19 Kasım 2021 Cuma

SA9450/KY1-CÇ795: Bildik Terane

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"İktidar olmak gibi bir niyetiniz olsaydı yabancılara yalvaran mektuplarınızı, seçmen tehditlerinizi, örtük ittifakınızı konuşmaz, projeleriniz üzerinde tartışırdık. "

Acil toplanmışlar. Kulaklarına kim ne üflemişse artık. Ve o terane; Erken seçim. Hamakat derekesinde bir inat. Zavallılığın, kuklalığın, köhnemişliğin, çaresizliğin numunesi. Akılları almıyor. Sezgileri körelmiş. İçinde yaşadıkları dönemle ilgili hafızalarında en ufacık bir bilgi kırıntısı bile yok. Hafıza kaybı yaşıyorlar. Geçmişte kalmışlar. Geçmişi bugüne taşımanın beyhude uğraşına soyunmuşlar. Hazin. Kendileri için hazin. Ülke için ise garabet bir durum.

Muhalefet bildiğimiz o muhalefet. Otuz kırk yıl geriden geldiklerinin ayrımında değiller. Ne ülke gerçekliğinin farkındalar ne değişimin boyutu hakkında bir bilgileri var. Halk referandumla bir buçuk ayda bilemedin altı ayda bir kurulup bozulan hükümetlerin önünü kesti, sistemi değiştirdi. Bunlar hala “erken seçim” yavesi ile arz-ı endam ediyorlar. Madem acil toplantılar yapacaksınız bari “Güneş Motel” benzeri bir yerde buluşup görüşseniz hem hevesiniz biler hem de üç beş vekil araklayıp “erken seçim” yollarını denerdiniz.

Bunlar bir de ülke yönetmeyi talipler iyi mi? Güneş Moteli devirlerinin bittiğini, değil kabine kurmak grup kurmaktan aciz birini hükümeti kurmakla görevlendirecek yetkililerin hak ile yeksan olduğunu bilmiyor, bilmezden geliyorlar. Kuzum seçimlere iki yıl gibi bir zaman var, beyhude “erken seçim” naraları atmak, yabancı elçilere, yabancı devlet temsilcilerine, yatırım yapacak yabancı şirketlere mektup yazıp yalvarmak yerine halkın karşısına geçip projelerinizi -pardon projeniz olduğu varsayımı ile böyle diyorum, sizi zora sokmak gibi bir niyetim yok- anlatmak böylece iktidar olmaya çabalamak daha isabetli olmaz mı? 

Hatta ayrılıkçı parti (hdppk) ile nasıl bir ittifak kurduğunuzu, ittifakın kapsamını, neler üzerinde anlaştığınızı halka anlatmak yabancılara yalvarmaktan, beyhude “erken seçim” virdinden daha isabetlidir iktidar olmayı istiyorsanız. Ama galiba – ne galibası, kesinlikle- sizin iktidar olmak gibi bir niyetiniz yok. İktidar olmak gibi bir niyetiniz olsaydı yabancılara yalvaran mektuplarınızı, seçmen tehditlerinizi, örtük ittifakınızı konuşmaz, projeleriniz üzerinde tartışırdık. 

Gerçekten iktidar olmak gibi bir amacınız, niyetiniz olsaydı, yalanlarınızı, iftiralarınızı, inkârlarınızı, görmezlikten geldiklerinizi konuşmaz programınız üzerinde durulurdu. Ağzınızda bir kere olsun dişe yarar -muhtar yardımcılığı- bir yapacağınız şeyi konuşurduk. Durumunuz ortada. İftira, yalan ve yabancılara yakarış. 


Cemal Çalık, 19.11.2021, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.


Seçkin Deniz Twitter Akışı