2 Aralık 2017 Cumartesi

SA5257/KY29-YA94: Zarrab Olayını Anlayın Artık!

"Siz hükümet edenlere öfkelisiniz diye ülkenizin başına örülen çorabı göremeyecek kadar mı kör oldu gözleriniz?"


Şu Zarrab davasında kafamın almadığı, anlayamadığım şu: Türkiye’deki bir yolsuzluk iddiası ABD mahkemelerinde görüşülebilir mi? Şayet görüşülemezse ve yargılamanın nedeni İran’a yönelik ABD ambargosunun delinmesi isse, Türkiye’nin İran’a yönelik bir ambargosu mu var? Veya Amerika’nın ambargosu var diye Türkiye de mi ambargo koymak zorunda? Ayrıca ABD, Türkiye ve İran arasındaki ticareti sorguluyorsa bu Türkiye’nin egemenliğine müdahale değil midir? 

Yani şimdi Kuzey Koreli veya herhangi bir ülkeden -yasal olmayan ticari faaliyetleri bulunan- bir işadamı Türkiye’ye turist olarak gelse, Türkiye onu yasal olmayan ticari faaliyetinden dolayı tutuklayıp yargılayabilir mi?

Sözüm, Zarrab olayına zil takıp oynayanlara; 

Türkiye’de iktidarda bulunan partiyi, yöneticilerini sevmeyebilirsiniz, ama Amerika’nın burada egemenliği tehdit eden bir yargılama yaptığını da teslim etmelisiniz. 

Ki zaten haberleri takip ediyorsanız anlayacaksınız. İtirafçı Zarrab'ın anlattıkları: "Şuna şu kadar rüşvet verdim, şu benim işimi çözdü?" 

Bunlar Türkiye'nin sorunu değil mi? Amerika burada direk Türkiye Hükumetini itibarsızlaştırma derdinde değil mi? Gezi olaylarıyla başlayan ve darbe teşebbüsüne kadar gelen sürecin Amerika tarafından yürütüldüğünün, Amerika'nın Türkiye yönetimini ele almaya and içtiğinin kanıtı değil mi tüm bu yaşadıklarımız? 

Samimi olun, başka bir ülkedeki yolsuzluğu yargılamak Amerika’ya mı düştü? 

Siz hükümet edenlere öfkelisiniz diye ülkenizin başına örülen çorabı göremeyecek kadar mı kör oldu gözleriniz?



Yurdagül Atun, 02.12.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Medya, 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı