8 Eylül 2019 Pazar

SA7959/KY13-AO305: Erdoğan-Akşener Fotoğrafının Hatırlattıkları

"Kendilerine hala milliyetçi/mukaddesatçı/ülkücü diyen bu kişilerin neden bunca şeye rıza gösterdiklerinin tek bir cevabı var; Ak Parti ve Erdoğan düşmanlığı.."


Milliyetçi/ülkücü camiadan bazıları MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ağır eleştirilere rağmen bir süre sonra onunla birlikte olmasını ve Cumhur İttifakı denilen ittifakın içinde yer almasını eleştirerek Meral Akşener etrafında toplandılar.

Akşener’in Partisi İ.P içinde farklı partilerden gelen ve vaktiyle milliyetçi görüşlere karşı çıkan bazı parti yöneticilerini bağırlarına bastılar. Seçimlerde açıktan CHP ile ittifak yaptıkları gibi, PKK’nın siyasal uzantısı olarak nitelendirilen HDP’nin de örtülü olarak bu ittifak içinde yer almasına da ses çıkarmadılar.

Kendilerine hala milliyetçi/mukaddesatçı/ülkücü diyen bu kişilerin neden bunca şeye rıza gösterdiklerinin tek bir cevabı var; Ak Parti ve Erdoğan düşmanlığı.. Bu kişiler nedense Ak partiye ve Erdoğan’a mesafeli durdular. Kimileri bunu geçmişteki ülkücü/akıncı -milliyetçi/ islamcı rekabetinin bir uzantısı olarak değerlendirerek Erdoğan’ın siyasette bu derece başarılı olmasını içlerine sindirememek olarak değerlendirdiler.

Oysa; siyaset geçmişin izlerini taşısa da her an yenilenen bir olgu. Eğer, kişi kendini gelişen/ değişen şartlara göre güncellemezse bir müddet sonra karşılaştığı daha çelişkili durumları kabullenmek durumunda kalır.

Bahçeli’yi eleştirenler, dün Erdoğan’a olmadık şeyler söyleyip, binlerce kişiyle Saray’a yürümekten bahseden, Erdoğan’a yaptığı hakaretlerin üzerinden henüz hafta geçmeden Erdoğan’ın davetine katılan Meral Akşener’in bu fotoğrafları için acaba ne derler?


Erdoğan-Akşener 30 Ağustos resepsiyonunda, Beştepe Külliyesi, Ankara

Fotoğrafa iyi bakın.. Sadece neşeli bir sohbet değil olan, Akşener bu arada Erdoğan’ın elini iki elle sıkıca kavramış:)



Adnan ONAY, 08.09.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri






Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı