11 Temmuz 2018 Çarşamba

SA6475/KY56-HS17: Sağ Elde Güneş Sol Elde Ay, Ölmeden Önce Ölünüz-“Die to Yourself", Seyr-i Sülük; İnsan-ı Kamil

Sonsuz Ark'ın Notu:
Adem'in bildiklerini bilseydik, neler değişirdi bilmiyoruz, ama en azından ondan günümüze dek Allah tarafından dünya ve ahiret mutluluğumuz için gönderilen tek din olan İslam'ın aslında tam olarak ne olduğunu çok iyi bilirdik. Evet, tahrif edilmesine Allah'ın izin vermediği Hakiki İslam'ın anlatıldığı son kitap Kur'an var elimizde, ancak onu da küfrün, yani zulmün, yani karanlığın en vahşi, en şeytanî yetenekleri ile okunmaz, anlaşılmaz diyerek, önceki kitaplar gibi insandan uzaklaştırdılar. Gönderilen peygamberleri yalanlayanlar, öldürenler kim idiyse onlar hep birbirlerine şeytanın yolunu öğrettiler binlerce yıl, biz Adem'in bildiklerini bilmemekle büyük bir zaaf içerisinde onların bize ne yapmayı tasarladığını fark etmekte çok zorluk çektik, halen de çekiyoruz, ama aramızda iğne ile kuyu kazar gibi çalışan ve akleden samimi insanlar da var ve aramızdan birileri şeytanın yolunda çalışıp çabalayanların birbirleri ile ilişkilerini görebiliyor artık ve anlatmaya çalışıyorlar. Aşağıdaki yayında, maksadı bu zemin olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Seçkin Deniz, 11.07.2018



* "Güneşi sağ elime, ayı sol elime verseler ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem" diyen Hz. Peygamber(sav) neden bahsediyordu?





* Amcası Ebu Talib’e “Bunu bilesin ki, ey amca! Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler, ben yine bu dinden, bu tebliğden vazgeçmem. Ya Allah, bu dini hâkim kılar, yahut ben bu uğurda canımı veririm." diyen Hz. Peygamber neyi ima ediyordu?





*Bahsettiği, batıni sırları verme vaadi ile yaklaşıp, sadece Hristıyanlığı değil, geçmişteki tüm hak dinleri göbekten çürüten ve onlara Oğul/ Christ/ Hakikati Muhammediye/ Üçün üçüncüsü / İnsan-ı Kamil kavramını sokan kadim bir öğreti.. Ene’l Hakk dedirtmeyi vaad eden kadim öğreti.

* Sağ ele güneş, sol ele ay verilen kadim ezoterik öğretiler... ve “ölmeden önce ölünüz”











* Sahih hadismiş gibi hadis literatürüne giren, kadim ezoterik öğretilerin “Ölmeden önce ölünüz” sırrını İnsan-ı Kamil olma yolunda sağ ele güneş ve sol ele ay verilen seyri sülük öncesi altta kurukafa ve kemikler olarak görebilirsiniz.






*Hadis literatürüne yaygın olarak sokulmaya çalışılan “Ölmeden önce ölünüz” mevzu hadisi kadim ezoterik öğretilerde “die to yourself” ya da “dying to self” olarak geçer..


Kemet ülkesi (Antik Mısır) kaynaklı simyada İnsan-ı Kamil olmaya giden 7 aşama.. Sağ elde güneş, sol elde ay..



İnsan-ı Kamil olma yolunda "sağ elde güneş", "sol elde ay" mana olarak yin-yang ile aynıdır


Summer Solstice

* İnsan-ı Kamil (Christ / Oğul/ Hakikat-i Muhammediye) olmaya giden yolda (seyr-i sülük) sağ ele güneş, sol ele ay verilirdi.. İspanyol rönesansının önemli ressamı El Greco ve sağ gözde güneş, sol gözde ay ile resmettiği İnsan-ı Kamil/ Christ


* Vatikan Sistin Şapeli'ndeki Michelangelo'nun eseri. "Godhood is achieved by balancing the opposites (sun and moon)"


* Rönesans ile Medici'lerin elemanı Michelangelo bir elde güneş bir elde ay çizerken, Osmanlı'da zıtlıkları temsil eden çift Vav çiziliyordu.



<<<16             18>>>


Halim Selim, 11.07.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Kadim Falsifiye




Sonsuz Ark'ın Notu: Halim Selim Beyefendi'nin onayıyla kendi tweetlerinden konu bazlı olarak tasnif edilmiştir. Kabala (Kabbalah) ile ilgili Sonsuz Ark yayınları için lütfen tıklayınız.





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı