6 Ocak 2023 Cuma

SA10002/KY1-CÇ797: Yolun Açık Olsun Sonsuz Ark

   Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Hemen her şeyin tecimsel kılındığı bu karanlık çağda, tecimsel olmayanı, olmaması gerekeni hakkıyla gösteren örnek bir dergi. Zerin ve zorun kölesi olanlara inat yola çıktığı ilk günden beri gösterdiği şevkle yoluna devam etmekte olan ve devam edecek olan bir dergi. Klasik anlamdaki dergilerin hiç birinin bir fersah bile yaklaşamayacağı oluşu, dirilişi sağlayacak olan bir dergi."

Seçkin Deniz, 4 Ocak 2023 Çarşamba akşamı, Cemal Çalık'a sordu:

"Sonsuz Ark'ta 10.000. yazıya geldik, sence zamanın olsa mesela, nasıl bir yazı yazmak istersin?:)"

Cemal Çalık, 5 Ocak sabahı şöyle yazdı:

"Sonsuz Ark online bir dergi. İnsanın oluşuna yoğunlaşan, insan oluşunun imkânlarını zorlayan bir dergi. Uzun soluklu oluşu bu yüzden. İnsandan doğmanın insan olmaya yeterli olmadığının bilincinde olarak yola çıkmış bir dergi. Hiçbir otoritenin, hiçbir egemen gücün yandaşlığına heveslenmemiş, hiçbir gücün kuyruğuna yapışmamış, hakikat sevdalıları için bir barınak olmayı seçmiş bir dergi.

Bin yıllık safsataların, yüz yıllık düşünce virüslerinin insan olmanın yolunu kesmek için bitimsiz çabalarını akamete uğratmak, insan oluşu gerçekleştirme için yoğun gayret içinde olmuş, olan ve olacak olan bir dergi. Ne zerin ne zorun yolundan edemediği edemeyeceği bir dergi. Tüm çözümlemeleri, tüm vargıları bu yönde insan olma yolunda yürüyenlere soluk aldıran, onları diri tutan, dirilişi sağlamanın gayreti içinde olan bir dergi. Bir dergiden daha öte bir dergi. 

Sonsuz Ark

Diriliş erleri için, diriliş sevdalıları için hiçbir fedakârlıktan kaçmayan, gecesini gündüzüne katan, emeğine sevdasını vakfeden bir dergi. Gündelik kaygıların uğramadığı ve fakat gündelik sorunların üstesinden kalkmanın yolunu, yollarını arayan ve sunan bir dergi. Bungunluğun, umutsuzluğun gönüllere bir yol bulmaması için canhıraş bir mücadeleyi sürdüren bir dergi.

Hemen her şeyin tecimsel kılındığı bu karanlık çağda, tecimsel olmayanı, olmaması gerekeni hakkıyla gösteren örnek bir dergi. Zerin ve zorun kölesi olanlara inat yola çıktığı ilk günden beri gösterdiği şevkle yoluna devam etmekte olan ve devam edecek olan bir dergi. Klasik anlamdaki dergilerin hiçbirinin bir fersah bile yaklaşamayacağı oluşu, dirilişi sağlayacak olan bir dergi. 

Yolun açık olsun Sonsuz Ark. 

Yolunuz açık olsun emeğinde insanlık sevdası, diriliş tutkun olan Sonsuz Ark ekibi. 

Yolunuz açık olsun safsata ekenlerin korkulu rüyası. 

Yalanların, iftiraların, ifritlerin yolunu kesen, soluksuz bırakan sizlere teşekkürü borç biliyorum."


Cemal Çalık, 06.01.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı