağı gibi, genellikle “Main Core-Ana Çekirdek” olarak anılan bu veri tabanı, İsrail istihbaratının katılımıyla oluşturuldu ve İsrail, geliştirildikten yıllar sonra ve potansiyel olarak bugüne kadar sürece dahil olmaya devam etti. Ayrıca, Başkan Reagan'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki en az bir eski CIA yetkilisi tarafından, diğerlerinin yanı sıra Kongre üyelerine, Kongre çalışanlarına ve gazetecilere şantaj yapmak için kullanıldı.

Trump yönetiminin, tüketici elektronik cihazları tarafından toplanan verileri kullanarak “şiddet içeren bir patlayıcı eyleme yönelen birinin” “nöro-davranışsal belirtilerini” belirlemek için “ileri teknolojiyi” kullanmak üzere yeni bir devlet kurumu oluşturma planına ilişkin son raporlar göz önüne alındığında, teknolojinin çizdiği resim şu anda “Amerikalıları güvende tutmak” kisvesi altında terfi ettirilmekte ve uygulanmaktadır. Aslında, bu gelişme, doğrudan Amerikan tarihinde görülen her şeyden çok daha geniş kapsamlı bir gözetleme devletinin doğuşuna işaret ediyor ve hem Amerikan hem de İsrail istihbaratına bağlı kişiler tarafından ortaklaşa geliştiriliyor.

CARBYNE GİZEMİNİ ÇÖZMEK

Bu raporda kısaca Carbyne olarak anılacak olan Carbyne911, acil servis sağlayıcıların yanı sıra hükümetler, şirketler ve eğitim kurumları tarafından çağrıların ele alınma biçimini kökten değiştirmeyi vaat eden İsrailli bir teknoloji girişimidir. 2014 yılında İsrail askeri istihbaratının eski çalışanları tarafından kurulmasından kısa bir süre sonra, Carbyne, sivil akıllı telefonlardan ve Carbyne ağına bağlı diğer cihazlardan video akışı ve akustik girdi sağlayarak Amerika Birleşik Devletleri'nde "silah tartışmasının ötesine geçen" ve "silahlı acil müdahale ekiplerinin silahlı bir tetikçi durumuna girmeden önce aldığı istihbaratı" geliştiren kitlesel saldırılara yönelik bir çözüm olarak özel bir şekilde pazarlanmaya başlandı.

Jeffrey Epstein'ın Temmuz ayında tutuklanmasından önce, Carbyne ABD ve İsrail medyasından büyük övgüler alıyordu, Fox News şirketin hizmetlerini ABD'nin “yaşlanan 911 sistemlerine” yanıt olarak selamladı ve Jerusalem Post şirketin platformunun “ sosyal hizmet uzmanlarına ve okul müdürlerine yüksek teknoloji koruması.” sağladığını yazdı. Diğer raporlar, Carbyne'nin hizmetlerinin "sevkiyat süresinde %65'lik bir azalma" ile sonuçlandığını iddia etti.

Carbyne'nin çağrı işleme/kriz yönetimi platformu ABD'nin birçok eyaletinde uygulandı ve şirketin yalnızca ABD'de değil, Meksika, Ukrayna ve İsrail'de de ofisleri var. Federal mevzuatın, Carbyne'ın lider sağlayıcı olduğu teknoloji ile ülke genelinde 911 çağrı merkezini yükseltmek için hibeler sunmayı amaçladığı göz önüne alındığında, Carbyne'nin ABD'de daha fazla acil servis sağlayıcı ağına genişlemesi muhtemeldir. Bu mevzuatı destekleyen ana lobi gruplarından biri olan Ulusal Acil Durum Numarası Derneği (NENA), Carbyne'nin web sitesine göre Carbyne ile “güçlü bir ilişkiye” sahip. Ayrıca Carbyne, hükümetlere, eğitim kurumlarına ve şirketlere acil olmayan çağrılar için platformunu pazarlamaya başladı.

Yine de, Carbyne'nin ABD'de yaygın olarak benimsenmesinin kaçınılmazlığı gibi görünen şey, zengin ve güçlülere "şantaj" yapmak amacıyla reşit olmayan kızları sömüren seks taciri ve sübyancı Jeffrey Epstein'ın yakın zamanda tutuklanması ve ardından ölümü sonrası istihbaratla açık bağları olan bir operasyon engeline çarptı.

Epstein, 2007'de reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girmekten ilk kez tutuklanmasının ve hafif ceza almasının ardından, eski İsrail Başbakanı ve İsrail askeri istihbaratının eski başkanı Ehud Barak tarafından Carbyne'nin önemli bir mali destekçisi olmak için aday gösterildi.


 Ehud Barak (Ortada), Carbyne kurucu ortakları Alex Dizengof, Amir Elichai ve Lital Leshem ile birlikte poz veriyor. Fotoğraf | Yossi Seliger

Epstein'ın ticari faaliyetlerinin ve İsrail'le, özellikle Barak'la olan bağlarının derin bir şekilde incelemesinin bir sonucu olarak, Epstein'ın Carbyne ile bağlantısı, Carbyne hakkındaki ifşası yalnızca bazı önemli istihbarat bağlantılarını ortaya çıkarmakla kalmayan aynı zamanda Carbyne ürününün mimarisinin kendisinin nasıl “ciddi gizlilik endişeleri” yarattığını da açıklayan bağımsız medya kuruluşu Narativ tarafından ortaya çıkarıldı ve kapsamlı bir şekilde haberleştirildi.

MintPress'in "Inside the Jeffrey Epstein Scandal: Too Big to Fail" adlı araştırma dizisinin III. bölümünde ayrıntılı bir şekilde incelendiği gibi, Carbyne'nin başkanı ve kilit finansör olarak görev yapan Barak'a -eski İsrail başbakanı ve İsrail askeri istihbaratının eski başkanı- ek olarak, şirketin yönetim ekibinin tümü, çoğu zaman ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile karşılaştırılan seçkin askeri istihbarat birimi Unit 8200 de dahil olmak üzere İsrail istihbaratının eski üyeleridir. 

Carbyne'nin şu anki CEO'su Amir Elichai, Unit 8200'de görev yaptı ve eski Unit 8200 komutanı ve AIPAC'ın şu anki yönetim kurulu üyesi Pinchas Buchris'i şirketin direktörü ve yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirdi. Elichai'ye ek olarak, bir başka Carbyne kurucu ortağı Lital Leshem de Unit 8200'de görev yaptı ve daha sonra İsrailli özel casus şirketi Black Cube için çalıştı. Unit 8200'de hizmet vermeyen tek Carbyne kurucu ortağı, daha önce İsrail Başbakanlık ofisinde çalışmış olan Alex Dizengof'tur.

MintPress'in İsrail askeri istihbaratının Amerikan teknoloji devi Microsoft ile derin bağlarını detaylandıran geçmiş bir raporda belirttiği gibi, Unit 8200, IDF'nin Askeri İstihbarat Müdürlüğü'nün bir parçası olan ve esas olarak sinyal istihbaratı (yani, gözetleme), siber savaş ve kod çözme ile ilgilenen İsrail İstihbarat Kolordusu'nun seçkin bir birimidir.

Sıklıkla NSA'nın İsrail'deki karşılığı olarak tanımlanmaktadır ve İngiltere Kraliyet Birleşik Hizmetler Enstitüsü'nde kıdemli araştırma görevlisi olan Peter Roberts, Financial Times'a verdiği bir röportajda, Unit 8200'ü "muhtemelen dünyadaki en önde gelen teknik istihbarat teşkilatı ve ölçek dışında her şeyde NSA ile eşit durumda" olarak nitelendirdi.

Özellikle, NSA ve Unit 8200, en ünlüsü Stuxnet virüsü ve Duqu kötü amaçlı yazılımı olmak üzere çok sayıda projede işbirliği yaptı. Buna ek olarak, NSA'nın özel sektördeki eski Unit 8200 personeli ile çalıştığı biliniyor, örneğin NSA'nın tüm büyük ABD telekomünikasyon sistemlerine ve Facebook, Microsoft ve Google dahil olmak üzere büyük teknoloji şirketlerine arka kapılar oluşturmak için iki İsrailli şirketi işe alması gibi. 

Bu şirketlerin her ikisi de, Verint ve Narus, İsrail istihbaratıyla bağları olan üst düzey yöneticilere sahip ve bu şirketlerden biri olan Verint (eski adıyla Comverse Infosys), ABD hükümet tesislerinde agresif bir şekilde casusluk geçmişine sahip. Unit 8200 aynı zamanda işgal altındaki Filistin topraklarındaki sivilleri “zorlama amacıyla” – yani şantaj için bilgi toplamak – ve ayrıca NSA ile bir istihbarat paylaşım anlaşması yoluyla Filistinli-Amerikalıları gözetlemekle de tanınıyor.

Diğer birçok Unit 8200 bağlantılı start-up'ın aksine, Carbyne, Palantir'in kurucusu ve Carbyne'deki başka bir yatırımcı olan Trump müttefiki Peter Thiel de dahil olmak üzere, Trump yönetimiyle birçok bağlantıya sahiptir. Buna ek olarak, Carbyne'nin danışmanlar kurulunda, Trump geçiş ekibinin bir üyesi olan eski Palantir çalışanı Trae Stephens ile eski İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff yer alıyor. Trump bağışçısı ve New York emlak geliştiricisi Eliot Tawill, Ehud Barak ve Pinchas Buchris ile birlikte Carbyne'nin yönetim kurulunda yer alıyor.

Yine de Carbyne ile ilgili gizlilik endişeleri, şirketin İsrail istihbaratı ve Peter Thiel gibi ABD istihbarat yüklenicileriyle olan bağlarının ötesine geçiyor. Örneğin, Carbyne'nin akıllı telefon uygulaması, yüklü olduğu telefonlardan aşağıdaki bilgileri alıyor:

"Cihaz konumu, akıllı telefondan çağrı merkezine canlı video akışı, iki yönlü sohbet penceresindeki metin mesajları, Carbyne uygulamasına ve ESInet'e sahip bir kullanıcının telefonundaki herhangi bir veri ve bir veri bağlantısı üzerinden gelen herhangi bir bilgi, arayanın ses bağlantısının kesilmesi durumunda Carbyne açılır.” (vurgu eklenmiştir)

Carbyne'nin web sitesine göre, bu aynı bilgiler, Carbyne'ın uygulaması yüklü olmasa bile, Carbyne kullanan bir 911 çağrı merkezini veya yalnızca Carbyne'ın ağına bağlı herhangi bir numarayı arayan herhangi bir akıllı telefondan da elde edilebilir.


Carbyne, kullanıcıların telefonlarından ve web bağlantılı sayısız başka cihazdan veri noktaları toplar.

Carbyne, Yeni Nesil 9-11 (NG911) platformudur ve NG911'in açık hedefi, ülke çapındaki tüm 911 sistemlerinin birbirine bağlanmasıdır. Bu nedenle, Carbyne, bir NG911 platformunu kullanan tüm 911 çağrı merkezleri tarafından kullanılmasa bile, Carbyne, görünürde tüm acil servis sağlayıcıları ve bu ağlara bağlı cihazlar tarafından kullanılan verilere erişime sahip olacaktır.

NG911'in bu yol gösterici ilkesi, aynı zamanda, bu tür bir karşılıklı bağlantıyı teşvik etmek için federal düzeyde bir platformun tercih edilmesini mümkün kılıyor ve halihazırda birkaç eyalet tarafından benimsenmiş olduğu ve Trump yönetimiyle bağları olduğu göz önüne alındığında, Carbyne mantıklı bir seçim.

Bir başka endişe nedeni, diğer ülkelerin, kitlesel gözetim amacıyla ilk kez acil müdahale araçları olarak pazarlanan Carbyne gibi platformları nasıl kullandığıdır. Narativ, Carbyne hakkındaki soruşturmasında şunları kaydetti:

"Mayıs ayında İnsan Hakları İzleme Örgütü, Çinli yetkililerin Uygurları yasadışı bir şekilde gözetlemek için Carbyne'den farklı olmayan bir platform kullandığını ortaya çıkardı. Çin'in Entegre Ortak Operasyonlar Platformu, insanların telefonlarındaki bir uygulamayı içeren çok daha büyük bir veri seti ve video kaynakları getiriyor. Carbyne gibi, platform da acil durumları bildirmek için tasarlandı. Çinli yetkililer bunu bir kitlesel gözetleme aracına dönüştürdüler.

İnsan Hakları İzleme, uygulamayı tersine çevirdi. Grup, uygulamanın Uygurları tanımlamak için kullanılan "Altı Çizginin takipçileri" de dahil olmak üzere 36 "kişi tipi" altındaki bir kullanıcının profilini otomatik olarak keşfetti. Başka bir terim, Mekke'ye yıllık İslami ziyaret olan “Hac” anlamına geliyor. Uygulama, kişisel konuşmalar [ve] güç kullanımı da dahil olmak üzere bir kullanıcının yaşamının her yönünü izler ve bir kullanıcının hareketini izler."

Bu teknoloji şu anda İsrail askeri istihbaratı ve İsrail'in yerel istihbarat teşkilatı Shin Bet tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin "suç öncesi" göz altılarını haklı çıkarmak için kullanılıyor. Bu raporun ilerleyen kısımlarında daha ayrıntılı olarak belirtileceği gibi, Filistinlilerin sosyal medyadaki yorumları, "Allah'ın kılıcı" gibi "üç anlamlı" ifadeler içeren sosyal medya paylaşımları yazmaları halinde, onları süresiz gözaltı için işaretleyen yapay zeka algoritmaları tarafından takip edilmektedir. ”

Carbyne'nin platformunun kendi "suç öncesi" unsurları var, örneğin ağından geçen geçmiş aramalar ve olaylar hakkındaki bilgileri depolayan ve analiz eden c-Records bileşeni gibi. Bu bilgi "karar vericilerin arayanların geçmiş ve şimdiki davranışlarını doğru bir şekilde analiz etmelerini, buna göre tepki vermelerini ve zamanında gelecekteki kalıpları tahmin etmelerini" sağlar. (vurgu eklenmiştir)

Başkan Trump, El Paso'daki son trajedinin ardından kitlesel saldırılara yönelik planladığı çözümlerden birinin büyük teknoloji şirketleri için olduğunu söyledikten sonra, potansiyel atıcıları saldırmadan önce tespit etmek için yakın zamanda "suç öncesi" teknolojinin ABD'de daha yaygın bir şekilde benimsenebileceğine dair endişeler dile getirildi. 

İSRAİL İSTİHBARATI, ŞANTAJ VE SİLİKON VADİSİ 

Carbyne'i finanse eden veya yöneten kişilerin birçoğunun istihbaratla bağları kanıtlanmış olsa da, bu oyuncuların birçoğuna daha yakından bakıldığında, hem İsrail hem de ABD istihbaratıyla daha da derin bağlantılar ortaya çıkıyor.

Carbyne'nin İsrail istihbaratıyla en açık bağlantılarından biri, başkanı ve fon sağlayıcılarından biri olan Ehud Barak aracılığıyla görülebilir. Barak en çok İsrail'in eski başbakanı olarak bilinmesine rağmen, aynı zamanda eski bir savunma bakanı ve İsrail askeri istihbaratının eski başkanıdır. Unit 8200'ün operasyonlarını ve İsrail askeri istihbaratının diğer birimlerini bu üç pozisyonda da denetledi. Askeri ve sonraki siyasi kariyerinin çoğunda Barak, gizli operasyonlarla yakından ilişkiliydi.

Barak'ın Jeffrey Epstein'la ilişkisinin kamuoyu tarafından incelenmesinden önce, Epstein'ın geçen Temmuz ayında tutuklanması ve ardından ölmesinin sonrası Barak, gözden düşmüş film kralı Harvey Weinstein ile olan bağları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Gerçekten de, Weinstein'ı cinsel saldırı ve cinsel tacizle suçlayan kadınları korkutmaya çalışırken, Weinstein'ı eski Mossad ajanlarını ve İsrail askeri istihbarat ajanlarını istihdam eden İsrail özel istihbarat teşkilatı Black Cube ile temasa sokan Ehud Barak'tı. Eski Mossad direktörü Meir Dagan, 2016'daki ölümüne kadar Black Cube'un yönetim kurulunu yönetti ve Carbyne kurucu ortağı Lital Leshem, Black Cube'un eski pazarlama direktörüdür.

The New Yorker'a göre, Barak, onu Black Cube'un liderliğini Weinstein ile temasa geçirdikten sonra, özel casus firmasını “düzinelerce kişiyi 'hedeflemek' veya onlar hakkında bilgi toplamak ve bazen kişisel veya cinsel geçmişlerine odaklanan psikolojik profiller derlemek için” kullandı.

Ayrıca The New Yorker, şunları kaydetti: "Weinstein soruşturmaların ilerlemesini kişisel olarak izledi" ve "ayrıca film şirketlerinden eski çalışanları da bu çabaya katılmaları için görevlendirdi, isimleri toplayan ve onları alan bazı kaynaklara göre korkutucu aramalar yaptı."

Ancak daha yakın zamanlarda, Barak'ın Epstein'la olan yakın ilişkisi, onu rakiplerinden gelen siyasi saldırılara açık hale getirdi. Epstein ve Barak ilk kez 2002 yılında, Epstein'ın sübyancı şantajı ve seks kaçakçılığı operasyonunun tüm hızıyla devam ettiği bir dönemde, eski İsrail Başbakanı Şimon Peres tarafından tanıtıldı.

Barak, Epstein'ın New York'taki konutlarını sık sık ziyaret ediyordu. The Daily Beast, Epstein ile bağlantılı bir apartmanın çok sayıda sakininin "son birkaç yıl içinde Barak'ı binada birçok kez gördüğünü ve yaklaşık yarım düzine kişinin güvenlik detayına girdiğini" yazdı, "Binanın çoğunluğunun Epstein'ın küçük kardeşi Mark'a ait ve finansörün iddia edilen New York kaçakçılığı çetesiyle bağlantılı" olduğunu bildirdi.

Epstein'ın reşit olmayan kızlarının ana tedarikçilerinden biri olan Jean Luc Brunel tarafından istihdam edilen eski bir muhasebeciye göre, özellikle binadaki birkaç daire "Güney Amerika, Avrupa ve eski Sovyetler Birliği'nden getirilen reşit olmayan kızları barındırmak için kullanılıyordu."

Barak'ın ayrıca geceyi Epstein'ın evlerinden birinde en az bir kez geçirdiği, 2016'da Epstein'ın evinden çıkarken fotoğraflandığı ve “Pedo Adası”, “Lolita Adası” ve "Orgy Adası" gibi isimleri olan Epstein adasını ziyaret ettiğini kabul ettiği biliniyor. 

2004'te Barak, Epstein'ın mütevelli olduğu ve vakfın en büyük bağışçılarından biri olduğu Leslie Wexner'ın Wexner Vakfı'ndan resmi olarak belirtilmemiş “danışmanlık hizmetleri” ve vakıf adına “araştırma” için 2,5 milyon dolar aldı.

2015 yılında Barak, Carbyne'e (o zamanlar Reporty olarak biliniyordu) yatırım yapmak amacıyla İsrail'de bir limited şirket kurdu ve şirkete milyonlarca dolar yatırım yaparak hızla büyük bir hissedar ve ardından şirketin halka açık yüzü ve yönetim kurulu başkanı oldu. Barak tarafından yaratılan ve daha sonra Carbyne'e yatırım yapmak için kullanılan bu şirkete yatırılan paranın en az 1 milyon doları, Jeffrey Epstein'ın sahibi olduğu Southern Trust Company'den geldi.

Temmuz ayında Bloomberg, Epstein'ın Southern Trust Company'nin ABD Virgin Adaları dosyalamalarında "bir DNA veritabanı ve veri madenciliği" şirketi olarak tanımlandığını bildirdi. Carbyne'nin veri madenciliği ve sivil profil oluşturma konusundaki açık potansiyeli göz önüne alındığında, Epstein'ın bu özel şirketi kullanarak Carbyne'a yaptığı yatırım, Carbyne'ın yatırımcılarının Carbyne ürününün reklamı yapılan bu küçük yönünün uzun süredir farkında olduklarını gösteriyor.

İsrail gazetesi Haaretz'e yaptığı açıklamada Barak, şunları söyledi: "İsrail'de iş fırsatını gördüm ve kontrolümde olan bir ortaklık kaydettim. Tanıdığım az sayıda insan yatırım yapıyor… Bunlar özel yatırımlar olduğu için yatırımcıların detaylarını açıklamam etik ve doğru olmaz.”

Ancak Barak daha sonra Epstein'ın yatırımcılardan biri olduğunu itiraf etti. MintPress'in Jeffrey Epstein skandalıyla ilgili son dizisi, Epstein'ın Adnan Kaşıkçı gibi CIA/Mossad istihbarat varlıklarıyla olan bağlarını ayrıntılı olarak yayınladı; Southern Air Transport gibi CIA paravan şirketleri; ve Leslie Wexner ile olan yakın ilişkisi sayesinde organize suçun bir parçasıydı. Ayrıca Epstein'ın uzun süreli "kız arkadaşı" ve sözde bayan Ghislaine Maxwell'in babası Robert Maxwell aracılığıyla İsrail istihbaratıyla aile bağları var.

Epstein'ın birden fazla istihbarat teşkilatı için çalıştığı görülüyor olsa da, CBS News'in eski baş yapımcısı ve Narativ gazetecisi Zev Shalev, geçenlerde, Epstein'ın "İsrail askeri istihbaratı için çalıştığını" bunu "Epstein hikayesiyle yakından bağlantılı ve bilecek bir konumda" iki bağlantısız kaynakla bağımsız olarak doğruladığını belirtti.

Özellikle, istismar ettiği reşit olmayan kızların cinsel istismarı yoluyla şantaj elde etme konusundaki ilgisiyle tanınan Epstein, Silikon Vadisi'ndeki önde gelen isimler hakkında “zarar verici bilgilere” sahip olduğunu iddia etti. Geçen yıl New York Times muhabiri James Stewart ile yaptığı bir konuşmada Epstein, Silikon Vadisi'nin seçkinleri hakkında "potansiyel olarak zarar verici veya utanç verici" bilgilere sahip olduğunu iddia etti ve Stewart'a Amerikan teknoloji endüstrisindeki bu üst düzey isimlerin "hazcı ve eğlence amaçlı uyuşturucuların düzenli kullanıcıları olduğunu söyledi.”

Epstein ayrıca Stewart'a "önde gelen teknoloji şahsiyetlerinin uyuşturucu alıp seks ayarladıklarına" tanık olduğunu ve "sözde cinsel eğilimleriyle ilgili ayrıntıları" bildiğini iddia etti.

Yakın zamanda tutuklanmasının öncesinde Jeffrey Epstein, bir "teknoloji yatırımcısı" olarak yeniden markalaşmaya çalışıyor gibi görünüyordu, federal seks kaçakçılığı suçlamalarına maruz kalmadan aylar önce, Stewart da dahil olmak üzere birçok gazeteciyle teknoloji yatırımları hakkında röportajlar yapmıştı.

The Information'ın yazı işleri müdürü Jessica Lessin, Business Insider'a The Information için çalışan bir gazetecinin Epstein'la tutuklanmasından bir ay önce "risk sermayesi fonlarında yatırımcı olduğuna inanıldığı" için röportaj yaptığını söyledi. Ancak Lessin, röportajın "haber değeri taşımadığını" iddia etti ve sitenin içeriğini yayınlama planı olmadığını söyledi. Business Insider, Epstein ile yapılan röportajların düzenlenme şeklinin "Silikon Vadisi'ndeki birinin Epstein'ın muhabirlerle bağlantı kurmasına yardımcı olmaya çalıştığını gösteriyor" iddiasında bulundu.

Tam olarak hangi Silikon Vadisi figürlerinin Epstein ile bağlantılı olduğu ve hangi teknoloji yöneticilerine Epstein tarafından potansiyel olarak şantaj yapıldığı bilinmemekle birlikte, Epstein'ın, Google kurucu ortağı Sergey Brin, Facebook kurucu ortağı Mark Zuckerberg, Tesla CEO'su Elon Musk, Microsoft kurucu ortağı Bill Gates ve LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman dahil olmak üzere birçok önde gelen teknoloji yöneticisiyle ilişki kurduğu biliniyor.

Geçen yıl Epstein, daha önce Epstein'ın sözde hanımefendisi Ghislaine Maxwell ile fotoğraflanmış olan Tesla ve Elon Musk'a danışmanlık yaptığını iddia etmişti. Birkaç yıl önce Epstein, Musk'ın Epstein'ı Mark Zuckerberg ile tanıştırdığı iddia edilen LinkedIn'den Reid Hoffman'ın ev sahipliğinde bir akşam yemeğine de katıldı. Google'dan Sergey Brin'in, Epstein'ın New York'taki evinde Donald Trump'ın da katıldığı bir akşam yemeğine katıldığı biliniyor.


Elon Musk, Epstein'ın sözde hanımefendisi Ghislaine Maxwell ile 2 Mart 2014'te Oscar sonrası bir partide. Kevin Mazur | VF14

Bu dernekler, Epstein'ın tutuklanmadan önce Silikon Vadisi'ndeki bir teknoloji yatırımcısı olarak imajını güçlendirmeye çalışan kişinin, Kurucular Fonu'nun da Carbyne'e yatırım yaptığı Peter Thiel olabileceğini öne sürüyor. Thiel, Facebook'ta erken bir yatırımcıydı ve hala yönetim kurulunda ve onu Zuckerberg'e bağlıyor; aynı zamanda Elon Musk'ın SpaceX'inin fon sağlayıcısıdır ve PayPal aracılığıyla Musk'ın eski bir meslektaşıdır. Ek olarak, Thiel'in Reid Hoffman ile bağları vardır ve hem Thiel hem de Hoffman, Facebook'un önde gelen destekçileridir.

Epstein'ın "zarar verici bilgileri" ve Amerikan teknoloji endüstrisindeki önemli kişilere yönelik bariz şantajlarının, yakın zamanda teknoloji devleri Google ve Cisco Systems ile ortaklık kuran Carbyne'nin hedeflerini ilerletmek için kullanılıp kullanılmadığı, daha geniş olarak, İsrail istihbaratına bağlı teknoloji şirketlerinin, özellikle de Unit 8200'e bağlı İsrailli teknoloji start-up'larının büyük ABD teknoloji şirketleri tarafından satın alınması yoluyla Amerikan teknoloji sektöründe ne kadar genişlediği bilinmiyor.

İkincisi, Ghislaine Maxwell'in babasının -Epstein'ın reşit olmayanları içeren istihbarat bağlantılı cinsel şantaj operasyonundaki baş komplocularından biri-, İsrail istihbaratı tarafından dinlenen yazılımların Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki devlet kurumlarına ve hassas tesislere satılmasına yardımcı olan bir Mossad ajanı olduğu düşünülürse, giderek daha olası görünüyor. 

Bu raporun ilerleyen kısımlarında belirtileceği gibi, İsrail'in tüm istihbarat teşkilatlarının pozisyonu nedeniyle hesap verdiği İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahuya göre, birden fazla vesileyle İsrail istihbaratına bağlı girişimlerin, özellikle Silikon Vadisi'ndeki dev yabancı teknolojiler tarafından satın alınmasının  İsrail devletinin güncel ve “kasıtlı politikası”dır.

CARBYNE'NİN ABD İSTİHBARATI İLE BAĞLARI

Epstein ve Barak, istihbaratla bağları en açık olan Carbyne'ın iki finansörü olsa da, Carbyne'nin bir başka fon sağlayıcısı olan Peter Thiel'in ABD istihbaratıyla bağları ve Unit 8200'ün eski üyeleri tarafından kurulan diğer şirketlere yatırım yapma geçmişi var. Thiel'in kurucu ortağı olduğu ve halen, başlangıçta CIA'in risk sermayesi fonu In-Q-Tel'den 2 milyon dolarlık bir yatırımla finanse edilen ve daha sonra CIA için bir yüklenici haline gelen Palantir şirketinde kontrol hissesine sahip.

CIA ile yaptığı sözleşmenin başarısından sonra Palantir, FBI, Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ve ordunun Özel Harekat Komutanlığı ve diğerleri dahil çeşitli federal kurumlar için çalışan bir müteahhit oldu. Geçen yıl, ABD Ordusu için yeni bir savaş alanı istihbarat sistemi oluşturmak için bir ihale kazandı. 

Palantir ayrıca, birçok ABD polis teşkilatı tarafından kullanılan "suç öncesi teknolojisi" için de talep görüyor. Guardian'a göre, “Palantir, potansiyel terörist şüphelilerden kurumsal dolandırıcılara, çocuk tacirlerine ve onların 'yıkıcı' olarak adlandırdıkları kişilere kadar herkesi takip ediyor… bunların hepsi tahmin kullanılarak yapılıyor.”

Thiel, son yıllarda Başkan Trump'a verdiği destek ve 2016 seçimlerinden sonra Trump'a danışman olması nedeniyle, Politico'ya göre “geçişte önemli bir güç” olduğu ve “Trump yönetimindeki pozisyonların eski personelle doldurulmasına yardımcı olduğu” zaman dikkatleri üzerine çekti.

Bu eski çalışanlardan biri, aynı zamanda Carbyne'nin danışmanlar kurulunda bulunan Trae Stephens'dı. Thiel'in ayrıca Trump'ın damadı ve nüfuzlu danışmanı Jared Kushner ve Kushner'ın kardeşi Josh ile ticari bağları var. Kıdemli bir Trump kampanya yardımcısı, 2017'de Politico'ya “Thiel, Jared ile olan bağlantısı sayesinde yönetim içinde son derece güçlü” dedi.

Thiel ayrıca, Thiel'in eski Google CEO'su Eric Schmidt ve diğer yatırımcılarla birlikte finanse ettiği BillGuard gibi Unit 8200'e bağlı bazı önde gelen İsrailli teknoloji girişimlerini de destekledi.

BillGuard, Unit 8200'de eski bir subay olan Raphael Ouzan tarafından kuruldu. Neo-con (yeni muhafazakar) Amerikan hedge fon yöneticisi Paul Singer, neo-con siyasi ajan ve danışman Dan Senor ve Singer için hedge fonu Elliott Management'ta çalışan Terry Kassel ile birlikte Start-Up Nation Central'ın (SUNC) yönetim kurulunda görev yapıyor.


Peter Thiel, İsrail'deki 2017 toplantısında Netanyahu'yu selamlıyor. Fotoğraf | İsrail Başbakanlığı

SUNC, hem Başkan Trump'a hem de İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yoğun bir şekilde bağışta bulunan Paul Singer tarafından kurulan bir organizasyondur. 2012 yılında kurulduğundan bu yana SUNC, Unit 8200 bağlantılı İsrailli teknoloji start-up'larını başta Amerikan şirketleri olmak üzere yabancı şirketlere entegre etmeye çalıştı ve binlerce yüksek ücretli teknoloji işinin ABD'den İsrail'e geçişini denetlemeye yardımcı oldu.

Dikkate değer bir başka Carbyne bağlantılı kişi, Carbyne'nin danışmanlar kurulunda görev yapan İç Güvenlik Bakanlığı'nın eski başkanı Michael Chertoff'tur. Chertoff'un DHS ile olan bağlarına ek olarak, Chertoff'un şirketi The Chertoff Group, CIA'in  ve NSA'nın eski direktörü Michael Hayden ve CIA'de Merkezi İstihbarat'ın eski direktör yardımcısı olan ve 40 yılı aşkın bir süredir teşkilatta çalışan Charles Allen dahil ABD istihbarat topluluğunun önde gelen birkaç eski üyesini müdür olarak çalıştırıyor.

Chertoff Grubu'nun, tam vücut tarayıcıları üreten ve kendisini Carbyne'den farklı olarak kitlesel saldırılara ve kriz olaylarına bir çözüm olarak pazarlayan OSI Systems şirketi ile uzun süredir devam eden ve kazançlı bir sözleşmesi var. Chertoff'un şirketi OSI Systems'e danışmanlık yaparken, Chertoff, OSI Systems tarafından üretilen makinelerin yaygın kullanımını teşvik etmek için bir medya saldırısı düzenledi ve hatta Kongre'yi "gelecek nesil sistemlerin büyük ölçekli dağıtımını finanse etmeye" çağırdı. Chertoff, OSI'nin tüm vücut tarayıcılarını kamuya tanıtırken çıkar çatışmasını açıklamadı.

Bazıları Chertoff'un annesi Livia Eisen'in İsrail istihbaratıyla bağlantıları olduğunu da iddia etti. Hem araştırmacı/yazar Christopher Bollyn hem de gazeteci Jonathan Cook tarafından alıntılanan 1998 tarihli ölüm ilanına göre Eisen, İsrail'in El Al Havayolları için çalışırken kod adı "Sihirli Halı" olan Mossad operasyonuna katıldı. Hem Bollyn hem de Cook, Eisen'in bu gizli İsrail istihbarat operasyonuna katılmasının, Mossad ile bağları olduğunu güçlü bir şekilde gösterdiğini öne sürdüler.

SİLİKON VADİSİ'NE KARIŞMAK

Silikon Vadisi oligarkları, İsrail askeri istihbaratı ve ABD-askeri sanayi kompleksiyle olan rahatsız edici bağlantılarının ötesinde, Carbyne'nin iki özel teknoloji şirketi olan Google ve Cisco Systems ile yakın zamanda kurduğu ortaklıklar daha da fazla tehlike işareti oluşturuyor.

Carbyne, geçtiğimiz Nisan ayında Cisco Systems ile ortaklığını ve "birleşik çağrı yöneticisini Carbyne'ın çağrı işleme platformuyla uyumlu hale getirmeye başlayacağını ve acil çağrı merkezlerinin hem 911 arayanlardan hem de yakındaki devlete ait IoT [Nesnelerin İnterneti] cihazlarından veri toplamasına izin vereceğini" duyurdu.

Government Technology dergisi tarafından yayınlanan ortaklıkla ilgili bir raporda, "Carbyne'in platformu, topluluk altyapısı, akıllı şehir çözümleri, uygulamaları ve bağlı cihazlar arasında veri paylaşan bir IoT veri platformu olan Cisco Kinetic for Cities'e entegre edilecek" dedi. Raporda ayrıca "Carbyne'nin, Cisco Marketplace'teki tek 911 çözümü olacağı" da belirtildi.

Ortaklığın bir parçası olarak, Carbyne'nin Kuzey Amerika Operasyonları Başkanı Paul Tatro,  Government Technology dergisine, Carbyne platformunun akıllı telefonlardan ve  Carbyne bağlantılı “yakındaki Cisco bağlantılı yol kameraları, yol kenarı sensörleri, akıllı sokak lambaları, akıllı park sayaçları veya diğer cihazlar aracılığıyla elde edilen” verileri birleştireceğini söyledi.

Tatro ayrıca şunları söyledi: "Carbyne ayrıca Cisco IoT cihazları tarafından toplanan verileri analiz edebilir... ve kayda değer bir sorun varsa, herhangi bir kişi aramadan 911'i otomatik olarak uyarır." dedi ve acil durum çağrılarının çoğunun yakında insanlar tarafından değil, “akıllı arabalar, telematik veya diğer akıllı şehir cihazları” tarafından yapılacağı görüşünü dile getirdi.

Cisco Systems ile ortaklık kurduktan birkaç ay sonra, Carbyne, 10 Temmuz'da, Carbyne fon sağlayıcısı Jeffrey Epstein'ın federal seks kaçakçılığı suçlamalarıyla New York'ta tutuklanmasından sadece üç gün sonra Google ile ortaklığını duyurdu.

Carbyne ortaklığının yaptığı basın açıklaması, Carbyne ile Google arasında geçen yılki dört haftalık başarılı bir pilot programın tamamlanmasının ardından, şirketin ve Google'ın  Orta Amerika ulusu Meksika'daki "Meksika genelindeki acil durum iletişim merkezlerine (ECC'ler) gelişmiş mobil konum sunmak için" nasıl bir ekip kuracağını içeren ayrıntılara sahipti.


Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Netanyahu ile Kudüs ofisinde görüştü. İsrail Başbakanlığı | Youtube

Basın açıklamasında ayrıca şunlar belirtildi:

"Carbyne, AndroidTM cihazlarında yapılan acil aramalardan gerçek zamanlı olarak Google'ın Android ELS'sini (Acil Konum Servisi) sağlayacaktır. Carbyne, bir ECC onaylandıktan sonra güvenli ELS Ağ Geçidi'ne bağlantı için çok sayıda seçenek sunduğundan, ülkedeki herhangi bir ECC için dağıtım herhangi bir entegrasyon gerektirmez. Hiçbir insan etkileşimi gerektirmeyen otomatikleştirilmiş Carbyne platformu, Meksika'da her yıl binlerce hayat kurtarma potansiyeline sahip."

Carybne'nin Cisco Systems ve Google ile olan ortaklıklarının önemli olmasının nedeni, Cisco ve eski Google CEO'su Eric Schmidt, İsrail askeri istihbaratı, Amerikan neo-conbağışçı Paul Singer ve ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile derin bağları olan İsrailli teknoloji girişimleri için tartışmalı bir "kuluçka makinesi" yaratılmasında rol almasıdır.

Team8 adlı bu şirket, CEO'su ve kurucu ortağı Unit 8200'ün eski komutanı Nadav Zafrir olan İsrailli bir şirket oluşturma platformudur. Şirketin diğer üç kurucu ortağından ikisi de Unit 8200'ün “mezunları”dır. Team8'in en iyi yatırımcıları arasında, Unit 8200 bağlantılı BillGuard'ın yanı sıra Cisco Systems ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerini finanse etmek için Peter Thiel'e katılan Google'ın eski CEO'su Schmidt de var.

Geçen yıl, Team8 tartışmalı bir şekilde NSA ve ABD Siber Komutanlığı'nın eski başkanı Emekli Amiral Mike Rogers'ı işe aldı ve Zafrir, Rogers'ı işe alma konusundaki ilgisinin, Rogers'ın Team8'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki genişlemesini "stratejikleştirmeye yardımcı olacak" olduğunu belirtti. NSA'nın Özel Erişim Operasyonları (TAO) bilgisayar korsanlığı biriminin emektarı Jake Williams, CyberScoop'a şunları söyledi: "Rogers, teknik deneyimi nedeniyle bu role getirilmiyor... Bu tamamen onun gizli operasyonlar hakkındaki bilgisi ve ABD hükümetindeki ve özel sektör müteahhitlerindeki birçok kişiyi etkileme yeteneğinden kaynaklanıyor.”

Team8 ayrıca Start-Up Nation Central (SUNC) tarafından da yoğun bir şekilde terfi ettirildi. SUNC, web sitesinin siber güvenlik bölümünde Team8 ve Zafrir'i belirgin bir şekilde öne çıkardı ve ayrıca Zafrir ve İsrailli bir hükümet ekonomisti tarafından, genellikle “Davos” olarak anılan ve Paul Singer'ın bizzat katıldığı Dünya Ekonomik Forumu'nda bir konuşmanın sponsorluğunu üstlendi.

SUNC'nin İsrail askeri istihbaratıyla derin bağları var ve eski Unit 8200 subayı Raphael Ouzan, yönetim kurulunda görev yapıyor. SUNC-Unit 8200 bağlarının bir başka örneği, 2014-2017 yılları arasında SUNC'nin Stratejik Ortaklıklar Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve kuruluşta kıdemli danışman olarak hizmet vermeye devam eden Inbal Arieli ile görülebilir.

Unit 8200'de eski bir teğmen olan Arieli, 8200 mezun, İsrail'de "[Unit]'in geniş ağ ve girişimci DNA'sından yararlanmayı amaçlayan ilk başlangıç ​​hızlandırıcısı olan 8200 Girişimcilik ve Yenilik Destek Programı'nın (EISP) kurucusu ve başkanıdır” ve şu anda Team8 ile birlikte İsrail'deki en iyi şirket hızlandırıcılarından biridir. Arieli, SUNC'de çalışırken 8200 EISP'de üst düzey yöneticiydi ve diğer bazı üst düzey SUNC çalışanları da İsrail askeri istihbaratıyla bağlantılıdır.

Bu nedenle, Google ve Cisco'nun Team8 ile bağlantıları, Carbyne gibi başka bir İsrail askeri istihbarat bağlantılı şirketle olan ortaklıklarının, bu iki şirketin ABD askeri-sanayi alanındaki kilit oyuncuları birleştiren büyüyen iki uluslu güvenlik devleti ile olan bağlantılarının derinleşmesi olduğunu gösteriyor. 

YAKININIZDAKİ BİR OKULA GELEN MOSSAD DESTEKLİ PANİK DÜĞMELERİ

Carbyne, kitlesel saldırılara bir çözüm olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde pazarlanan İsrail istihbaratına bağlı tek teknoloji şirketi değil. Gabriel olarak bilinen başka bir İsrailli start-up, Tel Aviv'de bir saldırıya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde birkaç gün arayla gerçekleşen Pulse Nightclub saldırılarına yanıt olarak 2016 yılında kuruldu.

İsrailli-Amerikalı Yoni Sherizen ve İsrail vatandaşı Asaf Adler tarafından kurulan Gabriel, kriz müdahale platformunun unsurlarının hem sivil akıllı telefonlara hem de kriz müdahale ekipleri tarafından kullanılan cihazlara kurulum gerektirmesi anlamında Carbyne'ye benziyor. Temel fark, Gabriel'in güvenlik altına alınacak binanın boyutuna bağlı olarak bir veya bir dizi fiziksel “panik butonu” da kurmasıdır, bu aynı zamanda Gabriel ağına bağlı görüntülü ve sesli iletişim cihazları olarak da kullanılabilir.

Carbyne'de olduğu gibi, Gabriel ile İsrail istihbaratı arasındaki bağlar açıktır. Gerçekten de Gabriel'in dört kişilik danışma kurulunda Mossad'ın eski direktör yardımcısı ve İsrail istihbarat bakanlığının eski genel direktörü Ram Ben-Barak; İsrail devleti eski polis şefi Yohanan Danino; ve İsrail istihbarat teşkilatı Shin Bet'in denizaşırı misyonlarının eski direktörü Kobi Mor. Danışma kurulundaki tek Amerikalı, bir Parkland kurbanının babası ve eski Florida Valisi Rick Scott'ın arkadaşı olan Ryan Petty.

Gabriel'in açıklanan tek fon sağlayıcısı, kâr amacı gütmeyen bir başlangıç ​​hızlandırıcı olan ABD merkezli MassChallenge'dir. Gabriel, MassChallenge'ın Gabriel'in kurulmasından altı ay önce açılan ve İsrail hükümeti ve Kraft Grubu ile ortak olan İsrail şubesi tarafından finanse ediliyor. Kraft Grubu, şu anda bir fuhuş skandalına bulaşan ve aynı zamanda Başkan Trump'ın yakın arkadaşı olan Robert Kraft tarafından yönetiliyor.

Özellikle, MassChallenge İsrail'in önde gelen uzmanlarından biri, yeni-muhafazakar Trump destekçisi Paul Singer tarafından İsrail'in teknoloji start-up'larını ve onların başta Amerikan olmak üzere yabancı işletmelere entegrasyonunu teşvik etmek amacıyla oluşturulan ve finanse edilen organizasyon olan SUNC'nin yönetici direktörü Wendy Singer'dir. 

SUNC hakkında yakın tarihli bir MintPress raporunda belirtildiği gibi, Wendy Singer neo-muhafazakar siyasi ajan Dan Senor'un kız kardeşidir, Robert Kagan ve Bill Kristol ile birlikte şu anda feshedilmiş olan Dış Politika Girişimi'ni kurdu ve daha önce 16 yıl boyunca AIPAC'ın İsrail ofisinin direktörlüğünü yapmıştır.

Gabriel'in kurucuları, ABD'deki silahlı saldırılardaki artışın şirketlerinin büyümesine ve başarısına büyük ölçüde yardımcı olduğu konusunda oldukça açık sözlüydüler. Geçen Kasım ayında Sherizen, The Jerusalem Post'a ABD'deki yeni toplu katliamların yalnızca ABD'nin şirketinin ürünlerine olan talebini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda Gabriel'in yaklaşımının etkinliğini göstermek için fırsatlar olduğunu söyledi:

"Ne yazık ki her ay bu nitelikte başka bir yüksek profilli olay var gibi görünüyor. Vegas saldırısından sonra, sistemimizin saldırganın yerini çok daha hızlı tespit edebileceğini gösterebildik.”

The Jerusalem Post, ABD'de toplu silahlı saldırılarla ilgili endişeler artmaya devam ederse, Gabriel'in hatırı sayılır kazançlar elde etmeye hazır olduğunu belirterek şunları yazdı:

"ABD genelinde 475.000'den fazla yumuşak hedef ve artan güvenlik korkuları arasında Gabriel için potansiyel pazar çok büyük. Esnek hedeflerin yalnızca %10'unun uyarı sistemlerine yaklaşık 20.000 dolar yatırım yapması halinde şirket yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde edebilir."

Sherizen, Jerusalem Post'a şunları söyledi:

"Başlangıç ​​setimizin fiyatı 10.000$'dır. Topluluk binasının boyutuna ve yapısına bağlı olarak, yeri tam olarak donatmak 20-30.000 $ arasında bir maliyete sahip olacak. Çok uygun fiyata yaptık. Bu, artık Amerika Birleşik Devletleri'nde herhangi bir çocuğun yetiştirilmesinin standart bir parçası olan kilitleme ve aktif nişancılık tatbikatları için bir oyun değiştirici. ”

BİR START-UP'TAN ÇOK DAHA FAZLASI

Seçkin İsrail istihbarat teşkilatlarının çok sayıda eski yetkilisinin ve komutanının, teknoloji start-up şirketlerine danışmanlık yapmak veya bunları kurmak için herhangi bir art niyeti olmaması kesinlikle mümkün olsa da, İsrail'in askeri istihbarat teşkilatlarında ve Mossad'da üst düzey isimlerin bunu böyle görmediğini belirtmekte fayda var.

Geçen Mart ayında İsrail medya kuruluşu Calcalist Tech, "İsrail, Savunma Aygıtları ile Yerel Siber Güvenlik Merkezi Arasındaki Çizgiyi Bulanıklaştırıyor" başlıklı bir rapor yayınladı.

“2012'den bu yana, daha önce İsrail ordusunda ve İsrail'in ana istihbarat silahlarında kurum içinde yürütülen siber bağlantılı ve istihbarat projeleri, bazı durumlarda tam da bu amaç için kurulmuş şirketlere devrediliyor.” (vurgu eklenmiştir)

Makale, 2012'den itibaren İsrail istihbarat ve askeri istihbarat teşkilatlarının "daha önce şirket içinde yönetilen faaliyetleri, yazılım ve siber teknolojilere odaklanarak" dış kaynak kullanmaya başladığını belirtiyor. (vurgu eklenmiştir)

Devam ediyor:

"Bazı durumlarda, İsrail ordusundaki ve istihbarat kollarındaki geliştirme projelerinin yöneticileri kendi şirketlerini kurmaya teşvik edildi ve daha sonra projeyi devraldı", dedi konuyu bilen bir İsrailli risk sermayedarı Calcalist Tech'e.

Özellikle Calcalist Tech, tartışmalı Black Cube şirketinin bu şekilde kurulduğunu ve Black Cube'un İsrail Savunma Bakanlığı tarafından sözleşmeli olduğunu ve muhtemelen hala sözleşmesinin sürdüğünü belirtiyor. Özel güvenlik ajansı Black Cube'un şirketler ve hükümetler için iki ayrı bölümü olduğu biliniyor.

Şirket kısa süre önce, anlaşmanın taslağına dahil olan üst düzey ABD yetkililerinin “mali veya cinsel uygunsuzlukları” (yani şantaj) hakkında bilgi almaya çalışarak İran nükleer anlaşmasını  - o zaman da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun en önemli siyasi hedefi- baltalamaya çalışırken yakalandı

NBC News geçen yıl "Black Cube'un siyasi çalışmasının sık sık İsrail'in dış politika öncelikleriyle kesiştiğini" belirtti. Daha önce de belirtildiği gibi, Carbyne'ın kurucu ortaklarından biri Lital Leshem, aynı zamanda Unit 8200'ün emektarı-, Carbyne'ı başlatmadan önce Black Cube için çalıştı. 


Black Cube | İsrail Hackerları
Black Cube'un Tel Aviv yüksek binasının 26. katındaki ofislerinin girişi, 8 Şubat 2019. Raphael Satter | AP

Calcalist Tech raporunda yer alan ana şirketlerden biri, kayıtlı sahibi bulunmadığı için İsrail istihbaratının kullandığı bir paravan gibi görünüyordu: şirketteki üst düzey çalışanlar bile onu hiç duymamıştı; kayıtlı adresleri İsrail'in başkenti Tel Aviv'de var olmayan yerler içindi ve Tel Aviv'de bu isme sahip üç kişi bu işle herhangi bir bağlantıları olduğunu yalanladı.

Calcalist Tech'in İsrail askeri sansürünün İsrail'in "ulusal güvenliğini" olumsuz etkileyebileceğini belirlemesinden sonra adını veremediği bu şirket, İsrail ordusuna ve İsrail istihbaratına hizmet etmek için kasıtlı olarak kuruldu. Ayrıca “savunma ve ticari kuruluşlara uygun gelişmiş ürün ve uygulamaların araştırılması ve geliştirilmesinde uzmanlığa sahip siber teknolojilere odaklanıyor”. (vurgular eklenmiştir) Ayrıca, şirketin yönetimi büyük ölçüde “İsrail askeri teknoloji birimlerinin esk, çalışanlarından” oluşmaktadır.

Özellikle, bu şirketin eski bir çalışanı Calcalist Tech'te çalışırken "askerlik hizmeti ile ticari birlikteki istihdam arasındaki çizgiyi aşmanın "sıradan" olduğunu söyledi.

İsrail'in askeri istihbaratı ve diğer istihbarat teşkilatlarının neden 2012'de operasyonlarını dışarıdan temin etmeye karar verdiği tam olarak belli değil. Calcalist Tech, buradaki mantığın, özel sektör ve kamu sektörü arasındaki ücret farkıyla ilgili olduğunu öne sürse de, birincisinde ücret çok daha yüksek.

Bununla birlikte, 2012'nin, Netanyahu'nun uzun süredir ekonomi danışmanı ve İsrail Ulusal Ekonomik Konseyi'nin eski başkanı Eugene Kandel ile birlikte Paul Singer'ın Start-Up Nation Central'ı kurmaya karar verdiği yıl olması da dikkate değer.

MintPress'in bu yılın başlarında belirttiği gibi, SUNC, İsrail hükümetinin şiddet içermeyen Boykot, Çıkarma ve Yaptırımlar (BDS) hareketine karşı koyma ve İsrail'i baskın küresel “siber güç” yapma çabasının bir parçası olarak kuruldu. Bu politika, İsrail'in diplomatik gücünü arttırmayı ve özellikle BDS'nin yanı sıra İsrail hükümetini Filistinlilerle ilgili olarak savaş suçları ve uluslararası hukuk ihlalleri nedeniyle defalarca kınayan Birleşmiş Milletler'i baltalamayı amaçlıyor.

Geçen yıl Fox News sunucusu Mark Levin, Netanyahu'ya İsrail'in teknoloji sektöründe, özellikle de teknoloji start-uplarında son yıllarda görülen büyük büyümenin Netanyahu'nun planının bir parçası olup olmadığını sormuştu.

Netanyahu, “Planım bu kadar… Bu çok kasıtlı bir politika” yanıtını verdi. Daha sonra, “İsrail'in teknolojisi vardı, çünkü ordu, özellikle askeri istihbarat çok fazla yetenek üretti. Ordudan ya da Mossad'dan gelen bu inanılmaz yetenekli genç erkekler ve kadınlar, kendi girişimlerini başlatmak istiyorlar."

Netanyahu, Tel Aviv'deki 2019 Siber Teknoloji Konferansı'nda bu politikanın ana hatlarını yeniden çizdi ve burada İsrail'in ilk beş “siber güçten” biri olarak ortaya çıkmasının “askeri istihbarat, akademi ve endüstri kombinasyonunun tek bir yerde birleşmesine izin verilmesini gerektirdiğini” belirtti ve  ayrıca “askeri ve istihbarat birimlerimden mezun olan öğrencilerin yerel ve yabancı ortakları olan şirketlerle birleşmesine” izin verilmesi gerektiğini söyledi.

SUNC'nin İsrail hükümetiyle doğrudan bağlantıları ve SUNC ile diğer şirket ve kuruluşların, eski askeri istihbarat ve istihbarat ajanlarını büyük çok uluslu teknoloji şirketlerinde stratejik pozisyonlara yerleştirmek için yürüttüğü başarılı çabalar bu “kasıtlı politika”nın küresel teknoloji endüstrisi üzerinde, özellikle Silikon Vadisi'nde büyük ve inkar edilemez bir etkisi olduğun ortaya koyuyor.

MOSSAD KENDİ IN-Q-TEL'İNİ ALIYOR

Netanyahu'nun bu "kasıtlı politikası", yakın zamanda, özellikle İsrailli teknoloji girişimlerine finansman sağlamaya odaklanan Mossad tarafından yönetilen bir risk sermayesi fonunun kurulmasıyla da sonuçlandı. Libertad adlı risk sermayesi fonu ilk olarak İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından duyuruldu ve açıkça “İsrail istihbarat teşkilatının bilgi tabanını artırmak ve İsrail'in canlı başlangıç ​​sahnesiyle işbirliğini teşvik etmek” amacıyla oluşturuldu. Birkaç Silikon Vadisi şirketine yatırım yapan In-Q-Tel, Google ve Palantir de dahil olmak üzere hükümet ve istihbarat müteahhitlerini benzer bir amaç doğrultusunda dönüştürdü.

Libertad, fonun alıcılarını açıklamayı reddetti, ancak geçen Aralık ayında robotik, enerji, şifreleme, web zekası ve doğal dil işleme ve metin analizi alanlarında beş şirket seçtiğini duyurdu. Web zekasına olan ilgisiyle ilgili olarak, bir Mossad çalışanı, Jerusalem Post'a, istihbarat teşkilatının "istatistik, makine öğrenimi ve diğer alanlara dayalı yöntemleri kullanarak çevrimiçi davranış ve aktiviteye dayalı kişilik özelliklerinin otomatik olarak tanımlanmasına yönelik yenilikçi teknolojiler - kişilik profili oluşturma - özellikle ilgilendiğini söyledi.” (vurgu eklenmiştir)

Libertad'ın web sitesine göre, şu anda şirket başına yıllık 2 milyon NIS (~ 580.000 $) olarak belirlenen yatırımının karşılığında, “Mossad, sözleşme kapsamındayken Ar-Ge [Araştırma ve Geliştirme] sırasında geliştirilen IP'ye [ilk ürüne] erişim ve onu kullanmak için ticari olmayan, münhasır olmayan bir lisans alacak. Libertad'ın şirketle olan sözleşmesi, şirkete herhangi bir ek hak sağlamayacaktır."

Mossad Direktörü Yossi Cohen, Calcalist Tech ile yaptığı röportajda gazeteye Mossad'ın İsrail'deki sivil şirketlerle ortaklığının “mükemmel” olduğunu ve ajansın bu bağları güçlendirmeye devam edeceğini söyledi.

İsrail istihbaratının, gözetleme amacıyla teknoloji ürünlerine "arka kapılar" yerleştirme konusunda belgelenmiş bir geçmişi vardır; iyi bilinen bir vaka, İsrail'in PROMİS yazılımını başka bir amaçla kullanmasıdır. MintPress'in Jeffrey Epstein hakkındaki serisinin III. Bölümünde bu tartışılmıştır.

Ayrıca, ABD istihbaratının, özellikle NSA'nın, büyük Silikon Vadisi şirketlerinin ürünlerine (İsrail istihbaratına bağlı teknoloji şirketleri tarafından gerçekleştirilen bir hizmetten daha az değil) "arka kapılar" yerleştirdiği göz önüne alındığında, Mossad, Libertad aracılığıyla desteklediği şirketlerin teknoloji ürünleri ile aynı şeyi yapmayı planlayabilir.

Araştırmacı gazeteci ve Spies For Hire: The Secret World of Intelligence Outsourcing'in yazarı Tim Shorrock, MintPress'e Mossad'ın Libertad aracılığıyla bu tür uygulamaları sürdürmesinin kesinlikle makul olduğunu söyledi, özellikle de Shorrock'un Libertad'ın “olağandışı” bir seçim olarak nitelendirdiği şey göz önüne alındığında yatırım yaptığı şirketlerin kimliklerini açıklıyor.

Shorrock, "Mossad, yatırım yaptıkları şeyi saklamaya çalışıyor" diyerek, Libertad'ın gizliliğinin, özellikle CIA'in In-Q-Tel'inden sonra modellendiği göz önüne alındığında "birçok soruyu gündeme getirdiğini" de sözlerine ekledi. Shorrock, In-Q-Tel ve ABD istihbaratı veya ABD ordusuyla bağları olan diğer risk sermayesi fonlarının, finanse ettikleri şirketlerin kimliklerini nadiren gizlediklerini kaydetti.

Bununla birlikte, Libertad, Mossad'ın, aslan payı Unit 8200'ün eski çalışanları veya diğer İsrail istihbarat teşkilatları tarafından oluşturulan İsrailli teknoloji start-up'larına olan ilgisinin en son ve en açık ifadesidir.

Nitekim, eski Mossad Direktörü Tamir Pardo 2017'de İsrail siber teknoloji sektöründeki "herkesin" Mossad gibi İsrail istihbaratının veya Unit 8200 gibi İsrail askeri istihbaratının "mezunları" olduğunu belirtti. Pardo, Mossad'ın kendisinin "bir start-up gibi" olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti.

Pardo, 2016 yılında Mossad direktörlüğü görevinden ayrıldıktan sonra, doğrudan İsrailli teknoloji girişimleri dünyasına atıldı ve iki CEO'su eski Unit 8200 görevlisi olan Sepio Systems'ın başkanı oldu. Sepio Systems'ın danışma kurulu, CIA'in eski bilgi güvenliği şefi Robert Bigman; ABD Ordusu Müşterek Özel Harekat Komutanlığı'nın (JSOC) eski üyesi Geoff Hancock ve İsrail Ulusal Siber Bürosu'nun eski başkanı ve İsrail askeri istihbaratının emektarı Rami Efrati'den oluşuyordu.

Sepio Systems'in siber güvenlik yazılımı, ABD ve Brezilya da dahil olmak üzere birçok banka, telekom ve sigorta şirketi tarafından benimsenmiştir.

Pardo, İsrail istihbarat teşkilatında İsrail istihbarat teşkilatlarını teknoloji girişimleriyle kıyaslayan tek önemli isim değil. Shin Bet Direktörü Nadav Argaman, İsrail'in yerel casus teşkilatını benzer terimlerle tanımladı. Argaman, Haziran 2017'de yaptığı bir konuşmada, ajansın sosyal medya faaliyetlerine dayanarak Filistinlileri gözaltına almak için "suç öncesi" teknolojiyi kullanmasını överken, "Shin Bet, eşsiz bir güce sahip, gelişen bir start-up gibidir" dedi.

Argaman, o sırada, sosyal medya hesaplarını izlemek için yapay zeka algoritmaları kullanan bu "çığır açan teknolojik gelişmeler" sonucunda "potansiyel yalnız kurt teröristler" olarak nitelendirdiği 2 binden fazla Filistinlinin tutuklandığını iddia etti. Filistinliler, özellikle genç Filistinliler, daha sonra şiddet eylemleri gerçekleştiren Filistinliler tarafından kullanılan “üç anlamlı” ifadelerin kullanılması nedeniyle tutuklanmıştı. Bu tür terimleri kullananların durumunda, “telefonları, diğer şüphelilerle tanışıp karşılaşmadıklarını veya potansiyel İsrail hedeflerine doğru hareket etmek için bölgelerinden ayrılıp ayrılmadıklarını görmek için izleniyor. The Economist'in uygulamayla ilgili 2017 tarihli bir raporuna göre, bu gibi durumlarda güvenlik güçleri şüpheliyi gözaltına alıyor.

FAŞİZME GİDEN YOL, BOZUK BİR PROMIS TARAFINDAN DÖŞENMİŞTİR

İsrail istihbaratının teknoloji şirketlerine olan ilgisi birkaç yıl öncesine kadar uzansa da, İsrail istihbaratının dünya çapında, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hükümet veritabanlarını gözetlemek ve bunlara "arka kapıdan" erişim sağlamak için gizli yazılımları kullandığı iyi belgelenmiş bir tarih var.

MintPress'in Epstein serisinin III. Bölümünde bahsedildiği gibi, İsrail istihbaratı için Savcının Yönetim Bilgi Sistemi (PROMIS) yazılımına bir arka kapı yerleştirmek için uğursuz ama kurnaz bir plan uygulandı, bu o zamanlar ABD Adalet Bakanlığı tarafından kullanılıyordu ve dünya çapındaki devlet kurumlarının, özellikle de istihbarat teşkilatlarının gıpta ettiği bir şeydi.

PROMIS'in  bu sorunlu versiyonu -Ronald Reagan'ın o zamanki İran elçisi Earl Brian ile şu anda feshedilmiş olan İsrail istihbarat teşkilatı Lekem'in o zamanki direktörü Rafi Eitan arasındaki gizli anlaşmadan doğdu- dünya çapında Brian'ın şirketi Hadron ve ayrıca Jeffrey Epstein'ın uzun zamandır sevgilisi ve sözde bayan Ghislaine Maxwell'in babası Mossad bağlantılı medya patronu Robert Maxwell tarafından kuruldu.

Bu ilk PROMIS “arka kapısı” keşfedildikten sonra İsrail, sivil iletişimin yanı sıra hassas ABD hükümeti iletişimlerine tekrar erişim kazanacaktı. İsrail istihbaratı ile İsrail telekom ve teknoloji şirketleri, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Amdocs ve Comverse Infosys (şimdi Verint) arasındaki gizli anlaşma sayesinde bu gerçekleşmişti. Bugün, Unit 8200 bağlantılı start-up'lar meşaleyi almış görünüyor.

PROMIS yazılımı belki de en iyi İsrail istihbaratına yaklaşık on yıl boyunca dünya çapında 80 istihbarat teşkilatına ve diğer hassas yerlere bir arka kapı sağlamasıyla bilinirken, İran-Kontra bağlantılı önde gelen yetkililer tarafından çok farklı bir amaç için kullanıldı. İran-Kontra'nın kilit isimlerinden biri -o zamanlar Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev yapan Yarbay Oliver North - PROMIS'i ne casusluk ne de dış politika için kullanmaya karar verdi. Bunun yerine, North, PROMIS'in gücünü Amerikalılara, özellikle de muhalif olarak algılananlara karşı çevirdi; bu yıllardır bilinmeyen bir gerçek.

1982'den başlayarak, son derece gizli Hükümet Sürekliliği (COG) programının bir parçası olarak, North, PROMIS yazılımını, COG protokolüne başvurulduğunda, Amerikalı muhaliflerin ve “potansiyel sorun çıkaranların” bir listesini derlemek için Beyaz Saray'daki daha küçük bir operasyon odasında olduğu gibi Adalet Bakanlığı'ndaki 6.100 metrekarelik bir "komuta merkezinde" kullandı.

2008'de Radar'a konuşan ve beş başkanlık idaresinde üst düzey güvenlik iznine ve hizmetine sahip üst düzey bir hükümet yetkilisine göre, bu şu demekti:

Çoğu zaman en ufak ve önemsiz bir nedenden dolayı düşmanca kabul edilen ve panik anında hapsedilebilecek Amerikalıların bir veri tabanı. Veritabanı, algılanan 'devlet düşmanlarını' neredeyse anında tanımlayabilir ve bulabilir.

1993'te Wired, North'un bu veritabanını derlerken PROMIS kullanımını şu şekilde tanımladı:

"Kaynaklar, PROMIS'i kullanarak, örneğin, North'un siyasi bir protesto için tutuklanan veya vergilerini ödemeyi reddeden herhangi birinin listelerini hazırlayabileceğine işaret ediyor. PROMIS ile karşılaştırıldığında, Richard Nixon'ın düşman listesi veya Senatör Joe McCarthy'nin kara listesi düpedüz kaba görünüyor."

COG programı bu “panik zamanını” “nükleer savaş, şiddetli ve yaygın iç muhalefet veya yurtdışındaki bir ABD askeri işgaline karşı ulusal muhalefet gibi ulusal bir kriz” olarak tanımladı; hükümet, hükümetin (ya da o zaman hizmet eden yönetimin) devrilmesini önlemek için Anayasayı askıya alacak, sıkıyönetim ilan edecek ve muhalif olarak algılananları ve diğer “dost olmayanları” hapsedecekti.

Bu gizli veri tabanı, hükümet içindekiler tarafından genellikle “Main Core-Ana Çekirdek” olarak anılıyor ve hepsinden daha da rahatsız edici olan şey, bugün onun hala mevcut olmasıdır. Gazeteci Christ Ketcham, üst düzey hükümet yetkililerine atıfta bulunarak, 2008 yılında, Main Core'in 8 milyon kadar Amerikalının adını içerdiğine inanıldığını bildirdi. On bir yıl sonra, Main Core veritabanına dahil edilen Amerikalıların sayısının önemli ölçüde artması muhtemeldir.

Yazar ve araştırmacı gazeteci Tim Shorrock, Salon için 2008'de Main Core'un evriminin diğer rahatsız edici yönlerini de ele aldı. O sırada Shorrock, George W. Bush yönetiminin, 11 Eylül saldırılarının ardından yerel gözetim faaliyetlerini yönlendirmek için Main Core'i kullandığına inanıldığını bildirdi.

Shorrock, "İstihbarat operasyonları hakkında kapsamlı bilgiye sahip birkaç eski ABD hükümet yetkilisine" atıfta bulunarak, Main Core'un  -11 yıl önce raporunun yayınlandığı tarihte olduğu gibi-"NSA'nın banka ve kredi kartı işlemlerine müdahaleleri ve FBI, CIA ve diğer ajansların gözetim çabalarının sonuçları dahil, Amerikalılar hakkında çok miktarda kişisel veri içerdiğini" söyledi.

Eski NSA istihbarat subayı ve PROMIS yazılımının orijinal yaratıcısı Bill Hamilton, Shorrock'a o sırada buna inandığını söyledi. "ABD istihbaratı, Main Core  veritabanını aramak için birincil yazılım olarak PROMIS'i kullanıyor" ve 1992'de bir istihbarat yetkilisi ve 1995'te bir NSA yetkilisi tarafından da aynı şekilde söylendi.

CIA eski müdür yardımcısı Dan Murphy, Hamilton'a NSA'nın PROMIS kullanmasının "çok ciddi bir şekilde yanlış olduğunu, paranın tek başına sorunu çözemeyeceğini" söylemişti. Hamilton, Shorrock'a “Murphy'nin Main Core'i ima ettiğine inanıyorum” dedi.

Main Core hakkında birçok rapor olmasına rağmen, varlığının ilk ortaya çıktığı zamandan günümüze kadar, veritabanı ABD hükümeti ve ABD istihbaratı tarafından iç amaçlar için kullanılan bir şey olarak ele alındı, MintPress İsrail istihbaratının da Main Core veritabanının oluşturulmasına dahil olduğunu öğrendi.

ABD istihbarat topluluğunun 1980'lerden 2000'lere kadar PROMIS ve Main Core kullanımı hakkında doğrudan bilgisi olan eski bir ABD istihbarat yetkilisine göre, İsrail istihbaratı, ABD hükümetinin, Main Core yerel gözetim veritabanı sistemi için kullanılan yazılım olarak PROMIS'i konuşlandırmasında rol oynadı.

İsrail istihbaratı, yalnızca hükümetin çalınan PROMIS yazılımını kötüye kullanmakla değil, aynı zamanda Main Core veritabanını da araştıran gazeteci Danny Casolaro'nun Ağustos 1991'de ölümü sile de ilgiliydi.

Adını vermek istemeyen aynı yetkili MintPress'e şunları söyledi:

"Casolaro, ölümünden kısa bir süre önce, Casolaro'nun cansız bedeninin Batı Virginia'daki bir otel odasında bulunmasından birkaç ay önce öldürülmüş bulunan NSA muhbiri Alan Standorf'tan PROMIS tabanlı Main Core yerel gözetim veritabanı sisteminden bilgisayar çıktılarının kopyalarını elde etmişti."

Kaynak ayrıca, Main Core'in içeriğinin, Başkan Reagan'ın Ulusal Güvenlik Konseyi'nde görev yapmış kıdemli bir CIA gizli psikoloğu ve dezenformasyon operatörü Walter Raymond tarafından Kongre üyelerine ve onların çalışanlarına, gazetecilere ve diğerlerine siyasi şantaj yapmak için kullanıldığını belirtti. Main Core yaratılmasından sonra 1980'lerde Raymond tarafından bu amaçla kullanılmışsa,  muhtemelen o zamandan beri veritabanına erişimi olan diğer kişiler tarafından da şantaj amacıyla kullanılmıştır.

İsrail istihbaratının, Earl Brian ve Robert Maxwell tarafından dünya çapında pazarlanıp satılmadan önce PROMIS yazılımına bir arka kapı yerleştirdiği bilindiği için, ABD hükümetinin Main Core'in yaratılmasında PROMIS'i kullanma kararındaki rolü şunu gösteriyor: İsrail istihbaratı muhtemelen PROMIS'in bu arka kapıyı içeren versiyonunu savundu ve böylece İsrail istihbaratına Main Core'e erişim sağladı.

Reagan'ın yardımcıları ve yetkililerinin İsrail askeri istihbaratı için yazılıma bir arka kapı oluşturma çabalarında İsrailli "casus şefi" Rafi Eitan ile işbirliği yaptıkları göz önüne alındığında, PROMIS'in bu sürümünün Main Core veritabanında kullanılması kesinlikle makul.

Ayrıca, İsrail istihbaratının, oluşturulmasından yaklaşık on yıl sonra Main Core'e dahil olduğunun bilinmesi gerçeği, İsrail istihbaratının, Amerikalıları "düşmanca" olarak işaretlemek için kullanılan kriterler gibi, veritabanının belirli yönlerinde rol oynamış olabileceğini düşündürmektedir ve İsrail istihbaratı- Walter Raymond gibi - Amerikalılara şantaj yapmak için veri tabanındaki bilgileri kullanmış olabilir.

Ek olarak, ABD ve İsrail istihbaratı arasındaki, özellikle Unit 8200 ile NSA arasındaki işbirliğinin 1991'den beri artması gerçeği, İsrail'in Main Core'deki katılımının günümüze kadar devam ettiğini göstermektedir.

Main Core'in varlığı birçok nedenden dolayı rahatsız edici olsa da, kriz zamanlarında gözaltına alınmayı veya gözetimi arttırmayı hedefleyen milyonlarca Amerikalı hakkında kişisel ayrıntılar ve potansiyel olarak zarar verici bilgiler içeren bir veri tabanının oluşturulması, genişletilmesi ve bakımına bir yabancı istihbarat servisinin dahil olduğu iddiası ürperticidir. Trump yönetiminin kitlesel saldırıları meydana gelmeden önce önlemeye yönelik son önerilerinin, 11 Eylül saldırılarından sonra George W. Bush yönetiminin yaptığı gibi, belirli Amerikalıları artan gözetim veya potansiyel gözaltı için işaretlemek amacıyla Main Core'u kullanmasının muhtemel olduğu düşünüldüğünde, özellikle üperticidir.

Görünüşe göre Main Core ikili bir amaca hizmet ediyor; ilki “ulusal kriz” - ister kendiliğinden ister mühendislik eseri olsun - zamanlarında muhalefeti ezmek için kitlesel hedefli bir gözetleme sistemi olarak ve ikincisi, acil olmayan durumlarda her potansiyel rakibi aynı hizada tutmak için kullanılan devasa bir şantaj veritabanı olarak.

PETER THIEL'İN GÖRME TAŞI

Bu raporda daha önce belirtildiği gibi, Palantir -Peter Thiel tarafından ortaklaşa kurulan şirket- Trump yönetiminin ülke genelinde polis departmanları tarafından halihazırda kullanılan ve aynı zamanda şirketin bütünleştirici veri madenciliği yaklaşımına dayalı olarak Amerikalıları izlemek için kullanılan "suç öncesi" teknolojisini kullanma planlarından cömert bir kazanç elde etmeye hazırlanıyor.

Adını Yüzüklerin Efendisi romanlarındaki "görme taşları"ndan alan Palantir, bir kişinin terör veya şiddet eylemi gerçekleştirme olasılığını öngören yabancı (ve yerli) istihbarat teşkilatlarına da yazılım pazarlamaktadır.

Palantir, “suç öncesi” ürünlerinin yanı sıra, şirketin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ile yaptığı ve Araştırmacı Vaka Yönetimi (ICM) olarak bilinen bir istihbarat sistemi oluşturduğu sözleşmeleri sonucunda son yıllarda eleştirilere maruz kaldı. IB Times, ICM'yi "göçmen yetkililerinin hedefleri belirlemelerine ve onlara karşı iddialar oluşturmalarına yardımcı olacak geniş bir veri ekosistemi" olarak tanımladı ve ayrıca "ICE ajanlarına diğer federal kurumlar tarafından yönetilen veritabanlarına erişim sağlıyordu".

ICM ayrıca ICE'ye "hedeflerin eğitim geçmişi, istihdam, aile ilişkileri, telefon kayıtları, göçmenlik geçmişi, biyometrik veriler, sabıka kayıtları ile ev ve iş adresleri gibi kişisel ve hassas bilgilerine" erişim sağlıyor. Başka bir deyişle, Palantir'in ICM'si göçmenler için esasen bir “Main Core”dir.

Özellikle, Oliver North'un “Main Core”deki orijinal niyetlerinin bir kısmı, o sırada Orta Amerika'dan gelen göçmenlerin yanı sıra Orta Amerika ile ilgili olarak Reagan dönemi politikasına karşı çıkan Amerikalıları izlemekti. O zaman, Main Core'in, şu anda İç Güvenlik Bakanlığı'nın (DHS) bir parçası olan Federal Acil Durum Yönetimi İdaresi (FEMA) tarafından kontrol edildiğine inanılıyordu.

VICE News Temmuz ayında, DHS tarafından yönetilen Kuzey Kaliforniya Bölgesel İstihbarat Merkezi'nin “kuzey Kaliforniya'da yaklaşık 300 topluluğa hizmet verdiğini ve 'füzyon merkezi'nin, eyalet, yerel ve federal kurumların yanı sıra bazı özel kuruluşlardan gelen bilgileri Palantir gibi yazılımlar kullanılarak aranabilecek büyük veritabanlarında toplayan ve araştıran bir İç Güvenlik Bakanlığı istihbarat merkezi olduğunu bildirdi. VICE ayrıca, bu merkezin tek başına Palantir'i 8 milyon kadar Amerikalıyı gözetlemek için kullandığını kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri'nde buna benzer daha birçok DHS “füzyon merkezi” vardı.

Eğer Trump yönetimi, potansiyel kitlesel saldırganları saldırıdan önce tespit etmek için teknoloji kullanma önerisiyle ilerlerse, The Verge tarafından Palantir'in bir soruşturmasına göre, ABD kolluk kuvvetleri ve ABD istihbaratı tarafından hangi kişilerin "silahlı şiddete karışma konusunda en yüksek risk" taşıdığını belirlemek için zaten kullanıldığı göz önüne alındığında, Palantir teknolojisi kullanılmaya hazırdır. Ayrıca, Palantir'in Trump yönetimiyle yakın bağları, şirketin gelecekte ülke çapında teknolojiye dayalı bir “suç öncesi” önleme sisteminde rolünü kaçınılmaz kılıyor.


CIA tarafından finanse edilen Palantir'in kurucusu Peter Thiel, Donald Trump'ın New York'taki Trump Tower'da teknoloji liderleriyle yaptığı bir toplantı sırasında konuşmasını dinliyor, 14 Aralık 2016. (AP/Evan Vucci)

Daha da kötüsü, Palantir  -PROMIS ile bariz benzerlikleri olan- ve Main Core arasındaki belirgin örtüşmedir. Palantir'in yazılımını, iç terör tehditleri de dahil olmak üzere potansiyel terör tehditlerini ve "yıkıcılar" olarak adlandırdığı bir insan kategorisini izlemek için kullandığı zaten biliniyor. Palantir'in bu bireyleri izlemesi "tamamen tahminlere dayanılarak yapılıyor." Palantir'in ABD istihbarat topluluğuyla yakın bağları, Palantir'in zaten Main Core veritabanına erişimi olabileceğini gösteriyor. Tim Shorrock, MintPress'e, Palantir'in Main Core'i kullanmasının, özellikle şirketin yazılımının izlediği bir insan kategorisini tanımlamak için "yıkıcı" terimini kullanması ışığında "kesinlikle mümkün" olduğunu söyledi.

2013 yılında İsrail'de bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi açtıktan sonra İsrail istihbaratının Filistinlileri hedef alan AI "suç öncesi" algoritmalarının bir parçası olarak Palantir'i kullandığına dair uzun süredir şüpheler bulunduğundan, Palantir'in, İsrail istihbaratıyla da bağları olduğu iddia ediliyor. Palantir İsrail'in şu anki başkanı Hamultal Meridor, daha önce bir beyin-makine arayüzü organizasyonu kurmuştu ve Birleşik Devletler'de casusluk geçmişi olan Unit 8200 ile derin bağlantıları olan Verint'te (eski adıyla Comverse Infosys) web istihbaratının kıdemli direktörüydü. NSA tarafından ABD telekomünikasyon sistemine ve büyük Amerikan teknoloji şirketlerinin popüler ürünlerine bir "arka kapı" eklemek için sözleşmeli olarak çalışan iki şirketten biriydi.

Yukarıdakiler göz önüne alındığında, Peter Thiel'in 2018'de, kendisini ABD'deki kitlesel saldırılara teknolojik bir çözüm olarak pazarlayan Unit 8200 bağlantılı start-up Carbyne'ı finanse etme kararı, Thiel'in bir süredir şu anda kamuya açık olan çabalarını beklediğini güçlü bir şekilde gösteriyor. Trump yönetimi, “akıl hastalığı” ve “şiddet eğilimi” belirtileri gösteren Amerikalıları izlemek ve hedeflemek için “suç öncesi” teknolojiyi kullanacak.

ORWELL'İN BİLE TAHMİN EDEMEYECEĞİ BİR KABUS

Ağustos ayının başlarında, El Paso Walmart'taki saldırının ardından Başkan Trump, büyük teknoloji şirketlerini potansiyel toplu saldırganları harekete geçmeden önce tespit ederek "toplu cinayetleri başlamadan durdurmak" için Adalet Bakanlığı ile işbirliği yapmaya çağırdı. Trump'ın fikirleri ayrıntılar konusunda yetersiz olsa da, şimdi sivil elektronik cihazlardan toplanan verileri "nöro-davranışsal" uyarı işaretlerini belirlemek için kullanacak ve böylece artan gözetim ve potansiyel olarak tutuklama için "potansiyel tetikçileri" işaretleyecek yeni bir hükümet kurumu oluşturacak yeni bir teklif var. 

Eski NBC Universal başkanı ve General Electric'in başkan yardımcısı Robert Wright tarafından yönetilen vakıf tarafından önerilen bu yeni ajans, Sağlık İleri Araştırma Projeleri Ajansı (HARPA) olarak bilinecek ve Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı'ndan (DARPA) sonra modellenecekti. 

Washington Post tarafından yakın zamanda detaylandırılan teklife göre, HARPA'nın amiral gemisi programı “Güvenli Ev” (Zihinsel Aşırılıkların Üstesinden Gelmeye Yardımcı Olarak Anormal Ölümcül Olayları Durdurmak) olacak, “nöropsikiyatrik şiddetin erken teşhisi için yüksek özgüllük ve hassasiyete sahip çığır açan teknolojileri”, özellikle “yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı gelişmiş analitik araçları” kullanacak.

Program dört yıl içinde tahmini 60 milyon dolara mal olacak ve  kimin bir tehdit olabileceğini belirlemek için sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından sağlanan bilgilerin yanı sıra, "Apple Watches, Fitbits, Amazon Echo ve Google Home" ve diğer tüketici elektronik cihazlarından gelen verileri kullanacak.

Washington Post, Başkan Trump'ın teklife "çok olumlu" tepki verdiğini ve "konsept üzerinden satıldığını" bildirdi. Post ayrıca Wright'ın cumhurbaşkanının kızı Ivanka'yı "teklifin en etkili savunucusu olarak gördüğünü ve daha önce kendisine HARPA hakkında bilgi verdiğini" kaydetti. Ivanka daha önce, babasının 2017'de bir kimyasal silah saldırısının ardından Suriye'yi bombalama kararı da dahil olmak üzere bazı politika kararlarının arkasındaki itici güç olarak anılmıştı.

Liz Fed -Robert Wright tarafından yönetilen ve HARPA ve “Güvenli Ev” teklifini oluşturan Susan Wright Vakfı'nın başkanı- The Post'a, teklifin DARPA'yı taklit ettiğini çünkü “DARPA çalışan mükemmel bir model. Ulusal güvenlik için dünyadaki en dönüştürücü yetenekleri geliştirdiler… Elimizdeki araçları ve teknolojileri geliştirmek ve hayat kurtarmak için kullanmıyoruz.”

Fed ayrıca, DARPA'nın teknolojik yaklaşımının sağlık alanında henüz uygulanmadığını ileri sürdü. DARPA'ya aşina olan herkes için, özellikle DARPA, N3 programının bir parçası olarak bir "beyin-makine arayüzü" biçiminde "zihinsel sağlık" sorunlarına yönelik kendi çözümünü geliştirdiği için, bu tür iddialar hemen yüksek sesle alarm zilleri çalmalıdır.

Bu program, raporlara göre, beyne hem okumak hem de yazmak için "invaziv olmayan ve "küçük ölçüde" istilacı sinirsel arayüzler içeriyor" "algılarını bulandırarak" ve "korku, arzu ve deneyimlerle ilgili yapay anıları doğrudan beyne programlayarak" askerleri "savaşın duygusal suçluluğundan" uzaklaştırmaya yardımcı oluyor. N3, Amerikan askerlerinin hünerlerini geliştirmeyi amaçlasa da, aynı zamanda "Anksiyete, PTSD ve majör depresyon gibi psikiyatrik bozuklukları tedavi etmek için kafatasına küçük, implante edilmiş bir çip geliştirmek" isteyen DARPA'nın Gelişen Tedaviler için Sistem Tabanlı Nöroteknoloji (SUBNETS) projesini gerçekleştirmenin bir aracı olarak kullanılmaya da ayarlanmıştır. 

HARPA'nın önde gelen bilimsel danışmanının DARPA'nın "ulusal güvenlik için doğal sistemlerin gücünden yararlanmak için biyoloji, mühendislik ve bilgisayar bilimlerini birleştiren" Biyolojik Teknolojiler Ofisi'nin (BTO) eski direktörü ve kurucusu Dr. Geoffrey Ling olduğu göz önüne alındığında, DARPA'nın SUBNETS ve N3 gibi nörolojik odaklı araştırma programlarının HARPA'nın portföyüne katlanması muhtemel görünüyor ve bu da önerilen ajansın ruh sağlığına yaklaşımını gerçekten çok sorgulanabilir hale getiriyor.

Hem DARPA'nın hem de potansiyel olarak HARPA'nın ruh sağlığına yaklaşımının distopik doğasının yanı sıra, Trump yönetiminin yapay zeka, veri madenciliği ve toplu gözetime dayalı suç öncesi teknolojiyi uygulayarak ABD'deki tkitlesel silahlı saldırı olaylarını ele alma hamleleriyle ilgili ciddi endişeler var. Palantir gibi şirketler ve eski Unit 8200 görevlileri tarafından yönetilen çok sayıda İsrailli teknoloji start-up'ı sayesinde zaten bunu bekleyen teknolojiler.

Carbyne - hem Trump yönetimiyle hem de İsrail istihbaratıyla olan bağlarıyla - ve Mossad bağlantılı Gabriel gibi şirketler de kendilerini kitlesel katliamlara “teknolojik” çözümler olarak pazarlarken, aynı zamanda toplu veri toplama ve çıkarma için gizli araçlar olarak ikiye katlandığında, sonuç o kadar eksiksiz ve o kadar distopik devasa bir gözetim sistemidir ki, George bile Orwell'in kendisi bunu tahmin edemezdi.

Başka bir felaket kitlesel saldırı veya kriz olayının ardından, bu “çözümleri”, yalnızca Jeffrey Epstein ile değil, aynı zamanda bir dizi suçla ve iç muhalefeti ve olası muhalifleri ezmek için korkunç bir plan tarihiyle de bağlantılı olan ağ tarafından korkmuş bir Amerika  Birleşik Devletleri halkına zorla kabul ettirmek için muhtemelen saldırgan çabalar izleyecektir.


<<<Önceki                  Sonraki>>>


Whitney Webb, 6 Eylül 2019, MintPress


(Whitney Webb, Şili merkezli MintPress News gazetecisidir. Global Research, EcoWatch, Ron Paul Institute ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Birkaç radyo ve televizyon programında yer almış ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanmıştır.)


Seçkin Deniz, 19.07.2022, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı