28 Temmuz 2016 Perşembe

SA3232/Sonsuz Ark-YD34: 2.OHÂL KHK 668: FETÖ ile Bağlantılı TSK Mensupları'na İhrâç

1684 RÜTBELİ TSK'DAN İHRÂÇ EDİLDİ


Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname'ye göre, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay TSK'dan ihraç edildi. 

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri'ne bağlandı. Orgeneraller Adem Huduti ve Akın Öztürk ihraç edilen komutanlar arasındayken, ihraç edilirken öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi de listede..


İŞTE İHRAÇ EDİLENLERİN LİSTESİ

Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olan TSK mensuplarından ihraç edilenlerin listesi yayınlandı.


Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname'ye göre, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) çıkarıldı.


Söz konusu kanun hükmünde kararname (KHK), Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.(*)


1684 RÜTBELİ TSK'DAN ÇIKARILDI


Buna göre, kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığında 87 general, 726 subay, 256 astsubay; Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay; Hava Kuvvetleri Komutanlığında 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam bin 684 asker, TSK çıkarıldı.


Kararname ile TSK'dan çıkarılan askeri personel arasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, Orgeneral Adem Huduti, Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, Korgeneral Metin İyidil, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Korgeneral Salim Ulusoy, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tümgeneral Kubilay Selçuk, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nden Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci, öldürülen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi, İncirlik komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Gölcük Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Akın Öztürk’ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş da yer alıyor.


Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olan TV, haber ajansı, gazete ve dergiler kapatıldı


TSK'dan çıkarılan asker kişiler, mahkumiyet kararı aranmaksızın askeri rütbe ve memuriyetleri alınacak ve bu kişiler yeniden TSK'ya kabul edilmeyecek. Bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. Bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, denetim kurulu tasfiye kurulu üyeliği vesair görevleri de sona ermiş sayılacak. 


45 GAZETE KAPATILDI


Kararnameye göre, 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı kapatıldı.


Kapatılan televizyon kanalları şunlar: Barış TV, Bugün TV, Can Erzincan TV, Dünya TV, Hira TV, Irmak TV, Kanal 124, Kanaltürk, MC TV, Mehtap TV, Merkür TV, Samanyolu Haber, Samanyolu TV, SRT TV, Tuna Shopping TV, Yumurcak TV.


Cihan Haber Ajansı, Muhabir Haber Ajansı ve SEM Haber Ajansı kapatılan ajanslar arasında.


JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK İÇİŞLERİ'NE BAĞLANDI


Jandarma Teşkilat Kanunu'nun 4'üncü maddesi, ''Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır'' şeklinde değiştirildi.  


Ayrıca, kararnameyle 12'nci madde, ''Lüzum görüldüğü hallerde İçişleri Bakanı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında her kademedeki personel geçici olarak görevlendirilebilir’’ şeklinde değiştirildi. 


29  TEMMUZ'DAN İTİBAREN UYGULANACAK


Kararnameye göre Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) alınacak kararlar ile yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri 29 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla uygulanacak. (**)



31 Temmuz 2016. 2. İhraç Kararnamesi:

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatı bulunan 1389 askeri personel Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan ile Milli Savunma Bakanı Işık'ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök de yer aldı. Daha önce ilk OHAL kararnamesiyle 1684 asker ihraç edilmişti. İşte o isimler...(***)

Lütfen tıklayınız
http://www.cnnturk.com/turkiye/iste-ordudan-atilan-o-isimler?page=1


Seçkin Deniz, 28.07.2016, Sonsuz Ark, Yayın Dünyası'ndan, 

Seçkin Deniz Twitter Akışı