16 Ekim 2018 Salı

SA6983/SD1167: 10 Ağustos 2018 ve Türk-Amerikan İlişkileri'nde Çözülen Denklik Sorunu

"Türkiye'nin yaşadığı sıkıntı dünyanın diğer ülkelerinin yaşadığı sıkıntı ile eşdeğerdir ve sorun ABD'nin rakip tanımaz zorbalığına karşı bir denklik sorunudur. Türkiye'nin diğer bütün ülkelerden ayrışan ve farklılığını yansıtan en önemli özelliği de bu denklik sorununu çözmek için 15 yıldır kesintisiz bir şekilde her alanda savaşması ve kazanmasıdır."


Amerika Birleşik Devletleri'nin bütün başkanlarının davranışlarındaki satanist-skolastik nitelikleri ve Washington'un dünyanın güçlü veya güçsüz, zengin veya fakir herhangi bir ülkesi ile ilişkilerinin geçmişini bilenler, Başkan Donald Trump'ın dünyanın bütün devletleri ile yürüttüğü 'kriz üret-masayı dağıt- yeni anlaşmalar yap' şeklindeki ilişki biçiminin de satanist-skolastik niteliklere sahip olduğunu görebilirler; Trump bütünüyle satanist kümenin içindedir ve aday olması, seçilmesi, vaatleri ve uygulamaları bu kümenin önceki elemanlarından farksızdır. 

Bu sâkil fotoğrafın net bir şekilde görülebilmesi, Türkiye'nin 1 Mart 2003'ten beri dili ve mantığı her gün daha da güçlenen diplomatik tutarlılığının sağlığını olumlu etkileyecektir. Ki bugüne kadar, Trump'ın başkanlık ettiği ABD'nin içinde birden fazla etkin güç olduğu, Derin Devlet'in Trump'ı sınırladığı, engellediği, yönettiği gibi bir önyargının esiri olan bakış açılarının hiç de doğru analiz yapamadığı, Trump'ın Türkiye'ye yönelik 10 Ağustos saldırısında açık bir şekilde görüldü; Trump ile ayrı kamplarda olduğu iddia edilen tüm satanist finans merkezleri, kredi derecelendirme kuruluşları Trump'ın hedefindeki Türkiye'ye saldırdılar. 1776'dan beri yaptıkları gibi satanistler Başkan'la birlikte çalıştılar ve Türkiye'nin sağlıklı ekonomik yapısını krize soktular. 

Türkiye'nin terör ve darbeyle ilişkili olarak tutukladığı ajan-papaz Brunson'ın bu süreçte bir bahane olduğu açıktı, konunun 'evangelist tabandan destek almaya çalışan bir başkan' olmadığı, Türk-Amerikan ilişkilerinin 1946 sonrası derinliğini bilenler için sır değildi. 15 Temmuz FETÖ-ABD-NATO-AB askerî darbesinin, 2002 sonrası Erdoğan'ın liderlik ettiği Türkiye'nin yaşadığı iç-dış terör ve darbe tehditlerinin, ekonomik saldırıların, 2002 öncesi Ecevit'in başbakan olduğu 2000 ve 2001, Yılmaz'ın başbakan olduğu 1997, Çiller'in başbakan olduğu 1994 ekonomik krizlerinin Brunson gibi gerekçesi de yoktu. Amerikan tehditleri her zaman vardı, 10 Ağustos bu nedenle özel bir tarih değildi. Ancak 10 Ağustos 2018'i özel bir tarih yapan en önemli özellik 1 Mart 2003'te olduğu gibi ABD'ye 'Hayır' diyebilmekti. 

Türkiye kesintisiz olarak 2003'ten 2018'e kadar 15 yıl ABD'ye 'Hayır' diyerek ayakta kalmayı başarmış, gücüyle orantısız bir şekilde ABD'ye karşı her alanda savaşarak küresel bazda itibar ve güç elde etmiş, Türkiye'nin lideri Erdoğan, Eylül 2018'de Newyork'taki BM genel Kurulu'nda ABD'yi teröre destek veren ülke olarak ilan etmişti.  Bu tarihte yaşanan ilkler serisiydi ve Türkiye kendi halkının gücünü, dünyanın bütün ezilen halklarının gücü ve çıkarları ile birleştirerek Aralık 2017'de BM'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden ABD'ye karşı karar çıkarmıştı. 

PKK-YPG-FETÖ-DAEŞ gibi vahşi terör örgütlerinin ABD tarafından kurulduğu, desteklendiği ve yönetildiği ve bu örgütlerin tek hedeflerinin Türkiye'yi parçalamak ya da durdurmak olduğu herkes tarafından bilinirken, 10 Ağustos 2018'de ve sonrasında Türkiye'ye yapılan ekonomik saldırıların sebebinin Erdoğan ya da ajan-papaz Brunson olduğunu iddia etmek, müddeinin ancak bahse konu satanist kümenin ya da altkümelerinden birinin üyesi olduğunu kanıtlar.

Türkiye'nin yaşadığı sıkıntı dünyanın diğer ülkelerinin yaşadığı sıkıntı ile eşdeğerdir ve sorun ABD'nin rakip tanımaz zorbalığına karşı bir denklik sorunudur. Türkiye'nin diğer bütün ülkelerden ayrışan ve farklılığını yansıtan en önemli özelliği de bu denklik sorununu çözmek için 15 yıldır kesintisiz bir şekilde her alanda savaşması ve kazanmasıdır. Bütün karşı analizlere rağmen Türkiye ABD'nin son dönemdeki bütün saldırgan politikalarına rağmen ABD'ye bir 'çatışma stratejisi' ile yaklaşmamıştır; her kriz döneminde Türkiye diplomatik müzakere yollarını açık tutmuş, son noktaya kadar ilerlemiş, ancak aldığı küstah ve asimetrik güce sahip algıların ürettiği karşılıklardan dolayı da eşdeğer karşıt tutumlar ve davranışlarla ABD'yi durdurmuş ve püskürtmüştür.

Türk-Amerikan İlişkileri, ABD'deki başkanların ayrık ya da aykırı davranışları ile sınırlı olmadıkları gibi bundan sonra da herhangi bir başkanın davranışları ile de sınırlı olmayacaktır, fakat son 15 yılda Türkiye'nin kazandığı güç satanistlerin yönettiği ABD ile pazarlık yapabilme gücü ile daha da artmış, önümüzdeki yüzyılı etkileyecek olan çıkış süreci tamamlanmıştır. Türkiye, riskli ve mayınlarla dolu çatışma alanı olan 10 Ağustos sürecinden ayrılırken ajan-papaz Brunson'u yargılamış, mahkum etmiş ve tutuklu kaldığı iki yıla yakın süreyi cezasına mahsup ederek 12 Ekim 2018'de serbest bırakmıştır. 

Erdoğan'a teşekkür eden ve "Türkiye ile Rahip Brunson'un serbest bırakılması ve geri dönmesi üzerine anlaşma yapmadık. Rehineler için anlaşma yapmam. Öte yandan ABD, Türkiye'ye müteşekkirdir. Bu da ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi, hatta mükemmel hale gelmesine yol açacak" diyen Trump'a Erdoğan, "Sayın Başkan Trump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder." derken de denklik sorununun Türkiye'nin lehine çözüldüğünü ve yeni bir dönemin başladığını ilan etmiştir.

Satanizm'in her zaman olduğu gibi sonuç alamayacağına inandığı durumlarda geri çekilme ve uygun zamanı bekleme alışkanlığı yeniden ortaya çıkmış, böylece dönemsel baskıdan kurtulan Türkiye'nin çıkışı yeni bir üst aşamaya geçmiştir.

Türkiye hasta, borçlu, iç savaş çığlıkları altında kâbuslar gören ve ahlakî çöküntü içerisindeki satanist-katil ABD İmparatorluğunun ölümünü çabuklaştıracak son aşamaya geçişi kolaylaştıracak uzun soluklu bir dönem için gerekli olan bütün imkanlara sahiptir.



Seçkin Deniz, 16.10.2018, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-41, Sorgulamalar



Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı