29 Nisan 2019 Pazartesi

SA7624/KY1-CÇ621: Yumruk

"İkiyüzlü fesat ehlidir. İşi gücü fesat çıkarmak, bozgunculuk yapmaktır. Hakikatten söz ediyorsa bozgunculuğa vesile olacağına ilişkin bir öngörüsü vardır ve bu yüzden hakikati diline dolamıştır."


İkiyüzlünün ikiyüzlülüğünü yüzüne vurmak her ehl-i insafın, her ehl-i dilin boynunun borcudur. Böyle yaparak hilaf-ı hakikat pazarında pazarlanan yalanların önüne geçme imkânı elde edilecek değildir. Zira ikiyüzlü utanıp sıkılmaktan yoksundur. Utanma özürlüsüdür. Vicdandan yana payına bir şey düşmemiştir ikiyüzlünün. 

Ve fakat ikiyüzlülüğün tescili zorunludur. Aksi takdirde hakikatin nadanı olan ikiyüzlü kendini hakikat sevdalısı, hakikat tutkunu olarak pazarlayacaktır. İşte bunun önü alınmalıdır. Her defasında, her daim ikiyüzlünün ikiyüzlülüğü suratına suratına vurulmalıdır. Hiçbir an boş bırakılmamalıdır. Bir gevşeklik gösterilmemelidir. Her yazıp söylediği, her yapıp ettiği hemen önüne konulmalıdır. Bundan sarf-ı nazar etmek hakikatin iğdiş edilmesine fırsat vermektir. Hakikate karşı sorumlu olan hiçbir ben-i âdem bu fırsata bir kapı açmamalıdır. 

Bilinmelidir ki ikiyüzlü hiçbir dem hakkın yanında, hakikatin yanında durma niyetinde olmamıştır. Hakkı, hakikati diline dolamışsa suretâdır. Suret-i haktır sergilediği. Hakikat onun elinde murdar olmuştur. Hakikat onun elinde yamulmuş, hakikat olmaktan çıkmıştır. 

İkiyüzlü fesat ehlidir. İşi gücü fesat çıkarmak, bozgunculuk yapmaktır. Hakikatten söz ediyorsa bozgunculuğa vesile olacağına ilişkin bir öngörüsü vardır ve bu yüzden hakikati diline dolamıştır. Hem canı yanarak dolamıştır, diline dolamak zorunda kalmıştır. Zira hakikat onun canına yakandır. Canı yana yana hakikati diline dolaması, dile getirmesi bozgunculuğa bir yol olarak görmüş, sezmiş olmasındandır. Öyle ise ikiyüzlünün dile getirdiği o hakikate karşı kontrollü bir tepkinin yolu bulunmalıdır. 

İkiyüzlü diline doladığı hakikatle otomatik tepki beklentisi içindedir. Hakikat eri bu oyuna düşmemelidir. Otomat tepkiler tam da ikiyüzlünün istedikleridir. Minareyi bostan kuyusu, bostan kuyusunu minare diye pazarlayan ikiyüzlü hedefine her daim otomatik tepkilerle varmıştır. Varmaktadır. Kontrollü tepkiler o menhûsun, o hakikat nâdânının suratına inen okkalı bir yumruk gibi gelecek, hevesini kursağında bırakacaktır.



Cemal Çalık, 29.04.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme, Sözcüklerin Düş Hâli


Facebook 



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı