22 Ağustos 2021 Pazar

SA9337/SD2166: Şantaj Devleti: Jeffrey Epstein, Trump Mentoru ve Reagan Dönemi'nin Karanlık Sırları- 2

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız çalışma, Şili merkezli MintPress News'te gazetecilik yapan, Global Research, EcoWatch, Ron Paul Enstitüsü ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunan, Radyo ve televizyonda çok sayıda yayına katılan ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanan Whitney Webb 'e aittir ve çocuk istismarcısı, pazarlamacısı Jeffrey Epstein'i merkeze alarak Amerika Birleşik Devletleri'nde ve İsrail'de Başkanların, Başbakanların, Bakanların, CIA-FBI-MOSSAD gibi istihbarat örgütlerinin, Rothschild ailesi de dahil olmak üzere iş adamlarının da bulunduğu, çocukların ana meta olduğu seks ticareti ve şantajların karanlık dünyasına odaklanmaktadır. Yaptığı araştırmayı Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlığı altında yayınlayan Whitney Webb, geçmişi 100 yıldan önceye kadar dayanan skandalı şöyle özetlemektedir: "Tek bir siyasi parti, istihbarat ajansı veya ülkenin işi olmaktan çok, Epstein'a bağlı ağın ortaya koyduğu güç yapısı, çocukları daha fazla güç, kontrol ve servet elde etmek için kullanmak ve istismar etmek isteyen bir suç girişiminden başka bir şey değildir." Ana akım denen medya organlarının görmezden geldiği bu iğrenç ilişkiler ve şantaj ağının herkes tarafından bilinmesi için yayınladığımız bu araştırmanın, Masonik/Satanist bu çetenin bütün faaliyetlerinden zarar gören insanlık için yararlı olduğunu düşünüyoruz.
Seçkin Deniz, 22.08.2021

Government by Blackmail: Jeffrey Epstein, Trump’s Mentor and the Dark Secrets of the Reagan Era

"Hem çocukların kötü niyetli istismarı hem de şantaj yoluyla devlete ürkütücü etkileri açısından dehşete düşüren bu nahoş ittifaklar ağı, Yasak Dönemi'nden Trump Çağı'na kadar ABD'nin siyasi tarihine parlak bir ışık tutuyor."

Reşit olmayanların seks ticaretiyle ilgili federal suçlamalarla hapiste olan milyarder Jeffrey Epstein, 6 Temmuz'da tutuklanmasından sonraki haftalarda medyanın ilgisini çekmeye devam etti. Medyanın bu ilgisinin devam etmesinin bir nedeni, Epstein'ın istihbarat servisleriyle iddia edilen ilişkisi ve Epstein'ın on yıllardır yürüttüğü cinsel şantaj operasyonunun gerçek boyutuyla ilgili yeni bilgilerden kaynaklanıyor.



Özel fotoğraf | grafik; Claudio Cabrera 

MintPress'in geçen hafta bildirdiği gibi, Epstein bu sefil operasyonu bu kadar uzun süre yürütebildi çünkü onunki, 1950'lerde ve belki de daha önce başlayan çok daha eski, daha kapsamlı bir operasyonun yalnızca en son versiyonuydu.

Epstein operasyonu, İlk olarak mafya bağlantılı içki baronu Lewis Rosenstiel ile ve daha sonra Rosenstiel'in himayesindeki ve Donald Trump'ın gelecekteki akıl hocası Roy Cohn ile başlayan, organize suç unsurları, güçlü Washington politikacıları, lobiciler ve "fixers-işbitiriciler" ve hem istihbarat ile hem de FBI ile açık bağlantılara sahip, hepsi aynı ağa bağlı çocuklara yönelik birçok cinsel şantaj operasyonundan sadece biri.

“Jeffrey Epstein Skandalı: Başarısız Olamayacak Kadar Büyük” başlıklı bu serinin II. Bölümü olan bu raporda, Cohn'un, I. Bölüm'de tartışılan, kötü şöhretli mafya figürü Meyer Lansky liderliğindeki aynı organize suç ağıyla yakından bağlantılı olan Reagan yönetimiyle yakın bağlarını inceleyeceğiz.

İran Contra skandalında kilit rol oynayan bir grup Reagan yetkilisi ve ortağı olan “İran Contra” ağı özellikle önemlidir. Yıllardır nispeten bilinmemesine rağmen, aynı ağdaki birçok kilit isim ve Orta Amerika Kontra paramiliterlerine para akıtmakla uğraşan CIA için çeşitli cepheler, cinsel sömürü ve cinsel şantaj çetelerinde kullanmak amacıyla reşit olmayanları da kaçırıyorlardı.

Bu halkalardan birkaçı, yıllar içinde şu ya da bu noktada, Washington lobicisi Craig Spence tarafından yürütülen “call boy ring”den, Cumhuriyetçi ajan Larry King tarafından yürütülen Franklin çocuk seks ve cinayet çetesine, 1980'lerin sonlarında Katolik yardım kuruluşu Covenant House'u saran skandala kadar manşetlere taşındı.

Yine de, bu raporun göstereceği gibi, tüm bu halkalar - ve daha fazlası - Reagan Beyaz Saray ile bağlantılı ve Roy Cohn ile bağlantılı kilit isimleri içeren aynı ağa bağlıydı; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tehlikeli ve güçlü pedofiller tarafından sömürülmeleri için ABD'de ve hatta Orta Amerika'da çocukların ticaretini içeren sefil cinsel şantaj operasyonlarının ve seks halkalarının gerçek kapsamını ortaya koyuyor.

Hem çocukların kötü niyetli istismarı hem de şantaj yoluyla devlete ürkütücü etkileri açısından dehşete düşüren bu nahoş ittifaklar ağı, Yasak Dönemi'nden Trump Çağı'na kadar ABD'nin siyasi tarihine parlak bir ışık tutuyor. Trump, Jeffrey Epstein davasıyla ilgili daha fazla bilgi gün ışığına çıktıkça bir gerçek daha da netleşti.

“Roy şehirdeki herkesi ele geçirebilir”

Donald Trump 2015'te siyaset sahnesine çıktığından beri, akıl hocası Roy Cohn'un mirası (ve Cohn'un himayesindeki en ünlü kişi üzerindeki etkisi) yeni medyanın ilgisini çekmeye başladı. Trump'ın yükselişinin ardından Cohn'la ilgili profillerin çoğu, yalnızca Cohn'un geçmiş tarihinin belirli belirsiz yönlerine, özellikle de New York organize suç örgütlerinin önde gelen figürleriyle olan ilişkisine, yozlaşmış anlaşmalarına ve nihayetinde barodan çıkarılmasına odaklandı. Bu tasvirlerden bazıları, Cohn'u politik olarak iktidarsız olarak etiketleyecek kadar ileri gitti.

Cohn'un kariyerinde oldukça büyük bir ahlaksızlık ile uğraştığı bilinmesine rağmen, adamın bu tür tasvirleri medya ve siyasetteki en önde gelen kişilerden bazılarının yanı sıra ünlüler kadrosunu da içeren rakipsiz bir güce sahip bir etki makinesi yarattığını not etmekte başarısız oluyorlar. Cohn, sayısız ünlü, ünlü politikacı ve siyasi ajanla yakından ilişkiliydi.

Yıllar boyunca verdiği doğum günü partilerinin çoğu, sanatçı Andy Warhol, moda tasarımcısı Calvin Klein ve komedyen Joey Adams gibi ünlü isimlerin yanı sıra ve aralarında eski New York Belediye Başkanı Abraham Beame ve Brooklyn'den Meclis Üyesi ve geleceğin Senatörü Chuck Schumer dahil olmak üzere önemli siyasi figürlerin ilgisini çekti1979'da, Cohn'un özel doğum günü pastasını deviren şu anki Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun annesi Margaret Trudeau doğum günü partisine katıldı; ve tabii ki 1970'lerin ortalarında Cohn'un himayesine giren Donald Trump, Cohn'un onuruna düzenlenen sosyal etkinliklerde sık sık yer aldı.

Cohn'un münhasır partilerine davet edilen politikacıların, gazetecilerin ve ünlülerin, "Cohn'un 'iyilik bankasında' açık hesapları olan" kişiler olduğu ve 1950'lerden 1980'lere kadar süren cinsel şantaj operasyonlarına yoğun bir şekilde maruz kaldığı söylendi.

Cohn'un ünlü arkadaşlıklarının çoğu, Vanity Fair tarafından "70'lerin hedonizminin baş döndürücü merkez üssü, güzel insanların disko serası, bitmeyen kokain ve her türlü seks." şeklinde tanımlanan New York'un ünlü ve mükemmel gece kulübü Studio 54 ile olan ilişkisi ve sık sık oralarda görünmesi ile gelişti. Cohn, uzun süredir kulübün sahipleri Steve Rubell ve Ian Schrager'ın avukatıydı.

Studio 54 ortaklarından Steve Rubell ve Roy Cohn (solda), 2 Kasım 1979'da Manhattan'daki ABD Bölge Mahkemesi dışında gazetecilere açıklama yapıyor. Fotoğraf | AP

Cohn'un en yakın arkadaşları arasında, Cohn'un kamuoyunda sık sık “nişanlısı” olarak bahsettiği ve daha sonra ABD Bilgi Ajansı başkanı Chad Wick ve Reagan Beyaz Saray'daki diğer yüksek rollerle tanıştırdığı Barbara Walters vardı. Ancak Walters, uzun süredir New York Times köşe yazarlığı yapan, New York Magazine yazarı William Safire, The New York Herald Tribune, NBC ve ABC'den George Sokolsky ve New York Times'ın genel yayın yönetmeni Abe Rosenthal'ın da aralarında bulunduğu Cohn'un medyadaki bir grup güçlü arkadaşından sadece biriydi.

Sokolsky, hem Cohn'un hem de bu araştırma dizisinin I. Bölümünde anlatılan Cohn'un cinsel şantaj operasyonuna dahil olan eski FBI direktörü J. Edgar Hoover'ın özellikle yakın bir arkadaşıydı. Sokolsky, birkaç yıl boyunca Cohn ile birlikte Komünizme Karşı Amerikan Yahudi Birliği'ni yönetti ve organizasyon o yönetimden ayrıldıktan sonra Onur Madalyası'na Sokolsky'nin adını verdi. 

Cohn ayrıca medya patronu Rupert Murdoch'un avukatı ve arkadaşıydı ve New York Magazine'e göre, “Roy ne zaman bir hikayenin durdurulmasını, bir öğenin eklenmesini veya hikayenin istismar edilmesini isterse, Murdoch'u arardı;” ve Murdoch New York Post'u satın aldıktan sonra, Cohn "gazeteyi kişisel kılıcı olarak kullandı."

Ölmüş gazeteci Robert Parry'ye göre Murdoch ve Cohn arasındaki dostluk ilk olarak İsrail'e karşılıklı destekleri sayesinde başladı. Cohn ayrıca medya etkisi yaratmak için liseden beri arkadaşı olan Si Newhouse Jr.'dan destek aldı. Newhouse, şu anda Vanity Fair, Vogue, GQ, The New Yorker ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çok sayıda yerel gazetenin yanı sıra kablolu televizyondaki büyük ilgi alanlarını içeren medya imparatorluğunu kontrol etti.

New York Magazine ayrıca, “Cohn, 80'lerin başında etkisini Newhouse yayınlarında kendisi ve Mafya müşterileri için iyilik sağlamak için kullandı” dedi. Newhouse'a ek olarak, Cohn'un diğer lise arkadaşları Generoso Pope Jr. ve Richard Berlin daha sonra sırasıyla National Enquirer ve Hearst Corporation'ın sahibi oldular. Cohn ayrıca, Rupert Murdoch ile birlikte Jeffrey Epstein ile arkadaş olmaya devam edecek olan başka bir medya patronu Mort Zuckerman'ın yakın arkadaşıydı.

The National Review ve Firing Line'dan gazeteci William Buckley gibi Cohn'un medya sırdaşları, Cohn'u anonim bir kaynak olarak kullanarak sütunlarında sık sık Cohn'un siyasi düşmanlarına -özellikle uzun süredir Manhattan Bölge Savcısı olan Robert Morgenthau'ya –saldırdılar.

Tarihçi George Nash'in bir zamanlar "Amerikan muhafazakarlığının önde gelen sesi ve onun ilk büyük ekümenik figürü" olarak adlandırdığı Buckley, Cohn'un çete bağlantılı müşterisi ve 1966'da Cohn tarafından yönetilen Komünizme Karşı Amerikan Yahudi Birliği'nden “Yüce Komutan” Lewis Rosenstiel ile birlikte George Sokolsky Onur madalyasını aldı.

LIFE dergisindeki 1969 tarihli bir makaleye göre, Buckley daha sonra Cohn'un nüfuz sahibi olduğu ve başkanı Cohn'un kendi seçtiği bir bankadan lüks bir tekne satın almak için büyük bir indirimle 65.000 dolarlık kredi aldı.

Buckley - Barbara Walters, Alan Dershowitz ve Donald Trump ile birlikte -daha sonra 1986'daki barodan çıkarma duruşmaları sırasında Cohn için karakter tanıkları olarak hizmet edecek ve Buckley dışındakilerin tümü daha sonra Jeffrey Epstein ile olan ilişkileri yüzünden tartışmalara konu olacaktı.

Bunun gibi bağlantılarla, Stanley Friedman'ın - New York belediye başkan yardımcısı olarak görev yaparken daha sonra komisyon ve rüşvet skandalı nedeniyle hapsedilen Cohn'un hukuk ortağı- 1980'de gazeteci Marie Brenner'a “Roy şehirdeki herkesi ele geçirebilir” demesine şaşmamalı.

Politik olarak her yerde ve çok eşli

Roy Cohn'un "iyilik bankası" ve yeraltı suç dünyası, zengin ve ünlüler ve en iyi medya etkileyicileri arasında bir bağlantı olarak benzersiz konumu, onu hesaba katılması gereken bir güç haline getirdi. Yine de, hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerdeki lider figürlerle olan siyasi bağlantıları ve diğer figürlerin yanı sıra uzun süredir FBI Direktörü J. Edgar Hoover ile olan yakın ilişkisi, onu ve karanlık sırrını hayatının büyük bölümünde “dokunulmaz” yaptı.

Politik etkisinin çoğu 1950'lerde oluşmuş olsa da, Cohn Ronald Reagan'ın yükselişiyle daha da güçlendi. Cohn, Demokrat Parti ile olan ilişkisini yaşamı boyunca sözde korumuş olsa da, Cumhuriyetçi adaylar için iyi bilinen bir “iş bitirici”ydi ve bu, Ronald Reagan'ın 1976 ve 1980 başkanlık kampanyaları sırasında aşırıya kaçan rollerinde açıkça görülüyor.

Cohn, 1980 kampanyası sırasında Liberal Parti'nin genel merkezinin kapısına bir bavulun içine tıkıştırılmış yüksek miktarda rüşvet bırakması için kötü bir şekilde talimat verdiği bir başka proteini olan Roger Stone ile tanışacaktı. Bu kampanya sırasında Cohn, Stone'un ortağı ve daha sonra Trump'ın 2016 kampanya yöneticisi olan Paul Manafort ile de tanışacak ve her ikisini de Donald Trump ile tanıştıracaktı.

Cohn'un hukuk ortağı Tom Bolan da Reagan kampanyasında etkili bir güçtü ve daha sonra 1980'de Reagan'ın geçiş ekibine başkanlık etti. Reagan daha sonra bir arkadaşı olarak gördüğü Bolan'ı, hükümetin kalkınma finansmanı kurumu olan Overseas Private Investment Corporation'ın direktörlüğüne atadı; Bolan, aynı zamanda hem 1980 hem de 1984'te Reagan kampanyasında New York finans eş başkanıydı.

Bolan ayrıca William F. Buckley Jr., Donald Trump ve Rupert Murdoch gibi Cohn'un çevresindeki diğer kişilere de yakındı. Ayrıca Bolan, müstakbel FBI Direktörü Louis Freeh de dahil olmak üzere daha sonra etkili olacak birkaç kişi için federal yargıçlıkların güvence altına alınmasında etkili oldu. Cohn ayrıca, Donald Trump'ın kız kardeşi Maryanne Trump Barry de dahil olmak üzere federal yargıç olarak atanan müşterilerin arkadaşlarını elde edebildi. Barry federal yargıç olarak atandıktan sonra, Trump Cohn'u aradı ve kız kardeşi adına ipleri elinde tuttuğu için teşekkür etti.

Cohn'a Reagan yönetiminde halka açık bir pozisyon verilmemiş olsa da, o yalnızca Reagan kampanyaları sırasında gölgelerde çalışan “pis bir düzenbaz” değildi. Aslında, o zamanlar Reagan'ın 1980 kampanyasının iletişim direktörü ve daha sonra CIA direktörü William Casey de dahil olmak üzere, kampanyanın daha görünür yüzlerinden bazılarıyla yakın çalıştı.

Christine Seymour'a göre -Cohn'un 1960'ların sonlarından 1986'daki ölümüne kadar, onun çağrılarını dinleyen uzun süreli santral operatörü- Casey ve Cohn yakın arkadaşlardı ve 1980 kampanyası sırasında Casey "neredeyse her gün Roy'u aradı".

Seymour ayrıca Cohn'un en sık görüştüğü telefon arkadaşlarından ve en yakın arkadaşlarından birinin Nancy Reagan olduğunu ve onun da müşterilerinden biri olduğunu kaydetti. Kocası üzerindeki etkisi iyi bilinen Reagan, Cohn'a o kadar yakındı ki, onu "kocasını AIDS araştırmaları için daha fazla fon aramaya teşvik etmeye" götüren şey, büyük ölçüde Cohn'un AIDS'ten ölmesiydi.

Cohn'un ölümünden önce, Reagan yönetiminin dönemin AIDS krizine karşı iyi belgelenmiş "yanıt vermemesine" rağmen Nancy ve kocası Ronald, özel bir deneysel AIDS tedavi programında yerini aldı. Ronald Reagan aynı zamanda Cohn'un bir arkadaşıydı ve ölmüş olan gazeteci Robert Parry'ye göre, başkanlığı boyunca "Beyaz Saray etkinliklerine davetler, kişisel teşekkür notları ve dostça doğum günü dilekleri de dahil olmak üzere Cohn'a cömert iyilikler yaptı".

Reagan'ın evanjelik sağa yüksek düzeyde kur yaptığı ve başkan olarak “aile değerlerini” desteklediği göz önüne alındığında, yalnızca kendisinin değil, aynı zamanda yakın çevresinin Cohn ile yakın bağları tuhaf görünebilir. Ancak Reagan, Cohn gibi, Cohn'un müşterileri ve Cohn'un akıl hocası Lewis Rosenstiel'e yakın Mafya figürlerinin iştirakleri arasında bulunan aynı organize suç gruplarıyla derin bağlara sahipti (bkz. I. Bölüm ).

Cohn'dan farklı olarak, Reagan'ın akıl hocası Lew Wasserman'ın mafyayla yakın bağları vardı. MCA'nın uzun süredir başkanı olan tanınmış Hollywood kralı Wasserman, yalnızca Reagan'ın film ve televizyon kariyerini yapmakla kalmayıp, aynı zamanda daha sonra Reagan'ın siyasi kariyerini başlatan Screen Actors Guild'in başkanı olma yolundaki başarılı girişimini desteklemesiyle tanınıyor. Buna ek olarak, MCA, Reagan'ın 1966'daki başarılı valilik teklifinin önemli bir finansörüydü ve Reagan başkan olduktan kısa bir süre sonra, yönetimi  MCA'nın organize suçla bağlarına yönelik büyük bir Adalet Bakanlığı (DOJ) soruşturmasını tartışmalı bir şekilde kapattı.


Ronald Reagan, ortada, A.C. Lyles ve Lew Wasserman, sağda. Fotoğraf | AC Lyles

Wages of Spin II: Bring Down That Wall'da Reagan'ın MCA ile bağlarını araştıran bir belgesel yapımcısı olan Shawn Swords'a göre:
"Ronald Reagan bir fırsatçıydı. Tüm kariyeri, bir yanılgı olan - Wasserman ve [MCA kurucusu] Jules Stein, Reagan'ın uysal olduğunu, ona istediklerini yaptırabilmekle övünüyorlardı... Reagan'ın [organize] suça karşı sert olmasıyla ilgili şey - MCA tarafından yönlendirildi.”
Swords'un bu ilişkiyi karakterize etmesi, Reagan'ı "herhangi bir şey için tekliflerini yerine getiren tam bir MCA kölesi" olarak nitelendiren, gizliliği kaldırılmış bir DOJ belgesinde atıfta bulunulan isimsiz bir Hollywood kaynağı tarafından destekleniyor.

Wasserman'a organize suçun hangi unsurları bağlıydı? Lew Wasserman genç bir adamken Moe Dalitz tarafından yönetilen Mayfield Yol Çetesine katıldı, FBI'a göre Lansky'nin suç girişiminde güçlü bir figür olan Meyer Lansky'nin yakın bir arkadaşıydı, Yahudi mafya üyeleri arasında Lansky'den sonra ikinci sıradaydı.

Lew Wasserman daha sonra babası Dalitz'in avukatı olan Edith Beckerman ile evlenecekti. Wasserman'ın en yakın arkadaşı ve avukatı Sidney Korshak'ın da Dalitz ile yakın bağları vardı ve bir zamanlar Acapulco Towers Hotel'de Lansky ile ortaktı. Özellikle, New West dergisi 1976'da Korshak'ın “Meyer Lansky'nin mantıklı halefi” olduğunu belirtti. Bir avukat olarak Korshak, Roy Cohn'a benzer bir niş sığdırdı ve organize suç ile saygın toplum arasındaki köprü olarak ün kazandı.

Ayrıca, Adalet Bakanlığı'nın Gambino suç ailesinin etkili bir üyesi olan Salvatore Pisello'nun devasa eğlence şirketiyle iş yaptığını öğrenmesinin ardından, Reagan yönetiminin bozduğu MCA'ya yönelik DOJ soruşturmasının teşvik edildiği bildirildi. O zaman, Gambino suç ailesinin patronu Paul Castellano, Roy Cohn'un müşterisiydi.

Cohn, Murdoch ve Kontralar

Cohn'un Reagan yönetimindeki etkisi ve Reagan ailesi ve yakın çevresiyle olan dostluğu kabul edilmiş olsa da, Cohn'un CIA'in İran-Kontra olarak bilinen daha büyük skandalın parçası olan gizli propaganda çabalarına nasıl yardım ettiği daha az biliniyor.

Basın üzerindeki etkisi daha önce ayrıntılı olarak açıklanan Cohn, ABD Bilgi Ajansı direktörü Chad Wick ile yakın ilişkiler kurdu, hatta Wick'in onuruna muhafazakar basındaki etkili isimlerin yanı sıra temsilcilerin ve senatörlerin de katıldığı bir öğle yemeğine ev sahipliği yaptı. Kısa bir süre sonra, o zamanki CIA Direktörü ve Cohn arkadaşı William Casey, Reagan'ın Latin Amerika politikalarına, Contra paramiliterlerinin desteği de dahil olmak üzere, kamuoyu desteğini artırmayı amaçlayan kapsamlı bir halkla ilişkiler kampanyasına öncülük ediyordu.

Bu yerel propaganda çabası teknik olarak yasa dışıydı ve CIA'in, başarısızlık riskini en aza indirmek için işi özel sektöre devretmesini gerektiriyordu. Robert Parry'nin 2015'te bildirdiği gibi, Wick çaba için özel fon sağlanmasında başı çekti ve Wick'in özel destek bulacağına söz verdikten sadece birkaç gün sonra Cohn, yakın arkadaşı medya patronu Rupert Murdoch'u Beyaz Saray'a getirdi.


Reagan, 1983'te Oval Ofis'te Rupert Murdoch, ABD Bilgi Ajansı Direktörü Charles Wick ve Roy Cohn ile bir araya geldi. Fotoğraf | Reagan başkanlık kütüphanesi

Parry daha sonra, bu toplantıdan sonra, "1987'deki İran-Kontra skandalı sırasında ve daha sonra Reagan Kütüphanesinden yayınlanan belgelerin, Murdoch'un kısa süre sonra propaganda kampanyası için özel finansman kaynağı olarak görüldüğünü gösterdiğini" kaydetti.

Bu ilk görüşmeden sonra Murdoch, Casey tarafından yönlendirilen bu propaganda çabasının en büyük medya müttefiki oldu ve aynı zamanda Reagan Beyaz Saray'a giderek daha yakın hale geldi. Sonuç olarak Murdoch, Reagan'ın politikalarından ve yönetimle olan dostluğundan büyük ölçüde yararlandı; bu, Murdoch'un ABD medya varlıklarını artırmasına ve 1987'de Fox Broadcasting Corporation'ı yaratmasına izin verdi.

"Siyah smokinli adam"

Roy Cohn, aynı anda çocukları istismar eden ve sömüren cinsel şantaj operasyonları yürüten Reagan yönetimine yakın olan tek kişi değildi. Aslında, hepsi CIA Direktörü William Casey ve Cohn'un diğer yakın dostları ve sırdaşlarıyla doğrudan bağlantıları olan birkaç isim vardı.

Bu kişilerden biri, 60 Minutes'ın başkentteki etkisinden dolayı bir zamanlar “seçilmemiş gölge hükümet” olarak adlandırdığı, Washington merkezli güçlü halkla ilişkiler firması Hill and Knowlton'ın eski başkanı ve CEO'su Robert Keith Gray'di. Washington Post'a göre, Gray "Washington'da en çok aranan lobicilerden biriydi" ve bir Post muhabiri onu şöyle tanımlamıştı: 
"Bu kasabada bir tür efsane,...siyah smokinli, kar beyazı saçlı ve elmas gibi bir gülümsemeye sahip adam."
Ancak Gray, güçlü bir halkla ilişkiler yöneticisinden çok daha fazlasıydı. Daha önce hem Dwight D. Eisenhower hem de Richard Nixon'ın yakın danışmanı olan Gray, Washington'daki 1974 tarihli bir rapora göre "altı haneli rulolar halinde para toplayan" çok başarılı bir Cumhuriyetçi bağışçıydı. İlk olarak Reagan'ın başarısız 1976 başkanlık kampanyası sırasında ve daha sonra 1980'de Reagan'ın kampanyası sırasında iletişim direktör yardımcısı olarak Ronald Reagan'ın yakın çevresi olacak kişiyle yakın temas kurdu. İkinci pozisyon, onun doğrudan daha sonra CIA direktörü olan William Casey altında çalıştığını görecekti.

Gray, Reagan'ın Açılış Komitesi'nin eş başkanlığına devam edecek ve ardından Suudi silah tüccarı Adnan Khashoggi ve hedge fon yöneticisi Marc Rich de dahil olmak üzere birçok müşteriyi alarak PR işine geri dönecekti. Hem Kaşıkçı hem de Rich, bu raporun III. Bölümünde daha ayrıntılı olarak tartışılacaktır; Özellikle, İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'ın bir varlığı olan ve daha sonra Bill Clinton'ın cezai affı büyük ölçüde Michael Steinhardt gibi Mega Grup üyeleri ve Ehud Barak gibi İsrailli politikacılar tarafından düzenlenen Rich.

Gray ve Casey arasındaki bağlantı, sonra eski Nebraska eyalet senatörü müfettiş olan John DeCamp tarafından bildirildiği gibi, Gray'in CIA için gerçekleştirilen eşcinsel şantaj operasyonlarında uzman olması ve bu faaliyetlerde Roy Cohn ile işbirliği yapması özellikle önemlidir.  Cohn'un eski santral operatörü Christine Seymour'a göre, Reagan'ın 1980 başkanlık kampanyası sırasında, o zamanlar Gray'in patronu olan Casey, Roy Cohn'u "her gün" aradığı için, Cohn ve Gray muhtemelen birbirlerini iyi tanıyorlardı.

Gray, 1970'lerde Wilson'un kurduğu ve CIA'nın paravan şirket olarak kullandığı bir organizasyon olan Consultants International'ın yönetim kurulunda görev yapan, CIA ajanı ve Donanma İstihbarat subayı Edwin Wilson'ın bilinen bir ortağıydı. Wilson 1983'te yasadışı yollardan Libya'ya silah satarken yakalandıktan sonra Gray Wilson'dan uzaklaşmaya çalışsa da, gazeteci Peter Maas tarafından ortaya çıkarılan, Wilson'ın istihbarat kariyerine ilişkin Donanma incelemesi, Gray'in Wilson'ı "niteliksiz güven" sahibi bir adam olarak tanımladığını ve daha 1963'te Gray ve Wilson'ın "ayda iki ya da üç kez" profesyonel ilişki içinde olduklarını gösteriyordu.

Wilson'ın ana uzmanlığı, ABD istihbaratı adına gizlice mal sevkıyatı ve kaçakçılığı yapan paravan şirketler olmasına rağmen, eski ortağı ve CIA ajanı Frank Terpil'e göre, özellikle Watergate skandalı sırasında CIA için cinsel şantaj operasyonları yürüttü.

Terpil daha sonra yazar ve araştırmacı gazeteci Jim Hougan'a şunları söyledi:
"Tarihsel olarak, Wilson'un Ajans işlerinden biri, her iki meclisin [Kongre'nin] üyelerini gerekli olan herhangi bir yolla alt etmekti... Bazı insanlar cinsel fantezilerini bedenen yaşayarak kolayca zorlanabilirler.... Bu olayların bir anı, seçilen kameralar aracılığıyla kalıcı olarak kaydedildi…. Çekimden sorumlu teknisyenler … [vardı] TSD [CIA'nın Teknik Hizmetler Bölümü]. Habersiz porno yıldızları siyasi kariyerlerinde ilerlediler, bazıları hâlâ görevde olabilir.”
Terpil'e göre Wilson, operasyonunu lobici ve Kore istihbarat varlığı Tongsun Park'ın sahibi olduğu George Town Club'dan yürütüyordu. Washington Post'a göre Park, kulübü Kore Merkezi İstihbarat Teşkilatı adına "ABD'li politikacıları ve yetkilileri etkilemek için yasadışı bir çabanın birincil yolu olarak" kurdu. Wilson'ın sahadaki iddia edilen faaliyetleri sırasında George Town Club'ın başkanı Robert Keith Gray'di.

DeCamp daha sonra Wilson'ın faaliyetlerinin, Cohn'un McCarthy döneminde Lewis Rosenstiel ve J. Edgar Hoover ile birlikte yer aldığı aynı cinsel şantaj operasyonunun bir yan ürünü olduğunu bildirdi.

Peder Ritter ve onun favori gençleri

İddiaya göre Gray ve Wilson tarafından yürütülen operasyon, Cohn'un ağıyla veya dönemin etkili Amerikan politikacılarıyla bağlantılı tek cinsel şantaj operasyonu değildi. 1990'ların başında eski Başkan George Bush'un yakın bir arkadaşıyla bağlantılı olan başka bir pedofil ağı, Peder Bruce Ritter tarafından kurulan ve yönetilen Katolik yardım kuruluşu Covenant House'un bir iştiraki olarak yönetiliyordu.

1968'de Ritter, New York Başpiskoposluğundan Kardinal Francis Spellman'dan evsiz gençleri, erkekleri ve kızları Manhattan'daki evine götürmek için izin istedi. Bu dizinin I. Bölümünde belirtildiği gibi, Spellman pedofili ile suçlandı ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek rütbeli Katolik rahibi olarak hizmet ederken bilinen pedofilleri atadı. Spellman ayrıca, Roy Cohn'un yanı sıra hukuk ortağı Tom Bolan'ın yakın bir ortağı, müşterisi ve arkadaşıydı ve Spellman'ın Cohn'un “şantaj taraflarından” en az biri olarak görüldüğü iddia edildi. Ayrıca, LIFE dergisine göre Spellman'ın yeğeni Ned Spellman, Roy Cohn için çalıştı.

Ritter, Spellman ve Spellman'ın emrinde hizmet eden diğer rahipler gibi, sonunda, yanına aldığı reşit olmayan pek çok erkek çocukla cinsel ilişkiye girmek ve Covenant House fonlarını, sömürdüğü savunmasız gençlere cömert hediyeler ve ödemeler için harcamakla suçlandı.

Ritter'in kurbanlarından biri olan Darryl Bassile, rahibin genç erkekleri avladığının basın tarafından ifşa edilmesinden bir yıl sonra ona açık bir mektup yazdı:
“14 yaşındaki bir çocuğa arzularını dayatmakla yanıldın... Biliyorum ki bir gün hepimizi yargılayanın karşısına çıkacaksın ve o zaman artık inkar olmayacak, sadece gerçek olacak.”
Bilhassa, Ritter'in Covenant House'daki faaliyetleri 1989'da New York Post tarafından ifşa edildiğinde, hikayeyi yazan Post muhabiri Charles M. Sennott daha sonra, "laik güçlerin başpiskoposluk veya Fransiskenlerden daha fazla onu [Ritter] koruduğunu" belirtecekti.

Sennott'un haberi, diğer New York medya kuruluşlarındaki köşe yazarları, dönemin New York Valisi Mario Cuomo da dahil olmak üzere güçlü politikacıların yanı sıra Kardinal Spellman'ın halefi Kardinal John O'Connor tarafından şiddetle saldırıya uğradı. 

Bu "laik güçlerin", reşit olmayanlarla cinsel ilişkiye girmekten dolayı asla suçlanmayan ve yalnızca görevinden istifaya zorlanan zor durumdaki Ritter'in yardımına gelmesinin muhtemel nedeni, Covenant House ve Ritter'in kendisinin, Bush Sr.'nin Yale'deki oda arkadaşı ve Bush ailesinin uzun zamandır dostu olan Robert Macauley'e derinden bağlı olmalarıdır. Macauley, 1985'te yönetim kuruluna katıldıktan ve eski hükümet yetkilileri ve yatırım bankacıları da dahil olmak üzere birçok "zengin veya iyi bağlantıları olan insanları" getirdikten sonra, New York Times tarafından Covenant House bağış toplama için "araçsal" olarak tanımlandı.

George ve Barbara Bush, 22 Haziran 1989'da New York'taki Manastır Evi sakinleriyle buluşuyor. Peder Bruce Ritter arka planda oturuyor. Rick Bowmen | AP

Macauley'in kuruluşu olan ve daha sonra Orta Amerika'daki Kontralara para aktarmakla suçlanan AmeriCares Vakfı, Covenant House'un ana finansman kaynaklarından biriydi. AmeriCares danışma kurulu üyelerinden biri, Nixon ve Ford yönetimleri altındaki eski ABD hazine sekreteri ve aynı zamanda Kontralara yardım gönderen Nikaragua Özgürlük Fonu'nu da yöneten William E. Simon'dı.

AmeriCares'in doğrudan ABD istihbaratıyla çalıştığı da biliniyordu. Hartford Courant'ın 1991'de belirttiği gibi: "Çoğu istihbarat çalışması geçmişine sahip bilgili eski federal yetkililer, AmeriCares'in hassas uluslararası siyasi ortamlarda manevra yapmasına yardım ediyor."

Ayrıca, Ritter'ın Macauley'nin Connecticut mülkünü ziyaret ettiği ve Covenant House'dan istifa etmek zorunda kalana kadar AmeriCares Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı biliniyordu. Özellikle George H.W. Bush'un kardeşi Prescott da AmeriCares danışma kurulundaydı. George H.W.'den sonra Bush geçen yıl öldü, AmeriCares “sağlık odaklı yardım ve kalkınma örgütünün kurulmasında araç” olduğunu belirtti.

Ritter, hayır kurumuna sığınan dezavantajlı ve savunmasız gençleri avlayan bir sübyancı olarak ortaya çıkmadan yıllar önce, Covenant House, Başkan Ronald Reagan tarafından yoğun bir şekilde övüldü, Ritter'i ülkenin “isimsiz kahramanlarından” biri olarak nitelendiren 1984 tarihli Birliğin Durumu konuşmasında bile söz konusu oldu. 1985'ten 1989'a kadar Covenant House'un işletme bütçesi 27 milyon $'dan 90 milyon $'a yükseldi ve yönetim kurulunda IBM, Chase Manhattan Bank ve Bear Stearns'in üst düzey yöneticileri de dahil olmak üzere güçlü kişiler yer aldı.

Bu süre zarfında Covenant House, Kanada, Meksika ve Orta Amerika'nın başka yerlerinde de birçok ülkede şubeler açarak uluslararası bir organizasyona dönüştü. Orta Amerika'daki ilk şubesi Guatemala'da açıldı ve CIA'in başarısız Küba "Domuzlar Körfezi" işgalinde kullanılan birlikleri eğitmek için kullanılan bir CIA plantasyonu başkan Roberto Alejos Arzu tarafından yönetiliyordu.

Alejos Arzu aynı zamanda Nikaragua'nın ABD destekli eski diktatörü Anastasio Somoza'nın bir ortağı ve eski CIA Direktörü William Casey ve Roy Cohn'un hukuk ortağı Tom Bolan'ın da üye olduğu bir Katolik tarikatı olan Malta Şövalyeleri'nin bir üyesiydi. Alejos Arzu ayrıca AmeriCares için çalıştı ve birkaç Orta Amerika paramiliter grubuna bağlıydı.

DeCamp tarafından alıntılanan istihbarat topluluğu kaynakları, Covenant House'un Alejos Arzu liderliğindeki şubesinin ABD merkezli bir sübyancı çetesi için çocuk tedarik ettiğini iddia ediyor. Yıllar sonra, George H.W. Bush'un 1994'te eşi Barbara ile kişisel olarak gezdiği Guatemala'da ABD tarafından işletilen bir başka yardım kuruluşu olan Mi Casa, yaygın pedofili ve çocuk istismarı ile suçlandı.

“Washington'ın Jay Gatsby'si”nin Çöküşü

1980'lerde ABC Haber muhabiri olarak işini bıraktıktan sonra Craig Spence, önde gelen bir muhafazakar Washington lobicisi olarak başarıyı yakaladı. Spence, Haziran 1989'da, 1980'ler boyunca video ve ses kayıt cihazlarıyla dolu apartmanlarda çocukları ülkenin başkentindeki iktidar seçkinlerine pazarladığı ortaya çıktığında, servetinin dramatik bir şekilde değiştiğini görecekti. Benzer bir operasyonu yürüten Jeffrey Epstein gibi, Spence de genellikle Fitzgerald'ın ünlü romanı The Great Gatsby'nin gizemli, zengin figürü Jay Gatsby'ye benzetildi.

Spence hakkında yazılmış bir 1982 New York Times makalesinde şunlar yazıldı:

“Kişisel telefon rehberi ve parti konuk listeleri, Kongre, Hükümet ve gazetecilikte bir 'Kim Kimdir' oluşturur” ve Spence'in "müşterileri tarafından bildikleri kadar işe alındığını" belirtti. Spence, Times'ın "büyükelçilerden televizyon yıldızlarına, senatörlerden üst düzey Dışişleri Bakanlığı yetkililerine kadar ileri gelenlerle parıldayan" olarak tanımladığı cömert partiler düzenlediği de biliniyordu. Roy Cohn, William Casey ve Roy Cohn'un gazeteci arkadaşı William Safire, Spence'in şenliklerindeki diğer katılımcılardan sadece birkaçıydı.

"Bay Spence'e göre," diye devam ediyor Times makalesi, "Richard Nixon bir arkadaş. [Nixon'ın eski Başsavcısı] John Mitchell de öyle. [CBS gazetecisi] Eric Sevareid'e 'eski, sevgili bir arkadaş' deniyor. Senatör John Glenn 'iyi bir arkadaş' ve Peter Ustinov [İngiliz aktör ve gazeteci] 'eski, eski bir arkadaş'. Özellikle, Ustinov, 1990'da Epstein'ın sözde madamı Ghislaine Maxwell'in babası ve bilinen bir Mossad ajanı olan Robert Maxwell tarafından kurulduktan kısa bir süre sonra The European gazetesi için yazdı.

Times'ın, Spence'in hayran olduğu profilini yayınlamasından sadece yedi yıl sonra, "Reagan ve Bush yönetimlerinin kilit görevlileri, medya yıldızları ve üst düzey askeri subaylar için gösterişli partilerinin" "misafirleri tehlikeye atmak" için dinlendiği ortaya çıktı.

Washington Times tarafından yayınlanan bomba habere göre Spence, müşterileri arasında "hükümet yetkilileri, yerel olarak yerleşik ABD askeri görevlileri, işadamları, avukatlar, bankacılar, kongre yardımcıları, medya temsilcileri ve diğer profesyoneller" bulunan bir "eşcinsel fuhuş çetesi" ile bağlantılıydı. Spence ayrıca konuklarına şantaj yapmanın başka bir yolu olarak kokain teklif etti.

Habere göre, Spence'in evi "kontrol altındaydı ve iki yönlü gizli bir aynaya sahipti ve... o, ziyaretçileri daha sonra koz olarak kullanabileceği cinsel ilişkilerle karşılaştırarak tuzağa düşürmeye çalıştı." Washington Times'a konuşan bir adam, Spence'in evine bir limuzin gönderdiğini ve bunun onu "birkaç genç adamın onunla arkadaş olmaya çalıştığı" bir partiye götürdüğünü söyledi.

DeCamp'a göre Spence, şantaj partilerine katılanlara kokain gibi yasadışı uyuşturucuların yanı sıra küçük çocuklara seks teklif ettiği biliniyordu. Bir Reagan Beyaz Saray yetkilisi ve Spence'in ev sahipliği yaptığı partilere katılan bir Hava Kuvvetleri çavuşu da dahil olmak üzere diğer birçok kaynak, Spence'in evinin düzenli olarak casusluk yapmak ve misafirleri kaydetmek için kullandığı kayıt cihazlarıyla dolu olduğunu ve evinde ayrıca gizlice dinlemek için kullandığı iki yönlü bir ayna bulunduğunu doğruladı.

Haber ayrıca Spence'in ABD istihbaratıyla, özellikle de CIA ile olan bağlantılarını da belgeledi. Washington Times haberine göre, Spence "sık sık CIA için çalıştığıyla övündü ve bir keresinde "önemli bir CIA görevi olduğu için" bir süre ortadan kaybolacağını söyledi."

Ayrıca, "CIA'in onu "double-cross" yapıp öldürerek intihar süsü vermesine ilişkin endişelerini dile getirdiği için, teşkilat için yaptığı iddia edilen iş konusunda oldukça paranoyaktı. Washington Times'ın faaliyetleriyle ilgili haberinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra, Spence Boston Ritz Carlton'da ölü bulundu ve ölümü kısa sürede intihar olarak kabul edildi.

Washington Times haberi ayrıca, Spence'in CIA için ne yapmış olabileceğine dair bir ipucu sunuyor, çünkü Spence'in ABD askeri personelinin dahil olduğunu iddia ettiği bir operasyon olan El Salvador'dan ABD'ye kokain kaçırmaktan bahsettiğini iddia eden kaynaklara atıfta bulunuyor.

Spence'in bu yorumlarının zamanlaması, Spence'in güçlü bağlantıları ve CIA'nın İran Kontra skandalında silahlar için kokain takasına dahil olması göz önüne alındığında, yorumları parti konuklarını etkilemek için yapılan övünmelerden çok daha fazlası olabilir.

Bununla birlikte, Spence'i çevreleyen skandalın en kritik kısımlarından biri, George H.W. Bush yönetimi sırasında Beyaz Saray'a gece geç saatlerde, Washington Times'ın “call boys-arayan çocuklar” olarak tanımladığı genç adamlarla girebilmesiydi.



Spence daha sonra Beyaz Saray'daki kendisine ve "arayan adamlara" erişim sağlayan bağlantılarının "üst düzey" görevliler olduğunu ve özellikle George H.W. Bush'un o zamanki Ulusal Güvenlik Danışmanı Donald Gregg. Gregg 1951'den beri CIA'de çalışıyordu ve 1982'de o zamanlar başkan yardımcısı olan Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı olmak için istifa etti. Gregg, CIA'deki görevinden istifa etmeden önce, doğrudan William Casey'nin altında ve 1970'lerin sonlarında genç bir William Barr ile birlikte, 1975'ten itibaren CIA'i araştıran kongre Pike Komitesi ve Kilise Komitesi'nin duvarlarını örtmek için çalışmıştı. CIA'in "aşk tuzakları" ya da yabancı diplomatları kayıt cihazları ve iki yönlü aynalarla dolu gizli apartmanlara çekmek için kullanılan cinsel şantaj operasyonlarını araştırmakla görevliydiler.

Barr daha sonra Bush'un Başsavcısı olacak ve Trump'ın altında bir kez daha bu göreve yükselecekti. Ayrıca, Barr'ın babası CIA'in öncüsü olan Stratejik Hizmetler Ofisi (OSS) için çalıştı ve daha sonra Epstein'ın kovulduğu seçkin Dalton Okulu'nda öğretmenlik yapmak üzere, o zamanlar lise terk olan genç Jeffrey Epstein'ı işe aldı. Epstein'ı işe almadan bir yıl önce, Donald Barr seks köleliği hakkında bir bilim kurgu fantezi romanı yayınladı. Özellikle, Donald Barr'ın Epstein'ı işe aldığı yıl, oğlu CIA için çalışıyordu. Bill Barr, geçmişte Epstein'ı temsil eden aynı hukuk firmasında çalışmasına rağmen, Epstein davasından çekilme çağrılarını reddetti.

Donald Gregg, kızının, hem Roy Cohn'un hem de Cohn'un hukuk ortağı Tom Bolan'ın yakın sırdaşı ve arkadaşı olan muhafazakar gazeteci William Buckley'nin oğlu Christopher Buckley ile evlenmesi yoluyla Roy Cohn'un "etki makinesine" de bağlıdır.

Washington Times, Spence'in çocuk seks halkasıyla ilgili raporları, aynı zamanda, her yerde bulunan Roy Cohn'dan başka hiçbiriyle yakın bağlarını ortaya koymadığını da ortaya koyuyor. Skandalla ilgili ilk haber için Times'ın kaynaklarından biri, Spence'in evinde ağırladığı Roy Cohn için bir doğum günü partisine katıldığını ve CIA Direktörü William Casey'nin de katıldığını iddia etti. Spence'ın raporda ayrıca sosyal arkadaşları hakkında sık sık övündüğü ve Cohn'dan düzenli olarak bahsettiği ve Cohn'u yukarıda belirtilen doğum günü partisi dışındaki durumlarda evinde ağırladığı iddia edildi.

“Bodies by God”

Craig Spence'in "call boy ring- arayan çocuk çetesi"nin açığa çıkması, kısa süre sonra rezil Franklin çocuk cinsel istismarı ve ritüel cinayet skandalının keşfedilmesine yol açtı. Omaha, Nebraska'daki bu iğrenç operasyon, federal yetkililer tarafından kapatılana kadar Franklin Community Federal Credit Union'ı yöneten önde gelen bir yerel Cumhuriyetçi eylemci ve lobici olan Larry King tarafından gerçekleştirildi.

Mayıs 1989'da Omaha World Herald'ın King's Credit Union ve seks çetesine ilişkin soruşturmasında yer alan bir makale, çarpıcı bir ilhamdır:
"Federal yetkililerin Franklin'i kapatmasından bu yana geçen 61/2 ayda, kredi birliğinden gelen paranın bir şekilde Nikaragua kontra isyancılarına ulaştığına dair söylentiler devam etti."
King'in sahte kredi birliğinin Contralar'ı gizlice finanse ediyor olma olasılığı, Houston Post'tan Pete Brewton'ın müteakip raporlarıyla desteklendi. CIA'in organize suçla bağlantılı olarak, gizli operasyonları finanse etmek için çeşitli tasarruf ve kredi (S&L) kurumlarından gizlice borç para aldığını keşfetti. Bu S&L'lerden biri Neil Bush, George H.W. Bush'un oğlu, yönetim kurulunda ve King'in örgütüyle iş yapmıştı.

King ve İran Contra ekibi arasındaki bir başka bağlantı, King'in, Yarbay Oliver North ve Contra liderleri için konuşma gezilerine sponsor olan Reagan yönetimine bağlı bir kuruluş olan Citizens for America'nın kurucuları arasında yer alması ve akabinde 25.000 doların üzerinde bağışta bulunmasıdır. .

O zamanlar Citizens for America'nın direktörü, Casey liderliğindeki CIA'in eski gizli operasyon başkanı babası Gerald ile aynı anda bir halkla ilişkiler firması yöneten David Carmen'di. Reagan tarafından Genel Hizmetler İdaresi başkanlığına ve müteakiben büyükelçiliğe atanmıştı. 

Craig Spence çetesini araştıran araştırmacı gazetecilerden biri daha sonra DeCamp'a Spence'in çetesinin King ile bağlantılı olduğunu söyledi:
"Larry King'i ve onun Nebraska merkezli telekız çetesini keşfetme şeklimiz, King'in adını bulduğumuz Spence'in çetesinin kredi kartı bilgilerine bakmaktı."
Daha sonra King ve Spence'in, çocuk kaçakçılığı şebekeleri “Bodies by God” olarak adlandırılan daha büyük bir grup altında işletildiği için esasen iş ortakları olduğu ortaya çıktı“Bodies by God”adlı bu çatı grup altında tam olarak kaç grubun faaliyet gösterdiği bilinmiyor. Ancak bilinen şey, hem King hem de Spence tarafından yönetilen çetelerin birbiriyle bağlantılı olduğu ve her ikisinin de, CIA ve Roy Cohn ve ağıyla bağları olan yetkililer de dahil olmak üzere Reagan ve sonraki George H.W. Bush yönetimlerindeki önde gelen yetkililerle bağlantılı olduğudur. 

Gerçekten de Spence, Boston Ritz Carlton'da intihar ettiği iddiasından sadece aylar önce, hikayeyi ilk kez yazan Washington Times muhabirleri Michael Hedges ve Jerry Seper'e, yalnızca çok daha karanlık bir şeyin yüzeyini kazıdıklarını ima etmişti:
"Açık konuşmak gerekirse, ortaya çıkardığınız tüm bu şeyler [telefonlar, rüşvet ve Beyaz Saray turları dahil], yaptığım diğer şeylerle karşılaştırıldığında önemsiz. Ama size bunları söylemeyeceğim ve bir şekilde dünya dönmeye devam edecek."
Tüm bunlarda, özellikle de Franklin çocuk cinsel istismarı skandalında FBI'ın rolünü de belirtmekte fayda var. Gerçekten de, Larry King'in çocuk cinsel istismarı çetesi, King'in iğrenç operasyonunun gerçekliğini gömmek için çeşitli gizli taktikler kullanan FBI tarafından hızlı ve agresif bir şekilde örtbas edildi.

Burada, eski FBI Direktörü J. Edgar Hoover'ın benzer cinsel şantaj operasyonlarında oynadığı kilit rolü (Bkz. Bölüm I)  istismara uğrayan çocukları ve daha sonra Hoover'ın FBI'daki eski sağ kolu Louis Nichols'u istihdam eden Hoover, Roy Cohn ve Lewis Rosenstiel arasındaki yakın ilişkiyi hatırlamak önemlidir.

Yıllar sonra, FBI tarafından yayınlanan belgeler, Epstein'ın 2008'de Robert Mueller'in Büro'nun direktörü olduğu sırada, o sırada bekleyen federal suçlamalardan muafiyet karşılığında bir FBI muhbiri olduğunu gösterecekti. 

Buna ek olarak, eski FBI Direktörü Louis Freeh, Epstein'ın evlerinde kızlara tecavüz etmekle suçlanan ve bir zamanlar Roy Cohn için Epstein'ın kurbanlarını korkutmak için karakter tanığı olan Alan Dershowitz tarafından işe alınacaktı. Daha önce de belirtildiği gibi, Freeh'in geçmişte Birleşik Devletler New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi'ne yargıç olarak atanması Cohn'un hukuk ortağı Tom Bolan tarafından ayarlanmıştı.

Bu nedenle, FBI'ın Franklin davasını örtbas etmesi, Büro'nun uzun süredir devam eden bu pedofil çetelerini, Amerikan siyasi seçkinlerinin üyeleri söz konusu olduğunda ve Büro'ya sürekli bir şantaj kaynağı sağladığında koruma uygulamasının sadece bir örneğidir. Jeffrey Epstein davasının baş savcılarından biri olan ve eski FBI Direktörü James Comey'in kızı Maurene Comey'nin tarafsızlığı da sorgulamaya değer.

Üstteki çürük

Hem Roy Cohn hem de Reagan yönetimi altındaki iktidar salonlarıyla bağlantılı birkaç cinsel insan ticareti operasyonu olsa da, Cohn'un ölümünden birkaç ay sonra, Cohn'un geliştirdiği güçlü ağda başka bir kişinin merkezi bir figür haline geldiği görülüyor.

Bu kişi, Jeffrey Epstein, Dalton Okulu'ndan kovulduktan sonra, Cohn'un yakın arkadaşı Alan “Ace” Greenberg tarafından Bear Stearns'te çalışmak üzere işe alınacaktı. Bear Stearns'ten ayrıldıktan ve İran-Kontra bağlantılı silah tüccarı Adnan Khashoggi (Kaşıkçı)'nin de içinde olduğu söylenen müşteriler için sözde bir mali "kelle avcısı" olarak çalıştıktan sonra Epstein, Meyer Lansky'ye yakın bir milyarder olan Leslie Wexner ile temasa geçecekti. Bir zamanlar Cohn tarafından temsil edilen organize suç örgütlerinin üyelerine bağlı olan Bronfman ailesiyle bağlantılıydı.

Wexner'ın, Reagan Beyaz Saray ve Trump ailesiyle bağları olan bir başka Cohn arkadaşı olan Epstein ile on yıllardır devam eden ilişkisine başlayacağı yıl, Ronald Lauder, Epstein'a Epstein'ın resmini içeren ancak sahte bir isim içeren bir Avusturya pasaportu verecekti.

Lauder, Wexner ve Bronfmans, Mega Grup olarak bilinen ve hedge fon yöneticisi Michael Steinhardt gibi Meyer Lansky bağlantılı diğer "hayırseverleri" de içeren seçkin bir organizasyonun üyeleridir. Epstein, bu raporda ve bu dizinin I. Bölümü'nde açıklanan ağ ile önemli ölçüde örtüşmelere sahip olsa da, Mega Grup'un yanı sıra Ghislaine Maxwell'in babası Robert Maxwell de dahil olmak üzere ortaklarıyla da derinden bağlantılıdır.

Bu dizinin III. Bölümü, Mega Grup ve Bölüm I ve II'de açıklanan ağla olan bağlarına odaklanacaktır. Ayrıca, İsrail devleti, Mossad ve çeşitli küresel İsrail yanlısı lobi örgütlerinin rolü de bu cinsel şantaj operasyonları ağı ve Jeffrey Epstein ile ilgili olarak tartışılacaktır.

Epstein skandalının tüm genişliği burada ortaya çıkıyor. Bu, yarım yüzyılı aşkın bir süredir, görünürde gizlenmiş, nüfuzlu şahsiyetler tarafından yürütülen, bu süreçte sayısız sayıda çocuğun hayatını sömüren ve mahveden, canice ve vicdansız bir şantaj operasyonudur. Covenant House'un Latin Amerika'daki faaliyetleri ve Epstein'ın istismara ve sömürüye maruz kalacak daha fazla kız çocuğu toplamaya yönelik uluslararası çabasında görüldüğü gibi, yıllar içinde birçok şubesi büyüdü ve Amerika Birleşik Devletleri'nin çok ötesine yayıldı.

Tüm bunlar, "hayırseverlik" dünyasının ve ABD hükümeti ve istihbarat topluluklarının en üst düzey isimlerinin tam bilgisi ve kutsaması ile gerçekleşti, özellikle Ronald Reagan'ın yükselişinden ve Donald Trump'a kadar devam etmesinden bu yana, birkaç başkanlık yönetimi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

<<<Önceki               Sonraki>>>


Whitney Webb, 25 Temmuz 2019, MintPress


(Whitney Webb, Şili merkezli MintPress News gazetecisidir. Global Research, EcoWatch, Ron Paul Institute ve 21st Century Wire gibi birçok bağımsız medya kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Birkaç radyo ve televizyon programında yer almış ve 2019 Serena Shim Gazetecilikte Ödün Vermeyen Dürüstlük Ödülü'nü kazanmıştır.)


Seçkin Deniz, 22.08.2021, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı