14 Ekim 2012 Pazar

SA79/FT4: Karanlık Enformasyon Kanalı; Medya


Sinema ve Televizyon ya da daha geniş kategorik anlamıyla Medya, ideolojilerin çatıştığı, güç savaşlarının yaşandığı bir kurtlar sofrası. Piramidal klik üyeleri için var oluş, tek yönlü enformasyonla mümkün. Tek yönlü enformasyonun da mümkün olduğu tek alan  ya da kategori Medya.

Görsel ve işitsel implantların tasarımlarını yapanların, implantlara yüklenecek bireysel ve toplumsal formlar için birbiriyle ilişkili, birbirine bağımlı, bağlaşık halkalara ihtiyacı olduğu için, en dıştan  merkeze doğru çıkar paylaşım grafiği oluşturmuş olmaları şaşırtıcı değildir. En dıştaki halka, sektörün piyonları olarak tanımlanan oyuncu halkasıdır.


Medya’yı  Sinema, Televizyon, Tyatro, Basın(m)- Yayın(m), Müzik, Resim, Edebiyat, Heykel başlıkları altında sektörel olarak ayıran Merkez, prodüktörlerden ya da yönetmenlerden oluşan bir strateji merkezi değildir; prodüktörler ve yönetmenler, ideolojik merkezin hemen çevresinde konumlanan halkaya dahildirler. Bu halka senaristleri ve sinema salon sahiplerini de içeren, direktif alan ilk alt blogdur. İkinci halka, medyanın diğer organlarında istihdam edilen  eleştirmenler grubundan oluşur. Üçüncü halka, filmografinin diğer emek ve teknik beceri  ihtiyaçlarını giderenlerin bulunduğu ilk sömürü kümesidir… Dördüncü ve son halka ise piyon olarak kullanılan ün ve para düşkünü oyuncuların bulunduğu ikinci sömürü kümesidir.


Medya’nın pramidal yapısında ordinat değeri arttıkça ideolojik nitelikleri de doğru orantılı olarak artan kişiler, apsis değerlerini perdelerle saklayarak bilinmezleştirmek zorundadırlar. Medya onlardan bahsedemez, halkalara dahil olanlar en tepedeki ismi ya da isimleri doğrudan değil dolaylı olarak tanırlar; sır kümeleri derinleşmiştir.

Merkez, belirsiz kişilerden oluşan korkutucu bir karanlıktır. Bu karanlığın tek amacı da bulundukları toplumu, planladıkları birey tipleriyle dolu, kolaylıkla enforme edilebilen, bilinçleri agresif ya da iç güdüsel tepkilerle örülmüş, hayvansı elemanlardan oluşan bir topluma dönüştürmektir. Görsel ve işitsel implantlara yüklenen programlar, seks kokusu yayan kadınların çıplak bedenlerine, erkeklerin dürtülerine, kadınların ve erkeklerin bilinçlerinin derinliklerine gönderilen sürekli huzursuzluklara, bencilliklere, acımasızlıklara, beslenen  her türlü açlık formuna ve tanrısız bir dünyanın bütün zavallılıklarına özel patikalar inşa etmek için hazırlanmıştır.

Karanlık Merkez'in tek amacı, insanları ‘Tanrısal Kurgu’ya düşman, her türlü bilinç uyarılarına kapalı ve sadece şeytanın hoşlanacağı düşüncelerle ve eylemlerle meşgul etmektir. Bunlar;  içki, kumar, yasadışı seks, katliam, yalan, ikiyüzlülük, çıplaklık, bencillik, inançsızlık vb çirkin uygulamaları  normalleştirmek, yaygınlaştırmak ve süreklileştirmektir. Enforme edilen insanların bu uygulamalara ulaşmaları için şartlanmalarını sağlamaktır.

Karanlık Merkez, bütün ekonomik, teknolojik materyalleri kullanarak hedef kitlelerin direnç merkezlerine özenle ve sık aralıklarla baskı uygulayarak, onları yeni, çağdaş diye tanımladığı ahlaksız forma uyumlu hâle getirmek, değilse dışlamak istemektedir. Karanlık Merkez küresel olarak siyonistlerden, yerel olarak ‘Beyaz Türkler’den ve onlar tarafından devşirilen tutsaklardan oluşmaktadır. Türkiye Medyası, kuşkusuz bu çirkin kuşatma ile doğmuştur ve yaşamaya devam etmektedir.

“Şüphe yok ki, inkâr edenler mallarını, Allah yolundan alıkoymak için harcarlar ve harcayacaklardır. Sonra bu mallar onlara bir iç acısı olacak, sonra da yenilgiye uğrayacaklardır. İnkâr edenler toplanıp cehenneme sürüleceklerdir.” Enfâl  36

Türkiye’ye ve insanlığa aklanmış bir medya borcu olan iktidarların, başarılı olmaları için karşıt merkezler oluşturması ve bu tekyönlü enformasyona müdahale etmesi mümkün olmalıdır. İnsanları tehdit eden en büyük güç budur. İşsizliklerin, aile içi ve dışı güvensizliklerin, suç oranlarının, hatta kentleşmenin ana tahrif kanalı Medya’dır, Sinema ve Televizyon’dur, Gazete’dir.


Faruk Tamer,  13.10.2012, Görsel Eleştiri - Visual Critique  XXXIV




Görsel Eleştiri:


Seçkin Deniz Twitter Akışı