14 Haziran 2019 Cuma

SA7750/KY13-AO262: Nereden Çıktı Bu Lazistan’a İzin Vermeme Hikayesi?

"Umarım birileri bunu sayın Bahçeli’ye hatırlatır.."



“Türkiye’de Kürdistan ve Lazistan yoktur. Bundan sonra da olamayacaktır. Olması yönünde heveslenenler varsa karşılarında daima Milliyetçi-Ülkücü Hareketi bulacaklardır. Sözümüzden dönmedik, sevdamızdan ödün vermedik, özümüzün öğütülmesine müsaade etmedik. Dünden bugüne duruşumuz aynıdır.” 
Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkanı, 10.06.2019

Bu toprakları etnik olarak bölüp, Güney Doğu’da bir Marksist Kürt devleti kurmak isteyen PKK, binlerce cana kıydı. Ülkede huzur bırakmadı ve en büyük acıyı da Kürtlere yaşattı. Bu hain örgüt şimdi de sadece Türkiye’yi hedef almakla kalmayıp, bölge taşeronluğuna soyunmuş durumda.

ABD ve İsrail’e uşaklık etmek için binlerce insanın canına kasteden bu hain örgütün sanki bir benzeri de Doğu Karadeniz’de varmışcasına bir cümle kurmak oldukça yanlıştır. Bahçeli gibi derin istihbarata sahip bir siyasetçinin böyle bir ifade kullanması son derece isabetsiz olmuştur.

Bahçeli'nin partisinde bazıları milletvekili olmak üzere çok sayıda 'Lazca' bilen ve 'Laz' denilen siyasetçi vardır. Bunların hepsi gururla Türk olduğunu söyler, canlarını bu uğurda vermekten de sakınmazlar. (Bu konuda en azından onlardan bilgi alsaydı.)

Geçmişte bu bölgede bir Lazistan sancağı olduğu ve yerine ilimiz Rize’nin kurulduğu, birinci Meclis’te Lazistan mebuslarının bulunduğu bir gerçektir. Oysa birinci Meclis kurulduğunda ortada Kürdistan diye bir yer, bir sancak söz konusu değildir ve (öne sürüldüğü gibi) Kürdistan milletvekilleri de yoktur.

Geçmişteki bu duruma rağmen Lazlar hiçbir zaman “Bizim bu bölgede ayrı bir yapımız, Lazistan sancağımız vardı, onu yeniden kuracağız” şeklinde bir yaklaşım sergilememiş, böyle bir gayret içinde olmamış, bilakis yeni devletin hiyerarşik yapısına son derece sadık kalmışlardır.

Eskilerin dediği gibi “Ortada fol yok, yumurta yok” nereden çıktı bu Lazistan’a izin vermeme hikayesi?

Bu gibi şeylerin şüyuû, vukuûndan beterdir. Olmayan şeyleri varmış gibi gündeme taşımak son derece yanlış...

Umarım birileri bunu sayın Bahçeli’ye hatırlatır..


Adnan ONAY, 14.06.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı