4 Temmuz 2019 Perşembe

SA7803/KY1-CÇ645: Nefret Lobisi yahut Yalanın Ecnebicesi

"Batıl'ı iyice tasvir saf-i zihinleri bulandırır."


Haber 1, 29 Haziran 2019,  Bazı başörtülülerin CHP''nin zafer kutlamalarına katıldığı 23 Haziran İstanbul seçimlerinden 5 gün sonra "CHP'li Barış Yarkadaş'ın, katıldığı bir televizyon programında başörtülülere yönelik "Bunlar hakim olamaz, olmamalı" sözleri büyük bir infiale neden oldu."

Haber 2, 02 Temmuz 2019, Bazı başörtülülerin CHP''nin zafer kutlamalarına katıldığı 23 Haziran İstanbul seçimlerinden 8 gün sonra: "28 Şubat dönemine özlem duyan zihniyet yeniden hortladı. Devlet dairesinde sıra bekleyen başörtülü kadına, sıra bekleyen başka bir kadın 'Başörtülüler kamu alanlarında dolaşamaz, evinde dolaş' sözleriyle sözlü saldırıda bulundu."

Durun.. bu daha bir şey değil.. 'kamusal alan' naraları yeniden çalınacak kulaklarına.. 'ikna odaları' da şimdilik buzdolabındadır.. derin dondurucuda değil ha, buzdolabında.. biliyorum.. şimdilik sana masal gelecek.. 'yok canım daha neler?' diyeceksin.. ayak seslerini bile duymazdan geliyorsun ya.. bu da burada dursun...

Tabanda bir değişim yoksa (ki yok, buna bin kez birebir tanık oldum, oluyorum, sadece sosyal medyada da değil gerçek çevrede).. tavandaki sevimlilik, kuşatıcılık sadece iki yüzlülüktür.. sazan avlama ameliyesidir.. sen buna çanak tuttun, şimdi yakınına sözlü tacizde bulundular diye ağlıyorsun.. daha bu bir şey değil.. dününden bir kez olsun nedamet duymamış (tersine günün şartları, türünde garabetin en denisiyle savunmuş ve savunmakta) bir kuruluşu pazarlarken hiç vicdanın sızlamadı.. daha dur..

***


Hadi bir de ben bir soru sorayım:


Beş benzemezin (chp-hdp-sp-ip-fetö) mi işi zor, iktidarın mı?


Tek ortak noktaları rte nefreti.. nefret objesi olmayınca ne yapacaklar?


***


Aziz Nesinin oğlu Ali Nesin de chp'yi kaybedenler listesine dahil etmiş (ki chp'nin çoktan kaybettiğini -kaset kumpasıyla partinin çalındığını- söyleyen chpliler vardı) bu apaçık bir gerçek.. Kökten chpliler bunun farkında ve fakat itiraf etmeyi sindiremiyorlar ve bu yüzden yüksek sesle seslendiremiyorlar, buruk bir sevinçle katlanıyorlar, ilerde ne olur? Bunu bilmiyoruz.. kökten chpliler bunu bilirken (kaybettiklerini) chp yanaşmaları bunu anlayamıyorlar.. kim bu yanaşmalar? Onu da sen bul😂


***


Rahmetli babam naif biriydi.. atölyemiz vardı.. harman makinesi imal ederdik.. konu imalat nesnesi, ürün değil.. babamın naifliği, saflığı.. yıl 75-76 olmalı.. evdeyiz.. kepek sorunu var.. elinde şampuan aynanın önünde duruyor.. bir şampuana bir saçlarından omuzlarına dökülen kepeğe bakıp: "Şu hale bak.. koskoca dünya çapında fabrika yaptığı malın üstüne 'kepeği önler' diye yalan yazmış.. utanmadan yalan söylüyor.." 


Bilmiş bilmiş karşılık vermiştim: "Baba o reklam!"


Babam da kaşlarını çatıp "Yalanın ecnebicesi reklam he!" demişti.


***


Bir sosyolog olarak (en azından resmi diplomalı biri olarak) İstanbul seçimlerini analiz etmeye cesaret edemiyorum.. çünkü sonuçtan başka elimde bir veri yok.. bu yönde sahada yapılmış bir çalışmaya da rastlamış değilim.. sanırım kolayca analiz yapanların ellerinde epey veri var (yapılmış saha çalışması) o verileri paylaşsalar ben de bir analiz yapabilseydim.😂



Not: Yerel seçimler için lütfen tıklayınız. Cumhur İttifakı (ak parti, mhp) adayına karşı Millet İttifakı adayı (chp-hdp-sp-ip-fetö)'nın kazandığı 23 Haziran 2019 İstanbul Seçim Sonuçları için lütfen tıklayınız.





Cemal Çalık, 04.07.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı