24 Haziran 2021 Perşembe

SA9269/KY1-CÇ771: Madem Talan Var, Bu Kadar Yatırım Nasıl Oluyor Lan Dessas?

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Elinizi kesti, kanımızı emmenizin önüne geçti, bütün haykırışlarınız bu yüzden.. kusuyorsunuz, artık yiyemediğiniz için kusuyorsunuz.."

Etliye sütlüye karışmayayım, diyorum.. olmuyor.. bin bir kılıktaki müfterilerin iftiralarını, dessas hârislerin kusmuklarını, gözü dönmüşlerin hezeyânlarını gördükçe, suskunluğu bozup küfredesim geliyor..

Ulan hârisin önde gideni, ulan irtikâpçı, ulan müfteri, ben altmış yaşını devirmiş biriyim.. bana esâtir heyulalarından söz etme cesaretini nereden buluyorsun? 

Ben CHP-MSP koalisyonunu, 1. ve 2. Milliyetçi Cephe iktidarlarını, CHP azınlık iktidarını, 20 Ocak kararlarını, 80 darbesini, Özal iktidarlarını, DYP-SHP koalisyonunu, 5 Nisan Kararlarını, Refah-Yol hükümetini, ANASOL-D hükümetini görmüş, birebir yaşamış biriyim.. şu yirmi yılda gördüğüm yatırımların yüzde onunu o kırk yıllık iktidarlarda görmüş değilim.. 

Demek memleket talan ediliyor he.. deprem yardımlarıyla memurun maaşının ödendiğine şahit olmuş bana diyorsun ha.. "70 Cent'e muhtacız!" haykırışını duyan bana diyorsun he.. "artık anıtkabir bayrak ipini kendimiz üreteceğiz" manşetine tanık olmuş bana diyorsun he..  

Vicdansızsın.. 

Ne yerlilikte yüzde yetmiş beş seviyesine ulaşmış savunma sanayini görüyorsun, ne enerjide alınan sonuçları.. 

Dedim ya kırk yıldır şu yirmi yılda yapılanların yüzde onuna şahit olmuş değilim.. beni mi aldatacaksın.. bırak maaşı emeklisine iki bayram ikramiyesi veren bir iktidar mı talancı? 

Memur maaşlarının yardım paralarıyla ödendiği, zorunlu tasarruf adı altında maaş kesintisinin (bak o kesintileri de faiziyle bu iktidar ödedi, talancı dediğin iktidar) yapıldığı dönemler mi talancı?.. 

Madem talan var bu kadar yatırım nasıl oluyor lan dessas?.. 

Elinizi kesti, kanımızı emmenizin önüne geçti, bütün haykırışlarınız bu yüzden.. kusuyorsunuz, artık yiyemediğiniz için kusuyorsunuz.. 

Kininizde, hırsınızda boğulacaksınız.. boğuluyorsunuz da...

***

Her kusmuğa âb-ı hayat diye sarılma, hiç bir kusmuk âb-ı hayatın zerresi olamaz.. bir bak.. önce iyice bir analiz et.. nasıl bir hezeyan eseri olduğunu göreceksin.. 

Ve fakat sorun şurada; görmek istiyor musun? 

Üzerine boca edilen kusmuktan bizar olmadıkça daha çok sarılacaksın kusmuklara.. kusmuğun müptelası olmuşsun.. kusmuk kolik olmuşsun.. işin zor🙃🌹


Cemal Çalık, 24.06.2021,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı