20 Şubat 2019 Çarşamba

SA7459/KY13-AO231: Aday Yapılanlara ve Aday Yapılmayanlara dair..

"Siyaset, her zaman kendisine sadık olan ehil kişileri değil, toplum önünde görünür durumda olan, iyi/kötü varlığını hissettirenleri tercih eder, onların çevrelerindeki oyları almayı hesap eder.."


Siyasi partiler 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterecekleri belediye başkan adaylarının, il genel meclisi ve belediye meclis adaylarının isimlerini seçim kurullarına bildirdiler.

Listelerin seçim kurullarına bildirilmesinin ardından aday yapılmayanlar, aday yapılan isimlere bakarak haklı olarak kimi eleştirilerde bulunuyorlar.

Bu eleştiriler üzerine, bazı kişiler eleştiride bulunanlara tepki göstermeye başladılar.
Bu kişilere göre partisi tarafından aday gösterilmeyi bekleyip, aday gösterilmeyenler düşük karakterli, menfaatçi, vs imiş. Zira, parti kimleri aday gösteriyorsa onları baş tacı yapmak gerekiyormuş. 

Bu tür açıklamaları 'Vatan, Millet, Sakarya' türünden sözlerle halkın gözüne sokmaya çalışanlara bakın; mutlaka savundukları yapı ile ilgili bir menfaat ilişkileri, bir beklentileri vardır. Bu gibi insanlar her seçim dönemlerinde yağcılık yarışına girerek göze girmeye çalışırlar. 

Sonuçta; bunun yararını da görürler.

Oysa; bir partilinin, onca emek verdiği partisinin, ehil/yetkin olmasına rağmen kendisi yerine, vaktiyle ve hatta aday belirlemelere birkaç gün kala dahi aday gösterildiği partiye küfrettiği kişileri aday göstermesine tepki koymasından daha insanî ne olabilir?

Henüz kısa bir süre önce sosyal mecralar dahil, her tür mecrada aday gösterildiği partiye ve onun yetkililerine küfredenlerin, o partiye sadık olan, o parti için canla başla çalışan yetkin birileri yerine tercih edilmeleri bizlere garip gelse de, bu tipler her dönemde kendilerine yer bulabildiği gibi, bu gibi tercihleri alkışlayanların sayısı da maalesef git gide artıyor.

Bunun neden böyle olduğunu tahlil ettiğimizde görülür ki; siyaset, her zaman kendisine sadık olan ehil kişileri değil, toplum önünde görünür durumda olan, iyi/kötü varlığını hissettirenleri tercih eder, onların çevrelerindeki oyları almayı hesap eder..

Eğer, bu gibi şeyleri kaldıracak durumda değilseniz, bunca yılın tecrübesiyle şunu tavsiye etmek isterim; 

Siyaset size uygun değil, siyasetten ve siyasilerden olabildiğince uzak durun..


Adnan ONAY, 20.02.2019, Sonsuz Ark, Konuk Yazar, Gündem'in Düşündürdükleri





Sonsuz Ark'tan


  1. Sonsuz Ark'ta yayınlanan yazılardan yazarları sorumludur. 
  2. Sonsuz Ark linki verilerek kısmen alıntı yapılabilir.
  3. Sonsuz Ark yayınları Sonsuz Ark manifestosuna aykırı yayın yapan sitelerde yayınlanamaz.

Seçkin Deniz Twitter Akışı