7 Mayıs 2018 Pazartesi

SA6090/KY1-CÇ493: Yabanıl Yargılar

"Bu yüzden salyalar akıtarak gezinmektesin kentin izbe sokaklarında, kararmış, yoksul bırakılmış, talan edilmiş kentin sokaklarını gece gündüz adımlaman bu yüzden."


Yabanıl yargılarının yordamıyla yaltaklanarak tutunduğun yaşamın getirip bırakacağı yerdi yağmacılık. Zulmü ve zalimi onaman bu yüzden. Bu yüzden hakaret ve sövgüyü vird edinişin.. kan içiciliğini mezhep meşrep meslek edinmen hep bu yüzden. Yanılsamalara sarılman, yanılsamalardan medet umman, yanılsamaları tanık tutman hep bu yüzden.

Yargıların dünden bugüne hep bir yarıçıkarımcı yordamların yapıtı oldu. Bu yüzden gönlün karardı, gönlün pas tuttu. Yeryüzü kan deryasına boğulmuş, gökyüzü kararmışsa bu yüzden. 

Yalanlara teşneliğin yanılsama sığanla, yanılsama sığan yabanlığınla koşut. Yabanlığın kösnül sığana uygun. Yanardönerliğin bu yüzden. İlkesizliğin, ilkesizliği ilke diye benimsetme uğraşın hep bu yüzden. Arı anlakları tuzağına düşürmek için çevirmeyeceğin fırıldak yok. Arılığın kanına girmen bu yüzden. Bu yüzden nefret yüklüsün arı olana. Puslu hava hevesin bu yüzden. Kan pası irinin yaygınlaşması için çırpınışın bu yüzden. 

Bu yüzden salyalar akıtarak gezinmektesin kentin izbe sokaklarında, kararmış, yoksul bırakılmış, talan edilmiş kentin sokaklarını gece gündüz adımlaman bu yüzden. 

Karanlık yayılsın istemektesin. Karanlık yeniden egeme olsun istemektesin. Aydınlığın egemenliğidir seni böyle kızdıran, öfkelendiren. Karanlığın bir daha egemen olmayacağını olamayacağını sezişindir seni böylesine çıldırtan. Karanlığı allayıp pullayıp pazarlama çaban da bir sonuç vermeyecektir. Çıldırman bu yüzden. Her tür çılgınlığı yedeğine alıp arenalara koşman, arenalarda koşuşturman bu yüzden. 

Yargıların temelsiz, yargıların yanılgı ürünü, yanılsama ürünü, yabanlığın ürünü. Sağduyudan fersah fersah uzakta oluşun bu yüzden. Sağın bir düşünce dünyasından yoksun oluşun bu yüzden. Sağın bir düşünce ve  dünya kuramayacak oluşun bu yüzden. 

Böyle bir dünya senin yok oluşunu gerektirecektir bu yüzden çıldırının zirvesinde konaklamışsın ve o zirvenin zehirli soluğunu solumakta, ciğerlerini küflendirmektesin. Küflüdür soluğun senin tıpkı yargıların gibi. Zehirli örümceklere, çiyanlara, akreplere yoldaşlığın bu yüzden. 

Yeryüzünü soldurmayı istemektesin. Ve fakat yeryüzünü soldurmaya ne senin ne efendilerinin küflü soluğu yetmeyecektir. Kendini yerden yere vurman bu yüzden. 

Bu yüzden kendini yerden yere vurup duracaksın kıyamete dek. Bu yüzden iftiralara sığınacak, müfterileri kapı kapı dolaştıracaksın. Ve fakat yenilgi sana yengi aydınlığın tarafında olanlara nasip olacak. atılan adımlar birini gökyüzüne –aydınlığın kulpuna sarılanlar- bir diğerini –karanlığı dayatanlar- bostan kuyusu gibi yerin derinliklerine götürecek. 



Cemal Çalık, 07.05.2018,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Deneme, Sözcüklerin Düş Hâli




Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı