8 Haziran 2017 Perşembe

SA4431/KY57-AHCZD14: Mason-Siyonist Küresel Şebeke'nin Katar Hamlesi -II-

“Suudi Arabistan hava sahası Katar uçaklarına kapalı, İsrail uçaklarına açık..” 
(İsmail Yaşa)



لصلح واجب والحصار على ذوي القربى ظلمٌ وجريمة والقطيعة محرمة والفتنة أشد من القتل ندعو للصلح بين الأشقاء وقطع دابر الفتنة والعودة للحوار

"Müslümanlar arasında sulh vaciptir. Akrabaya/kardeşe ambargo zulüm ve suçtur. Müslümanla –hele de zulmen- İlişkiyi kesmek haramdır. Fitne ise adam öldürmekten beterdir[1]."

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkan Yardımcısı Ahmed Er-Reysuni, yaptığı yazılı açıklamada, "Alimleri, kanaat önderlerini ve aydınları, Katar’a uygulanan ablukaya karşı durmaya ve ablukanın sona erdirilmesi için çaba sarf etmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı. Bu ablukanın ümmetin birliğine ve Katar halkına zarar verdiğini belirten Reysuni, İslam alimlerinin, uygulanan ablukaya karşı açık bir şekilde durduklarını beyan etmeleri gerektiğini kaydetti[2].

Lübnan Alimler Birliği, Katar'ın izole edilmesini kınayarak bu gerginlikten siyonistlerin ve İran'ın faydalanacağını ifade etti[3].

Dünden bu tarafa bir mübarek ramazan gününde Müslümanların bir kısmının acınası ve sefih halini konuşuyoruz. Ne yazık ki, meydana gelen bazı gelişmeler şöyleydi:

İsrail'in Gazze ambargosunun benzerini Arap ülkeleri Katar'a uyguluyor. Katar'daki Hamas yöneticileri İsrail'den sonra körfez ambargosuyla tanışmış oldu.

Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi’yi Hamas ve Katar’a casusluk iddiası ile suçlamışlardı. Türkiye’yi de aynı suçlarla töhmet altında bırakmaya çalışmışlardı. Şimdi de 2.2 milyon nüfusa sahip, yerli nüfusu 300 bini bulmayan 7 kabileden müteşekkil Katar’ı, Hamas ve İhvân’a destek olmak ile suçluyorlar. Üstelik Gazze’nin yaralarını saran sadece Turkiye ve Katar. 2014'te $6 milyar söz veren Arap ülkeleri bu rakamın %10'unu bile vermediler.

El Merzuki'nin "Kendi kendisine komplo kuran araplar" başlıklı yazısının muhataplarından Suudi Arabistan Dış İşleri Bakanı El Cubeyr: "Artık bardak taştı. Katar'ın Müslüman Kardeşler ve Hamas gibi cemaatlere desteğini kesmesi gerek."

Suudi Arabistan, Katar'ı destekleyen açıklamalarda bulunanlar için 5 yıl hapis cezası+3 milyon riyal para cezası verileceğini duyurmuş[4]. Aynı şekilde Turan Kışlakçı’nın aktardığına göre: “Suud, Katarlılar ile evli Suudi Arabistanlı kadınların eşlerini ve çocuklarını bırakıp ülkeye dönmelerini istedi... Birçok aile isyan ediyor.[5]”

Dün bir Suudi yetkili Cidde'den İsrail kanalına bağlanıp "Yeni bir Orta Doğu'nun vakti geldi" deyip, Hamas'a kan kustu[6].

Reuters'ın haberine göre, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli bazı bankalar, Katar bankalarıyla ilişkileri durdurduklarını açıkladı[7].

Peki bu hadis bize ne söyler?

Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: 

“Dört huy kimde bulunursa, o adam tam münafık olur. Bir kimsede bu huylardan biri bulunursa, o huydan vazgeçinceye kadar onda münafığın özelliklerinden biri var demektir. O dört huya sahip olan kimse:  وَإِذَا خَاصَمَ فَجَرَ   …Düşmanlık yapınca da aşırı gider.” (Buhârî, Îmân 24, Mezâlim 17, Cizye 17; Müslim, Îmân 106)

Soru şu: Tramp, Suud, BAE vs. istedi diye ve terörle ilişkilendiriliriz korkusuyla Müslüman Kardeşler'i ve Hamas'a terörist ilan edecek miyiz?

Mesele teröristleri, terör örgütlerine destek verenleri konuşmak ve belirlemek ise; dünyayı terör örgütlerini silah olarak kullanmak sureti ile yaşanmaz hale getirmeye çalışan Amerika ve batıyı ne zaman konuşacağız? “Dünyanın en büyük terör örgütü sizsiniz, siz teröre destek vermesiniz bir çok şey düzelir” ne zaman diyeceğiz?

"Kendilerine karşı savaş ilân olunduğunda zulme uğrayanlara cihâd etmeleri için izin verildi. Hak Teâlâ onlara yardıma hakkıyla kadirdir." (Hac, 22/39)[8] buyurulup meşrû savunma savaşına izin verilirken her an savaşa hazır olmak da emredilmiştir.

Bu ayete göre işgalci, tescilli zalim, siyonist İsrail ile en ilkel şekilde savaşmak zorunda bırakılan ama boyun eğmeyen ve teslim olmayan Hamas mı suçludur?

“Size ne oldu ki birbirinize yardım etmiyorsunuz.”[9] (Sâffât,37/25)

Bu ayete göre hem Gazze, Mısır, Suriye, Irak, Yemen, Libya hem de Myanmar, Afrika’da kardeşlerini imkanı varken desteklemeyen, bırakın desteklemeyi kardeşlerinin düşmanlarına yardım eden Suud ve avânesinin konumu nedir? Allah’ın bu emrine göre kardeşlerine gücü nisbetinde insani destek olmaya çalışan Türkiye ve Katar nasıl suçlu olabilir ki?

"Ey inananlar! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara karşı sevgi gösteriyorsunuz oysa ki onlar, size gelen gerçeği kabul etmemişlerdir. Rabbiniz olan Allah'a inandınız diye tutup hem Peygamberi hem de sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Benim yolumda savaşmak ve rızamı kazanmak için çıkmış bulunurken onlara içten içe sevgi beslerseniz ne olacak? Ben, sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. İçinizden kim bunu yaparsa şüphesiz doğru yoldan sapmış olur. Sizi ele geçirseler düşman kesilirler.Ellerini ve dillerini size kötülük için uzatırlar. Keşke inkar etseniz diye temenni ederler." (Mümtahine, 60/1-2)

Ya bu ayette ki hem Allah’ın hem de Müslümanların düşmanı olanlara velâyetini teslim etmiş ve onlara karşı sevgi besleyenlerin hali nice olacaktır?

“Onlar, mü’minleri bırakıp kâfirleri dost edinen kimselerdir. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Hâlbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.[10]” (Nisâ,4/139)

Peki bu ayete göre kafirleri velî/dost edinip, Müslümanlara iahnet edenlerin hali nasıl olacaktır?
Savaş haksızlıklara ve baskılara son vermek, insanların hür bir ortamda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak için yapılır. 

"Size ne oluyor da Allah yolunda savaşmıyorsunuz? Oysaki erkek, kadın, çoluk çocuk bir takım düşkünler "Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu yerden çıkar, katından bize bir önder gönder, katından bize bir yardımcı gönder" deyip duruyorlar." (Nisa 4/75)

Bu ayete göre Müslümanları yalnız bırakan ve onlara ihanet eden körfez ülkelerinin bırakın konuşmayı, özür dileyip Allah’tan af dilemekten başka çareleri yoktur.

İşgalci, siyonist ve katil İsrail devleti batılı devletler tarafından kurdurulduğu günden bu yana işlemediği herhangi bir suç, ihlal etmediği herhangi bir insan hakkı kalmamış iken, mazlum ve izzetli Gazze halkının temsilcisi olan –bütün eksikleri ile- Hamas yönetimi kendi Arap kardeşleri ve Müslümanlar tarafından bile yok sayılmış, izole edilmiş ve kendi kaderine terk edilmiş iken; İsrail’in Gazze saldırılarında Suud ve BAE kardeşlerinin yanında yer alacağına işgalci İsrail’in yanında yer almışken; Mısır’da demokratik seçimle iş başına gelen İhvân yöneticileri dünyanın gözü önünde darbe ile ya öldürülmüş ya da hapse atılmış ve Suud ve BAE darbenin finans kaynağını milyarlarca dolar vererek sefih Sisi’yi ayakta tutmak için gayret sarfetmiş ve hem Gazze de hem Mısır’da kardeşlerine ihanet etmişken; Hamas ve İhvanâ insani-İslami bir destek sağlamaya çalışan Katar ve Türkiye nasıl suçlu olabilir ki? Allah’a, dinine ve Müslümanlara ihanet edenleri niçin dinlemek zorundayız ki?

Suud ve BAE (semirmiş ve yenilmiş, korkak diğer destek veren körfez ülkeleri) bunca ihaneti dünyanın gözleri önünde sergilemiş iken; Afganistan’dan Suriye ve Irak’a kadar terör örgütlerini finanse ediyorken; Afrika’daki açlıktan telef olan Müslümanları görmeyen; Bangladeş’ten Myanmar’ına Müslümanların acılarına kulak tıkayan ve tescilli zalim Amerika ve koalisyon güçlerinin yanında yer alan Suud ve BAE nasıl konuşabilir ki? Kendisi Müslümanlara hesap vermesi gerekenler nasıl hesap sorabilir ki?

Müslümanlar ne zaman akıllanacaklar? Aynı delikten daha kaç defa sokulmak gerekiyor?

Bir Amerikan Klasiği: PYD’ye tırla silah yolla, Katar’ı teröre destekle itham et!

Hakikat: “Her şey ABD çıkarları için… DAEŞ artık pentagonun küresel tetikçisi... her yere uzanıyor.” (Seçkin Deniz)

“ABD kirli işlerinin finansmanını gizli veya açık Körfez kaynaklarıyla ya(pt)ırıyor. Önce radikal örgütlere destek verdirir sonra da suçlar. Körfez ülkeleri, Batı'ya bağımlı yapılar; Patron ne derse onu yapıyorlar. İlk önce bağımsızlık için uğraşan kardeşlerini dövüyorlar.” (Ahmet Uysal)

“Trump'ın Ortadoğu politikası: ABD'nin payını ya Suud gibi dans ede ede verirsin ya da Katar gibi ablukaya alınarak. Ama illa ki ödersin...[11]”

Küresel bir çeteden hiçbir farkı olmayan NATO ve onun amiral gemisi Amerika gibi tarihinde Afganistan, Irak, Suriye başta olmak üzere milyonlarca insanı katleden ve kurduğu istihbarat örgütleri ile (CIA) binlercesine işkence[12] yapmış olan; “Amerikan Katliamı” [13] diye bir tanımı doğuran; kullandığı CIA gibi örgütler ile her yolu mübah görerek insanoğluna çizilen bütün çizgileri bilinçli bir şekilde aşan; İnsanlar üzerinde gerçekleştirilen deneyler ve hukuksuz infazlarını  CIA’ın işkence[14] programının bir parçası olarak devam ettiren[15],  CIA, Mossad ve BND gibi yabancı istihbarat örgütleri Türkiye'de olduğu gibi Ortadoğu'daki pek çok gizli operasyonu elde ettiği bu kara para ile finanse eden;[16] terör üretme, terörü küresel anlamda bir silah gibi kullanma ( Kaide, ISIS (IŞİD), FETÖ, PKK), Terör Gözlem Veri  tabanı altında milyonlarca insanı fişleyen[17], “kirli propaganda, seçimde sandıklara hile karıştırmak, para kullanarak seçimleri etkilemek, şantaj, cinsel entrikalar, medya üzerinden yalan hikâyeler uydurmak, muhalif siyasi partilerin içine sızarak onları bölmek, adam kaçırma, darp, işkence, ekonomik sabotaj, ölüm mangaları oluşturma hatta suikast.”[18]  Gibi bütün insanoğlu için suç kabul edilen bunca cürümü iğrenç bir kibirle ve sefihlikle işleyen Amerika ve batı nasıl terör tanımlaması yapabilir? Kendisi terörün menbaı olan ve terör devleti olarak hareket eden işgalci,katil,işkenceci Amerika ve avanesi nasıl Gazze’de işgalci Siyonist İsrail’e karşı kendisini savunmaktan başka çaresi olmayan Hamas’ı terör örgütü olarak sunabilir ki? Batının icat ettiği ve işgal aparatı olarak kullandığı DAİŞ,Boko Haram, Şebâb gibi örgütlere göre eline silah almamış, batının kendi taptığı put olan demokrasinin bir gereği olarak seçimi kazanmış bir ülkenin siyasi anlayışı olan İhvân nasıl terör örgütü olabilir ve bunca cürüm işlemiş Amerika neye göre ve hangi yüzle İhvân’ı terör örgütü kabul edebilir?

Haçlılar, Roma'nın torunları olan bugün ki Batı şehirlerimiz işgal edip, insanlarımızı hunharca katledip, kültürümüzü yok etmeye çalışırken; İslam’a ve Müslümanlara nefret suçu ile yeryüzünü dar etmeye çalışırken, Müslümanların kendilerini savunmaktan başka çareleri kalmamış iken, Masonik ve Siyonist aklın bir taşla havada kuş bırakmamak niyeti ile kavramlarımızı (cihad, mücahid) bile terörize edip bize karşı kullanırken izzet ve şerefle, Mevlâmız olan Allah’a dayanarak bize verdiği ölçüler çerçevesinde mücâdele ve mücâhede devam edecektir.

Yeryüzünde zorbalar, batılın ve fitnenin devamını isteyenler, şirk ve müşrikler ile küfür sistemleri var oldukça, onların yeryüzünde yayacakları kötülüklerine karşı bir emniyet olan cihad da devam edecektir. Bu bakımdan cihadın İslâm'da önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber'e, hangi amelin daha faziletli olduğu sorulduğunda, "İman ve Allah yolunda cihad'dır." (Tecrîd-î Sarîh Tercümesi, VII, 445), buyurarak cihadın imandan hemen sonra geldiğine, imanın cihadla varlığını sürdüreceğine işaret etmişlerdir.

Müslümanlar savaşı istemezler. Ama savaş vukû bulunca sabır ve metanetle savaşırlar. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.): "Düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyiniz. Fakat düşmanla karşı karşıya gelirseniz sabrediniz, direniniz. " (Buharî, Cihad, 112, 156, Müslim, Cihad 19, 20,H.No:1741; Ebû Davud, Cihad, 89)[19] buyurmuştur. 

Müslümanlar savaş anında Allah'a güvenir ve Allah'ın kendileriyle beraber olduğunu bilirler. Onun şu buyruğunu hiç akıllarından çıkarmazlar. 

"Ey peygamber; sana da sana tâbi olan müminlere de Allah yeter. " (el-Enfâl, 8/64)[20]

Moritanya’lı akademisyen Muhammed Muhtar Şankîtî der ki: “İslam'da cihat kafirle savaş değildir, bilakis kâfir ya da müslüman olsun zâlimle savaştır.”[21]  Bugün Müslümanlar işte asıl bu cihâdı sürdürmekle mükelleftirler.

بَشِّرِ الْمُنَافِقينَ بِاَنَّ لَهُمْ عَذَابًا اَليمًا اَلَّذينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرينَ اَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ اَيَبْتَغُونَ عِنْدَهُمُ  الْعِزَّةَ فَاِنَّ الْعِزَّةَ لِلّهِ جَميعًا

“Münafıklara da haber ver ki, kendileri için çok acı bir azab vardır. Onlar, müminleri bırakıp kâfirleri dost ediniyorlar. Onların yanında izzet ve şeref mi arıyorlar? Hâlbuki bütün izzet ve şeref Allah’a aittir.”(Nisâ,4/138-139)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَتُرِيدُونَ أَن تَجْعَلُواْ لِلّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُّبِينًا

"Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Kendi aleyhinizde Allah'a apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?" (Nisâ,4/144)

وَلَا يَحْزُنْكَ قَوْلُهُمْ اِنَّ الْعِزَّةَ لِلّهِ جَميعًا هُوَ السَّميعُ الْعَليم

“Onların lafları seni üzmesin. Çünkü şan ve şeref bütünüyle Allah’ındır. O her şeyi işitiyor, hepsini görüyor.” (Yunus,10/65)

“Katar'ı kuşatma planı başarısız oldu. Suud ve BAE, daha çok ülkeyi işin içine sokabilmek için her türlü yola ve baskıya başvuruyor[22]. Katar hamlesi Suud'a da operasyondur. İsrail destekli darbeci BEA+Sisi kampı, Veliyi veliaht Muh. b. Selman üzerinden Suud'a ayar veriyor.”[23] Ayrıca, Siyonist İsrail rejiminden daha çok Müslüman öldüren İran’a karşı da kazanamayacağı bir savaşı düşünüyorlar.

Tüm bunları yaşarken, İsrail'in, Mısır ile birlikte, Katar sonrası, Gazze'ye Ramazan sonunda saldırıya hazırlandığı iddia ediliyor... Allah Mevlâmızdır!

Hz. Yakup'un kardeşleri Yusuf'u (as) kuyuya atan çocukları bir kez daha sahnede. Sonuç yine hüsran olacak inşallah... Mazlumları yalnız bırakmayanı, Allah nasıl yalnız bırakır ki ?! Hiç merak etmeyin .. Ve unutmayın ki Allah büyük!

Duam: Mazlumun değil de güçlünün/zalimin yanında, karargâhında duran içimizdeki o beyinsizlerin yaptıkları yüzünden bizleri helâk etme Allah'ım..


Ahmet Hocazâde, 08.06.2017, Sonsuz Ark, Konuk Yazar,  Muhâfız ya da Muârız'a dair
Ahmet Hocazâde Yazıları

 



[1] https://twitter.com/aliqaradaghi/status/872121808312561664
[2] http://aa.com.tr/tr/dunya/reysuniden-katar-a-uygulanan-ablukanin-sona-erdirilmesi-cagrisi/835815
[3] https://twitter.com/canseveris/status/872226784544256002
[4] https://twitter.com/SaudiNews50/status/872209253938995201
[5] https://twitter.com/turankislakci/status/872217256406777856
[6] http://www.middleeasteye.net/news/israeli-channel-2-hosts-saudi-guest-first-time-asks-about-qatar-crisis-683140362
[7] http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2019438-suudi-ve-bae-bankalari-katarla-iliskileri-dondurdu
[8]أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ
[9] مَا لَكُمْ لَا تَنَاصَرُونَ
[10] الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاء مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ العِزَّةَ لِلّهِ جَمِيعًا 
[11] https://twitter.com/ibrahimsober/status/872190757398097921
[12] Derya Beyaz, SA1043/ÇY4-DB30: ABD Senatosu'nun CIA İşkence Raporu 1.
http://www.sonsuzark.com/2014/12/sa1043cy4-db230-abd-senatosunun-cia.html
[13] Tamer Güner, SA2645/TG182: Amerikan Katliamı; CIA’in Suç Tarihi- A Timeline of CIA Atrocities-1.
http://www.sonsuzark.com/2016/03/sa2644tg182-amerikan-katliam-ciain-suc.html
[14] Tamer Güner, SA1044/TG80: Eski CIA ve NSA Başkanı Hayden CIA İşkence Raporu’nu Değerlendiriyor
http://www.sonsuzark.com/2014/12/sa1044tg80-eski-cia-ve-nsa-baskan.html
[15] Tamer Güner, SA1059/TG83: CIA, İşkence ve İnsan Deneyleri.
http://www.sonsuzark.com/2014/12/sa1059tg83-cia-iskence-ve-insan.html
[16] Berrak Şebnem, SA756/ÇY3-BŞ13: Enkaz Ülke Afganistan ve Haşhaşın Emperyal Ruhu
http://www.sonsuzark.com/2014/07/sa756cy3-bs13-enkaz-ulke-afganistan-ve.html
[17] Tamer Güner, SA1124/TG89: ABD’nin Gizli Terörist İzleme Sistemi- II.
http://www.sonsuzark.com/2015/01/sa1124tg89-abdnin-gizli-terorist-izleme.html
[18] Tamer Güner, SA2645/TG182: Amerikan Katliamı; CIA’in Suç Tarihi- A Timeline of CIA Atrocities-1.
http://www.sonsuzark.com/2016/03/sa2644tg182-amerikan-katliam-ciain-suc.html
[19]عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ، أَنَّ النَّبِيَّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ: «لَا تَمَنَّوْا لِقَاءَ الْعَدُوِّ، فَإِذَا لَقِيتُمُوهُمْ فَاصْبِرُوا
[20]يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَسْبُكَ اللّهُ وَمَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ
[21] https://twitter.com/mshinqiti/status/854951449746427904
[22] https://twitter.com/ismail_yasa/status/872202304807632898
[23] https://twitter.com/auysal5/status/872219913464799235



Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı