20 Mart 2020 Cuma

SA8444/SD1646: Distopya'dan Çıkış; Coronavirus-Covid-19'la Mücadele Politikaları'nda Gereksizler ve Gerekliler

"CFR'nin bir parçası olduğu satanist güç, Dünya'ya İnsan Irkı'nı soykırıma uğratacak salgın hastalıklar hazırlıyor ve yayıyor, bu gerçeğin farkında olarak vereceğimiz mücadele, alacağımız tutum çocuklarımızın nasıl bir dünyada yaşayacağını belirleyecektir. İnsanlığa 'Komplo' kuranlar varsa o komploları da teorilerle çözmeye çalışanlar var olacaktır; bu zorunlu ve gereklidir. Ki dünyanın geldiği nokta binlerce komplonun varlığının da kanıtıdır."


Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için devlet olarak tüm imkânlarımızı seferber ettik. Bu süreçte en büyük görev fert fert milletimize düşüyor. Milletimin her bir ferdinden ricam, Kovid-19 tehdidi geçene kadar mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Hükümet'in aldığı kararlar doğrultusunda diğer bakanlıklar ile birlikte Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirleri destekliyorum. 

Ancak sosyal medyada ve ekranlarda ya da herhangi bir tartışma ortamında sık sık gündeme getirilen 'Gereksizler ve Gerekliler' türünden yaklaşımlara karşı tavrım ve desteğimdir. İlan ediyorum:

A- Gereksizler:

1- Herkesin evde olduğu, gıda, ilaç ve zorunlu ihtiyaçlar dışında evden çıkanların çok az olduğu ve çıkanların çoğunun da tedbir aldığı bir dönemde güvenlik güçlerince zorunda tutulacak olan bir Sokağa Çıkma Yasağı gerilim üretir, zinde güçler fırsat bulur, sosyo-psikolojik çöküntüler artar; Avrupa'da "Sürü bağışıklığı" yaklaşımı ile herkesin serbestçe dolaştığı bir dönemde 'doğru karar'  tartışmalarının sürmesi dolayısıyla Sokağa Çıkma Yasağı gereksizdir. 
2- Hangi ilde ne kadar enfekte hasta var bilgisinin paylaşılması gereksizdir.
3- Hayatı tamamen durdurmak gereksizdir.
4- Yasal hazırlıkları yapılan İnfaz yasası dışı mahkum tahliyeleri gereksizdir.
5- Ölüm korkusunu hayatın her alanına yaymak çabası, paranoyası gereksizdir.
6- Sağlık çalışanları işlerini yapıyorlar, tıpkı savaşta askerlerin yaptıkları gibi, saygı duymak, desteklemek şart ama abartmak gereksizdir.
7- Herhangi bir din, dil, ırk, medeniyet ayracı kullanmak gereksiz, ancak İslam'ın hijyene verdiği önemi vurgulamak şarttır.
8- Camilerde ibadeti yasaklamak can yaksa da, tıbbi zorunluluklar dolayısıyla buna karşı çıkmak gereksizdir.
9- Allah'ın her şeye gücünün yettiğini, virüsler dahil hiçbir şeyin ona karşı çıkamayacağını bilmek şarttır, ama tedbirsizlik ve sorumluların varlığını reddetmek, virüsün kendiliğinden yayıldığını iddia etmek gereksizdir.
10- İnsanlar arası temasın az olduğu iş alanlarında işi durdurmak gereksizdir.
11- Şirketlerin durduğu bir dönemde Borsaların, döviz ve diğer emtia piyasalarının açık durması, paranın hareket etmesi gereksizdir.
12- Bazı ateist ya da İslam düşmanı ahmakların İslam'a ve müslümanlara saldırmasına kişisel tepki göstermek gereksizdir, suç duyurusunda bulunmak şarttır.
13-  Virüsleri Allah yarattı, ta ilk çağlardan beri virüsler aramızdalar... Bu doğru, ama virüsü değiştirip hayvandan insana bulaştıran biyoteknolojiden habersiz yorumlar yapmak gereksizdir.

Gerekliler:

'Coronavirus-Covid-19 Krizi, Batı'nın ürettiği bir virüsün neden olduğu bir kriz midir yahut doğadaki dengesizliklerin ya da doğanın yeni dengelenme süreçlerinin bir parçası mıdır?' gibi sorular cevap gerektirdiği halde, burada asıl önemli olan insanların, satanist neoliberalizmin temeli olarak tanımlanabilecek bireyselleşmenin olağan sonucunun vahşi ve bencil yaklaşımlar edinmelerinin 'insan için' iyi olmadığı gerçeğinin salgın hastalıklar karşısında açığa çıkmış olmasıdır. 

Güçlü bir devlet olarak Coronavirus-Covid-19'a karşı aldığı tedbirlerle dünyanın en güvenilir ülkesi olduğunun kanıtlanması ve en keskin muhaliflerin de bu hususta müteşekkir olması, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin insan sağlığı ve refahı ile ilgili son 18 yılda katettiği dev aşamalarla dünyanın en ileri ülkesi olduğunu göstermektedir.

Coronavirüs salgını karşısında herhangi bir tedbir almayan ABD (2 Mart 2020'de "Daha fazla sayıda koronavirüs vakası ortaya çıkmasını bekliyoruz" diyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 12 Mart 2020'de, "ABD'de binlerce yeni virüs vakası görülecek" dedi.) İngiltere ve Almanya (Almanya Başbakanı Angela Merkel corona virüsünde ülke nüfusunun yüzde 60 ile 70'inin etkilenebileceğini söyledi.) gibi ülkelerin davranışlarını anlamamıza ve Coronavirus'un yaşlı ve sağlıksız insanların öldürülmesi için tasarlanmış yapay bir virüs olduğu konusundaki şüpheleri sağlıklı bir şekilde değerlendirmemize yardımcı olmaktadır. 

"Bu süreçte birçoğumuz sevdiklerini erken kaybedecek." diyen İngiltere Başbakan'ı Boris Johnson "Bu bir kuşağın (yaşlı kuşağın kastedildiği açık) karşı karşıya geldiği en büyük sağlık tehdidi" diyerek Coronavirüs salgınının ciddiyetine işaret etse de İngiltere'de İskoçya dışında okulların kapatılması ve toplu faaliyetlerin askıya alınması söz konusu değil. 

Çünkü devletin salgınla 'mücadele' politikası İngiltere'de virüsün kontrollü olarak yayılması planına bağlı olarak inşa edilmiş; adı da, insanı hayvan olarak değerlendiren ve doğal seleksiyon yoluyla sağlıklı olanın hayatta kalmasını bekleyen materyalist bir yaklaşımı çağrıştıran "Sürü bağışıklığı". 

Virüsün, hayati tehlike arz etmediği  toplumun sağlıklı ve güçlü kesiminde alabildiğine yayılmasına izin verilmesi planlanıyor.  İngiltere'yi büyük bir laboratuvara çeviriyorlar.  Halk Sağlığı uzmanı Anthony Costello bu politikayı şöyle değerlendiriyor

"Diğer ülkelerin aksine Birleşik Krallık stratejisi, Covid-19'un istikrarlı bir şekilde yayılmasına izin vererek "sürü bağışıklığı" oluşturmaya çalışıyor. Hükümete göre bu yaklaşım, birkaç ay sonra ortaya çıkacak olan ikinci yükselişi durduracak. Peki bu politika, epidemiyi durdurma çabalarını bozup, yakın dönemde daha fazla vak'a ve ölüm ortaya çıkaracak mı? 

Kanıtlara göre insanlar virüsü erken yayıyor ve belirti göstermeyenler önemli yayılmaya neden olabiliyor. Kontrol altına alma virüslerin sistemlerini zayıflatacak mı? Çin, vak'aların hızlı tespiti için mobilize olmuş çalışanlardan oluşan ülke çapında sağlam bir sistem oluşturdu. Temas eden kişiler izole edildi ve salgının kontrol altına alınması için hızlı bir tedavi gördüler. Sürü bağışıklığı stratejisi DSÖ tutumu ile çelişmiyor mu? 

Pandemi olduğu açıklandıktan sonra DSÖ Genel Müdürü Dr.Tedros "Ülkelerin kontrol altına alma aşamasından hafifletmeye geçmesi düşüncesi yanlış ve tehlikeli" dedi. Çin'in durumunu görmeyi beklememiz gerekmiyor mu? 7 haftalık yoğun ulusal çaba sonrası epidemiyi kontrol altına aldılar. Güçlenmiş sistemleri salgınları hızlı kontrol altına almaz mı? Onların sürü bağışıklığı ne? Bizde henüz seroloji yok mu? Bu önemli olabilir. Sosyal uzaklaştırma için ulusal çapta bir mobilizasyon planı olmadan Birleşik Krallığın bu stratejileri gerçekten de kanıtlara dayalı olarak zirveyi düşürmek için mi? 

Yoksa sadece modellere mi dayalı? Tedbir prensibi olarak tüm seviyelerde ulusal mobilizasyon ile ve tüm koruyucu önlemleri alarak bu salgını araştırıp ancak daha fazla kanıta sahip olunca sürü bağışıklığını konuşmamız gerekmez mi? Hastalığın riskleri ile bağlantılı olmadan sürü bağışıklığı oluşturmak için aşılar daha güvenli bir yol. Gelecekteki belirsiz bir kazanç için kayıplara yol açma tehlikesi bulunan bir tutum almak ahlaki olarak doğru mu?" 

Coronavirus-Covid-19'un Pentagon üretimi bir virüs olduğuna dair şüphelerin giderek azaldığı dönemde ABD, İngiltere ve Almanya liderlerinin  yaşlıları öldürecek olan virüsün yayılmasına izin verecek yaklaşımlar sergilemesi satanist -masonik organizasyonun salgın merkezli stratejilerle 'İnsan Irkı'na saldırdığına işaret etmektedir.



İstanbul göçmeni bir Yahudi ailenin çocuğu  Kissinger, Wolfovitz gibi isimlerin yakın dostu olan politolog, gazeteci Alexandre Adler’in(*) derlediği ve 25 kişilik bir ekibin 2 yıllık çalışmasının eseri olan ve 2005’te yayınlanan 'CIA Raporları “2020’de Dünya Nasıl Olacak?” adlı kitabın 250. sayfasında günümüze ve virüs salgınlarına dair ilginç öngörülere yer veriliyor. Çin ve Güneydoğu Asya çıkışlı pandemik bir virüsün tüm dünyayı kuşatacağı ve ülkelerin sınırlarını ve doğal kaynaklara erişimi kontrolde yetersiz kalacağı belirtiliyor. Kitapta önlemlere rağmen çok az veya hiç hastalık belirtisi göstermeyen kişilerin virüsü diğer ülkelere, kıtalara yayacakları uyarısı yapılıyor.


Alexandre Adler, CIA Raporları “2020’de Dünya Nasıl Olacak?” S.250


Atom Bilimcileri Bülteni The Bulletin'de Matt Field imzasıyla yayınlanan 'Koronavirüs Salgını: ABD’nin Hazırlıklı Olmadığı 3 Konu- The coronavirus outbreak: 3 ways the United States was (and is) unprepared başlıklı analiz, Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin koronavirüs ve diğer biyolojik tehditlere karşı tedbirlerde yetersiz kaldığını üç başlık altında tespit etmektedir: 

Halk sağlığı için sağlanan finansman ihtiyacı karşılamamaktadır; Stratejik Ulusal Stoğu, koronavirüs gibi ortaya çıkan hastalıklarla başa çıkmak için yeterince hazır değildir ve ABD var olan biyolojik savunma stratejisini izlememektedir. ABD, Savunma Bakanlığı Pentagon'un biyolojik silahlar üreten programlarının sonuçlarına bütün dünya vatandaşlarını mahkum ettiği gibi kendi vatandaşlarını da mahkum etmektedir ve gerekli tedbirleri alabilecek, halkını koruyabilecek ekonomik güçten yoksundur. 

Pentagon başı boş bir savaş makinesi ya da çılgın bilimadamları adası haline gelmiş olarak insanlık için büyük tehditler üretmeye devam ederken dünyanın buna tepkisiz ve sessiz kalması artık mümkün değildir. Coronavirüs patenti ABD Devleti'ne ait bir virüs olarak Çin'e ve neredeyse dünyanın  tamamına salgın hastalık yaymıştır; dünyanın şimdisi ve geleceği bu çılgın katillere, gözü dönmüş şantajcılara, psikolojik, sosyolojik, diplomatik tacizcilere ve gözü dönmüş Neoliberal kapitalistlere karşı korunmalıdır. Dünya, ABD, Çin ve Rusya ile birlikte Hindistan ve Fransa (**) önderliğinde Avrupa Birliği'nin satanist psikosomatik haz alanı değildir.

28 Mayıs 2015 tarihli USA TODAY'de yayınlanan Alison Young ve Nick Penzenstadler imzalı 'Inside America's secretive biolabs- Amerika'nın Gizli Biyolojik Laboratuvarlarının İçinde'  başlıklı araştırma, USA TODAY tarafından tespit edilen yüksek teşekküllü laboratuvarlarda, görüşmelere ve ülke çapında laboratuvarlardan alınan 20.000 sayfadan fazla dahili laboratuvar güvenlik kaydı ve olay raporuna göre ilaca dirençli tüberküloz, egzotik grip türleri, SARS ve MERS virüsleri, veba, şarbon, Botulizm, Risin ve Ebola ve Marburg Hemorajik ateş virüslerini içeren deneyler devam etmektedir. 

Ayrıca, Tularemi, Q ateşi ve Melioidoz gibi egzotik hastalıklara neden olan ajanlar gibi, halk tarafından daha az bilinen çok çeşitli biyoterörizm patojenleri üzerinde de çalışmalar yapılmaktadır. Yine de diğerleri, ayak ve ağız hastalığı, bruselloz ve "deli dana" hastalığı gibi tarım için ciddi ekonomik riskler oluşturan patojenlere odaklanmaktadır.

Federal bir danışman ve laboratuvar güvenliği ve Amerika Bulaşıcı Hastalıklar Derneği eski başkanı  Stanford Üniversitesi'nde bir mikrobiyoloji profesörü olan David Relman, "Laboratuvarda oluşturulan ölümcül grip virüslerinin doğada bulunanlardan daha kolay yayılmak üzere tasarlanan türleri ile kazaların ortaya çıkması durumunda sonuçlar yıkıcı olabilir", diyor.

“Öldürme yeteneğine sahip bir şeyden bahsediyorsunuz ve onu zaptedebileceğimizden emin olamıyoruz”
diyor Relman, bulaşıcı hastalık araştırmaları yapan laboratuvarlarda güvenlik durumu hakkında yeterli bilgi bulunmadığını ancak endişe yaratan laboratuvar türlerinin, halkın önemli yeni tedavileri ve aşıları keşfetmesi için ihtiyaç duydukları ile aynı olduğunu vurguluyor: "En aza indirgenmiş riskin ve artırılmış faydanın ideal bir karışımını bulmalıyız."

20.09.2019'de Foreign Policy'de yayınlanan 'The World Knows an Apocalyptic Pandemic Is Coming- Dünya Kıyamet Salgını'nın Geldiğini Biliyor'  "Fakat kimse bu konuda hiçbir şey yapmak istemiyor." başlıklı analizin müellifi  Council on Foreign Relations (CFR-Dış İlişkiler Konseyi)da küresel sağlık konusunda çalışan ve Pulitzer Ödülü kazanan bilim yazarı Laurie Garrett'in şu cümlesi Biyolojik Savaş'ın yahut 'İnsan Irkı'nı yok edecek salgın hastalıklar projesinin varlığını ve virüslerin üretildiği gerçeğini itiraf niteliğindedir: 

"1989'da, bilim adamlarının Washington'daki toplantısından bu yana havadaki ölümcül mikroplar daha da artmıştır, çünkü viral ve bakteriyel genleri değiştirme teknolojisi artık hızlı, kolay, ucuz ve kesindir." 

Türkiye ve Dünya'daki aşı tartışmaları insanların farkındalığının arttığını göstermektedir, ancak ithal aşılarla birlikte yerli üretim aşıların ne tür bir genetik dönüşüm hedeflediğine dair güven duygusu eksikliği her geçen gün artmaktadır. Türkiye  yararlarından daha fazla zararlarının olduğu düşünülen aşıdan ziyade tedaviye odaklanmak zorundadır.

Sonuç olarak;

CFR'nin bir parçası olduğu satanist güç, Dünya'ya İnsan Irkı'nı soykırıma uğratacak salgın hastalıklar hazırlıyor ve yayıyor, bu gerçeğin farkında olarak vereceğimiz mücadele, alacağımız tutum çocuklarımızın nasıl bir dünyada yaşayacağını belirleyecektir. İnsanlığa Komplo kuranlar varsa o komploları da teorilerle çözmeye çalışanlar var olacaktır; bu zorunlu ve gereklidir. Ki; dünyanın yirmi birinci yüzyılda geldiği nokta binlerce komplonun varlığının da kanıtıdır.




Seçkin Deniz, 20.03.2020, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-52, Sorgulamalar

(*) Gazeteci Ömer Aydın, 19 Mart 2020: "Yıllar önce kendisiyle bir röportaj yapmıştım. İstanbul kökenine dair konuşmayı pek istemedi. Bazen solcu, bazen atlantikçi, Esad’ın dostu, İran’ın değil bölgedeki Sünni ilerlemenin tehdit olduğunu savunan hayli müşevveş biri... Kitapta Bin Ladin’in torununun hayali bir mektubuna yer veriliyor ve bu hayali mektupta “Hilafet ilan edilmesi gerektiği” yönünde çağrı yer alıyor. Yıl 2005! DEAŞ falan yok daha ortada..."

(**) Gazeteci Ömer Aydın, 19 Mart 2020: "Avrupa’ya virüsün bulaştığı ülke Fransa.
Virüsün yayılmasının engellenmesi konusunda Fransız yetkililerin ihmalkâr davranışları hatta virüsün yayılışını hızlandırmaya yönelik ‘gizli eller’ eleştirileri var. Neler oluyor, Fransa ile Koronavirüs ilişkisi ne bir bakalım:

Fransa 2003’te Çin’in Vuhan kentinde salgın hastalıklarla mücadele için yüksek güvenlikli bir laboratuvar kurdu. P4. Bu Laboratuvarlardan dünyada 30 civarında var. Yarısı ABD’de. P4 Laboratuvarı, Vuhan’da virüsün yayıldığı deniz ürünleri pazarına 5 dakika yürüyüş mesafesinde. İşin başında ise Fransa Sağlık Bakanı Buzyn’in eşi Yves Levy var. Levy ayrıca Fransa Tıbbi Araştırmalar ve Sağlık Enstitüsü Başkanı.

Bu laboratuvarda virüslerle ilgili çalışmalar yapılırken, üzerinde çalışılan bir yarasanın ortadan kaybolduğu belirtiliyor. Virüsün pazar yerinden çıktığı iddia ediliyor lakin pazarda yarasa satışı yok. Dışarıdan (yani laboratuvardan) gelen biri bulaştırdığı üzerinde duruluyor.

Aynı zamanda Lyon merkezli Inserm, Paris’teki Pasteur Enstitüsü de bakteriler ve virüslerle ilgili deneylerine devam ediyor. Pasteur’ün dünyanın değişik ülkelerinde benzer laboratuarları var. Vietnam’daki Fransız hastanesinde virüs hastalar üzerinde deneniyor.

Bir dostumun bu laboratuarlar hakkında 300 sayfalık bir belgeden tuttuğu notların bir kısmı aşağıda:


Virüs Çin’de çıktı peki neden Fransa’da yayıldı? Ayrıca Fransa’da neler oldu son 3 ay içinde?

Sağlık Bakanı Buzyn, 11 Ocak’ta Macron’u uyardığını fakat dikkate alınmadığını söyledi. Başbakan Philippe önceki gün konuyla ilgili soruya, “Bakan bilgi verdi ama doktorlara sorduk... önemli bir tehlike olmadığını söylediler”

Bu arada Buzyn istifa etti ve Paris’ten Belediye Başkanı adayı yapıldı. Buzyn: “Ağlayarak kabul ettim. Bu durumda seçim yapılamazdı. Tam maskaralık.” Ülkede virüs gittikçe yayılırken, alınan önlemler yetersiz kaldı.

Mulhouse’da bir Kilisede 3 bine yakın kişi 5 gün toplantıdaydı. Tesadüf Macron da o günlerde Mulhouse’daydı. Hatta “Türkiye kanunları burada geçmez” konuşmasını o gün yapmıştı. Bu kiliseden ayrılan çoğu eğitimci Evanjelikler Fransa’nın ve dünyanın 4 yanına dağıldı. Çok sayıda ülkeye buradan virüs gitti. Avusturya, Guyana, Moğolistan, Afrika ülkeleri...

Şimdi gelelim diğer bir konuya: Fransa virüsün yayılmasını teşvik mi etti? 

Ülkede maske bulunmuyor. Tıbbi malzeme yok. Testler yapılmıyor. Şu günlerde, Macron'a karşı eleştirilerin dozu artıyor ve suç duyurusunda bile bulunuldu. Savunma Bakanı depolarımızda 5 milyon maske var derken, hastaneler maske bağışı çağrısında bulunuyor.

Salgının en çok etkili olduğu Strasbourg Valiliği hastanelere maske bağışı çağrısı yaparken Macron, bilimsel çalışmalara destek için katkıyı 5 milyar€ artırdıklarını söylüyor. Bugün insanlar kitlesel ölüyor, yarına yatırım neden? Önce ölümü durdur!

Paris G. Pompidou Hastanesi Acil Servis Şefi bu akşam şunları söyledi kısaca:

"Bu hastanede yapay kalp yapıyoruz ama şu an maske bulamıyoruz. Şu elimde gördüğünüz maskeden 10 yıl önce 1 milyar adet vardı. Şu an hiç yok. Çılgın bir durum. Felaket.. Birileri bunun hesabını verecek.."

Özet olarak, hem virüsün ortaya çıkışında hem de Avrupa’ya yayılışında Fransa parmağı olduğu yönünde ciddi eleştiri ve şüpheler var.

Birileri virüsün daha çok kişiye yayılması için özel gayret gösteriyor.

“Ne kadar çok yayılırsa müşteri sayısı o kadar artar.”

(***) Coronavirus-Sars Patentlerinden biri Fransız Pastör Enstitüsü'ne ait... Avrupa Patent Enstitüsü belgesi...  

EP 1 694 829 B1
(Cont. page suivante)
(11) EP 1 694 829 B1
(12) FASCICULE DE BREVET EUROPEEN
(45) Date de publication et mention
de la délivrance du brevet:
04.08.2010 Bulletin 2010/31
(21) Numéro de dépôt: 04805625.3
(22) Date de dépôt: 02.12.2004
(51) Int Cl.:
C12N 7/00(2006.01)
(86) Numéro de dépôt international:
PCT/FR2004/003106
(87) Numéro de publication internationale:
WO 2005/056584 (23.06.2005 Gazette 2005/25)
(54) NOUVELLE SOUCHE DE CORONAVIRUS ASSOCIE AU SRAS ET SES APPLICATIONS.
NEUER MIT SARS VERBUNDEN CORONAVIRUS STAMM UND SEINE VERWENDUNGEN
NOVEL STRAIN OF SARS-ASSOCIATED CORONAVIRUS AND APPLICATIONS THEREOF







Sonsuz Ark'tan



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı