14 Ocak 2014 Salı

SA527/KY7-NY8: Renkler ve Çiçekler

 “Hem de vakit bu denli darken; hemen şimdi...”


Dışarıda yağmur var.

Bulutlardan salınıp yeryüzüne usul usul yağan damlalarına inat,  gözyaşlarım ince bir yol tutturmuş,  akıyor yüreğime.

Ötelerin sesi dolarken içime, hem doğadan hem de gözlerimden akan rahmet damlaları alıp götürüyor beni, baharı selamlayan doğanın koynundaki tüm güzelliklere.

Toprağın üzerine rahmet deryasından buseler kondururcasına dökülen bu damlalar gibi, kadife renkli envai çeşit çiçeğin renk cümbüşleri, pırıl pırıl izler bırakıyor gözlerime.

Asırlardır toprağa kök salan ağaçların, o mağrur duruşlarıyla bana yemyeşil yapraklarından selam göndermeleri ayrı bir heyecan katıyor yüreğime.

Bir muştu gibi her yerde karşıma çıkan sümbüllerin ve leylakların tatlı tebessümleri alıp götürüyor beni de mor rengin ihtişamlı hayallerine…

Sahi, kaldırımların gerisindeki parklarda, tüm görsellikleri ile cennet huzurunu içimize dolduran ilkbaharın müjdecisi erguvanlara ne demeli? Nasıl da sessiz bir utangaçlıkla davet ediyorlar kendi dünyalarındaki mutluluğa bizleri.

Ya otların üzerine yayılmış taze gelincik çiçekleri? Kıpkırmızı kadifemsi al renkleriyle hayat enerjini ve neşesini bizlere cömertçe sunmaları mucize değil de nedir peki?

Toprağın bereketini bu denli cömertçe yaymasına bırakarak kendimizi, hemen şimdi kaybolmalı değil miyiz?
 
Ve şimdi de papatyalar…

Böylesine nazenin göz kırparken, görmezden gelmek olur muydu hiç sizi? Kibarca gülümsemenize bir tebessümle karşılık vermeli, hem de hemen şimdi.

Işığın tüm kırılganlıklarını kendine özgü saflıkla, bembeyaz renginde barındıran bu masumiyetin simgesi çiçek perisi, içinde sakladığı hüznüne teslim edilmemeli. Koparılıp sevimli bir kız çocuğunun salınan saçlarında taçla şereflendirilmeli.

Ya o güzelliğin zirve yaptığı güller…

Ah, o güller...

Renklerin tüm tonlarına nasıl da cezbedercesine çeker kendini. Büyülercesine alır götürür bizleri derinliklerine...  Tıpkı saklı bir madeni keşfe davet eder gibi.

Hemen şimdi; doğanın Rahman’ın emriyle bizlere sunduğu tüm bu güzellikleri, bu keyifli keşiflerle hemen içimize çekmeliyiz... Hem de vakit bu denli darken; hemen şimdi...


Neşe Yıldız, 14.01.2014, Konuk Yazarlar, Sonsuz Ark



Seçkin Deniz Twitter Akışı