16 Haziran 2019 Pazar

SA7756/KY1-CÇ639: Yalan, Nitelikli Dolandırıcılık ve Hüseyin Rahmi'nin 'Utanmaz Adam'ı

                                         "... zinhar aklınıza öyle şeyler getirmeyin."

Sonsuz Ark'ın Notu:
Sonsuz Ark'ın giriş notunda verdiğimiz iş bu linkin içeriğinden yayıncısı ve yayının içeriğini üreten yalan stratejisinin sahibi ve faili, mef'ûlu sorumludur; tıklama özgürlüğünüz size aittir, sadece seçenek sunduğumuzu ifade etmek isteriz, zihninizde oluşacak olan muhtemel timeline akış sorunları aşağıdaki içerikte netleştirilmiş olarak bulunmaktadır... İş bu yayın hakikat adına yayınlanmaktadır.
Seçkin Deniz, 16.06.2019


Aslolan 'yalan'dır.. 'doğru' sapkınlıktır.. dolayısıyla 'doğru' peşinde koşmayın.. 'tevil edilemeyecek yalandan uzak durun' denildiğinde "tevil edilemeyecek yalan yoktur" diyerek karşı çıkın.. ki 'tevil edilemeyecek yalan yok'tur.. rahat olun.. 

Hilaf-ı hakikat capslar hazırlayıp servis edin.. servis edilenlerin yayılmasına katkıda bulunun.. yüzeysel de olsa photoshop ve benzeri programları öğrenip yalanınıza görsellik kazandıracak yetenekler edinin ki inandırıcılığınız güçlü olsun..


Doğru'ya çağıranlara, yalanlarınızdan ötürü sizi kınayanlara kulaklarınızı tıkayın.. saygı duyduğunuzu da belirtin.. zira onlar soyu tükenmekte olan varlıklardan (örneğin kelaynak) olarak sahte de olsa ihtiramınızı hakkediyorlar hepsi o.

***


Ben olsam "nitelikli dolandırıcılık" davası halen süren (yargıtay yerel mahkemenin berat kararını 2018 yılında "eksik soruşturma" gerekçesiyle bozdu dava yeniden ağır cezada görülecek.. zira nitelikli dolandırıcılık basit bir suç değil) adaya şu soruları sorardım:


1- "Yalan hakkında ne düşünüyorsunuz?"

2- "Yalan söyleyen birinin utanmazlığı size neler duyumsatır?"
3- "Kolay yalan söyleyen kişilik için hisleriniz neler?"
4- "Yalandan medet ummak nasıl bir duygu?"
5- "Bir yalan uydururken hangi kriterler gözönünde bulundurulmalıdır?"
6- "Yalanın günümüzde istendik kadim zamanlarda ayıp oluşunu neye bağlıyorsunuz?"

***


"Utanmaz Adam"ı (Hüseyin Rahmi Gürpınar) okuyan var mı? Okuyun.. olmadı, "nitelikli dolandırıcılık" tan yargılanan adayı tvlerde izleyin.




"Her şeyde mükâfatla cezayı, tatlı ve acıyı tartardı. Meselâ ağaçta koparılması yasak yemişler var, bu yemişleri çalıp da yemenin bir tadı var. Bundan dolayı da bir mükâfattır. Hırsızlık sırasında yakalanırsa pataklanacak. Şimdi bu dayağın acılığıyle yemişin tadını kafasında karşılaştırır. Hangi taraf üstün gelirse onu yapar. Diyelim ki ağaçtan on armut çalacak, görülürse iki tokat yiyecek. On armudun tadı her halde iki tokadın acılığını bastırır.." (Hüseyin Rahmi Gürpınar, Utanmaz Adam, sayfa 6 -pdf formatlı)

"Avnussalâh şöyle düşünür: «Şantaj ne kadar kolay ve tatlı şey. Hele sade ruhlar üzerindeki tesiri ne kadar büyük oluyor. En temiz insanların ufak tefek kabahatleri olmamak mümkün değildir. Melek saflığında bir insan düşünülse bile ona yaraştırıp atılacak iftiralar icadı pek güç bir şey midir? İftira atılması kolay olduğu kadar ondan tamamıyle temizlenmesi çok güç, sıvışık bir çamurdur. Bulaştınldığı kimsenin üzerinde mutlak yer yer lekeler bırakır. Nedendir bilinemez halk hemen her vakit iftiracının kirli iddialarını dikkatle dinlemeye meraklıdır. Kendilerini müdafaa etmek isteyenlerin sözleri hafif kulakla dinlenir. Hepimiz hak hak deriz, fakat çıkarımıza dokunan bazı noktalarda onun bize ekşi duran suratından çekiniriz. Kendi çıkarımıza uygun gelen haklan ateşli ateşli müdafaa ederiz, bize aykın gelmemesi gereken başkasmm hakkı vardır demekte ya inkârcı veya dilsiz oluruz.»" (Hüseyin Rahmi Gürpınar, Utanmaz Adam, sayfa 27.. pdf formatlı)

"Halbuki D ... Efendi simya bilgini değildi. Ne kimyagerdi ne de banker. O, sultan idaresinde kanunu sultanın keyfine uyduran bir efsuncu idi, sonra İttihatçı kahve dövücülerin hık deyicisi oldu. Her kalıba girer, çıkan için her çekiye gelir bir uysaldı. Hahamla yahudi, papazla Katolik. Lenin ile komünist olurdu." (Hüseyin Rahmi Gürpınar, Utanmaz Adam, sayfa 133.. pdf formatlı)

*** Anlık Not : Ben bu komşu bahçesi meyvesiyle ilgili sözleri yakın zamanda bir tv ekranında söylendiğiyle ilgili bir şeyler duymuştum.. kimdi o la, nitelikli dolandırıcılık davası olan mıydı ne? 


Umumî Not: Muhterem kaarilerim (sayın okurlarım) bol bol kitap okuyun.. kitap okumaktan imtina etmeyin.. kitap okumak fevkalade yetiler kazandırır okuyana.. 'diyenin (siz buraya hocanın, arkadaşın ne bileyim işte kimi istiyorsanız onu yazın) dediğini yap yaptığını yapma!' demişler.. bak ben dün itibariyle başladığım şu kitabı hemen hatmettim.. sen başka bir kitap da okuyup hatmedebilirsin (bitirmek bağlamında)


Ehven Not: Yeni hatmettiğim bu kitap (Utanmaz Adam) 'oraya ünlem koy!' 'metrobüs falan filan büyükşehirin işin ben o vaadi seçim kazanmak için yapmıştım!' 'soruları istemiş bilgisi geldi!' gibi envâi çeşit yalanların sahibine bir gönderme değildir.. zinhar aklınıza öyle şeyler getirmeyin.





Cemal Çalık, 16.06.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı