7 Haziran 2018 Perşembe

SA6271/KY68-EA7: Harem-i Şerif İşgal Altında; Hacc'a Gitmesek Olmuyor mu?

"Açık bir güvenlik tehdidi var. Tavır almalıyız. Karikatür tiplerden fetva beklemek yerine davranabiliriz."


Hacc'a gitmesek olmuyor mu? Fazla ses çıkarmadan Suud yönetimine boykot uygulamalıyız. Tüm müslümanları da teşvik etmeliyiz. Sivil bir tepki olmalı bu. Siyasetin önde olmadığı..

1991'den beri İslam coğrafyasında batı işgal planlarının parçası Suud. Milyonların ölümünden sorumlu. Artık açıktan oynuyor. Yüzbinlerce insan daha ölecek. Devletler parçalanacak. Şimdi değilse ne zaman?

Devlet çıkarlarını takip eder. Değerleri siviller korur. Kudüs'ü satan ve her yerde Müslümanların katline refakat eden Suud'un tecrit edilmesi Müslümanların hayrına.

Körfez çetesi hanedanlar (Suud-BAE-Bahreyn) Müslüman katliamına açık ve örtük destek vermekten çekinmiyor. Harem-i Şerif işgal altında. Ne devletin ne de Hacc-Umre organizatörlerinin çıkarları hayatın ve değerlerin üstündedir.

Sivil örgütler ve yazarlar Suud'u ve Körfez çetesini boykot için önayak olmalı. Suud'un yareni BAE garnizon devlete döndü. Somali'de eş-Şebab terörünü besliyor. Hesabını ise canıyla sokaktaki müslüman veriyor. Dünyaya terörist olmadığını anlatmak da koca ümmete kalıyor. Müslümanları terörle damgalayan her eylemde insan ve lojistik desteği var Körfez'in.

Vehhabi çetesi Osmanlı'da ortaya çıktığında devrin Deaş'ıydı. Ülkenin kontrolü eşkiyaya verildi. Hıristiyan efendilerine hizmetten kimse alıkoyamıyor onları gördüğünüz gibi.

Her farzın şartı vardır. Çatışma sırasında Hacc olmaz, Farz ertelenir. Kâbe'nin hadimi olduğunu iddia edenler müslümanlara sadece ceset torbasını reva görüyor.

Açık bir güvenlik tehdidi var. Tavır almalıyız. Karikatür tiplerden fetva beklemek yerine davranabiliriz.

Birkaç yıl da olsa boykot başlamalı. Siyaset de geriden işleri çözmeye bakmalı.

Türk devleti dilerse boykotu ivmelendirip kenara çekilebilir ve belirli bir yere kadar izlemekle yetinebilir. Sonra o da süreçte aktif rol almalı. Tüm Müslümanlar boykota teşvik edilmeli. Kutsal toprakların işgalcilerine seçimlerinin bedeli ödetilmeli.


Ertuğrul Aydın, 07.06.2018, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Mahfil'den



Not: Twitter'daki düşüncelerim derlenmiştir, yazı bağımsız bir yazı olarak tasarlanmamıştır.





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı