24 Ağustos 2021 Salı

SA9340/SD2168: Duyguları Öldürüp Şehveti Ayaklandırmak- Hak Ayrımı (Terapi)

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

 "...nerede sizin teşhir ettiğiniz bedeninize ait onur?"

Bir kadının güzel görünmek istemesi ve bunun için makyaj, giyim vesair efektleri kullanması hangi ölçüye göre değerlenmelidir? Bunu başörtülü ya da başörtüsüz kadın üzerinden değil, genç kadınların ilgi nesnesi olma arzusu üzerinden değerlendirin; hangi ayet bunu engelleyebilir?

Uzunca bir süredir başörtüsüz kadınlar sanki Müslüman değilmiş gibi, onların göbek açıkta büstiyer, mini etek-şort fora seti görmezden gelinirken, başörtülü kızların-kadınların kıpkırmızı dudakları, takma kirpikleri ve dar kıyafetleri üzerinden yürüyen erkekler hata yapıyor. 

Ben başörtülü ya da başörtüsüz Müslüman kadınların ve kızların, ne erkeklerin arzusuna ne de yorumlarına ihtiyaçları olmadan Allah'ın emirlerine uygun davranmaları gerektiğini, bedenlerini (teşhirle) sadece şehvet nesnesi haline getirmelerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. 

Müslüman hassasiyetine sahip insanların düğünlerine gidin bakalım.... başlarında örtüsüyle kadınların nasıl da kadın-erkek herkesin önünde, makyajları, dar kıyafetleri ile dans edip eğlendiğini görün... Müslüman erkeklerin de ağızlarında salyalarla onlara baktıklarını..

Şimdi söyler misiniz başı açık ya da örtülü kadınlar, Allah tarafından dudaklarınız, yanaklarınız, gözleriniz, göğüsleriniz, kalçalarınız, zaten erkek için bakılacak yerler olarak yaratıldılar, niye bu özelliklerinizi boyayıp, süsleyip şişiriyorsunuz? Hak mıdır bu? 

Erkek 1000 km. uzaktan alır kokunuzu, bin bir katlı kıyafetlerin içinden hayal eder sizi... o kendi sınamalarıyla boğuşurken, boyanarak, her yerinizi kabartacak şekilde giyinerek ya da açarak erkeğin sınamalarını zorlaştırma hakkınız var mıdır? 

Eğer beyinsiz değilseniz, her yerinizi özene bezene teşhir ettiğinizde, erkeğin size aşık olmasının, sizin için ölmesinin, şiir yazma olasılığının yok olması anlamının da açığa çıktığını görürsünüz. Duyguları öldürüp şehveti ayaklandırdığınızda geriye ne kalır? Şiddet değil mi? 

Bugün başınızı örttüğünüzde bir beyanda bulunuyorsunuz ey kızlar ve kadınlar; "Ben Allah'ın emrine uyarak örtündüm, ayete iman ve itaat ettim" Peki o halde örtünmenin bütünüyle kendi şartları içinde gerçekleşmesi zorunluluğunu niye reddedip boyanıyorsunuz, dar giyiniyorsunuz? 

Şunu açık bir şekilde söyleyeyim. Hani garsoniyer tutmakla, ikinci gizli evliliklerle suçladığınız erkekler var ya, onlar siz bu kadar teşhirci ve hedef gözetici olduğunuz için mümkün oluyor; evli olan erkeğin sevgilisi, 2. karısı olmayı da siz seçiyorsunuz; oturun ağlayın bu sefalete.

Tarih boyunca erkek, siz kadınları o çok sevdiğiniz, hayranı olduğunuz Antik Yunan dahil Osmanlı'da da aldı, sattı, hediye etti... Şu anda dünyada, ABD ve Avrupa'da yüz milyarlarca dolarlık piyasanın emtiasısınız... nerede sizin teşhir ettiğiniz bedeninize ait onur? 

Şimdi size kendi kusurlarına bakmadan başörtünüzün altındaki boyalı organlarınızı, vücutlarınızın bütün kıvrımlarını teşhir ettiğiniz dar kıyafetlerinizi görüp de sınanma zorlukları yaşayan erkeklerin uyarılarına tepki vermekten, feminist artistlikten vazgeçin lütfen.


Not: Bu yazı 27 Temmuz 2021 tarihinde Twitter'da serbest akış tekniğine uygun olarak yazdığım cümlelerden oluşmaktadır; her cümlede ilgili Twitter linki bulunmaktadır.


Seçkin Deniz, 24.08.2020, Sonsuz Ark, Terapi
Terapi







Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı