25 Nisan 2023 Salı

SA10139/SD2732: Kaçınılmaz Olan, Mümkün Olan...

   Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Elbette her konunun uzmanı değilim, elbette bir Allâme-i Cihan da değilim; ama herkesten çok daha fazla zaman ve emek harcıyorum.

Bir gün herkes hakikatle yüzleşecek ve o gün kaçınılmaz olan gün olacak, hesap günü... mizan günü... bakalım hangimiz nerelere savrulacağız?

Bir gün eleştirinin kim tarafından ne için yapıldığını anlayanlar da artacak bu güzel topraklarda... o gün gecikmesin; tüm uğraşım bunun için...

Tasavvufun devlet eliyle yüceltilmesini reddediyorum; Tasavvuf'un 'İslam' diye Diyanet ve iktidar eliyle normalleştirilmesinin karşısındayım.

Siyasetin ve bürokrasinin hakkın hizmetinde olmak dışında bir öğütme aracı olduğunu ve bu yolda hizmetin mümkün olmadığını söylüyorum.

Aristo'ya 'saray adamı' diyorum ya... siz onu 'zeki soytarı' olarak da alabilirsiniz... 

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hak bildiğim yolda, kamuyu ilgilendiren her konuda eleştirilerimi eksiksiz sürdüreceğim.

Elbette her konunun uzmanı değilim, elbette bir Allâme-i Cihan da değilim; ama herkesten çok daha fazla zaman ve emek harcıyorum.

Herkesten çok daha fazla şey gördüğümü düşünüyorum, bu sebeple gördüklerimi bildiklerimle harmanlayıp yorumluyorum; katılmayabilirsiniz.

Hatta hiçbir konuda fikrim olmaması gerektiğini de düşünenler olabilir, haklarıdır ama bilsinler ki onları umursamayacağım, devam edeceğim.

Bu ülkeye hiçbir kişisel çıkar peşinde olmadan gecelerce ve gündüzlerce hizmet etmenin mümkün olduğunu öğreteceğim...



Not: Seçkin Deniz tarafından 19 Nisan 2015 tarihinde Sosyal Medya'da (Twitter-Facebook) paylaşılan bu düşünceler, 19 Nisan 2023'te derlenmiş ve metin haline getirilmiştir.


Seçkin Deniz, 25.04.2023, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-63, Sorgulamalar






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı