26 Haziran 2023 Pazartesi

SA10243/SD2789: Demokrat Başkan Adayı Robert F. Kennedy, Jr: "İklim Değişikliği 'Totaliter Kontroller' İçin Kullanılıyor"

  Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

Sonsuz Ark'ın Notu:
Çevirisini yayınladığımız analiz, New York merkezli The Epoch Times'ın kıdemli muhabiri Jack Phillips'e aittir ve Demokrat başkan adayı Robert F. Kennedy, Jr.'un Demokrat Joe Biden yönetiminin aksine söylemlerine odaklanmaktadır. 4 Mayıs 2023 tarihinde Twitter hesabından "Göçmen krizinin en önemli yönü nadiren tartışılıyor: Neden bu kadar çok insan en başta evlerini ve ülkelerini belirsiz bir gelecek için geride bırakacak kadar çaresiz? Cevap rahatsız edici. Sınırın güneyinde umutsuz koşullar üreten, büyük ölçüde ABD politikalarıdır. Uyuşturucuyla Savaş bunlardan biridir. ABD tarafından finanse edilen diktatörler, cuntalar, paramiliterler ve ölüm mangaları. Neoliberal kaynakların çıkarılması. Ödenemeyen borçlar. Göçü tetikleyen koşulları oluştururken göçü reddetmek insanlık dışı ve ikiyüzlülüktür. Başkan olarak bu politikaları değiştireceğim. Sınır krizine tek uzun vadeli çözüm bu." şeklinde bir değerlendirme yapan Robert F. Kennedy, Jr, dünyanın gözünden görünen, ancak Cumhuriyetçi veya Demokrat bütün Amerikalıların görmezden gelerek küresel kaosu derinleştirdikleri gerçeğine ışık tutmaktadır.
Seçkin Deniz, 26.06.2023, Sonsuz Ark 

RFK Jr. Says Climate Change Being Exploited to Push ‘Totalitarian Controls’

RFK Jr. İklim Değişikliğinin 'Totaliter Kontroller' İçin Kullanıldığını Söyledi

Demokrat başkan adayı Robert F. Kennedy, Jr. iklimle ilgili konuların toplum üzerinde "totaliter kontroller" uygulamak amacıyla varlıklı bireyler tarafından "istismar edildiğini" söyledi.


Kar amacı gütmeyen Çocuk Sağlığı Savunması'nın kurucusu Robert F. Kennedy, Jr. 6 Şubat 2023 tarihinde Los Angeles, Kaliforniya'da. (York Du/The Epoch Times)

Kennedy geçtiğimiz hafta sonu radyo sunucusu Kim Iversen'e verdiği demeçte, "İklim sorunları ve kirlilik sorunları Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates gibi... mega milyarderler tarafından istismar ediliyor" dedi. "COVID'in toplum üzerinde yukarıdan aşağıya totaliter kontroller uygulamak ve ardından bize mühendislik çözümleri sunmak için bir bahane olarak kullanılmasında olduğu gibi."

Kennedy, Iversen'in programında "Ve yakından bakarsanız, bu mühendislik çözümlerini teşvik edenlerin, bu çözümlerin patentlerine sahip olan insanlar olduğu ortaya çıkıyor" dedi. "Bu şekilde iklim kaosunun adını kötüye çıkardılar çünkü insanlar artık bunun yoksulların servetini yağmalamak ve milyarderleri zenginleştirmek için kullanılan bir başka kriz olduğunu görüyorlar."

Eski Başsavcı ve New York Senatörü Robert F. Kennedy'nin torunu olan Kennedy, "Ben 40 yıldır iklim ve mühendislik konularında aynı politikayı izliyorum" dedi. "1980'lerdeki konuşmalarıma bakabilirsiniz, çevre sorunları için en önemli çözümün yukarıdan aşağıya kontroller değil, serbest piyasa kapitalizmi olduğunu söyledim."

Uzun süredir çevre aktivisti ve avukat olan Kennedy, 2014 yılında yazdığı bir blog yazısında "iklim yalanlarına sponsor olan" şirketlerin ve diğer grupların cezalandırılması gerektiğini yazdı. Ancak o dönemde "herhangi bir vatandaşın, bilerek bile olsa, yasal bir sonuç olmaksızın çok daha aşağılık yalanlar söylemesine olanak tanıyan Birinci Değişikliği desteklediğini" yazmıştı: Kennedy, EcoWatch için kaleme aldığı yazısında "Bununla birlikte, kasıtlı, amaçlı, kötü niyetli ve sistematik olarak iklim yalanlarına sponsor olan şirketlere ölüm cezası verilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Kennedy'nin yıllar önce iklim değişikliği hakkında yaptığı yorumlar, geçen ay başkan adaylığını açıklamasının ardından Fox News ve diğer sağ eğilimli yayınlar tarafından öne çıkarıldı. Daha çok çocukluk aşılarıyla ilgili yorumlarıyla tanınsa da Kennedy, New York'ta çevre avukatı olarak ve Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi'nde (NRDC) çalıştı.

Kennedy, Iversen'e verdiği mülakatta ayrıca Gates'in yanı sıra Dünya Ekonomik Forumu'nun da totaliter bir toplum yaratmak için iklimle ilgili politikaları istismar ettiğini öne sürdü. İsviçre'nin Davos kasabasında her yıl dünya liderleri ve üst düzey şirket yöneticilerinin katıldığı toplantılar düzenlenirken, Ocak ayında forumdaki konuşmacılar hükümetlerin ve şirketlerin karbon emisyonları konusunda "net-sıfır" politikası izlemesi gerektiğini ve insanların arabalara ihtiyacı olmadığını söyledi.

"Şu anda bu ülkede sahip olduğumuz şey serbest piyasa kapitalizmi değil, kurumsal ahbap-çavuş kapitalizmidir. Bu... zenginler için rahat bir sosyalizm ve yoksullar için vahşi, barbar, acımasız bir kapitalizmdir," dedi.

Kennedy 5 Nisan'da 2024 adaylığı için Federal Seçim Komisyonu'na başvuruda bulundu. Kendine yardım yazarı Marianne Williamson'ın yanı sıra geçen hafta kampanya videosu aracılığıyla yeniden seçileceğini duyuran Başkan Joe Biden'a katılıyor.

Kennedy, 2024 adaylığını açıkladığında "kırsal kesim ve işçi sınıfı Amerikalılar ve özellikle de avcılar ve balıkçılarla" çalışma arzusunda olduğunu söyledi. Bu kişilerin "ana akım çevreci topluluktan yabancılaştırıldığını" söyledi.

Ayrıca Demokratların yoldan çıkarak "savaşın," şirket çıkarlarının ve "sansürün" partisi haline geldiğine inandığı için aday olduğunu söyledi.

Biden Demokratların başkan adaylığını kazanmak için favori olmaya devam ederken, Fox News'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir anket Kennedy'nin Demokrat seçmenler arasında yüzde 20 civarında desteğe sahip olduğunu gösterdi. Ayrıca kısa bir süre önce ABC News'e verdiği röportajın ardından manşetlere çıkmış ve Disney'in sahibi olduğu yayın kuruluşunu aşılarla ilgili yorumlarını sansürlemekle suçlamıştı.

ABC News Live sunucusu Linsey Davis, başkanlık açıklamasının ardından geçen hafta yaptığı açıklamada, "Konuşmamız sırasında Kennedy'nin COVID-19 aşıları hakkında yanlış iddialarda bulunduğunu belirtmeliyiz" dedi. "Bu görüşmenin bazı bölümlerini röportajımıza dahil etmemek için editoryal kararımızı kullandık."

Ancak Kennedy sosyal medya üzerinden, kanalı aşılarla ilgili sözlerini düzenleyerek federal seçim yasalarını ihlal etmekle suçladı. Kennedy, "ABC, sunucu Linsey Davis ile yaptığım röportajın içeriğinin çoğunu keserek, yalnızca kirazdan seçilmiş parçalar ve karalayıcı bir feragatname bırakarak yasaları, demokrasiyi ve izleyicilerini küçümsediğini gösterdi" dedi.

"Bu görüşme sırasında yaptığım her açıklamayı destekleyecek alıntılar sunmaktan mutluluk duyarım. Eminim ki ABC'nin sansür kararı Linsey için de bir şok olmuştur. Kamuoyu gazetecilik yerine bir balta işi gördü," diye ekledi.

Jack Phillips, 2 Mayıs 2023, The Epoch Times

(Jack Phillips, New York merkezli The Epoch Times'ın kıdemli muhabiridir. Son dakika haberlerini takip ediyor.)


Seçkin Deniz, 26.06.2023, Sonsuz Ark, Çeviri, Çeviri ve Yansımalar



Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı