17 Mayıs 2023 Çarşamba

SA10180/KY1-CÇ810: Reis'i Tekrar Başkan Olarak Görmek İsteyenler; Vira Bismillah!

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"İkna konusunda izlenecek yol, yakınımız, komşumuz, tanıdığımız herhangi bir seçmenin hangi sâikle oy verdiğinin tespitidir.."

Reis'i (Erdoğan'ı) tekrar başkan olarak (ki bu kesin) görmek isteyen herkese düşen bir görev var.. kesin olması bir köşede seçim gününü beklemek olmamalı.. 

İlk olarak asla ve asla seçmeni tahkir edici sözcükler kullanmamak.. bunu kullanan safı biliyoruz, biz o saftan değiliz, onlar bizim öğretmenimiz değil.. bırakın onlar ağza gelinmeyecek şekilde hakaretler ede dursunlar, biz seçmene hakaret etmeyeceğiz.. güzel sözle ikna etmenin yolunu arayacağız.. 

Bir oy da bir oydur.. nasılsa kazanacak, diyerek geri durmak telafisi olmayan sonuçlara sebebiyet verir.. demedi deme..

Görev bir; hakaret aşağılama küçümseme yok..

Görev iki; ikna..

İkna konusunda izlenecek yol, yakınımız, komşumuz, tanıdığımız herhangi bir seçmenin hangi sâikle oy verdiğinin tespitidir.. 

İdeolojik sâikle oy vermiş veriyor ise ikna için hiç vakit kaybetme.. 

Hoş onu az bir ihtimal de olsa ikna edebilirsin; "partinizin çalındığını, fetöcüler ve kandil tarafından ele geçirildiğini partinizin eski ağır topları dile getiriyor, partinin kandil ve fetö aparatı olmaktan kurtarmak istiyorsan oyun Erdoğan'a olmalı" diyebilirsin.. 

Yine de fazla vakit kaybetme başkasını bul.. o bulacağın kişi ucuz kavun sâikiyle (ki biliyorsunuz Bay Bay Kemal bayram ikramiyesini 15 bin olarak vadetti ve daha neler, inanan oldu mu, evet oldu kulaklarımla duydum ucuz kavuncu birinden) oy vermiş ise ona bu imkânın ortadan kalktığını gerçekte vermeyecekti ve fakat artık kesinlikle veremez zira mecliste çoğunluğu yok, dolayısıyla eline de fırsat geçti "ne yapayım mecliste onaylatamadım" diyecek, demelisin ve hiç bir vaadinin gerçekleşmeyeceğini anlatmalısın, meclis çoğunluğundan ötürü.. 

Bunu işlemeliyiz.. hadi vira bismillah!


Cemal Çalık, 17.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı