10 Aralık 2015 Perşembe

SA2167/KY1-CÇ171: Düşlerin İsyanı/Roman-Bölüm 1-II

"Yaşamım düş kurmakla geçti ya!"

“İyi yazarların iki ortak yönü vardır. 
Görünmekten çok anlaşılmayı yeğlerler ve sivri ya da fazla titiz okuyucular için yazmazlar” 
F.Nietzsche

Bölüm Bir
-II-


Böyle olmayacak.. darmadağın, karmakarışık. Evim gibi.. evim! Benimle yaşıt, yarı yatalak bir arkadaşla paylaştığım bir ev. Gazetede ilanını görmüştüm. “Kendime ait üç oda bir salon evimi masrafları bölüşecek biri ile paylaşmak istiyorum. Tercihen emekli..” Bir hevesle kalkıp kapısını çaldım. Yorulmuştum yalnızlıktan.

Pansiyonda kalıyordum. Taşındım. Adı Salim. Salim Muhayyer. Malulen emekli. Öyküsü benden acıklı. Benden acıklı demem, benim pespaye bir hayat sürmüş olmamdan., Kimi, kimsesi kalmamış biri olmaklığım. Abimi üç yıl önce kaybettim. Tek yakın akrabam oydu. Yeğenlerim, falan var. Onlar da yakın akraba ama.. çocukluklarında görmüştüm hepsi o. Ben de emekliyim. 

Salim özel şirketlerde üst düzey yöneticilikler yapmış. Beş yıl önce, kendi deyimiyle, hayatının en büyük hatasını yapmış, kırkından sonra.. genç biriyle gönül ilişkisi. Eşinden ayrılmış. Ve o gençle evlenmiş. Sonra da kapı önüne bırakılmış. Teferruatlı anlatmaktan imtina etti. Ben de üstelemedim. 

Boşandığı eşinden olan çocukları da yüzüne bakmaz olmuşlar. Felç geçirmiş. Falan, filan.,. şimdi de ağır aksak yürüyor. “Allah'tan,” dediydi, “Bu evi başkasının üzerine yapmamakla akıllılık etmişim. Ahir ömrümde sokaklarda kalırdım.” Benimse hep sokaklarda geçti ömrüm. Evlenmeyi beceremedim. Bir aile kurmayı beceremedim. Pansiyonlarda, otel odalarında, kurum misafir hanelerinde geçirdim ömrümü. Bir yıldır da emekliyim.

Tekel'den emekliyim. Emekli olunca memlekete, Erzurum’a dönmeyi düşündüm. Dönmem için gerekçe bulamadım. Kimim,-kimsem, hiçbir tanıdığım yoktu. Burada iyi-kötü selamlaştığım birileri, arada bir tavla attığım arkadaşlarım vardı. Hem havası da güzel. Gerçi buranın kış rüzgârları Erzurum’un soğuğunu aratmaz. Aratmaz ne kelime.. aratır vallahi. Ayazda kalmış it gibi az titremedim Antalya’da. 




Cemal Çalık, 10.12.2015,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Düşlerin İsyanı, Roman 

Seçkin Deniz Twitter Akışı