4 Haziran 2018 Pazartesi

SA6257/SD1007: Almanya'yı Beklemek -Waiting for Germany-

Sonsuz Ark'ın Notu:
Aşağıda çevirisini yayınladığımız analiz, eski Almanya Dışişleri Bakanı yeşiller partisi milletvekili Joschka Fischer'e aittir; analiz ABD destekli siyonist bir proje olarak Avrupa Birliği'nin siyonizmin ikinci dünya savaşı sonrası kurduğu Dünya Düzeni'ne hizmet etmek üzere programlandığını itiraf etmektedir. Günümüz politik değişimleri bu düzenin sürmesini isteyen eski politik kuklaların bütün güçleri ile birlik çıkarları adına çalışmaları, ilginç bir şekilde, Avrupa Birliği ile ilgili fikirleri değişen halkların seçtiği liderleri birlik adına gerekli olanları yapmamakla suçlamaları siyonist düzenin çatırdadığını ve kurucularının paniğe kapıldığını göstermektedir. Feminizm, Çevrecilik, Yeşil Siyaset, Sosyal Liberalizm, Pro-Avrupacılıkla övünen yeşiller partisinin kurucularından biri olan Fischer kendisine benzeyen diğer tüm eski, yeni ABD'i ve Avrupalı neocon-siyonist-mason karakterler gibi Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı  ve gözü kara İsrail yandaşlığı yapmaktan çekinmemektedir. Analizin karamsar ruhunun, Türkiye, İslam dünyası ve dünya lehine iyi, neocon-masonik-satanist- siyonizm aleyhine kötü olması umut vericidir. Joschka Fischer, siyonizmin Fransa ayağında Globalist-küreselci Macron'un neredeyse zorla Cumhurbaşkanı seçtirilmesini başarı olarak görmekte ve Avrupa Birliği düşüncesinden hızla uzaklaşan Merkel'e "Hadi üstüne düşeni yap" demektedir. 3 Haziran 2016'da Merkel yeni İtalyan hükümetini oluşturan aşırı sağcı 5 Yıldız Hareketi ve sağcı aşırılı Lega'nın oluşturduğu koalisyon hükümetinin "İtalya, Almanya ve Fransa'nın kölesi değildir. Euro ve AB üyeliğini sorgularız" şeklindeki açıklamalarına ilişkin, "İtalya'da kurulan yeni hükümetle ön koşulsuz birlikte çalışmaya hazırım. Hükümet Başkanı Guiseppe Conte'yi tebrik ettim ve Berlin'e davet ettim. İtalya, içinde bulunduğu ekonomik krizi aşabilmesi için köklü reformları yerine getirmelidir. AB asla borç birliği değildir" dedi
Seçkin Deniz, 04.06.2018

Waiting for Germany


"Avrupa Birliği'nin ekonomik durgunluğu, ekonomik ve jeopolitik risklerin ortaya çıkması karşısında savunulamaz hale geliyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB düzeyindeki reformları sürdürme konusundaki istekliliğine işaret etti, o halde Almanya Başbakanı Angela Merkel ne bekliyor?"

2008 mali krizinden on yıldan fazla bir süre sonra, Avrupa Birliği hala politik olarak durgunluk içinde. Fakat Avrupa entegrasyonu projesi başarılı olacaksa AB güçlendirilmelidir. Aksi takdirde, yeni milliyetçi güçler demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve birliğin diğer belirleyici değerlerine karşı saldırılarını sürdüreceklerdir.


Avrupa'nın çıkmazda kalmasının başlıca sebebi Almanya'dır. AB'nin yavaş büyüme ve ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldığı 2008 yılından yıllar sonra, Almanya, Avrupa projesini tek başına sürdüremeyeceği ve bunun için Fransa'yı beklemek zorunda kalacağı konusunda ısrar etti.


Daha sonra, 2017 yılının ilkbaharında, Emmanuel Macron, AB'de reformları zorlayacağı ve Fransız ekonomisini modernleştireceği vaadiyle Fransız cumhurbaşkanlığına seçildi. Ancak, Fransa yeniden sahneye döndüğünde, Almanya Eylül 2017 genel seçimlerinde, Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratik Birliği önemli zararlar görmüş ve yeni bir hükümet kurmak için uzun bir çaba sarf etmişti.


Almanya'nın seçim yaptığı aynı ay içinde, Macron Sorbonne'da etkileyici bir konuşma yaptı, burada Euro bölgesini istikrara kavuşturmak, ortak bir sınır koruma sistemi oluşturmak ve ortak bir Avrupa savunma girişimi kurmak için özel reformlar önerdi. O sırada Macron'un önerileri Almanya'dan soğuk bir cevap aldı; yedi ay sonra, Almanya hala kendi teklifini ortaya koymadı.


Buna karşılık, Almanya Avrupa'nın geleceği konusunda sessiz kaldı ve birincil endişesinin kendi parası olduğunu belirtti. Bundestag'ın bütçe komitesindeki fasülye sayaçları, görünüşe göre, Almanya'nın Avrupa politikasını kaçırdı.


Geçmişte, bu politika Avrupa entegrasyonunun tarihsel önemini anlayan şansölyeler (Başbakanlar) tarafından gerçekleştiriliyordu. Ancak bugün, Başbakan Merkel, CDU destekçilerinin - ve Bavyera kardeş partisi Hıristiyan Sosyal Birliğinin (CSU) - AB düzeyindeki reformlarla ilgili müzakerelere öncülük etmesine izin vermiş gibi görünüyor.


Macron tarafından sunulan fırsatı - tekrar gelmeyecek- bir kenara fırlatmak politik ve tarihsel körlüğün zirvesi olacaktır. Transatlantik sistemin iki kurucu gücü , bu sisteme son verilmesi sürecindedir. İngiltere, önümüzdeki baharda etkili olmak için AB'den ayrılmayı seçti. Ve Başkan Donald Trump yönetimindeki Amerika Birleşik Devletleri, transatlantik güvenlik garantisini sorguladı ve şu anda Avrupa ve özellikle Almanya'nın 1950'lerden beri güvendiği küresel ticaret sistemini baltalıyor .


Batıdan gelen tehdit Avrupa istikrarının ekonomik ve güvenlik temellerini sarsmaktadır. Çin, dünya ekonomisinin çekim merkezini Atlantik'ten ve Asya-Pasifik bölgesine doğru taşıyan küresel bir güç olarak ortaya çıktı. Avrupalılar şimdi hem jeopolitik olarak hem de yirmi birinci yüzyılın temel ekonomik sektörü olan yapay zeka(A.I)'da hem ABD hem de Çin tarafından geride bırakılma ihtimali ile karşı karşıya.


Avrupa aynı zamanda çok daha yakın acil tehditlerle karşı karşıyadır. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Avrupa'nın sınırlarını askeri araçlarla bir kez daha test ediyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü bırakarak ülkesini NATO ve Batı'dan uzaklaştıracak.(Seçkin Deniz'in notu: Joschka Fischer, NATO ve AB'nin Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da organize ettiği FETÖ askeri darbesini ve NATO tatbikatlarındaki simülasyonlarda Türkiye ve Erdoğan'ın düşman olarak tanımlanmasını ve NATO genel sekreterinin bu skandal yüzünden özür dilemesini atlamaktadır. Türkiye'deki demokratik seçimleri etkilemek adına Avrupa ülkeleri özellikle Almanya Erdoğan ve Ak partili siyasetçilere seçim gezileri yapma izni vermemektedir, Türkiye'deki seçimlere katılım Avrupa'nın hiçbir ülkesinde ulaşılmadığı kadar yüksektir. Türkiye'de 16 Nisan 2017 Referandumuna katılım oranı yüzde 86,4 , Almanya'daki Eylül 2017 seçimlerindeki katılım oranı yüzde 71,5, Fransa'da Mayıs 2017'de kendisini siyasi olarak merkezde konumlayan Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen'in yarıştığı cumhurbaşkanını belirleyen seçime katılım oranı yüzde 65,30 olarak gerçekleşti. Fischer'in Avrupa ülkelerinin verdikleri destekten dolayı teröristlerin ve darbecilerin yargılanmasını hukukun üstünlüğünün zarar görmesi olarak tanımlaması demokrasi ve hukuk adına utanç vericidirVe tüm Orta Doğu, Avrupa'ya daha fazla göç getiren, uzun bir kriz geçirebilir.


Suriye'deki savaş Avrupa'nın ne kadar zayıfladığını göstermektedir.. Mülteciler için bir destinasyon olarak hizmet etmekten başka, AB Suriye'de etkisiz hale geldi. Daha da kötüsü, Almanya'nın dış politikasını formüle edenler, orada askeri bir çözüm bulunmadığına ve sadece Rusya'nın savaşa son verebileceğine inanıyor gibi görünüyor.


Bu argüman, Rusya ve İran'dan aldığı destekle, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad kavşağında bir askeri çözümün bulunduğunu göz ardı ediyor. Aynı zamanda Rusya'nın, daha büyük bölgesel çatışmaları durdurmak istemediğini ,hiçbir koşulda olmasa da, göz ardı ediyor. Ne de olsa, İran, kara köprüsünü Akdeniz'e uzatmaktan vazgeçmeyecek ve İsrail, İran'ın Devrim Muhafızlarının ve füzelerinin Suriye'deki varlığını kabul etmeyecek. Aslında, Suriye ile Lübnan arasında İsrail ile İran arasında çatışma riski var.


Bu gelişmeler Avrupa için yeni zorluklar doğurmaktadır. Bir yandan AB'nin en azından Trump'ın yok etmekle tehdit ettiği 2015 İran nükleer anlaşmasını koruyarak bölgedeki nükleer silahlanma yarışını engellemesi gerekiyor. Öte yandan AB'nin İsrail'e karşı tarihi sorumluluklar taşıyan bir ortaklık anlaşması var, bu yüzden tarafsızlığını koruyamaz ve İran'ın bölgedeki hegemonik hırslarını göz ardı edemez.


Fransa ve Birleşik Krallık (şu an için) hariç olmak üzere AB ve üye devletler bu risklere karşı kesin olarak hazırlıksızdır. Ve bu özellikle askeriyenin yıllarca kemer sıkma rejimi etkisi altında kaldığı Almanya için geçerlidir. Savaş sonrası ABD'nin güvenlik garantisi Almanya'nın stratejik tehditlerle ilgilenmeye uzun bir ara vermesine neden oldu. Fakat şimdi, Trump, Amerika'nın müttefiklerine olan taahhütlerini sorgulamaya başladı, Almanya artık böylesine elverişli bir işbölümüne güvenemiyor.


Finansal konularda, Almanya düzenli olarak diğer Avro Bölgesi ülkelerini kurallara uymama ve kabul edilen kemer sıkma politikalarına bağlı kalmama konusunda suçluyor. Bununla birlikte güvenlik meselelerinde önemli olan bu suçlamalar geri dönüyor. Serbest sürüş dönemi sona eriyor ve ABD olmasa da, Almanya'nın tek savunma kaynağı, kesinlikle özgür olamayacak olan daha güçlü bir Avrupa.


Kimse Almanya'nın Macron'un tekliflerini toptan kabul etmesini beklemiyor. Fakat küresel düzenin temellerinin Avrupa'nın aleyhine kaydığı bir zamanda, marjinal reformlar yeterli olmayacak; Almanya henüz daha güçlü bir Avrupa vizyonunu ortaya koymadı ve harekete geçme ve gerekli yatırımları yapma konusunda bir isteklilik göstermedi. Avrupa ve Batı'nın François Mitterrand ve Helmut Kohl ile Charles de Gaulle ve Konrad Adenauer tarafından daha önce verilen bir Franco-German cevabına  bir kez daha ihtiyacı var. Ve şimdi buna ihtiyaçları var. Tarih devam ediyor.



Joschka Fischer, 27 Nisan 2018, Berlin, Project Syndicate


(Joschka Fischer, Almanya'nın NATO’ya 1999’da Kosova’ya müdahalesine verdiği güçlü destek, ardından da Irak’taki savaşa karşı muhalefetinin damgasını vurduğu 1998-2005’ten Almanya Dışişleri Bakanı ve Rektör Yardımcısı oldu. Fischer 1960 ve 1970'lerin anti-protesto gösterilerine katıldıktan sonra seçim siyasetine girdi ve neredeyse yirmi yıldır liderliğini sürdürdüğü Almanya'nın Yeşil Partisi'nin kurulmasında önemli bir rol oynadı.)





Seçkin Deniz, 04.06.2018, Sonsuz Ark, Çeviri

Çeviriler ve Yansımalar




Not: Çeviri programları kullanılarak İngilizce'den çevrilmiştir.




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı