4 Ekim 2020 Pazar

SA8887/Sonsuz Ark-YD197: Bill Gates-Microsoft Yazılım Açıklarıyla Geleceğin Savaşlarını Yönetmeyi Tasarlıyor

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Bu açığın bir siber-karma savaş tuzağı olduğunu, Bill Gates'in Covid-19 bahanesi ile kuantum noktalı biyoçip ve Elon Musk'ın beyne çip yerleştirme projeleri gibi Satanizm'in robot insan tasarımı (Transhümanizm) uzaktan kumanda edilebilen her şeyi kontrol altında tutmak için bilerek tasarlandığını anlamayan var mı? Açık sayesinde bilgisayar korsanları, etkilenen sistemlerde uzaktan komuta ile çalıştırma saldırıları gerçekleştirebilecekti. Hatta saldırganlar bilgisayarlardaki korumaya alınan yazıları okuyabilecek, kullanıcı adına ürün içerisinde değişiklik ve içeriği silme gibi işlemler yapmak için kurbanın kimliğini kullanmasına ve tarayıcıya kötü amaçlı içerik enjekte etmesine izin verebilecekti. "

Seçkin Deniz, 04.10.2020

Microsoft Data Merkezi

ASELSAN/BYD Siber Güvenlik Operasyon Merkezi ekibinden Tevfik Demirel, ASELSAN’da da kullanılan Microsoft’a ait bir üründe güvenlik açığı tespit etti. Açık sayesinde bilgisayar korsanları, etkilenen sistemlerde uzaktan komuta ile çalıştırma saldırıları gerçekleştirebilecekti. Hatta saldırganlar bilgisayarlardaki korumaya alınan yazıları okuyabilecek, kullanıcı adına ürün içerisinde değişiklik ve içeriği silme gibi işlemler yapmak için kurbanın kimliğini kullanmasına ve tarayıcıya kötü amaçlı içerik enjekte etmesine izin verebilecekti. 

ASELSAN, bu açığı derhal Microsoft Siber Güvenlik Merkezi’ne raporladı. Microsoft’un ürün geliştirme mühendisleri ve güvenlik araştırma ekipleri bir güvenlik yama çalışması başlattı ve online versiyona yönelik olarak hala devam ediyor. Bu çalışmaya paralel olarak, CVE®-MITRE (Yaygın Güvenlik Açıkları ve Etkiler) ve NIST-NVD (Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanı) tarafından zafiyet kodu verildi. Microsoft, ASELSAN’ın bu başarısını karşılıksız bırakmadı.

ASELSAN ve Tevfik Demirel’i uluslararası onur listesine koydu. 


Seçkin Deniz, 04.10.2020, Sonsuz Ark, Yayın Dünyası'ndan, Özel Dosyalar, Çeviri

Seçkin Deniz Yayınları



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Haber Kaynak:
https://www.savunmasanayi.org/aselsan-muhendisi-microsoftun-acigini-yakaladi/



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı