10 Mayıs 2023 Çarşamba

SA10167/KY1-CÇ807: Gezen Mürekkep... Kapalı Kapıların Ardı ya da "Bu Ay Bir Cumhuriyet Satın Aldım"

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Bu ahmakça bir sav gibi görünebilir, ama değil.. ahmaklığın dışa vurumu değil.. seçmeni sokağa çekme operasyonu için alt yapı hazırlama.."

Bay bay Kemal seçim sonuçları -beklemediği yönde- açıklandığında  "gelbakayım ince" gibi "adam kazandı, şu kadar fark attı" demeyecek, hiç utanıp sıkılmadan kameralar karşısına geçip "uçan mürekkep, gezen mürekkep iddiaları (*) doğrulanmıştır.. bu seçim sonuçlarını tanımıyoruz.. dolayısıyla seçmenler sokağa çıkıp sokakta oylarına sahip çıkmalıdır.." diyecek, bunu diyecek tıynettedir..

Bunun alt yapısını fondaş medya aracılığıyla servise başladılar bile.. oy pusulalarında mühür yerleri değişiyormuş.. bu ahmakça bir sav gibi görünebilir, ama değil.. ahmaklığın dışa vurumu değil.. seçmeni sokağa çekme operasyonu için alt yapı hazırlama..🙃

***

- Efendim kandilde ikâmet eden terör örgütü temsilcilerinin destek açıklamaları hakkında ne söyleyeceksiniz..?

- Vıdı.. vıdı.. vıdı..

- Efendim onu anladık da Sırrı Sakık'ın "kapalı kapılar ardında yapılan vaatleri açıklamalılar" sözlerinden hareketle ne gibi vaatlerde bulundunuz?

- ehem.. öhm.. vıdı vıdı vıdı..

- ha!😂🙃

***

Bay bay Kılıçdaroğlu, Sırrı Sakık'ın "kapalı kapılar ardında verilen vaatler açıklanmalı" çağrısına bir karşılık vermediniz.. açıklama bekliyoruz.. bu bizim (seçmenin) en doğal hakkımız.. sağıra yatmanın alemi yok

***

Bir alıntı:

"New York, 22 Mart Bu ay bir Cumhuriyet satın aldım. Pahalı bir heves, amma işte o kadar. Çoktandır canım istiyordu, aldım kurtuldum. Bir memleketin hâkimi olmak daha fazla memnun edici bir şey sanıyordum. İyi bir fırsat vardı ve işi birkaç günde bitirdik. Reisicumhur çok sıkışmıştı, müşterilerden teşkil edilmiş vekiller heyeti tehlikeli durumda idi. Cumhuriyetin kasaları bomboştu, yeniden vergi konulması, iktidardakilerin devrilmesi, belki de ihtilal için işaret vermek olacaktı. Zaten şimdiden çeteler kurup önüne gelene makam ve memuriyet vaat eden bir general de ortaya çıkmıştı. Orada bulunan Amerikalı bir acente bana haber verdi.

“Hacienda”nın nazırı New York’a koştu, dört günde anlaştık. Cumhuriyete birkaç milyon avans verdim ve bundan başka, Reisicumhur ile bakanlarının ve bütün kâtiplerinin aylıklarını, devletten aldıklarının iki misline çıkarttım. Buna karşılık bana, milletin ruhu bile duymadan gümrüklerle tekelleri verdiler. Ayrıca, Reisicumhur ile bakanlar memleketin bütün hayatının fiilen kontrolünü bana veren bir gizli vesika imzaladılar. Oraya gittiğim zaman, bir misafir gibi görünüyorsam da, gerçekte memleketin mutlak hâkimi benim. Bugünlerde, ordu donatımını yenilemek için çok önemli bir yeni avans verdimse de ..karşılık olarak yeni ayrıcalıklar aldım. Manzara benim için oldukça eğlenceli. Meclisler, görünüşte serbestçe tartışıyor, kanunlar çıkarıyorlar, millet cumhuriyetin bağımsız ve hakim, her işin idaresinin kendi iradelerine bağlı bulunduğunu zannetmekte devam ediyor. Kendilerinin zannettikleri her şeyin -hayatları, varlıkları ve hakları- nihayet bir yabancının yani benim elimde olduğunun farkında değiller. İstesem yarın meclisi kapatır, anayasayı değiştirir, gümrük tarifelerini iki misline çıkartır, mültecileri atabilirim. Keyfim isterse, iktidarın imzaladığı gizli belgeyi yayınlayarak, Reisicumhurundan kâtibine kadar, hükümeti devirebilirim ve elimde olan memlekete, komşu Cumhuriyetlerden birine harp ilan ettirmek de benim için olanaksız değildir." (Giovanni Papini, Gog, sy. 112, format pdf)


Cemal Çalık, 10.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre



(*)  Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ: "Seçim pusulasında Erdoğan dışında adaylara basılacak oyların silineceği ve saat 17:00'den sonra Erdoğan kısmında 'Evet' mührünün görüleceğine dair iddialar var." 19.04.2023, Sabah Gazetesi


Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı