18 Temmuz 2018 Çarşamba

SA6512/KY56-HS18: Mehdi-Mesih, Tasavvuf, Teozofi, Nursi, Blavatsky, Mevlana, Adnan Oktar, Gülen; Ene'l Hak, Din-i Hakk yahut Satanizm

Sonsuz Ark'ın Notu:
Adem'in bildiklerini bilseydik, neler değişirdi bilmiyoruz, ama en azından ondan günümüze dek Allah tarafından dünya ve ahiret mutluluğumuz için gönderilen tek din olan İslam'ın aslında tam olarak ne olduğunu çok iyi bilirdik. Evet, tahrif edilmesine Allah'ın izin vermediği Hakiki İslam'ın anlatıldığı son kitap Kur'an var elimizde, ancak onu da küfrün, yani zulmün, yani karanlığın en vahşi, en şeytanî yetenekleri ile okunmaz, anlaşılmaz diyerek, önceki kitaplar gibi insandan uzaklaştırdılar. Gönderilen peygamberleri yalanlayanlar, öldürenler kim idiyse onlar hep birbirlerine şeytanın yolunu öğrettiler binlerce yıl, biz Adem'in bildiklerini bilmemekle büyük bir zaaf içerisinde onların bize ne yapmayı tasarladığını fark etmekte çok zorluk çektik, halen de çekiyoruz, ama aramızda iğne ile kuyu kazar gibi çalışan ve akleden samimi insanlar da var ve aramızdan birileri şeytanın yolunda çalışıp çabalayanların birbirleri ile ilişkilerini görebiliyor artık ve anlatmaya çalışıyorlar. Aşağıdaki yayında, maksadı bu zemin olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Seçkin Deniz, 18.07.2018


* Mehdi/Mesih beklentileri ile birlikte toplumlarda korku ve kaosu körüklemek yapılacak işleri kolaylaştırır.


* Tarihte eserlerinin içeriği özellikle ahir zaman, Mehdi/Mesih üzerine yoğunlaşan, kehanetlerde bulunanlara dikkat...



* Said Nursi'nin Amerika'nın "din-i hakkı arayan pek ehemmiyetli cemiyeti" olarak bahsettiği cemiyet hangisidir?

* Adnan Oktar bunu diyen Said Nursi'yi yere göğe sığdıramazken Mevlana'yı eleştiriyor.





* Teozofistlerin, non-violence'cıların terminolojisini bilmeden "hak dini" veya başka bir ifadeyle "din-i hakkı arayan" ne demektir anlaşılamaz.


* Din-i hakkı arayanların hiç beklenmedik durumlarda birden karşınızda yer aldıklarını göreceksiniz.


* Seyyid Hüseyin Nasr da din-i hakkı arayanlardan...




* Karar verseniz Theosofical Society mi, din-i hakkı arayan cemiyet mi, hakikat merkezi mi yoksa NewYork İlahiyat mı?http://www.sorularlarisale.com/printarticle.php?id=1686 …



* Said-i Nursi'nin bahsettiği Din-i Hakkı arayanlar cemiyetinin kurucusu Blavatsky Prometheus için şöyle diyor:



""Prometheus ateşinin alegorisi; cehennem kuyusuna yuvarlanan ya da basitçe yeryüzüne insan olarak yaşamak üzere gönderilen gururlu Lusifer(şeytan)in (“ışık getiren”) isyanının başka bir versiyonu..."

* Nursi'nin "Amerika'nın din-i Hakk'ı arayan pek ehemmiyetli Cemiyeti" dediği Teozofi Cemiyeti.

* Helena Blavatsky Okültizm ve Kabala üzerine çalışmalar yapmak üzere Teozofi Cemiyeti'ni 1875'te NewYork'ta kurdu.




İrving Place No 46 daki toplantı
8 Eylül 1875
“Albay Henry S. Olcott'un yaptığı bir teklif sonucunda, bir Okültizmin, Kabala’nın incelenmesi ve açıklanmasının bir sonucu olarak, o zamanlar ve orada bulunanlar, Bay William Q. Judge'ın teşviki üzerine bir toplantıya katıldılar. Albay H. S. Olcott’un başkanlık yapmasına karar verildi. W. O. Judge’ın sekreter olmasına karar verildi. Başkan, daha sonra sözünü ettiğimiz gibi bir topluma dahil olmayı kabul eden ve orada bulunan kişilerin isimlerini istedi. Aşağıdaki kişiler sekretere isimlerini yazdırdı: Albay Olcott, H.P. Blavatsky, Charles Sotheran, Dr. Charles E. Simmons, H.D. Monachesy, Londra’lı C.C. Massey, W. L. Alden, G.H. Felt, D.E de Lara, Dr. W Britten, Bayan E.H. Britten, Henry J. Newton, John Cobb, J. Hyslop, W Q. Judge, H.M. Stevens. Bir sonraki toplantıda sunulmak üzere bir taslak ve tüzük hazırlamak üzere 3 kişilik bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Başkan H.J. Newton, H.M Stevens ve C. Sotheran’ı komisyona atadı.13 Eylül saat akşam 8’de tekrar toplanmak üzere toplantı bitirildi. Henry S. Olcott Başkan, William Q. Judge Sekreter"

* Teozofi Cemiyeti, Nursi'nin deyimiyle "Din-i Hakk'ı Arayanlar Cemiyeti"nin kurucusu Blavatsky.

* Satanist Blavatsky yazdığı kitaplar için "ben yazmadım, yazdırıldı" dermiş. Olcott buna şahit olduğunu anlatıyor.



"Onun yazım ifadeleri en hafif tabirle eşsizdi. O bir yazmandı, yani o kendi materyalinden kendi bilgisinden yazmıyordu. Yazdığı şey “ona gelirdi” ve referansa ihtiyaç duyduğunda “astral ışıkta okurdu”. Onun düzeltmeni olan Olcott şöyle yazıyor: “Onu çalışırken seyretmek nadir ve asla unutulmayacak bir deneyimdi. Büyük bir masada karşılıklı otururduk ve ben onun her anını gözlemleyebiliyordum. Kalemi sayfaların üzerinde uçardı; bazen aniden durur, görülemeyen şeyleri görebilen ifadesiz gözlerle boşluğa bakar, havada görünmeyen bir şeye bakar gibi gözlerini kısar ve gördüğü şeyi kağıdına kopyalamaya başlardı. Alıntı bittiğinde gözleri doğal haline geri döner ve başka benzer bir fasılaya kadar yazmaya devam ederdi."


* Risalelerde Nursi'nin şakirtlere "Amerika'nın Din-i Hakk'ı arayan pek ehemmiyetli Cemiyeti " olarak yedirdiği...



* Bakın, işlerin nasıl yürüdüğüne somut bir örnek.. 

* Nedir bu " hakikat merkezi"? Fikri olan? 


* Nursi'nin "Amerika'nın Din-i Hakk'ı arayan pek ehemmiyetli Cemiyeti" dediğinin hangi cemiyet olduğunu herkes anlarsa süreç daha iyi anlaşılır.




* Artık bundan sonra Amerika'nın pek ehemmiyetli din-i Hakkı arayanlar cemiyeti gibi Lucifer dergisi çıkarma zamanı..



* Herkesin "din-i hakk" demesi, hakikat demesi, Hakk demesi aynı anlama gelmez..



* Din-i Hakk’ı (Truth/Veritas) arayanlar...

* Amerika’nın ‘Din-i Hakkı arayan pek ehemmiyetli Cemiyeti’ nin izinden gidenler.



Güfte : Halefi Said Nursi/ Selefi Fetullah Gülen

Ene’l Hakk...


* Din-i Hakk....


* Kadim Hikmet..


* Hedeflenen Tek Dünya Dini...










<<<17             19>>>


Halim Selim, 18.07.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Kadim Falsifiye




Sonsuz Ark'ın Notu: Halim Selim Beyefendi'nin onayıyla kendi tweetlerinden konu bazlı olarak tasnif edilmiştir. Kabala (Kabbalah) ile ilgili Sonsuz Ark yayınları için lütfen tıklayınız.





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı