31 Ağustos 2019 Cumartesi

SA7939/KY13-AO303: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Milletvekilleri'nin Halkla İlişkileri

“Yeni sistemde artık bizler de bakanlara ulaşamıyor, en kolay sorunları dahi çözemiyoruz” numarasıyla milletvekilleri halkın sorun ve taleplerinden arınmış olarak, kendilerine oluşturdukları özel alanlarda top koşturuyorlar.


Yeni sistem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerindeki yükü artırırken, iktidar partisine mensup siyasilerin işlerini kolaylaştırdı. Hükümet kabinesinin ağırlıklı olarak meclis dışından oluşması halkın bakanlarla olan ilişkisini zayıflattığı gibi, iktidarın milletvekilleri de bunu fırsat bilerek halkla ilişkilerini koparmış durumdalar.

Oysa; halkın beklentisi yeni sistemle birlikte iktidar milletvekillerinin halkın sorunlarıyla daha yakından ilgilenip, yaşanan sorunları kabineye taşıyarak kabinenin bu sorunları çözmesini sağlamaktı. Zira, kabinenin sorun ve çözüm yollarına ikna edilmesi halinde bunları sonuçlandırması eski sisteme göre çok daha kolaydı. Yeni sistemde milletvekili sayısının artırılmasının asıl gerekçelerinden biri de siyasilerin halkla ilişkisini kolaylaştırmaktı..

Hesap edilen ve beklenen bu iken; bırakınız milletvekillerinin halkın içine karışıp onların sorunlarını ve beklentilerini kabineye taşımasını, artık iktidar milletvekilleri vatandaşların telefonlarına dahi çıkmıyorlar..

“Yeni sistemde artık bizler de bakanlara ulaşamıyor, en kolay sorunları dahi çözemiyoruz” numarasıyla milletvekilleri halkın sorun ve taleplerinden arınmış olarak, kendilerine oluşturdukları özel alanlarda top koşturuyorlar.

Bunun sonucu neye varır bilmiyorum, ancak aynı zamanda partisinin genel başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanı bu sorunun parti dizaynıyla ortadan kaldırılamayacak kadar kronik bir hal aldığını, yapısal değişimle çözülemeyecek derecede ciddi bir sorun haline dönüştüğünün farkında olmalı..

Ömrümün hiçbir döneminde halktan bu derece kopuk bir siyasi tabloyla karşılaşmadığımı belirtmek isterim.

Bunun şu veya bu nedene dayalı şahsi bir değerlendirme olmadığı, kime sorulsa alınan cevabın bundan farklı olmayacağında iddialıyım. 

Bunu dileyen herkesin test etmesi mümkün..


Adnan ONAY, 31.08.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı