13 Haziran 2019 Perşembe

SA7747/KY1-CÇ637: Doymuş Obezler

"..kusturulup yeniden açlık duymalarını sağlamalıydı.. "


Yıl 84.. 1984.. 

Genç üniversiteli daha ilk derste sukut-i hayale uğramıştı.. hayalindeki üniversite bambaşkaydı.. açtı.. bir deri bir kemikti.. hem bedenen.. hem ruhen.. bilgi açısından.. beden neyse de bilgi açısından kimsenin göbeği olacağını düşünmemişti.. olmazdı. olmazdı, olmamalıydı.. 

Bilgi açısından göbeklilik istendik değildi.. bilgiye ulaştıkça zayıflar insan -fiziksel değil- bir deri bir kemik kalırdı.. öyle düşünmüş, tahayyülünde öyle temellendirmişti.. heyhat.. göbekliydiler.. bilgi açısından.. her biri doymuş.. her biri obez.. her biri yağ bağlamış.. bunu daha ilk derste görmüş şaşırmıştı.. 'kusturulmalı bu göbek bağlamışlar!' demişti.. kusturulup yeniden açlık duymalarını sağlamalıydı.. 

Mümkün müydü? Hayır.. denedi ama.. hem bir kaç kere değil.. çok kere denedi.. midelerini boşalttığı oldu mu? Hayır.. doymuştu her biri.. her biri toktu.. ne Unamuno'nun olmayan yapıtı 'Ağutağamabula' (bu kitabın adını genç üniversiteliye üniversite ortamına göğüs germesini sağlayan delinin önde gideni -hala delinin önde gidenidir, hala bilgi açısından göbek bağlamış, yağ tutmuşların midesini boşaltma, fikir fahişeliğinden, zamparalığından, kelime fahişeliğinden yığınları çekip çıkarma eylem adamı yapma uğraşı verir.. bu delilik az bir delilik değil- bir üst sınıf arkadaşı, gönüldaşıdır..) adlı yapıtı.. ne 'Hayyam'dan Niçe'ye mektup' ne şiirler.. göbeklilerden kimseyi kusturamadı.. yağ bağlamıştı her biri.. böylece keçilerin ahırına gitmekten başka seçeneği olmadığını gördü.. gitti.. 



Cemal Çalık, 13.06.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı