14 Kasım 2012 Çarşamba

SA103/AS11: Leganés'te Mavi Marmara Anıtı


Leganés'te Mavi Marmara Anıtı

“Dinle, Katolik İspanya’nın Katolik Kraliçesi! Dinle, İsabella! Onurlu bazı çocukların diz çöküyorlar önlerinde Filistinli çocukların.”

Cladius’un Satılmış Lejyonerleri, Castilla Kraliçesi’nin Tövbekâr Çocukları

Sesime yankı istiyorum. Sesimin yankılanmasını istiyorum. Tarih'in önünde sesime ses katılsın istiyorum.

***
“Dinle Cladius, dinle Neron, dinle Vespasianus, dinle Titus, dinle Hadrianus; dinleyin putperest Roma’nın putperest İmparatorları! Kılıçlarınız ve gürzlerinizle yok ettiğiniz, sürdüğünüz neslin çocukları, bin dokuz yüz yıl sonra ülkelerine geri döndüler. Şimdi, onlar, sizin onları yok ettiğiniz, sürdüğünüz gibi öldürüyorlar, sürüyorlar Filistinlileri. Filistinliler putperest değiller, ama sizin yaptıklarınızın bedelini ödüyorlar. Dinleyin putperest Roma’nın putperest İmparatorları! Bugünkü lejyonerleriniz, Medici dölleri, putlarınızın bazı torunları, şimdi size de ihanet ediyorlar.”

***
“Dinle, İsabella, dinle Katolik Kastilya’nın Katolik Kraliçesi!
Engizisyon mahkemeleriniz, kılıçlarınız, giyotinleriniz ve yangınlarınızla katlettiğiniz, ülkelerinden sürdüğünüz Müslüman Arapların torunlarına sahip çıkıyor tövbekâr bazı çocukların. Dinle, Katolik İspanya’nın Katolik Kraliçesi! Onurlu bazı çocukların diz çöküyorlar önlerinde Filistinli çocukların.”

***
“Dinleyin, Arapların dolarperest Kralları! Dinleyin, Amerikan uşağı Müslüman Diktatörler! Dinleyin Siyonizmin tüm uşakları! Dinleyin hepiniz, dinleyin İnsanlar!"

***
"Anlatıyorum sana ey Tarih, sen de dinle!”

***
Leganés’te, Filistin Parkı’nda bir anıt var. İsrail’in ördüğü duvarın önünde, Filistin'i tasvir eden yıkık dökük duvarların önünde masum bir çocuk; Filistinli bir çocuk. Bir dizi yerde, diğer dizi dimdik; çömelmiş; avuçlarında bir gemi. Filistinli çocuk Filistin’e ulaşamayan, insani yardım malzemelerinin yüklü olduğu dokuz şehidin manevi mezarı olan Mavi Marmara gemisini Akdeniz’in sıcak ve tuzlu sularına bırakıyor.

***
Yer: İspanya’nın başkenti Madrid Özerk Bölgesi’nde bir banliyö: Leganés. Konum: Filistin Parkı. Obje: Mavi Marmara Anıt’ı. Heykeltraşlar: Roxanne Robinson ve Arevalo Beteta. Amaç: Gazze'ye uluslararası insani yardım götürmek için Akdeniz'e açılan Özgürlük Filosu'nun amiral gemisi Mavi Marmara'da İsrail askerlerinin saldırısına uğrayarak şehit olan 9 Türkiyeli aktivistin anısını yaşatmak. Girişimciler: Adları bilinmeyen üç İspanyol Aktivist. Açılışta bulunanlar: Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat, Filistin'in Madrid Büyükelçisi Musa Odeh, Leganés Belediye Başkanı Rafael Gomez Montoya, Madrid'de bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ ile İspanyol sivil toplum örgütleri temsilcileri. Tarih:17 Aralık 2010, Terörist İsrail Hükümeti’nin saldırısından 200 gün sonra.

***
İtalya Başbakanı Berlusconi, Roma dönemine ait mermer Mars ve Venüs heykellerinin eksik parçalarının tamamlanması için 100 bin dolar harcıyor. Yer: İtalya’nın başkenti Roma. Obje: Savaş tanrısı Mars'ın eksik penisi, aşk tanrıçası Venüs'ün eksik eli. Tarih: 19 Kasım 2010.

***
İspanya, Yahudileri ve Endülüslü Arapları dinlerini değiştirmeye zorlayan, ihtida’yı kabullenmeyenlerin sürüldüğü ve öldürüldüğü Castilla Kraliçesi’nin ülkesi. İsabella la Cahtolica, Yahudiler ve Müslümanlara özel teşkil ettiği mahkemelerle bilinen Yahudi asıllı olduğu söylenen sekreteri Papaz Thomas Di Torquemada'nın gözetiminde Engizisyon Mahkemeleri kuran ve sonradan tüm İspanya’nın Kraliçesi olan I.İsabella.

***
Romalılar, Yahudileri Filistin’den çıkaran ve Mabedlerini yıkan putperestler… İmparator Claidus’un emriyle, M.S. 44 yılında Yahudiler Roma’dan kovuldular. M.S 63’te Yahudilerin başlattığı ayaklanma İmparator Nero Cladius (Neron)’un emriyle Roma lejyonlarınca acımasızca bastırıldı. Binlerce Yahudi öldürüldü. Romalılar, İmparator Vespasianus’un emriyle M.S. 70 yılında Kudüs’ü işgal ederek, kenti ve Süleyman Mabedini yaktılar. Yahudiler, kitleler halinde, Filistin’den sürüldü. MS. 132 yılında çıkan ikinci bir ayaklanma da, aynı acımasızlıkla bastırıldı ve Roma İmparatoru Hadrianus, tüm Yahudilerin, Filistin’den çıkartılması için bir emir yayınladı.

***
İtalya ve İsrail ilişkileri. Tarih: 1 Şubat 2010; İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Tel Aviv'i ziyaret eden Berlusconi'ye "İsrail'in en önemli dostlarından birisini karşılamaktan şeref duymaktayım." diyordu. Çünkü; Berlusconi, İtalya'nın İsrail'i AB'ye katmak için çalıştığını söylemekteydi. İkiz yüzlü İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, vahşet günü 31 Mayıs 2010’da İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemileri hedef alan saldırısıyla ilgili soruşturma açılması gerektiğini ilan ediyordu. Ama az sonra İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi`nin danışmanlarından Carlo Giovanardi İtalya`da İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla düzenlenen gösterilere katılan Müslüman göçmenlerin sınırdışı edilmesini istiyor ve oturma izinlerinin yenilenmemesini öneriyordu. İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa da bugün La Repubblica gazetesine verdiği demeçte Giovanardi`nin önerisine karşı olmadığını belirterek, Milano`da pazar günü İsrail`i protesto amacıyla düzenlenen gösteriye Katolik Kilisesi (Piskopos Luigi Manganini) tarafından destek verilmesini eleştiriyordu.

***
İtalyan televizyonlarının adeta İsrail bülteni gibi olduğunu vurgulayan D`Alema, resim çiziyordu: “İtalyan televizyonları adeta İsrail`in resmi bülteni gibi. Ama El Cezire veya CNN`e bakarsanız savaşın herkesi olumsuz etkilediğini görebilirsiniz.”

***
İspanya ve İsrail ilişkileri. İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero boynunda kefiye desenli Filistin Bayrağı ile basının karşısındaydı. Tarih: 21 Temmuz 2006. Gazze`de hava saldırısıyla 14 Filistinli`nin öldürülmesi sonucu, İspanya, İsrailli üst düzey yetkililer için tutuklama kararı çıkarttı. Tarih: 30 Haziran 2008. İspanya, güneş enerjisi tasarımlarına ilişkin bir yarışmaya katılan bir grup İsrailli akademisyeni, üniversitelerinin Batı Şeria'da bulunması nedeniyle ihraç etmesine karar verdi. Tarih: 24 Eylül 2009. İspanyol hükümetinin AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Sekteri Garrido, İspanya'nın resmi radyosu RNE'ye yaptığı açıklamada, "Gerek İspanya, gerekse dönem başkanı olarak AB adına bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. İspanya Dışişleri Bakanlığı olarak İsrail'in Madrid büyükelçisini izahat için acil Dışişleri Bakanlığına çağırdık." dedi. Gün, vahşet günü: 31 Mayıs 2010. İspanya, OECD'ye katılan İsrail'in Kudüs kentinde 20-22 Ekim'de düzenlenecek OECD turizm konferansını boykot etti. Gazze Şeridi'nde 2002'de düzenlenen ve 14 sivilin öldüğü hava saldırısı sırasında İsrail İç Güvenlik Bakanı olan Avi Dichter, bu nedenle tutuklanabileceği gerekçesiyle İspanya ziyaretini iptal etti.

***
'İsrail'in Dostları' organizasyonunun başındaki Jose Maria Aznar 58 yaşında, 1996-2004 yılları arasında iki dönem İspanya Başbakanı’ydı. Aznar dünya çapında verdiği konferanslarda ve yazdığı makalelerde "İsrail düşerse Avrupa da düşer." tezini işliyor. 'İsrail'in Dostları' organizasyonunun Yahudilerden bağımsız Yahudi olmayan kişiler tarafından kurulduğunu sözlerine ekleyen Aznar, bu konunun dini bir konu olmadığını, demokratik ve saldırılan bir toplum olan İsrail için Yahudi olmayan kişilerden oluşan ilk oluşum olduğunu söylüyor. Tarih: 16 Eylül 2010.

***
“Kalk ayağa Allah’ın cezası Cladius! Kalk ayağa Hadrianus! Kalk ayağa İsabella! Kalkın ayağa tüm katliamların kurbanı Yahudiler! Kalkın ayağa köle sahibi zengin Araplar! Hepiniz, tüm insanlar, ayağa kalkın, Leganés’te, Filistin Parkı’nda bir anıt var. Filistinli çocuğu ve Mavi Marmara Gemisi'ni anlatıyor.

***
"Özür dileyin, diz çökün önlerinde Filistinli çocukların!”

Alper Selçuk, 19.12.2010

Seçkin Deniz Twitter Akışı