19 Haziran 2018 Salı

SA6341/SD1030: Yeni Türkiye'nin Stratejik Gücü ve Gelecek Yüzyıllar için Yeni Yol Haritası

"İnsan unsuru Yeni Türkiye'nin en önemli stratejik gücüdür ve Batı bu gücü, uyuşturucuya, içkiye, sekse, şiddete kaybettiği için çökmektedir." 


Yaşadığımız 2001'den sonraki on yedi yıl, 1911-1912'de Balkan savaşları ile alevlenen 1914'te başlayıp 1918'de sona eren Birinci Dünya Savaşı, 1939'da başlayıp 1945'te biten İkinci Dünya Savaşı kadar tahrip edici olmasa bile, sonraki yüzyılı belirleyebilecek güçte stratejik sıcak ve soğuk savaşlarla geçmiştir, bir on yedi yıl daha sürme ihtimali olan bu uzun savaşın tam ortasındayız.

Neocon-siyonist ABD derin devletinin 2012'de tasarlamış olduğu 2030'daki Dünya, son altı yılda ortaya çıkan gelişmeler ve Türkiye faktörü dolayısıyla ABD'nin istediği gibi gitmiyor; ABD Obama döneminde hazırlanan bu tasarının gerçekleşmesi için dünyanın her yerinde darbeler, soykırımlar, terör, iç savaş tasarladı ve üretti, ancak başarılı olamadı.

Trump ABD derin devletinin strateji değişikliğine giderek seçtiği bir başkan olarak, tasarlanan kaotik dünya için altı yılda terör, ihanet, askerî darbe, seçimleri etkileme çabaları gibi yasadışı yollarla aşılamayan  Erdoğan liderliğindeki Türkiye gibi ülkeleri, sıcak hedef tahtasından çekmiştir; geleneksel yayılmacı ve dünyanın her ülkesini yerinden yönetmeyi ilke edinen ABD Dış politikasından ayrılmayı ve ülke liderleri ile şantaj-anlaşma setinden oluşan yeni bir ilişki biçimi ile dünyayı yeniden yönetmeyi düşünmektedir. (Güncel not: ABD Başkanı Trump 10 Ağustos 2018'de Türkiye'ye ekonomik saldırı düzenlemiş, TL'nin değerini düşürmüştür. Seçkin Deniz, 28 Ağustos 2018)

Türkiye'nin, Yeni Türkiye olarak ahlakî, siyasî ve iktisadî üstünlüğünü kaybeden Amerika Birleşik Devletleri ile kalan on yedi yılda kendi lehine başarılı bir strateji ile ilişki kurması ve zaman kazanması gerekmektedir. Bunun için de 'Yeni Türkiye Bilinci'  Türkiye Cumhuriyeti devletinde kurumsal bir nitelik kazanana kadar çok kapsamlı, çok boyutlu, temeli genç, inanmış ve yetişmiş demografik unsurlar olan bir master plana ihtiyaç duymaktadır. Yeni Türkiye henüz bu kudrete ulaşmamıştır; ancak bu kudrete giden yolun büyük bölümünü kat etmiş durumdadır.

Bundan sonraki aşama, çok hassas detaylara odaklanmayı amaçlamak zorundadır. Psikolojik, sosyolojik, ekonomik, itikadî, kültürel kaygılarını ve sorunlarını çözmüş yeni nesiller özel olarak tasarlanmalı ve bunların içinden çok özel  kriterlerle seçilmiş gençler 12 yaşından itibaren mühendislik, uluslararası ilişkiler, psikoloji, sosyoloji, tıp, din, dil, tarih, edebiyat, medya-sinema-sanat, savaş  kültürü ve teknolojisi, tarım, hidroloji, jeoloji, uzay bilimleri, gibi alanlarda özel programlarla yetiştirilmelidir. Yeni Türkiye'nin gelecekteki en büyük silahı yetiştirilecek olan bu özel ordudur.

Yeni Türkiye'nin bu 'Özel Ordu'yu ortaokul, lise ve üniversitelerden seçilecek gençlerle hemen oluşturmaya başlaması mümkündür... Eksik olan stratejidir, Master Plan'dır; Yeni Türkiye ancak bu şekilde iki yüzyıllık zaman kaybını giderebilir ve direnişini kalıcı hale getirebilir. Aksi halde kurumsallaşmamış refleksif ve sadece Erdoğan'a endeksli bir gelecek sağlam bir gelecek olma yeteneğini kazanamaz, her seçim dönemi Türkiye'yi sarsar, dış müdahalelere açık hale getirir, psikolojik çöküntü içerisindeki ABD'yi, Almanya ve Fransa liderliğindeki Avrupa Birliğini, İsrail'i, İran'ı, Rusya'yı, BAE-Suud gibi küçük ülkeleri Türkiye'ye karşı daha saldırgan hale getirir.

İnsan unsuru Yeni Türkiye'nin en önemli stratejik gücüdür ve Batı bu gücü, uyuşturucuya, içkiye, sekse, şiddete kaybettiği için çökmektedir. Trump liderliğinde yol alan Amerika, Putin liderliğinde yol alan Rusya, Merkel'le Almanya, geleceği olmayan Macron'la Fransa aldıkları yolda, bürokratlar, diplomatlar dahil hiçbir genç aktöre sahip değildir; doğal olarak bu onların stratejik güç olarak geleceğe umutla bakmalarının önündeki en büyük engeldir.

Yeni Türkiye avantajlarını kullanmakta gecikmemelidir. Türkiye Stratejik insan gücünün geleceğini ve Yeni Yol haritasını da 'Özel Ordusu'nda yetişecek olan gençlerinin belirlemesine izin vermelidir.




Seçkin Deniz, 19.06.2018, Sonsuz Ark, Ağacın Çürümüş Yaprakları-30, Sorgulamalar



Sonsuz Ark'tan

  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
.



Seçkin Deniz Twitter Akışı