20 Kasım 2021 Cumartesi

SA9451/MT21: Ulusumuzun Liderlere İhtiyacı Var. Veteranlar Yükselmeli ve Yeniden (ABD'ye) Hizmet Etmeli

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız metin, ABD Ordusu'nun eski bir askeri, The Frontline Generation: How We Served Post 9/11 kitabının ödüllü yazarı ve ABD Senatosu'nun Kuzey Carolina GOP (Cumhuriyetçi) adayı Marjorie K. Eastman'a aittir ve ABD için savaşmış olan eski askerlerin siyasete katılmalarına ve liderlik etmelerine odaklanmaktadır. Yazarın, "Amerika dünya lideridir" ve "Dünyaya acımasız Amerikan ruhunu hatırlatmalıyız" şeklindeki palyatif halisünasyonları ABD'nin vahşi ruhunun ve çöküşünün sıradan feryatlarıdır; ki aynı zamanda yeni dönemde nasıl bir Amerika ile karşılaşacağımızın da göstergesidir.
Seçkin Deniz, 20.11.2021, Sonsuz Ark


Our Nation Needs Leaders. Veterans Must Rise and Serve Again
"Ben bir askerim ve şimdi ABD Senatosu için koşturuyorum çünkü savaşın olduğu yer orası."

Hayatınızı değiştiren anlar vardır ve Afganistan'ın düşüşü de bunlardan biridir. Bu benim için bir dönüm noktasıydı ve neden şimdi Kuzey Carolina ABD Senatosu için yarışıyorum. Silah altındaki kardeşlerimin çabalarını ve Afgan müttefiklerimizin stratejik liderliğin yirmi yıldır tamamen başarısız olmasıyla silip süpürülmesini izlemekten tiksindim.

Bu kişisel bir şeydir. 2009 ve 2010'un sert dalgalı yıllarında Afganistan'da komutan olarak sahada görev yaptım. Bölüğümle düzenli roket saldırılarına katlandım, gün doğumu rampa törenlerinde ölen kahramanlarımıza dört saniye gecikmeli selam verdim ve cömert Amerikalılardan gelen okul malzemelerini ve diğer iyi niyet eşyalarını teslim ettiğimizde büyük bir sevinçle yanımdan atlayan küçük Afgan kızların ellerini tuttum.

Ordunun özverili hizmet ahlakı sayesinde, kendimin daha iyi bir versiyonuna dönüşme şansına sahip oldum; 11 Eylül'den sonra, 11 Eylül'den sonra askere gittiğimde başlayan bir yoldu. 20 yıl önce milletimize yapılan korkunç terör saldırılarını izlediğimde bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum. Benim ülkeme bunu kimse yapamaz.

Ancak bu yıl, 11 Eylül'ün yıldönümünde, Afganistan'ın düşüşü nedeniyle, asla hayal edemeyeceğim ya da tahmin edemeyeceğim şekillerde acı çektim. Birçok erkek ve kız kardeşim gibi ben de ihanetten öfkeye ve kalp kırıklığına kadar değişen yoğun ve kalıcı duygulara sahibim. Biz Amerikan ordusu, savaş alanında kimseyi geride bırakmayız. Bu biz değiliz. Değerlerimize aykırıdır. Ve yine de Afganistan'da olan tam olarak budur.

Ancak sorun sadece Afganistan değil. Amerikalılar, enerji altyapımıza yönelik Rus siber saldırılarından, küçülen orta sınıfımıza ve çökmekte olan eğitim sistemimize kadar krizlerle çevrilidir; bunların tümü, Washington'daki liderlik eksikliğiyle daha da kötüleşiyor. Bugün kendimi 11 Eylül'de olduğu gibi aynı yerde buluyorum, kendi kendime “Bunu bizim ülkemize kimse yapamaz” diyerek bir şeyler yapmak zorunda kalıyorum.

Amerika daha iyisini yapabilir ve yapmalıdır. Her yıl sandıkta boy gösteren, kampanyaları sırasında bize vaatlerde bulunan ve Seçim Günü'nden sonra bizi unutan cansız kariyer politikacılarına soğuk desteğimi vermeyi reddediyorum. Ben de senin gibi, oy verme kabininde iki kötüden daha az kötüyü seçmemin istenmesinden bıktım. Oyuna bütün benliğiyle katılan liderlere ihtiyacımız var.

Liderleri nerede bulacağımı biliyorum. Onlar üniformalı olarak hizmet ettiğim kadın ve erkekler. Çünkü çoğu kariyer politikacısının aksine, veteranlar (savaşmış eski askerler) Anayasamızı destekleyerek ve savunarak ülkeleri için hayatlarını ortaya koydular. Veteranlar, bir görevi gerçekleştirmek için tüm siyasi çizgilerden insanları nasıl bir araya getireceklerini biliyorlar. Ve belki de en önemlisi, savaşa doğru koşuyoruz.

Tüm bu nedenlerle, Kuzey Carolina ABD Senatosu için kampanyamı duyuruyorum. Ben bir askerim ve savaşın olduğu yer, ulusumuzun ilerlemesinin zayıf bir şekilde bağlı olduğu ve çıkmaza girdiği yer burasıdır. Şu anda yarışta olan çok sayıda kariyer politikacısı sadece sönük değil, aynı zamanda tehlikeli. Bunlar ciddi zamanlar ve hükümet ciddi insanlar için ciddi bir iştir. Güvenliğimiz, ekonomimiz ve çocuklarımızın geleceği tehlikede. Birleşik Amerika'nın uğrunda savaşmaya değer olduğuna inanıyorum ve Washington'da işi bitirmeye kararlı, kendini kanıtlamış liderlere ihtiyacımız var.

Afganistan'ın düşüşü nedeniyle yeni bir görev turuna kaydolan 11 Eylül sonrası kuşağından önceki hizmet üyelerinden ilkiyim. Bizim için, Saygon'un utanç ve trajik düşüşü sonucunda siyasete giren İkinci Dünya Savaşı veteranlarının dalgasını yansıtıyor. 1970'lerde, Ronald Reagan, İkinci Dünya Savaşı veteranları grubunun arasındaydı. Saygon'un Amerika'nın dünya çapındaki imajında ​​bıraktığı leke ve bunun veteranların ve yurttaşların kalplerinde bıraktığı burukluktan utandı. Ne yazık ki, şimdi nasıl hissettiğini biliyorum.

Yeni bir görevimiz var: Amerika için bir Misyon. Amerikan demokrasisini, bizi bölünmüş ve zayıf görmeyi tercih edenlerden kurtarmalıyız. Tepedeki parıldayan şehir olan umut ışığını eski haline getirmeliyiz. Mevcut tüm krizlerin acısını harekete geçirmeliyiz. 11 Eylül'den sonraki gün olduğu gibi yeniden biz olmalıyız, sarsılmaz ve şiddetle birleşmiş durumdayız. Pandemiden ve Afganistan'ın destansı düşüşünün ötesinde bir yol çizerken, birbirimize göstermeli ve dünyaya acımasız Amerikan ruhunu hatırlatmalıyız.

Amerika dünya lideridir ve bir emektar olarak, o mantoyu taşımaya onurlu bir şekilde yardım etme çağrısına tüm kalbimle cevap veriyorum.

Marjorie K. Eastman, 26 Ekim 2021, Defense One

(Marjorie K. Eastman, Kuzey Carolina'daki ABD Senatosu için bir GOP (Cumhuriyetçi) adayıdır. ABD Ordusu gazisi ve The Frontline Generation: How We Served Post 9/11 kitabının ödüllü yazarıdır.)


Mustafa Tamer, 20.11.2021, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri-Analiz, Onlar Ne Diyor?

Mustafa Tamer Yayınları

Onlar Ne Diyor?




Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı