11 Mayıs 2023 Perşembe

SA10170/KY1-CÇ808: Bay Bay Mürit ve Komplo Teorisi

Sonsuz Ark/ Evrensel Çerçeveye Yolculuk

"Kapalı kapılar ardında nasıl vaatlerde bulunursunuz? Gerçekten böyle bir şey oldu mu?"

KCK’nın silahlı kolu PKK'nın destek açıklamaları karşısında, desteklenen kişinin herhangi bir yorumu yokken, sükûtu seçerken, desteklenen kişinin müritleri -mürit demekte haklıyım, zira ussal destek o savunuya geçit vermez- “Bu bir komplo, terör örgütünün açıklamaları kime yarıyor, aklınızı çalıştırın” diye yorumluyor. 

Ancak bu yorumu yapmadan önce gazetecilerin de destek açıklaması yapılan kişinin yüzüne, programda sorulan soruya; “İktidar terörle mücadele etsin, engel mi oluyoruz” cevabı üzerine hiç düşünmüyor.

Sanki gazeteci; “Bu açıklamaları niye engellemiyorsunuz?” diye sormuş da o kişi de böyle cevap vermiş.. 

Bay bay mürit, müridi olduğun kişi gazetecinin sorusu üzerine şöyle demesi gerekmez miydi;

“Terör örgütü mü? Bizim hiçbir terör örgütünün, hiçbir illegal yapının desteğine ihtiyacımız yok.. bize destek açıklaması yapan terör örgütü veya terör örgütleri şunu bilsinler ki, iktidara geldiğimizde bu iktidardan daha şiddetli bir mücadele yapacağız, bir daha kimse eline silah alıp devlete karşı olmayacaktır.” 

Cevap bu veya benzeri olmalı değil miydi? Böyle bir cevap verildiyse bunu ortaya koymalısın.. henüz böyle bir cevap duymadık desteklenen kişinin ağzından..

“Bu bir komplo, kime yarıyor bu açıklamalar” demek yerine, “Bir dakika ya.. bunlara karşı niye desteklediğim şahıs topu taca atıyor, neden karşı çıkmıyor?” demen gerekmez mi? 

Gerekmez, zira hela terliği bile aday gösterilse tıpış tıpış gidip oy vereceksin.. ve ne denli bilinçli bir seçmen olduğunu göstereceksin..🤣

Gelelim komplo savına.. 

Merak etme, senin gibi müritlere yönelik değil KCK’nın silahlı kolu PKK'nın destek açıklamaları.. nasıl ki her parti kendi tabanına bir şeyler anlatıyor, nasıl ki kendi tabanına kimi desteklemeleri gerektiğini söylüyor, silahlı kol da KCK’nın siyasi kolu HDPKK’nın müritlerine sesleniyor;

"Aman fire vermeyin, kapalı kapılar ardına verilen vaatleri gerçekleştirecek (KCK’nın devletleşmesi İran-Irak-Suriye ve Türkiye’nin güneydoğusunda ABD güdümlü bir devletcik) kişiyi destekleyin.!"

Sayın mürit, sana ve karşısında olan bana seslenmiyor PKK.. kendi müritlerine.. hendek kazanlara yardım eden belediye başkanları vardı ya, suçu sabit olup görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atandı ya hah.. onları seçenlere sesleniyor.. sen konforunu bozma.. olan biten bu, göz önünde olan biten şeye komplo demek müritliğin şanındandır😅

KCK'nın silahlı kolu PKK'nın destek açıklamalarını ""komplo falan.. filan" deyip kendini kasmaya, kendini rahatlatmaya çalışma sayın müzmin muhalif (bak yine "gelbakayım ince" gibi "şizofren" demedim🤣) hela terliğine oy verecek kıvamdasın, tıpış tıpış gidip Ekmeleddin'e oy verdiğin gibi tuvalet terliğine de oy vereceksin.. rahat ol😅

***

Bay bay Kemal soruya "kimin işine yarıyor" sorusuyla cevap vermiş olmadın.. bu mantığın sakatlığını günler önce belirten argümanları paylaşmıştım ve o paylaşımda yanıtınızın: "hiç bir terör örgütünün desteğine ihtiyacımız yok.. tüm terör örgütleri bilmelidir ki kendileriyle mevcut iktidardan daha şiddetli olacaktır mücadelemiz.. yol yakınken silahlarınız bırakıp teslim olun!" türünde olmalıydı.. 

Siz de biliyorsunuz ki terör örgütü destek açıklamaları ne sizin seçmeninize ne rakibinizin seçmenine.. kendi taraftarlarını konsolide etme gayreti.. zaten siyasi kanadı da (HDPKK) meydanlarda bir oy size dilenmektedir.

***

Kimse sağıra yatmasın, kimse görmezden gelmesin.. taraflısından tarafsızına kadar, ucuz kavun için soluk alanından, ilkeleri için yürüyen herkesin, ama herkesin seçime kadar ve dahi seçimden sonra da Kılıçdaroğlu'na şu soruyu sormak zorundadır;

"Kapalı kapılar ardında nasıl vaatlerde bulunursunuz? Gerçekten böyle bir şey oldu mu?"

Olmadıysa çıkın ulusal kanallarda "biz hiç kimseye kapalı kapılar ardında, halktan gizli hiç bir vaatte bulunmadık, bulunmayız.. bunu söyleyen Sırrı Sakık yalan söylüyor!" demediği sürece bu atlanacak görmezden gelinecek bir şey değildir.. 

Watergate skandalından daha büyük bir skandaldır bu.. yasak aşktan, rüşvetten, her tür yolsuzluktan daha feci bir durumdur bu.. bir siyasi parti, memleketin geleceğinde söz sahibi olmak için mücadele eden bir parti asla asla böyle bir şey yapamaz.. böylesine bir fecaati kimse geçiştiremez.. 

Bunu bir ben mi böyle görüyorum, böyle algılıyorum?

Sırrı Sakık'tan sonra da Ahmet Türk meydanlarda "bize verilen vaatleri yerine getirmezse Kılıçdaroğlu'ndan hesap sorarız" mealinden şeyler söylemiştir.. 

Elan cevaplanmalıdır, geçiştirilecek bir şey değildir.. bunu herkes sormalıdır, herkes, taraflısından tarafsızına herkes seçimden sonra da sormalıdır.. 🙃


Cemal Çalık, 11.05.2023, Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.
  4. Sonsuz Ark Yayınlarının Kullanımına İlişkin Önemli Duyuru için lütfen tıklayınız.

Seçkin Deniz Twitter Akışı