9 Mayıs 2019 Perşembe

SA7651/KY1-CÇ625: Eğip Bükmeye Yer Yok

"YSK iptali çok zeki bir gerekçeye dayandırmış.. sandık kurullarının yasaya aykırı teşkili.. tartışmadan uzak.. yasa ortada sandık kurulları ortada.. tartışmasız.. eğip bükmeye yer yok.."


CHP'liyi, SPliyi, İPliyi, HDPKKlıyı anladım da bu Alamanları anlamadım? 


Doğru ise bir alaman millet vekili 'seçimin yenilenmesinin savaş ilanı' olduğunu söylemiş.. ha.. bak bu iyi.. kime savaş ilan edilmiş? Memleketimdeki seçimle senin ilgin ne? Oy mu verdin? Aday mıydın? Hayırdır?

Dış dünyada 2000'e kadar ülkemizdeki seçimlerle ilgili beyanat hatırlamıyorum.. acep bugünkü gibi miydi? Bugünkü gibiydi de ulaşım imkânı (internet) olmadığı için mi haberimiz olmuyordu.. yoksa istedikleri sonuçlar tecelli ettiği için mi sesleri solukları çıkmıyordu?.. Ha 1994 seçimlerinde İstanbul ve Ankara için de ahlanıp vahlandıklarını hatırlıyorum.

Cumhurbaşkanımız(!) da YSK'nın seçim yenilenmesi ile ilgili kararının tatmin edici gerekçesi olmadığını söylemiş.. tüh.. la.. ben ne diyorum.. la bu nerenin cumhurbaşkanı? Acep YSK'ya sunulan delilleri bu da mı inceledi?.. Niye ki? Hangi yetkiyle?



La sizi niye gerdi.. Berlin'e başkan mı seçiliyor.

Asparagas değilse eğer.. Yunan gazeteleri 23 hazirana kadar siyah manşetle çıkacaklarmış.

***

"En güvendiğim kurum YSK" derken damardan gidiyormuş meğer.. çoluk çocuklarıyla tehdit ediyor.. kendisi kurtaracakmış çoluk çocuklarını.. nasıl bir tehlikede çoluk çocukları.. onu da söylesen..


Yağcılık yetmedi.. iyi de tehditler de yetmez.. bunu sana efendin hüngürdek mustafi vaiz söylemedi mi?


Hüngürdek müstafi vaiz için İstanbul prestij sorunudur.. yapacağı eylemler için şimdiden karşı çalışmalar yapılmalıdır..


İblis uykudadır.. yerine hüngürdek müstafi vaiz bakıyor.


İblis Fetö'nün yeni atakları olacaktır.. çok dikkatli ve uyanık olmak gerek...


Ne olursa ne olur?


Ne yapılırsa nasıl sonuçlar doğar?..


Olup bittikten sonra değil olmadan önce olanı kestirip önlem alınmalı.. yok mu "think thank" benzeri yapılar? 


Yoksa ivedilikle kurulsun.. o iblisle yarışacak feraset sahibi kişilerle diyaloğa gidilsin.. hemen..


***


İğrenç bir dil.. tehdit dolu bir dil.. bu dile biber sürülmeli.. medyayı tehdit.. yargıyı tehdit.. adın ne desen demokrat der.. iyi de bu dil ne dili? Bu kadar çabuk mu düşecekti masken? Bu kadar çabuk düşürmemeliydin maskeni.. meğer ne kallavi nazilere taş çıkarır bir dilin varmış...


***

Trenden inenler ne de vurgunmuşsunuz celladınıza.. ne tutkuluymuşsunuz.. trenden inenler iğrençsiniz.. hakikaten iğrençsiniz.. nefretinizde, kıskançlığınızda, hasedinizde boğulacaksınız.




***

Yüzde on dilimlik itirazda fark 13 binlere inince yazmıştım ki; "ben olsam YSK'ya çağrı yapar lehine olan durumu kabul etmediğimi seçimin yenilenmesini talep ederdim".. ancak zübük edemez çünkü nasıl kazandığını biliyor...


***


YSK iptali çok zeki bir gerekçeye dayandırmış.. sandık kurullarının yasaya aykırı teşkili.. tartışmadan uzak.. yasa ortada sandık kurulları ortada.. tartışmasız.. eğip bükmeye yer yok..


YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin ve mazbatanın iptal gerekçesi: 


"225 sandık kurulu başkanı ile 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmadığı, bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varıldı."




Cemal Çalık, 09.05.2019,  Konuk Yazar, Sonsuz Ark, Siyasi Hatıralar, Kafa Koçanıma Göre
Facebook 





Sonsuz Ark'tan
  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark Manifestosu'na aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı