12 Mayıs 2023 Cuma

SA10172/KY1-CÇ809: İlkeler, HDPKK, FETÖ'nün Siyasî Ayağı ve İnce'nin Kaset Olayı

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Hadi gizli ortağın sözünü kaale almayıp, blöf yaptığını kabul edelim, aşikâr ortağın “kumar masası-kirlik pazarlıklar” ifadesini nasıl görmezden geleceğiz?"

Küskünlerden sükût edip bir köşede duranların tavırlarını anlıyor, saygı duyuyorum. Hayal kırıklığı yaşamışlar, olur.. beklentiler fazlaymış demek ki.. ilkeler bağlamında hayal kırıklığı yaşayanlardan söz ediyorum, ucuz kavun için, pazar için katılıp küsenleri hiç kaale almıyorum, onlar ucuz kavun hangi pazarda ise orada inerler, bir de sövüp sayarlar.. 

Mevki-makam bağlamında küsenleri de kaale almıyorum, onların da uzun soluklu bir yürüyüşe güçleri yetmez.. onlar da mevki makam umuduyla yön değiştirirler.. 

Anlamadığım küskünlerden kimilerinin -ilkeler bağlamında- beni çağırdıkları yer.. bak ilkeler diyorum ha.. dün karşı olduğun -ilkeler bağlamında- taraf rücû edip ilkelerini mi sahiplendi? 

Öyle ise ben niye görmüyorum? Gözlerim mi kör? Kulaklarım mı sağır? 

İyi de çağırdığın tarafın bir gizli ortağı var -çoktan aşikârdı da, birileri için gizli idi- salt bu bile çağırdığın tarafın karşı taraflığında bir dönüşüm olmadığının kesin kanıtı değil mi? 

Hele de gizli ortağının “kapalı kapılar ardında verilen vaatler” ifadesi senin mideni bulandırmıyor mu? 

Ya aşikâr ortaklardan birinin “kumar masası-kirli pazarlıklar” ifadesi.. 

Hadi gizli ortağın sözünü kaale almayıp, blöf yaptığını kabul edelim, aşikâr ortağın “kumar masası-kirlik pazarlıklar” ifadesini nasıl görmezden geleceğiz? 

Senin hangi ilkene uyuyor? 

Benim bir tek ilkeme uymuyor, senin nasıl uyuyor da beni oraya çağırıyorsun? 

İlkelerimiz farklıymış, karşı olduğumuz tarafa karşı oluşlarımız farklıymış.. benim ilkelerim arasında bukalemunca davranışa yer yok.. midem her şeyi kaldırmıyor.. 🙃

***

Çoklu masanın (altılı-yedili-dokuzlu falan deniyor da aslında kaç ortak oldukları kendilerince bile muamma) gizli ortağı HDP(KK)'nın Van milletvekili adayı (Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van 4. sıra adayı) Sinan Çiftyürek yeni sloganlarını dile getirmiş;  "Sloganımız Türkiye'ye demokrasi, Kürdistan'a özgürlük"

Türkiye de demokrasi yok ve fakat iktidara muhalif legal partiler var ve seçimlere katılabiliyorlar, seçim sandıklarında müşahitleri oluyor, esip gürlüyorlar yine de demokrasi yok.. bu demokrasi artık ne ise? 

Her ne kadar sosyoloji eğitim almış biri de olsam bugüne kadar öğrenememişim demokrasiyi.. burada kalsın..

Slogan bize iki ayrı bölge olduğunu da söylüyor.. biri Türkiye diğeri Kürdistan.. Türkiye’yi biliyoruz.. o sloganı dile getiren de T.C vatandaşı.. yalnız Kürdistan neresi? Bak bunu bilmiyorum.. 

Bunu bilmiyorum derken aklımı karıştıran bir nokta var o yüzden.. sloganı atan sadece Türkiye denen ülkenin sınırları içinde olan bir bölgeyi (Güneydoğu) mi kastediyor yoksa İran-İrak-Suriye ve Türkiye’de Kürtlerin yaşadığı tüm bölgeyi mi kastediyor? 

Tüm bölgeyi kastediyorsa İranlı Kürtlerin bundan haberi var mı? 

Irak ve Suriye'de yapılanmış terör örgütü (KCK) taraftarları biliyordur da İranlı Kürtlerin haberi var mı? 

Bunu bilemiyorum. Türkiye’nin bir parçası olan güneydoğuda yaşayanlar nasıl bir tutsaklık içindeler ki onlara özgürlük vadediliyor? Dilleri mi yasak? Belli bir makama mı gelemiyorlar erk dünyasında? Neyin özgürlüğü.. ah şu cafcaflı özgürlük kavramı.. dünyada yedi milyar küsur insana sorsak yedi milyar tanımla karşılaşırız.. acaba hdp(kk)nın van adayı çiftyürek’in tanımı ne olsa? 

Acaba İpliler, Devalılar (on kişi midirler nedir sayılarını bilmiyoruz😂) Gelecekliler (bunların da sayısını bilmiyoruz😂) SPliler çiftyürek’in özgürlük tanımını, beklentisini biliyorlar mı? 

Bilmeleri gerekmez mi? 

Nihayetinde gizli ortaklarından biri HDP(KK)!

***

Halen FETÖ'nün siyasi ayağını merak edenler var mı?

Hüngürdek mustafî vaiz ve avâneleri 15 Temmuz Darbesi için dışarıya "tiyatro" söylemleriyle çıksalar da kendi içlerinde bir kıyameti yaşadıklarını "erken öten horoz gibi davrandık, bir takım müfsitlerin analizlerine bel bağladık, kaybettik" diye yakındıkları bilgisi var.. 

Şu son kaset olayı (Memleket Partisi genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yapılan şantaj sonucu adaylıktan çekilmesi) da yine 15 temmuz gibi ellerinde patladı.. son iki günü seçmelerinin esbâb-ı mûcibesi tepkilerin çığ gibi büyümesine, okların kendilerine, destekledikleri zillet ittifakına dönmesine mani olmaktı.. 

Bekledikleri gibi olmadı.. velhasıl-ı kelâm yine ellerinde patladı.. 

Memleket partili seçmen bir oy kendi partilerine bir oy da iktidar dizaynı için sıvananlara tokat olsun için Erdoğan'a verecek.. açıklamalar bu yönde.. dövün hüngürdek mustafî vaiz.. dizlerini döv.. kudur!


Cemal Çalık, 12.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı