14 Mart 2020 Cumartesi

SA8427/SD1639: Sakin ve Rasyonel Kalan Koronavirüs ile Savaşı Kazanacaktır

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız analiz, Stanford Üniversitesi Hoover Enstitüsü'nde klasik tarihçi olan Victor Davis Hanson'a aittir ve DSÖ tarafından salgın hastalık olarak tanımlanan yeni Coronavirus-Covid-19'a karşı nasıl mücadele edileceğine odaklanmaktadır. Çin Dışişleri'nin, Covid-19'un Wuhan'a ABD ordusu tarafından taşındığını düşündüğü, Pentagon'un 'Biyolojik Silah' kapsamında ürettiği böcek orduları ile ilgili yayınların arttığı, Ebola gibi laboratuvarlarda üretilmiş ölümcül virüslerin Afrika'yı mahvettiği, Kıyamet Salgını'nın geleceğine dair uzmanların yayınlarının dilinin sertleştiği bir dönemde ve üstelik Coronavirüs'ün ilk patentinin ABD Devleti'ne ait olduğu gerçeği ortada iken, yedinci nesil olarak yeni coronavirus'un Covid-19 olarak bilinmezliğin içinden çıkageldiği düşünülemez. ABD sorumsuzluğunun bir sonucu olarak Çin'i dize getirmek adına ürettiği ve yaydığı Coronavirus'un hedefi haline gelmiş durumdadır, sağlık ve devlet sistemi bu virüsle mücadele etmek için yeterli olmadığı gibi ekonomisi de ordusunu bile besleyemeyecek ve geliştiremeyecek durumdadır. Çin üç binden fazla kurban vererek Coronavirus'ü kontrol altına almış olarak ABD'ye tıbbi destek vermeyi teklif edecek hale gelmiştir. Aşağıdaki analizde yazar, asıl sorumlu olan ABD'yi kurban haline getirerek hastalığa odaklanmayı teklif ederken gerçekten de dürüst değil; Koronavirüs'ü açıkça kendileriyle savaşan bağımsız bir düşman olarak tanımlayarak tankla, tüfekle mukayese yaparken Coronavirus'un ABD tarafından biyolojik bir silah olarak üretildiğini ve savaşta kullanıldığını saklamaya çalışmaktadır. Dünya her şeyin farkındadır, Covid-19 bumerang olarak  dünyaya acı çektirdikten sonra sahibini de vurmuştur. ABD'de  Başkan Trump 13 Mart 2020'de Covid-19'a karşı Ulusal Acil Durum ilan etmek zorunda kalmıştır. Peki bu ne demektir ve bu kurumu kim neden kurmuştur? Aralık 2919'dan beri dünyayı tedirgin eden Coronavirus salgınına karşı ABD neden 3 ay hiçbir şey yapmadan beklemiş ve şimdi acil durum ilan edilmiştir? 20 Ocak 2017'de yayınladığımız 'SA3887/TG217: Yeni Dünya Düzeni Tarihi-IV' başlıklı yayında şu ifade geçmektedir: "1979-FEMA; Açılımı (Federal Emergency Management Agency-Federal Acil Yönetim Kurumu) olan FEMA’ya olağanüstü yetkiler verildi. “Ulusal acil durum” hallerinde kanunları askıya alma, kitlesel olarak halkı nakil etme, uyarı olmaksızın vatandaşları gözaltına alma ve tutuklama ve mahkemeye çıkarmadan tutukluluk halini devam ettirme gibi yetkilere sahipti. Malvarlıklarına, gıda kaynaklarına, ulaşım sistemlerine el koyabilir ve Anayasayı askıya alabilirdi." Devletlerin herhangi bir şeyi tesadüfen veya nedensiz bir şekilde yaptıklarını düşünmek saçmadır, mantıksızdır. Ancak daha üst açılardan bakıldığında anlamlı hale gelen birçok şey olduğunu görüyoruz; İnsan Irkı büyük bir tehdit altındadır ve bu tehdit satanist insanları da kullanarak insanları her türlü kötülükle baskı altına alan Satanizm'in eseridir.
Seçkin Deniz, 14.03.2020

Staying calm and rational will win the war against coronavirus
"Koronavirüs'ün ünü muhtemel gerçekliğinden çok daha korkutucu"

Bu düşünceye odaklanın. COVID-19 olarak da bilinen koronavirüsü, yaşayan, nefes alan bir düşman olarak düşünün; hangisi, kesinlikle, tam olarak ne?


Ama bir an için yaşamak için tek nedeni olabildiğince çok kişimizi incitmek, sakatlamak veya öldürmek olan bilinçli, düşünen ve zeki bir düşmanla gerçek savaşta olduğumuzu hayal edin.


COVID-19'da geçmiş düşmanlarımız gibi jetler, tanklar veya nükleer silahlar olmayabilir. Ancak cephaneliğinin, sayılarının, kurnazlığının ve iradesinin müthiş olduğu söyleniyor.



Covid-19 İllüstrasyon, Alexander Hunter  / Washington Times

COVID-19, Amerikalılara karşı savaşını kazanmak için, her gün birçok Amerikalıya bulaşmalı ve onları hasta etmelidir. COVID-19, aç bir virüs ordusunu çoğaltmak ve hayatlarını sürdürmek için yeterli kurbanı enfekte edemezse, yakında püskürtülecek ve ölecektir. Yaklaşık 330 milyon muzaffer ve sağlıklı bir ulus arasından sadece birkaç ev sahibine sıkışacaktır.

Doğa, COVID-19'a yenilmiş kuzenlerinin (H1N1 domuz gribi, MERS ve SARS virüsleri) sahip olmadığı bazı silahlar verdi.


Daha az öldürücü olmak daha zekicedir; ve bir ev sahibi olmadan yaşama imkanı bulmak biraz daha zordur. Viral esneklik, ölümcül bir hastada konaklayarak nadiren intihar bombacısına dönüşmesini ve havada ve yüzeylerde yurtsuz kaldığında çok hızlı bir şekilde yok olmamasını sağlar.


Koronavirüsün müttefikleri var. Kirli ellerimiz, alışılmış yüze dokunuşları ve ansızın gelen hapşırıkları ve öksürük gibi bize karşı kendi silahlarımızı kullanarak savunmamıza sızıyor.


Kötü kişisel ve kamusal hijyen, virüse bazı besinler ve kamuflaj veriyor. COVID-19 kazanmak - binlerce kişiyi hasta etmek ya da öldürmek olarak tanımlanır - için gevşekliğimizi fırsata çevirir. Gözlerine, burnuna ve ağzına bulaşmasını engelleyen dikkatli bireylerden nefret eder.


Unutmayın, geçmişteki insan düşmanlarımızdan farklı olarak, COVID-19 çıplak gözle görülemez, en gizli teröristlerden veya yeraltı düşman ajanlarından bile daha fazladır. Koku bırakmaz. Duyulmaz. Kesinlikle dokunulmaz. COVID-19'un, sadece bize geldikten sonra verdiği hasarla, ateş, yorgunluk, tıkanıklık ve zor nefes alma izlerini bıraktığında geldiğini anlıyoruz..


COVID-19 ayrıca karmaşık ve sofistike olgusunun bilinmezliğine de bağlıdır. Uzmanlarımızın bu yeni virüsün nasıl kaynaklandığını, nasıl yayıldığını ve nasıl hasta ettiğini veya öldürdüğünü öğrenmeyeceğini varsayıyor.


Böylece virüs, hastayı etkili bir şekilde karantinaya alamayacağımızı ya da en azından bir pandemi (salgın) olarak yayılacağını ummayacağımızı umuyor.


Çaresizlik içinde, düşman virüs, araştırmacılarımız COVID-19'un ana borguna hızla sızabilse ve onun en derin sırlarını öğrenebilse bile, yine de hastalığı ilaçlarla tedavi edemeyeceğimizi veya aşılarla önleyemeyeceğimizi umuyor; ya da en azından İncil'deki yaygın veba haline gelene kadar değil.


Virüs ürpertici zombi filmleri ile doldurulan popüler bir kültüre karşı, en büyük silahlarını nasıl kullanacağını kesinlikle biliyor: korku ve panik. Bu haftanın başından itibaren nispeten 'hafif böcek' 30'dan az Amerikalıyı öldürmüştü. Ama sanki 200.000 kişimizi öldürmüş gibi davranıyoruz.


COVID-19, televizyondaki garip canavarlar gibi olacağımız korkusu yaratabilirse, belki de onun düşmanı olan ve onlara en çok ihtiyaç duyan sağlıkçılar için maske, eldiven ve malzeme kıtlığı ile sonuçlanan stok çılgınlığına devam edeceğiz.


Ya da, virüs bizi, çalışmamızı ve etkileşime girmemizi engelleyecek kadar korkutabilirse, iptal edilen ekonomimiz durur.


Ya da belki de koronavirüs, ülkeler ve devletler arasındaki jetler (havayolu ulaşımı) üzerinde zekice durmaya devam edebilir, uluslar virüsü üreten ve yayanlar olarak birbirlerini suçladıkça yayılmayı hızlandırabilir ve politikacılar virüsü öldürmek için bir araya gelmek yerine birbirlerini yok etmeye çalışırlar.


COVID-19, jetlere ve gemilere gizlice girerken küreselleşmeye güveniyor. Birkaç saat içinde, yeni bir ev ve binlerce kilometre uzakta bile dehşete düşecek yeni ev sahipleri bulabilir.


İntikamcı bir düşman. Virüslerin çoğunu öldürdüğümüzü veya iktidarsız hale getirdiğimizi biliyor. Kuzeni grip, 1918'den beri yıllık taktik kazançlarını stratejik bir pandemik zafere dönüştüremedi.


Virüsler ve insan karşıtı mikroplar Amerika'da on yıllardır büyük bir galibiyet alamamışlardır, belki her yıl binlerce Amerikalıyı sakat bırakan ve öldüren Çocuk Felci teröre girdiği için onlardan sayılmıyor.


COVID-19, ilerlememizin, güvenimizin ve sofistike olmamızın güçlü yönlerimiz değil, daha ziyade en büyük zayıflığımız olduğuna inanıyor, çünkü makyajımız ve varsayılan dokunulmazlığımız bizi panik için olgunlaştırıyor.


Bize savaş açılmış durumda. Fakat sakin ve rasyonel kalırsak, ünü muhtemelen gerçekliğinden çok daha korkutucu olan düşmanı kolayca yenebiliriz.


Victor Davis Hanson, 11 Mart 2020,  Washington Times


(Stanford Üniversitesi'nde Hoover Enstitüsü'nde klasik tarihçi olan Victor Davis Hanson, “İkinci Dünya Savaşları: İlk Küresel Çatışma Nasıl Savaşıldı ve Kazanıldı” yazarıdır (Basic Books, 2017))



Seçkin Deniz, 14
.03.2020, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar
Takip et: @Seckin_Deniz


Not: Çeviri programları kullanılarak İngilizce'den çevrilmiştir.



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı